Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-30@03:32:38 GMT

چه کسی جانشین قالیباف می شود؟

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۸۸۲۵۰۴

چه کسی جانشین قالیباف می شود؟

محمد سالاری در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی فارس، با بیان اینکه قرار است در روز چهارشنبه هفته جاری جلسه‌ای برای بررسی گزینه‌های شهردار‌آینده تهران برگزار شود، گفت: طبق برنامه زمانبندی شده در این روز قرار است هر کدام از منتخبین پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران حداکثر سه گزینه برای شهرداری اعلام کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در خصوص تعداد گزینه های مطرح شده برای شهرداری تهران از سوی اعضای شورا گفت: گزینه‌های احتمالی مطرح شده از سوی منتخبین با یکدیگر همپوشانی دارند و اعضا بر اساس شاخص‌ها گزینه‌ها را مطرح می‌کند.

مراحل انتخاب شهردار تهران

عضو شورای چهارم و منتخب پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران، گفت: در جلسه روز چهارشنبه هر کدام از کاندیداها اگر 5 رأی بیاورند وارد مرحله دوم شده و باید در این مرحله برنامه ارائه کنند.

وی با بیان اینکه اگر تعداد کاندیداها برای دور دوم زیاد باشد دوباره رأی‌گیری می‌کنیم تا افراد کمتری انتخاب و برنامه ارائه کنند.

نحوه رای گیری به کاندیدها

سالاری در پاسخ به این پرسش که هر منتخب شورا به چند نفر می‌تواند رأی‌ دهد، گفت: هنوز معلوم نیست که آیا هر عضو می‌تواند به یک نفر رأی دهد یا می‌تواند حداکثر به 7 نفر رأی دهد، قرا راست در روز چهارشنبه در این زمینه تصمیم‌گیری شود و تاکنون تصمیم قطعی در خصوص نحوه رأی‌گیری صورت نگرفته و تمام اتفاقات بسته به جلسه روز چهارشنبه است.

عضو شورای چهارم و منتخب پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه پیش‌بینی می‌کنیم تعداد کاندیداها محدود باشد، گفت: تعدد کاندیدا نخواهیم داشت چرا که باید کاندیداهایی مطرح شده همتراز معاون رئیس جمهور، وزرا، نمایندگان شاخص، استانداران و افرادی که در سطح ملی کار کرده‌اند باشد تا بتوانند کلانشهر تهران را به درستی اداره کنند.

از امضای میثاق نامه تا عدم خروج از شورا

وی در پاسخ به این پرسش که منتخبین پنجمین دوره شورا میثاق‌نامه‌ای امضا کردند و در خبرها آمده است که قرار است گزینه نهایی شهرداری از سوی کسانی که لیست امید را بسته‌اند مطرح شود و منتخبین فقط به آنها رأی دهند،‌گفت: میثاق‌نامه را امضا کرده‌ایم اما بحث این بوده که با توجه به اعتماد مردم به افرادی که رأی داده‌اند منتخبین در طول نمایندگی از شورا برای مشاغلی که منافات با کار شورا دارد، خارج نشوند.

سالاری ادامه داد: البته شورا شغل محسوب نمی‌شود همانطور که در شورای چهارم هم خیلی از اعضا در بسیاری از سازمان‌ها و ادارات جزو هیأت رئیسه و غیره بوده‌اند.

به گفته سالاری، این میثاق‌نامه اخلاقی بوده است.

از نظر خواهی از احزاب تا تصمیم گیری نهایی

عضو شورای چهارم و منتخب پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: این بحث‌هایی که از بیرون مطرح می‌شود می‌خواهند فشارهایی وارد کنند اما 21 نفر عضو شورا در فضای خودشان تصمیم‌گیری می‌کنند البته شاید احزاب و گروه‌های سیاسی لابی‌هایی انجام دهند و گزینه‌هایی مطرح کنند که ما گزینه‌های آنها را هم بررسی می‌کنیم ولی در نهایت اعضای منتخب فارغ از مسائل بیرونی شهردار را انتخاب می‌کنند البته ممکن است تک تک منتخبین نظرات سایر افراد یا حتی شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان را هم بگیرد اما در نهایت خودشان تصمیم می‌گیرند.

اعلام اسامی گزینه های احتمالی

وی در پاسخ به این پرسش که گزینه‌های نهایی چه کسانی هستند، گفت: هنوز گزینه نهایی برای شورا معرفی نشده است اما گزینه‌های مطرح مرعشی، محسن هاشمی، نجفی، مهرعلیزاده، حجتی، ترک‌نژاد، ترکان، حناچی، افشانی، علی‌اصغر احمدی، محسن نریمان، معصومه ابتکار،‌الهه کولایی، شریعتمداری، واعظ مهدوی، بی‌طرف، آخوندی، تقی‌زاده خامسی، اردکانیان، مرتضی حاجی، عبدالعلیزاده هستند که البته باید بگویند اسم این افراد در بین اعضا مطرح شده اما معلوم نیست که در روز چهارشنبه اسامی آنها به عنوان گزینه شهردار اعلام شود یا خیر.

سالاری اضافه کرد: روز چهارشنبه ساعت 8 صبح در ساختمان شورا جلسه‌ای برگزار می‌شود و در این زمینه تصمیم‌گیری می‌شود.

رایزنی با برخی از گزینه ها/منتظر مشخص شدن کابینه هستیم

عضو شورای چهارم و منتخب پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ به این پرسش که هنوز با گزینه‌های احتمالی مذاکره نکرده‌ایم،‌ گفت: ممکن است یکسری از افراد با تعدادی از گزینه‌ها رایزنی کرده باشند اما هنوز تکلیف مشخص نیست چرا که بسیاری از افراد مطرح قرار است در کابینه سمت بگیرند و مشخص نیست که آیا این افراد می‌توانند در شهرداری حضور یابند یا خیر.

وی ادامه داد: برخی از این افراد در حد معاون رئیس جمهور و وزیر در کابینه مطرح هستند لذا هنوز در حد پیش‌بینی هستیم و کار بسیار سخت شده است.

تاخیر در تصمیم گیری به خاطر چینش کابینه روحانی

سالاری در پاسخ به این پرسش که فرصت برای انتخاب شهردار کوتاه است اگر در زمان لازم این کار انجام نشود آیا احتمال گذاشتن سرپرست برای شهرداری وجود دارد، گفت: قرار بود دو هفته پیش در این زمینه تصمیم‌گیری کنیم اما طی صحبت‌هایی قرار شد دو هفته تأخیر بیندازیم تا ترکیب کابینه مشخص شود تا بتوانیم برای شهرداری بهترین گزینه را انتخاب کنیم.

شورای نگهبان زمان رسمی آغاز به کار را مشخص نکرد

عضو شورای چهارم و منتخب پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: هنوز معلوم نیست تاریخ اتمام کار شورا نیمه مرداد است یا نیمه شهریور البته عرفاً شورای چهارم باید در نیمه شهریور کارش به اتمام برسد چرا که 4 سال پیش در نیمه شهریور کارش را آغاز کرد ولی هنوز شورای نگهبان در این زمینه تصمیم نگرفته است و نمی‌دانیم فرصتمان تا کی است.

وی ادامه داد: روز چهارشنبه گزینه‌ها مطرح می‌شود و در نهایت معلوم می‌شود گزینه‌ها تمایل دارند یا خیر.

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۸۲۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: نباید به مجلس ظلم شود، نخستین بار است که مجلس یازدهم جداول را به رأی نمایندگان می گذارد

به گزارش «نماینده»، محسن زنگنه در نشست علنی امروز (یکشنبه، 9 اردیبهشت‌ماه 1403) مجلس شورای اسلامی در تذکری با اشاره به نطق پیش از دستور رئیس مجلس گفت: نمایندگان تا ساعت 23 امشب فرصت طرح پیشنهاد درباره بودجه را دارند اما موضوع عجیبی اتفاق افتاده است، دوستان کمیسیون تلفیق اصل گزارش بودجه را ارائه نکردند و ما باید در خلأ پیشنهاد دهیم، نباید برخورد با مجلس به گونه‌ای باشد که بعدها اگر کسی خواست خلاف آیین‌نامه اقدامی انجام دهد، زبان ما بسته باشد. در فایل مربوط به گزارش فقط نوشته شده مبلغ پیشنهادی کسر می‌شود و اضافه می‌شود.

نماینده مردم تربت حیدریه، مه‌ولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بر اساس ماده 182 آیین‌نامه داخلی، کمیسیون تلفیق باید گزارش را به نمایندگان ارائه دهد، با این شرایط ما چگونه می‌توانیم پیشنهادات خود را ارائه دهیم؛ به عنوان مثال بنده اگر به دنبال طرح پیشنهادی درباره درآمدهای اختصاصی استانم باشم باید از وضعیت سایر استان‌ها اطلاع داشته باشم.

وی با بیان اینکه کمیسیون تلفیق فایلی به ما نمی‌دهد، تصریح کرد: طی این 4 سال، امسال اوج غیرشفاف بودن بودجه است. آقای مفتح که پیشنهاد اصلاح آیین‌نامه را مطرح کردند با این هدف بود که نمایندگان نسبت به جداول اشراف داشته باشند. اکنون ما اصلاً جدولی نمی‌بینیم. نمی‌دانیم کمیسیون تلفیق چه اقدامی انجام داده است. ما منتظر هستیم تا جداول را بارگذاری کنند و ما پس از ملاحظه این جداول پیشنهادات خود را مطرح کنیم.

زنگنه افزود: خواهش می‌کنم به دوستان تذکر دهید در ساعات باقی مانده فایل جداول را برای نمایندگان ارسال کنند تا ما بدانیم چه اتفاقی در تلفیق رخ داده است.

دکتر محمدباقر قالیباف در پاسخ به تذکر این نماینده گفت: خواهش من این است که اگر نقدی هم دارید این نقد را منصفانه بیان کنید. در چهل و اندی سال گذشته چه زمانی جداول بودجه در صحن مجلس بررسی شده و نمایندگان تک به تک به جداول رأی داده‌اند که شما امروز می‌فرمایید غیرشفاف‌ترین بودجه است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نباید به مجلس ظلم شود، بیان کرد: مجلس ماده 182 آیین‌ نامه را تصویب و بند (الف) و (ب) برای آن در نظر گرفت؛ هیچ زمانی تک تک نمایندگان جداولی که تصویب می‌شود را نمی‌دیدند و کمیسیون تلفیق به تنهایی این کار را انجام می‌داده، در تاریخ مجلس شورای اسلامی نخستین بار است که مجلس یازدهم جداول را به رأی نمایندگان گذاشته است که اگر نمایندگان پیشنهادی دارند مطرح کنند. از یک طرف بیان می‌کنند که هیأت رئیسه به مجلس بها نمی دهد، مهمترین بها همین اقدام است.

وی اضافه کرد: البته مجلس این تصمیم را گرفت و هیأت رئیسه نیز با آن همراهی کرد، برخی از دوستان نیز با این اقدام که جداول در صحن بررسی شود مخالف هستند و در حال حاضر پیشنهاد اصلاح مجدد این موضوع مطرح شده است. بنابراین از واژه غیرشفاف استفاده نکنید.

رئیس قوه مقننه با بیان اینکه بند (ب) ماده (182) آیین نامه داخلی مجلس فقط درباره جداول بودجه است، بخش مربوط به احکام و تبصره‌ها تصویب شده و به قانون تبدیل شده است و در اختیار شما قرار دارد، ادامه داد: جداول بر اساس احکام تنظیم شده است؛ من امروز به صورت خاص گزارش را نگاه می‌کنم که اگر اشکالی وجود داشته باشد این نقد را برطرف کنیم.

دیگر خبرها

  • جنجال عجیب در نشست شورای شهر تهران
  • بازداشت ۳۷ عضو شورا‌های تهران در سال ۱۴۰۲
  • تنش در جلسه شورای شهر تهران؛ ترک جلسه برخی اعضا موقع سخنرانی زاکانی
  • بازداشت ۳۷ عضو شوراهای استان تهران در سال گذشته
  • آبستراکسیون ناموفق در شورای شهر تهران در اعتراض به شهردار!
  • تلاش ۷ عضو شورای شهر تهران برای از حدنصاب انداختن جلسه شورا
  • قالیباف: جداول بودجه برای نخستین بار به رای گذاشته می‌شود
  • قالیباف: نباید به مجلس ظلم شود، نخستین بار است که مجلس یازدهم جداول را به رأی نمایندگان می گذارد
  • تردید یک گزینه دیگر: سر نخواستن بایرن دعوا است!‏
  • تاکنون کدام گزینه ها برای ریاست مجلس دوازدهم مطرح شده اند؟