Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-04@22:39:30 GMT

کاهش متوسط سن شروع اعتیاد در دختران و پسران

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۸۸۴۲۶۷

رویداد۲۴-فرید براتی سده، رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور گفت: الگوی مصرف مواد در ایران خیلی تغییر می کند بطور مثال طی 10 سال گذشته الگوی مصرف مواد در ایران چهار بار تغییر کرده است. بر اساس اظهارات فرید براتی سده الگوی مصرف مواد در ایران طی 10 سال گذشته از مصرف تریاک به سمت مصرف هروئین و کراک و از آن به سمت مواد محرک (شیشه) رفته و اکنون به سمت مصرف گل و تریاک می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: در حال حاضر مصرف تک ماده کم داریم و مصرف کننده ها معمولا مواد ترکیبی مصرف می کنند.
وی ادامه داد: طبق آمار اعلام شده از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر، هروئین، تریاک و کراک همچنان در صدر مواد مصرفی کشور قرار دارند اما باید به این نکته توجه داشت هرچند درمان هروئین و اینگونه مواد راحت تر از سایر مواد است اما وقتی که مصرف هروئین زیاد شود تعداد مرگ و میر معتادان افزایش می یابد.
رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: بطور مثال مرگ و میر بین معتادان بین شیشه کم است هرچند که گاهی آنها دست به کشتن دیگران می زنند اما مرگ و میر خودشان کم است.
براتی سده یادآور شد: طبق آخرین آمار اعلام شده مرگ و میر بین معتادان 6.2 درصد افزایش یافته که به دلیل مصرف هروئین، اوردوز و آلودگی مواد است.
وی تاکید کرد: بنابراین لازم است فعالیت های کاهش آسیب را تقویت کنیم و باید مرگ و میر بین معتادان را کاهش دهیم که در این زمینه برنامه ریزی های لازم انجام شده و دولت از این برنامه ها حمایت می کند.
وی خاطرنشان کرد: الگوی مصرف مواد در کشور تابع شرایط مختلفی است چراکه افغانستان بزرگ ترین انبار مواد مخدر به شمار می رود و از این طریق، هروئین وارد کشور می شود.

**متوسط سن مصرف مواد کاهش یافت
رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور اظهار داشت: متاسفانه طی چند سال گذشته، متوسط سن شروع اعتیاد در دختران و پسران کمتر شده است و هرچند که سن شروع اعتیاد در زنان در گذشته مشخص نبوده و باید منتظر مطالعات بعدی بود تا این آمار بطور دقیق اعلام شود اما می دانیم سن مصرف مواد اعتیادآور در زنان کمتر شده است.
براتی سده درباره افزایش تعداد زنان معتاد و کاهش سن مصرف آنان نیز گفت: ممکن است اعتیاد زنان قبلا هم به همین اندازه بوده اما به دلایل مختلف مانند انگ اجتماعی یا نبود امکانات و مراکز درمانی، مراجعه نمی کردند اما اکنون زنان نیز به مراکز اعتیاد بیشتر مراجعه می کنند.
وی گفت: ممکن است زنان فکر کنند برخی مواد، اعتیادآور نیست و بطور مثال روانگردان مصرف کنند، برخی کارشناسان نیز معتقدند زنان به این دلیل به اعتیاد رو می آورند که می خواهند کمبودهایشان را جبران کنند و بگویند که آنان نیز می توانند کارهای مردان را انجام دهند و در اینجا بحث هویتی مطرح است.
وی ادامه داد: حفظ زیبایی و لاغری نیز از دیگر عللی است که زنان به سمت مصرف مواد محرک می روند بنابراین وظیفه دستگاه های مربوطه این است که توجه خود را به سمت کانون هایی مانند باشگاه ها و آرایشگاه های زنانه معطوف کنند که احتمال مصرف مواد در آنجا وجود دارد.

**آمار اعتیاد دو برابر نشده است
رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور گفت: بررسی ها نشان دهنده آن است که دو میلیون و 802 هزار نفر معتاد در کشور ما وجود دارند و با توجه به آمار قبلی (یک میلیون و 325 هزار نفر) در کشور زیاد نشده است چراکه آمار قبل که بخواهیم با آن مقایسه کنیم دقیق نبوده است.
براتی سده افزود: علاوه برآن دو تحقیق احصای آمار معتادان با روش های مختلف انجام شده و قابل قیاس با یکدیگر نیست.
وی تصریح کرد: آمار وجود دو میلیون و 80 هزار معتاد را در کشور می پذیریم اما اینکه آمار معتادان، دو برابر شده است را نمی دانم.
وی ادامه داد: هماهنگی های لازم در حال انجام است تا طی هفته های آتی، جزئیات آمار مربوط به اعتیاد در کشور اعلام شود اینکه چرا مصرف شیشه بین معتادان رتبه چهارم و مصرف حشیش رتبه دوم دارد جای بحث و بررسی خواهد داشت.
گفتنی است طبق آمار اعلام شده از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر، دو میلیون و 802 هزار نفر معتاد در کشور ما وجود دارند.
همچنین در سال 95 سه هزار و 190 نفر به دلیل سوء مصرف مواد فوت کرده‌اند که با توجه به آمار سال گذشته با رشد 6.2 درصدی رشد داشته است که از بین آنها، 343 نفر زن و دو هزار و 847 نفر نیز مرد بوده‌اند. همچنین یکهزار و 882 نفر از این تعداد به دلیل مسمومیت حاد با مواد فوت کرده‌اند.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۸۴۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شروع کاهش نرخ باروری به حدود دهه چهل برمی‌گردد

به گزارش خبرگزاری مهر، علی اکبر محزون عضو کمیته علمی دومین جایزه جوانی جمعیت گفت: شروع کاهش نرخ باروری در کشور ما به حدود دهه چهل بر می‌گردد. در اولین سرشماری کشور که سال ۱۳۳۵ اجرا شد و پس از آن در سال ۱۳۴۵ برای اولین بار در ایران نرخ رشد جمعیت محاسبه شد که آن زمان ۱/۳ درصد بود. از همان سال‌ها هشدارهای رشد جمعیت آغاز شد. سال ۴۶ بیانیه تهران در خصوص تنظیم خانواده و ضرورت کنترل جمعیت تصویب شد و بعد از انقلاب هم در دهه شصت بحث جمعیت دوباره مطرح شد. در برنامه توسعه سال ۱۳۶۷ طرحی با عنوان سیاست تحدید موالید مطرح شد.

وی افزود: هدف این طرح چنین بود که اگر در سال ۱۳۶۷ میانگین هر خانواده ۵/۶ فرزند بود تا سال ۱۳۹۰ این عدد به ۴ فرزند کاهش یابد. در سال ۷۲ قانون تنظیم جمعیت در مجلس شورای اسلامی تأیید شد که طبق این طرح فرزند چهارم به بعد محروم از فعالیت اجتماعی شود. سال ۱۳۷۳ و به میلادی ۱۹۹۴ اجلاس بین‌المللی جمعیت و توسعه در قاهره با مشارکت ۱۷۹ کشور جهان از جمله ایران برگزار شد و معاهده طرح کنترل جمعیت در سطح بین‌الملل تحت عنوان International Conference on Population and Development تصویب شد. ریشه اصلی کاهش نرخ رشد جمعیت در دنیا و کشور ما از اینجا آغاز شد.

وی افزود: علت شدت این کاهش در ایران به این دلیل بود که علاوه بر کنترل اجتماعی، کنترل فردی نیز به وجود آمد. خانواده‌ها از دهه ۶۰ بنا به عوامل مختلف مانند کاهش مرگ و میر کودکان و شانس زنده ماندن بالا، تصمیم به فرزندآوری کم‌تر گرفتند چرا که قبلاً پنج فرزند متولد می‌شد که لااقل سه نفر از آنها زنده بمانند. دیگر نیازی به چنین اقداماتی نبود پس همان سه فرزند متولد می‌شدند.

وی در ادامه گفت: اما اینها حاصل یک نگاه مالتوسی بود بحث اول تنگ دستی به عنوان مانع افزایش فرزند بود و بحث دوم جریان اجتماعی بود. افراد با استمرار فرایند توسعه وارد مباحثی شدند که باعث پیشرفت فردی آنها شود و به تحرک اجتماعی پرداختند و فرزندآوری را مانع این پیشرفت دیدند. بحث فردگرایی در جامعه باعث شد تحرک اجتماعی و فرزندآوری در مقابل هم قرار گیرند و در مرحله سوم جایگزینی برای نهاد خانواده و تغییر نهاد خانواده که حاصل تغییر نگرش‌ها در جوامعی مثل ایران شد روند رشد را به شدت کاهش داد.

محزون تاکید کرد: بر روی مبانی فکری و نظری موضوع باید بیشتر تمرکز کرد و اقدامات اساسی صورت بگیرد. در دنیا هم برای موضوعات مهم همین‌طور عمل می‌کنند. باید الگوی یک خانواده کامل را بسازیم، مبنی بر نظریه شهید مطهری از انسان کامل این قالب را در مبانی فکری خانواده جای دهیم و در ادامه به تعهد به خانواده بپردازیم. جامعه دانشگاهی و حوزه علمیه نیز می‌تواند در حوزه شناسایی مسائل و ترسیم وضع مطلوب کمک شایانی به این راهبرد داشته باشد.

نقش جایزه ملی جمعیت در مرحله اول ایجاد انگیزه است و برای اثرگزاری بهتر می‌تواند به اصطلاح، کف میدانی‌تر، در محله‌ها و مراکز عمومی باشد. تا انگیزه نخبگان را در جامعه عمومی بیشتر کند. چرا که بحث خانواده است و حتی می‌تواند الگویی شود تا هم محلی‌ها و خانواده هم به نخبگان رجوع کنند.

کد خبر 6096442

دیگر خبرها

  • کاهش نرخ باروری در ایران از چه وقت شروع شد؟
  • شروع کاهش نرخ باروری به حدود دهه چهل برمی‌گردد
  • ۱۰ کشور با بهترین غذا‌ها در جهان
  • ۹ راهکار موثر برای کاهش وزن در زنان بالای ۳۰ سال
  • سرانه مصرف سیب زمینی به ۴۵ کیلو رسید
  • چگونه مصرف برق یخچال فریزر را کاهش دهیم؟
  • زیرساخت‌های لازم برای توانمند سازی معتادان متجاهر در استان کرمان وجود ندارد
  • جمع آوری 276 معتاد متجاهردر استان
  • معرفی برترین‌های جشنواره نواشهر در قزوین
  • کاهش ۶۰ درصدی مصرف ازن با بهره‌گیری از سامانه نانو حباب در فرایند تصفیه آب