Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@02:30:56 GMT

توانمند سازی معلولان با آموزش مهارت‌های زندگ

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۸۷۳۷۱۸

توانمند سازی معلولان با آموزش مهارت‌های زندگ

معاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر گفت: انگیزه استفاده از فعالیت و تمرینات درمانی هدفمند در قالب بهبود فعالیت‌های روزمره زندگی، قدمتی هم اندازه با تاسیس رشته کار درمانی دارد.

دکتر حسن صفاریه در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به ایجاد انواع معلولیت‎ها به دلایل مختلفی مانند ضایعه نخاعی، ام‌اس، پارکینسون، سکته مغزی و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.، و لزوم آموزش مهارت‌های روزمره زندگی برای بازگشت به زندگی اجتماعی و بازیابی توانایی‌ها، اظهارکرد: با توجه به اینکه کاردرمانی به عنوان یکی از نزدیک‌ترین اجزای تیم توانبخشی به خروج فرد از محیط توانبخشی و ورود به فضای زندگی واقعی است، ارایه خدماتی که بهبودی بیمار را به سمت استقلال فردی و مشارکت بیشتر در فعالیت‌های اجتماعی پیوند دهد، ضروری به نظر می‌رسد.

وی با اظهار تاسف در مورد عدم ارائه خدمات موثر در این عرصه، به دلیل وابستگی شدید این فعالیت‌ها به فرهنگ و پیشینه‌های اجتماعی، افزود: به رغم مشکلات و موانع موجود، در سال‌های اخیر توجه ویژه‌ای به این نوع فعالیت در رشته کاردرمانی شده و اقدامات شایسته‌ای در مرکز توانبخشی هلال احمر به منظور ایجاد فضایی برای ارایه این خدمات به صورت مشخص و بارز انجام شده است.

صفاریه ادامه داد: برگزاری کارگاه‌های آموزشی تخصصی برای دانشجویان و پرسنلی که در این زمینه مشغول فعالیت هستند از جمله فعالیت‌هایی بود که با هدف شناساندن این خدمات به دانشجویان و علاقمندان در دانشگاه‌ها انجام شده است.

معاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر با اشاره به ایجاد مکانی برای استفاده از مدل ارایه شده توسط یکی از شرکت‌های معتبر توانبخشی اروپایی، افزود: تلاش کردیم این آموزش‌ها را در یک بخش مجزا، مشابه با محیط زندگی بیمار ارایه دهیم، که در آن به صورت واقعی‌تر، فعالیت‌های روزانه خود مانند آشپزی، مراقبت از خود، تعویض لباس، غذا دادن به کودک، انجام امور بهداشتی، جابجا شدن، رانندگی و غیره را آموزش دیده و تجربه کند.

صفاریه با بیان این مطلب که این سیستم به تنهایی برای ایجاد مهارت انجام فعالیت‌های روزمره زندگی در بیماران کافی نیست، گفت: لازم است با افزایش امکانات ساده و تطابق با محیط زندگی بیمار، ارایه مشاوره‌های مختلف و ... آموزش مهارت‌های زندگی به‌‎طور مستقیم، موثر و اختصاصی انجام شود.

وی با تاکید بر اینکه فضای اختصاص یافته به آموزش فعالیت‌های روزمره (ADL) در توانبخشی هلال احمر از نظر خدمات و تجهیزات موجود، کامل‌ترین مرکز در مقایسه با مراکز مشابه در سطح کشور است، افزود: در حال حاضر در این بخش مهارت‌های لازم توسط کاردرمانگر به بیماران آموزش داده می‌شود تا در نهایت بتوانیم درجه استقلال بیمار را ارتقا داده و به هدف اصلی کاردرمانی، یعنی همان استقلال فردی دست پیدا کنیم.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۷۳۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه مهارت‌های بازار محور در جهت افزایش تولید


جلیل شهریاری  ، در خصوص شعار سال بیان کرد: عمده مسئله کشور و نقطهٔ ضعف اساسی کشور مسئله اقتصاد است؛ کلید اساسی برای حل مشکلات اقتصادی تولید داخلی و تولید ملی است و این مهم محقق نمی‌شود مگر با رشد تولید و حرکت روبه‌جلو در تولید ملی و مشارکت همه‌جانبه مردمی در به ثمر رساندن تولیدات داخلی لذا جهش تولید با مشارکت مردمی راهی برای رونق‌دادن به اقتصاد کشور است.

وی در پاسخ به سؤال اقدامات سازمان فنی و حرفه‌ای در راستای تحقق شعار سال افزود: لازمه جهش تولید ارتقای سطح مهارت و توانمندی‌های اقشار مختلف جامعه است و تحقق این امر بدون درنظرگرفتن نقش آموزش‌های مهارتی بعید و دورازذهن به نظر می‌رسد.

مدیرکل فنی و حرفه‌ای استان تصریح کرد: البته به‌روز بودن و تناسب آموزش‌های مهارتی با نیاز بازار کار و تولید غیرقابل‌انکار است که در این راستا آموزش‌های مهارتی لازم در ۲۵ مرکز دولتی آموزش فنی و حرفه‌ای در سطح استان ویژه گروه‌های هدف ۱۹ گانه «کارجویان، دانشجویان، دانش‌آموزان، سربازان، زندانیان، فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، شاغلین، روستاییان، عشایر، معتادان بهبودیافته، زنان سرپرست خانوار، مشمولین بیمه بیکاری و...» و ۳۲۵ آموزشگاه آزاد بخش خصوصی به‌منظور توانمندسازی جوانان و تربیت نیروی کار ماهر متناسب با نیاز بازار در حال اجرا است.

وی ادامه داد: استفاده از ظرفیت‌های اتحادیه‌ها، اصناف و صنایع به‌منظور توسعه آموزش‌های مهارتی در قالب آموزش‌های محیط کار واقعی و به‌منظور تکمیل آموزش‌های بخش دولتی در اولویت قرار دارد.

شهریاری اذعان کرد: به‌منظور برقراری تعامل مؤثر در حل مشکلات اشتغال جامعه هدف، تشکیل جلسات شورای مهارت باهدف استفاده از ظرفیت همه دستگاه‌های مرتبط در دستور کار قرار دارد در این زمینه می‌توان به دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، آموزش‌وپرورش، صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، کارگروه امداد امام خمینی (ره)، پارک علم و فناوری، شرکت شهرک‌های صنعتی، قرارگاه مهارت‌آموزی کارکنان وظیفه، ورزش و جوانان، بسیج سازندگی، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی، اتاق اصناف اشاره داشت.

وی در پاسخ به سؤال شناسایی شغل‌های باتوجه‌به اقلیم استان افزود: در راستای انطباق بیش‌ازپیش آموزش‌های مهارتی با نیاز بازار کار، اقدام به راه‌اندازی رشته‌های بازار محور در شهرستان‌ها گردیده است از جمله آموزش‌های مرتبط با تأمین نیروی ماهر معدن، صنعت ساختمان، لوله‌کشی گاز در زابل، زهک، خاش و ایرانشهر باتوجه‌به اتصال به شبکه گاز سراسری تعمیر ECU خودرو، دیتیلینگ خودرو، جوشکار تخصصی چابهار و... و تربیت نیروی ماهر موردنیاز شرکت پتروشیمی نگین مکران جهت افراد بومی در دست‌کار است.

مدیرکل فنی و حرفه‌ای استان در خصوص برنامه‌ریزی برای صدور گواهی‌های مهارتی برای ایجاد نهضتی در تولید تشریح کرد: توسعه آزمون‌های آنلاین و الکترونیکی در شهرستان‌های زاهدان، ایرانشهر و چابهار باهدف تسریع در زمان اعلام نتایج آزمون‌های برگزار شده و صدور گواهینامه‌های مهارت و تجهیز و پیگیری راه‌اندازی آن در شهرستان‌های زابل و سراوان انجام می‌شود.

شهریاری تأثیرگذاری آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در تحقق شعار سال را این‌گونه بیان کرد: یکی از ویژگی‌های بارز هر نظام اقتصادی درهم‌تنیدگی ساختارها آموزش مهارتی و اشتغال است؛ ارتباط تنگاتنگ کار و آموزش‌های مهارتی همواره در برنامه‌ریزی‌های اقتصادی و اجتماعی هم‌زمان با یکدیگر انکارناپذیر است؛ مردمی‌کردن اقتصاد و تصدی‌نکردن دولت، برون‌گرایی، افزایش مشارکت مردمی با استفاده از ظرفیت نیروی انسانی ماهر نقش بارزی در تحقق رشد تولید دارد.

وی ادامه داد: بدون شک یکی از تأثیرگذارترین عوامل جهش تولید آحاد مردم هستند که در این زمینه هر چه میزان مهارت و توانایی‌های فردی افراد بیشتر باشد منجر به تولید و ارائه خدمات بیشتر و باکیفیت بالاتر و در مدت‌زمان کمتری خواهد بود که در نهایت منجر به ارتقای بهره‌وری خواهد شد.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان نقش تعاونی‌ها و بخش‌های خصوصی را در جهش تولید خاطرنشان کرد: در حوزه آموزش‌های مهارتی بخش غیردولتی با استفاده از ظرفیت مردم در راستای تحقق بیانات مقام معظم رهبری و اجرایی نمودن شعار سال، اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان تسریع و تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار ویژه آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای آزاد و مراکز جوار و بین کارگاهی را باهدف گسترش ظرفیت‌های نوین آموزش‌های مهارتی در تمامی حوزه‌های خدماتی، صنعتی، فرهنگ و هنر، صنوف و آموزش‌های مورد نیاز روز بازار کار توسط بخش خصوص در اولویت برنامه‌های سال جاری  قرار گرفته است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • یک دستگاه خودروی ون برای حمل و نقل نابینایان و معلولان تجهیز می شود
  • کمک ۲۳۰ میلیارد ریالی خیرین برای مدرسه سازی در گناباد
  • توسعه مهارت‌های بازار محور در جهت افزایش تولید
  • اساسی‌ترین رکن فعالیت آموزش و پرورش، انسان‌سازی است
  • کارگاه آموزشی مهارت های زندگی با موضوع پیشگیری از اعتیاد برگزار شد
  • خرید بیش از ۹۵میلیارد ریال وسایل کمک توانبخشی برای معلولان قزوینی
  • توزیع 40 هزار اقلام توانبخشی بین معلولان خراسان جنوبی
  • ۱۱۰ دندانپزشک به نیازمندان زنجانی خدمات ارایه می دهند
  • خرید بیش از ۹۵ میلیارد ریال وسایل کمک توانبخشی برای معلولان قزوینی
  • زندگی با آیه ها یک فعالیت هم افزا با حضور دستگاه های مختلف بود