Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان اظهار کرد: خوشبختانه مجوزهای لازم برای تولید دارو از مواد مخدر کشف شده حاصل شده و سرمایه‌گذار آن نیز کارهای سرمایه‌گذاری را انجام داده و در ماه مبارک رمضان کلنگ پروژه ساخت دارو در شهرستان بردسیر به زمین زده شد و تا یک سال آینده پروژه تولید دارو از مواد مخدر کشف شده محقق می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«حسین چناریان» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، موضوع مواد مخدر را یک چالش و موضوع نگران‌کننده جهانی دانست و گفت: دنیا نسبت به موضوع روان‌گردان‌ها، مواد مخدر و به طور کل مواد اعتیادآور نگران است.

وی حجم آسیب‌های ناشی از مواد اعتیادآور را زیاد دانست و خاطرنشان کرد: علیرغم آنکه جهان نزدیک به یک قرن با مواد مخدر و روان‌گردان‌ها مبارزه می‌کند، اما متأسفانه نرخ شیوع آن در دنیا رو به گسترش است، ضمن آن‌که حجم تولید مواد اعتیادآور رو به افزایش است.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان ادامه داد: حدود 86 درصد کل مواد مخدر دنیا در کشور افغانستان تولید می‌شود و ایران به جهت آن‌که هم مرز بزرگترین کشور تولیدکننده مواد مخدر در دنیا است، با چالش جدی در این زمینه روبرو است و به جهت شرایط اقتصادی و موقعیت جغرافیایی، به‌عنوان کریدور انتقال مواد مخدر دنیا محسوب می‌شود، از این‌رو آسیب‌های این پدیده در بخش‌های اجتماعی، امنیتی و اقتصادی بر جامعه اثر خواهد گذاشت.

چناریان با اشاره به آن‌که ایران بیشترین مبارزه با مواد مخدر را در دنیا دارد، اظهار کرد: ایران بیشترین کشفیات مواد مخدر در دنیا را دارد، که این مهم به اراده دولت، نظام جمهوری اسلامی و مردم ایران برمی‌گردد و باید اذعان کنیم که امروز پلیس ایران یکی از موفق‌ترین پلیس‌های دنیا در کشف مواد مخدر است، ضمن آن‌که اراده سیستم قضایی در مبارزه با مواد مخدر جدی است.

وی خاطرنشان کرد: اگر این اراده و تلاشی که در کشور ایران در امر مبارزه با مواد مخدر می‌شد، در دنیا صورت می‌گرفت، امروز این دغدغه و چالشی که از حیث مواد اعتیادآور در دنیا وجود دارد، شاید در این سطح نبود.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان از توان کشف زیاد پلیس ایران سخن گفت و خاطرنشان کرد: ایران از لحاظ تجربه، فنی و اشراف، پلیس و دستگاه‌های امنیتی، سیستم قضایی با اراده و مقتدری در امر مبارزه با مواد مخدر دارد.

وی از آسیب‌های مواد مخدر بر جامعه سخن به میان آورد و خاطرنشان کرد: باید این واقعیت را بپذیریم که مبارزه ما در دهه‌های اخیر یک مبارزه همه جانبه‌ای نبوده است و ما در عرصه، عرضه مواد مخدر موفق بوده‌ایم اما در موضوع تقاضا که یک کار فرهنگی و اجتماعی است، متأسفانه موفقیت چندانی نداشته‌ایم.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان گفت: اکنون رویکر ما در مقابله با مواد مخدر یک رویکر فرهنگی اجتماعی است، به گونه‌ای که رویکر متوازن در همه ابعاد مقابله، پیشگیری، درمان و صیانت را در پیش گرفته‌ایم و اگر بتوان در همه ابعاد با موفقیت انجام گیرد، در امر مبارزه با مواد اعتیادآور موفقیت‌های چشمگیری دست پیدا خواهیم کرد.

وی رویکر اجتماعی مقابله با مواد مخدر را یک رویکر مشارکتی و مردمی دانست و تصریح کرد: نرخ شیوع ناشی از میل به مصرف موادمخدر است که در حوزه پیشگیری و فرهنگی باید بیشتر تلاش کنیم، متأسفانه در گذشته نرخ شیوع استان کرمان بالا بود که با رویکردهای در پیش گرفته طی چند سال اخیر، در آخرین آمار نرخ شیوع اعتیاد در کرمان کاهش یافته است.

چناریان افزود: کاهش نرخ شیوع در استان کرمان پیام‌رسان این است که هر چه مبارزه خود را متوازن‌تر، گسترده‌تر و رویکرد اجتماعی همه جانبه داشته باشیم، قطعاً دغدغه شیوع و آسیب‌های اجتماعی ناشی از مواد اعتیادآور در استان کرمان کاهش خواهد یافت.

وی از سیاست ایران در مبارزه همه جانبه با رویکرد اجتماعی در امر مبارزه با مواد اعتیادآور خبر داد و گفت: با اراده جدی که در نظام جمهوری اسلامی انجام شد، نرخ مصرف و شیوع مواد محرک مانند شیشه در کشور جابجا شد و ما نگران این بودیم که بعد از مواد مخدر سنتی (تریاک) بیشترین حجم افراد درگیر و آسیب‌دیده ما ناشی از مصرف مواد محرک مانند شیشه است که این مواد محرک جای خود را به موادی مانند حشیش داده است.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان خاطرنشان کرد: در کشف مواد محرک تلاش بسیار خوبی شده است، شایان ذکر است که تولید و مصرف مواد محرک مانند شیشه در ایران کاهش یافته است و اگر این روند ادامه پیدا کند در آینده دستاورد خوبی در امر مبارزه با مواد روانگردان و مواد محرک خواهیم داشت.

وی با بیان این مطلب که سیاست جمهوری اسلامی ایران به هیچ وجه تولید هیچگونه مواد مخدر، محرک و صنایع شیمیایی نیست، اظهار کرد: در ایران این مهم در حال کاهش است و اگر در جایی افرادی نیز تخطی کنند، خیلی جدی با آنها برخورد می شود که ایران در این زمینه افتخار بزرگی دارد.

چناریان به تولید دارو از مواد مخدر اشاره و خاطرنشان کرد: تولید دارو از مواد مخدر یک تحقق بسیار خوبی بود. ما به جهت آسیب‌ها و هزینه‌های گسترده‌ای که طی این سال‌ها پرداخته بودیم، با این روش حداقل یک مزیت اقتصادی و درمانی در کنار مبارزه حاصل می‌شود.

وی ادامه داد: خوشبختانه مجوزهای لازم برای تولید دارو از مواد مخدر کشف شده حاصل شده و سرمایه‌گذار آن نیز کارهای سرمایه‌گذاری را انجام داده و در ماه مبارک رمضان کلنگ پروژه ساخت دارو در شهرستان بردسیر به زمین زده شد و تا یک سال آینده پروژه تولید دارو از مواد مخدر کشف شده محقق می‌شود.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان در پاسخ به این پرسش که چند دهه به امر مبارزه با مواد مخدر پرداخته‌ایم، آیا پرونده قابل ارایه‌ای داریم؟ گفت: پرونده قابل ارایه ما این است که امروز در امر مبارزه با موادمخدر به یک دستاورد بسیار خوبی رسیده‌ایم، به گونه‌ای که حوزه مبارزه با مواد مخدر را جامع، متوازن و علمی کردیم، بطوری‌که مشارکت را به دنبال داشته، ضمن آنکه بسیاری از رویکردها را تغییر داده‌ایم.

وی افزود: این‌که اکنون با یک نگاه سطحی به این امر نگاه کنیم، که بیان کنیم اگر اینها موفقیت بوده است، چرا هنوز ما معتاد داریم؟ این ناشی از سیستم قاچاق مواد مخدر است، بطوری‌که دو سیستم مقابله با مواد مخدر و سیستم عرضه روبروی یکدیگر قرار دارند. سیستم عرضه یک سیستم هدفمند، هوشمند، مشتری مدار، اقتصادی و توانمند اما طرف مقابله با مواد مخدر طبیعتاً شرایط سیستم عرضه را نداشته است.

چناریان خاطرنشان کرد: از این‌رو یک برتری‌ها و عدم موفقیت‌هایی وجود داشته است اما امروز خوشبختانه با انسجامی که در سیستم مقابله ایجاد شده، ابعاد مقابله‌ای، پیشگیری، فرهنگی، درمان و صیانت از رویکردهای جدید حوزه مبارزه با مواد مخدر حاصل شده است و این در حقیقت یعنی موفقیت.

وی ادامه داد: ما اکنون شیوه‌ها را علمی می‌کنیم، ضمن آن‌که هم گام با دنیا به دستاوردهای زیادی دست یافته‌ایم، از این‌رو باید اذعان کنیم که موفقیت صد در صد بوده است، گرچه آسیب‌ها آنقدر زیاد بوده است که به زمان زیادی نیاز داریم تا بتوانیم آثار آسیب ناشی از اعتیاد به مواد مخدر و روانگردان‌ها از بین ببریم.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان یادآور شد: امروز همه دنیا با مواد مخدر درگیر هستند به طوری‌که کشورهایی که در همسایه بزرگترین تولیدکننده نبوده‌اند، امروز آمار معتادین آنها از معتادین ما کمتر نیست و نگرانی آنها بیشتر است، به این دلیل که اراده آن‌ها در مبارزه با مواد مخدر ضعیف‌تر از ما است.

آمار کشفیات مواد مخدر

وی به آمار کشفیات مواد مخدر در سه ماهه نخست سال و مقایسه آن با مدت مشابه سال گذشته پرداخت و خاطرنشان کرد: انواع مواد مخدر کشف شده در سه ماهه نخست سال 35 هزار و 891.2 کیلوگرم بوده است که در سال گذشته در این بازه زمانی 24 هزار و 525.762 کیلوگرم کشف شده بود.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان افزود: در سه ماه نخست سال گذشته حدود 22 هزار و 136 کیلوگرم تریاک کشف شد، این در حالی است که در سه ماهه نخست سال حدود 29 هزار و 992 کیلوگرم کشف شده بود.

وی به آمار دستگیری‌های حوزه مبارزه با موادمخدر در سه ماهه نخست سال جاری اشاره و تصریح کرد: امسال 202 قاچاقچی، 1080 توزیع‌کننده و 586 حمل‌کننده دستگیر شده‌اند، هم‌چنین 189 نفر نگهدارنده، 813 معتاد و 77 اتباع بیگانه نیز در این زمینه دستگیر شده است.

این مقام مسئول به اقلام توفیقی در سه ماهه اول سال جاری اشاره و خاطرنشان کرد: 38 قبضه سلاح، 1138 فشنگ و 64 خشاب، 629 خودرو و 78 موتور سیکلت توقیف شده است.

چناریان به پارامترهای امنیتی استان کرمان در سه ماهه نخست سال اشاره کرد و افزود: در سه ماهه نخست سال 18 عملیات انجام شده است، هم‌چنین 33 باند در این بازه زمانی منهدم شده است، ضمن آن‌که امسال خوشبختانه شهید مواد مخدر نداشته‌ایم.

گفت‌وگو از «سارا سلطانی» خبرنگار ایسنای منطقه کویر

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۸۲۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امحای ۷۲۴ کیلوگرم مواد مخدر و روانگردان مکشوفه

کیوان گل‌آوری سرپرست دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمانشاه امروز در مراسم امحای مواد مخدر و روانگردان مکشوفه که در کیلومتر ۳ جاده سراب نیلوفر برگزار شد، گفت : ۷۲۴ کیلوگرم مواد مخدر و روانگردان که نتیجه زحمات دستگاه‌های کاشف در امر مبارزه با مواد مخدر به‌ویژه نیرو‌های جان بر کف انتظامی استان در ۶ ماهه گذشته است که امروز امحا شد.

وی ادامه داد: در این مدت تعداد قابل توجهی قاچاقچی مواد مخدر دستگیر و به مراجع قضایی ارجاع داده شدند.

سرپرست دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمانشاه گفت: اجرای چنین برنامه‌هایی از اهداف و سیاست‌های ستاد مبارزه با مواد مخدر می‌باشد که در طول سال اجرا می‌شود و به نوعی اعلام انزجار و تنفر نسبت به انواع مواد مخدر و روانگردان به‌عنوان یک آسیب شوم و جبران‌ناپذیر است .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • امحای ۷۲۴ کیلوگرم مواد مخدر و روانگردان مکشوفه
  • کشف ۴۵۵ کیلوگرم مواد مخدر در شهرستان میناب استان هرمزگان
  • امحای ۷۲۴ کیلوگرم مواد مخدر و روان‌گردان در کرمانشاه
  • انهدام دو باند توزیع مواد مخدر در کرمانشاه
  • کشف محموله ۸۶ کیلویی مواد مخدر در محور کاشان - قم
  • کشف محموله ۲۴۷ کیلوگرمی حشیش در مشهد
  • ۸۶ کیلوگرم مواد مخدر در کاشان کشف شد
  • اتمام پروژه دوخطه قزوین-زنجان تا یک سال آینده به شرط تزریق نقدینگی
  • انهدام ۲ باند توزیع مواد مخدر و کشف ۱۶۳ کیلوگرم تریاک در کرمانشاه
  • بهره‌برداری از پروژه فروسیلیس منگنز ازنا در چند ماه آینده