Web Analytics Made Easy - Statcounter

بعد از گذشت چند سال از تصویب ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در مرز مهران، و کلنگ زنی های متعدد برای ساخت کارخانه در این منطقه اما تاکنون هیچ اقدام عملی برای ساخت این منطقه ویژه اقتصادی نشده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از آوای مهران،مرز بین المللی مهران که هم اکنون یکی از نقاط تجاری کشور برای صادرات کالا به کشور عراق است، روزانه بیش از 600 کامیون کالا به کشور عراق صادر می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از عمده مشکلات این مرز می توان به نبود منطقه ویژه اقتصادی اشاره کرد و ایجاد این منطقه هر چند پس از گذشت چند سال اما همچنان در عمل جز تابلو و زیرساختی که راکد مانده کاری صورت نگرفته است.

هر از گاهی به مناسبت ایام و هفته های خاص شاهد کلنگ زنی کارخانجاتی در این منطقه می شویم اما پس از کلنگ زنی میزان پیشرفت ساخت کارخانه ها تنها در حد چند ستون باقی مانده و خبری از کارخانه نیست.

این منطقه باعث شده تا مسئولان تنها از آن برای وعده های خود در سخنرانی ها استفاده کنند و در عمل چیز خاصی مشاهده نمی شود.

مصوبه تبدیل مرز مهران به منطقه ویژه اقتصادی چند سال قبل در دولت احمدی‌نژاد اتفاق افتاد و مقرر بود با فراهم کردن زیرساخت‌ها در این مرز امن، شرایط به‌گونه‌ای فراهم شود که ضمن رفع کمبودها، امکانات اقتصادی و ایجاد اشتغال فرصت‌های سرمایه‌گذاری به‌گونه‌ای فراهم شود که در این منطقه ویژه اقتصادی سرمایه‌ها به کار افتاده و به نفع سرمایه‌گذاری و منطقه عمل شود، اما مرز مهران که از آن به نام مرز بین‌المللی مهران و امن‌ترین مرز کشور یاد می‌شود همچنان از حداقل امکانات برخوردار است.

چند سالی است که مسئولان قصد دارند این مرز را به منطقه آزاد تجاری تبدیل کنند خبری از تاسیسات اقتصادی یا تحرکات سرمایه‌ای در آن دیده نمی‌شود و به نظر مرز مهران همچنان در اول خط است.

آنچه که بیش از همه به چشم می‌آید، شعارهای مسئولان در دوره‌های مختلف درخصوص بزرگ‌ترین ظرفیت اقتصادی استان ایلام است که هنوز نتوانسته استان و مهران را به پیشرفت و توسعه نزدیک کند.

اکنون منطقه ویژه اقتصادی مهران در حد نصب یک تابلو و کلنگ زنی کارخانه هایی باقی‌مانده و در همین شرایط بحث ایجاد منطقه آزاد تجاری مهران مطرح شده است در صورتی که نفس راه‌اندازی منطقه آزاد تجاری در مناطقی نظیر ایلام بسیار عالی است به شرط آنکه زیرساخت‌های آن فراهم باشد.

زمانی که مسئولان در راه‌اندازی منطقه ویژه اقتصادی موفق نبوده و به شعارهای خود عمل نکرده‌اند به نظر می‌رسد منطقه آزاد تجاری مهران نیز چیزی شبیه همان شعار قبلی عمل نشده باشد.

منطقه آزاد تجاری نیازمند زیرساخت‌هایی است که تاسیس منطقه ویژه اقتصادی می‌تواند فراهم‌کننده بخشی از آن زیرساخت‌ها باشد.

منطقه ویژه اقتصادی که منطقه‌ای حراست شده در مبادی ورودی کشور است با هدف ایجاد پشتیبانی از تولیدات داخلی، ایجاد تحرک در اقتصادهای منطقه‌ای و توسعه صادرات غیرنفتی ایجاد می‌شود که دارای مقررات خاصی است که چنین منطقه‌ای برای مرز مهران پیش‌بینی شده است.

سلام امینی نماینده مردم استان ایلام در مجلس در شب جشن سالروز آزاد سازی مهران به با بیان اینکه برای ایجاد منطقه آزاد مهران مشکلی نداریم گفت: 10 منطقه آزاد و 12 منطقه ویژه در کمیسیون مجلس آورده شده که اگر الان رای گیری شود مهران به عنوان منطقه آزاد تصویب می شود.

وی اظهار کرد: منطقه آزاد مهران در کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح شده و طی ماه های آینده به رای گذاشته می شود اما چون نمایندگان سایر مناطق میخواهند خودشان منتفع شوند برای ایجاد منطقه آزاد مهران مشکل ایجاد می کنند.

به هر حال واقعیت آن است که مرز مهران بی‌شک قابلیت‌های متنوعی دارد که از هیچ کدام از ظرفیت‌ها به خوبی استفاده نمی‌شود و در چند سال اخیر مسئولان فقط دنبال منطقه ویژه، منطقه آزاد تجاری، واردات کوله بری و... بوده‌اند بدون اینکه مرز را از لحاظ زیرساخت‌های لازم توسعه دهند.

هم‌‌اکنون مرز مهران برای مردم استان ایلام و شهرستان مهران منفعت چندانی ندارد و فقط محل تردد است در این راستا به نظر می‌رسد مسئولان باید با تشکیل تیمی کارشناس و قوی کارهای کارشناسی دقیق برای اینکه مرز مهران چگونه به توسعه استان و شهرستان کمک کند انجام دهند و مشکلات و نواقص را شناسایی کرده و برای رفع آنها برنامه ارائه دهند.

انتظار معجزه در مهران رویایی خام است و باید گفت که اگر منطقه ویژه اقتصادی و منطقه آزاد تجاری مرز مهران هم مانند همین مرز مهران امروز محقق شوند منفعتی برای استان ندارند و قبل از ایجاد زیرساخت نباید از مرحله‌ای به مرحله‌ای دیگر پرش داشت.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۸۹۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای رفع موانع حقوقی و قانونی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید برنامه جمعی داشت

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛  وزیر اقتصاد در پایان همایش دو روزه مناطق آزاد و اقتصادی کشور با حضور مدیران این مناطق و وزیر اقتصاد در مشهد گفت: تعیین هدف گذاری کمی و کیفی که تا پایان سال هر مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بر اساس ارزش شاخص و معیار‌های دیگر در در زمینه تجارت، سرمایه‌گذاری، ارتقای فناوری و تولید محصولات، فتح بازار‌های جدید صادراتی موفق بودند و پیش رفتن این هدف گذاری را از دبیرخانه مناطق آزاد و اقتصادی مطالبه می‌کنیم و باید در دستور کار دبیرخانه باشد.

خاندوزی افزود: ما باید برای رفع موانع حقوقی و قانونی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی یک برنامه جمعی باید داشته باشیم که اصلاح قانون از سمت مناطق آزاد و ویژه اقتصادی شروع و به مجلس شورای اسلامی می‌رسد.

وی گفت: مشکلاتی از قبیل مسائل مالیاتی و گمرکی این مناطق که بدون اجازه قانونگذار حل و فصل نمی شود و ما دستورالعملی تهیه و از مجلس شورای اسلامی مطالبه می‌کنیم.

دبیر مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور هم در ادامه گفت: در کشور ۴۸ منطقه آزاد و ویژه اقتصادی داریم که سهم بالایی در اقتصاد کشور دارند و یک سوم صادرات غیر نفتی کشور از این مناطق است

عبدالملکی افزود: ۸۰ درصد کل ترانزیت کشور از این مناطق هست و در واقع در رشد اقتصادی کشور نقش مهمی دارند

وی گفت:  سال گذشته مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در حوزه سرمایه‌گذاری رشد ۴ برابری، در سرمایه‌گذاری محقق شده رشد سه برابری که به ۱۳۳ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری رسیدیم.

دبیر مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور افزود: امسال هم همچون پارسال ۱۰۰۰ بسته سرمایه‌گذاری جدید را تا پایان سال خواهیم داشت در نمایشگاه که هفته آینده در تهران برگزار می‌شود ۲۰۰ تا از این بسته‌ها رونمایی می‌شود و در اختیار سرمایه‌گذاران قرار می‌گیرد.

عبدالملکی گفت: هر بسته سرمایه‌گذاری شامل سه بخش است که بخش اول مطالعات امکان سنجی اقتصادی اولیه انجام شده بخش دوم هر بسته زیرساخت‌های مورد نیاز است اعم از زمین آب و برق و گاز و دسترسی اینهایی که برای هر طرح آماده شده و بخش سوم وزن آن فعالیت و این سرمایه‌گذاری که به صورت بی‌نام صادر می‌شود.

دیگر خبرها

  • ۳ برابر شدن سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد/ ۲۰۰ بسته سرمایه‌گذاری فردا رونمایی می‌شود
  • مشارکت دانشگاه آزاد در ایجاد پایانه صادراتی مهران
  • کسب رتبه برتر منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان در بین مناطق ویژه اقتصادی کشور
  • منطقه آزاد ارس در ارزیابی مناطق آزاد کشور در رتبه نخست ایستاد
  • اجرای طرحهای تحولی مقدمه جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی
  • جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه، نیازمند طرح‌های تحولی است
  • جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیازمند اجرای طرح‌های تحولی است
  • در همایش ملی مناطق آزاد چه گذشت؟/ قشم و کیش برترین در حوزه اقتصاد
  • وزیر کشور: مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور هستند
  • برای رفع موانع حقوقی و قانونی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید برنامه جمعی داشت