Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-28@18:23:25 GMT

تعداد مدارس برکت به 2000 می‌رسد

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۸۸۹۹۱۳

تعداد مدارس برکت به 2000 می‌رسد

ششمین نشست «شورای هماهنگی بهبود و ارتقای شاخص‌های آموزشی و پرورشی در مناطق محروم و کم‌تر توسعه‌یافته‌ی کشور»، به میزبانی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) برگزار شد.

به گزارش مشرق، ششمین نشست «شورای هماهنگی بهبود و ارتقای شاخص‌های آموزشی و پرورشی در مناطق محروم و کم‌تر توسعه‌یافته‌ی کشور»، به میزبانی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در محل «نمایشگاه دایمی دستاوردهای اجتماعی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)» در مجموعه‌ی «باغ بهشت تهران» برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست، دکتر محمد مخبر رییس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، دکتر فخرالدین احمدی آشتیانی وزیر آموزش ‌و پرورش، سیدابوالفضل رضوی معاون توسعه‌ی روستایی و مناطق محروم کشور معاون اول رییس‌جمهور، دکتر عارف نوروزی مدیرعامل بنیاد برکت، دکتر واعظ مهدوی معاون توسعه‌ی امور آموزشی و فرهنگی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، سردار سید ضیاءالدین حزنی، فرمانده قرارگاه سازندگی کوثر خاتم‌الانبیا و تنی چند از مسئولان مرتبط دیگر حضور داشتند و به ارایه‌ی گزارش در زمینه‌ی مصوبات قبلی شورا و برنامه‌های آینده پرداختند.

کارنامه‌ی بنیاد برکت در حوزه‌ی توسعه‌ی فضاهای آموزشی و ارتقای عدالت آموزشی در مناطق محروم

در ابتدای این نشست، دکتر عارف نوروزی، مدیرعامل بنیاد برکت، وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) گزارشی از اقدامات این ستاد در حوزه‌ی مسئولیت‌های اجتماعی را که توسط بنیاد برکت انجام گرفته بیان کرد.

دکتر نوروزی با بیان این‌که سرمایه‌گذاری انجام‌شده‌ی بنیاد در مناطق محروم کشور تا پایان خرداد ماه 1396، بالغ بر 76 هزار و 820 میلیارد ریال بوده است، گفت: این میزان سرمایه‌گذاری، صرف اجرای 25 هزار و 55 پروژه‌ی محرومیت‌زدایی و توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی در این مناطق شده است.

دکتر نوروزی با اشاره به اقدامات بنیاد برکت در زمینه‌ی توسعه‌ی فضاهای آموزشی و ارتقای عدالت آموزشی در مناطق محروم و کم‌تر توسعه‌یافته، گفت: بنیاد برکت تا به ‌حال قرارداد ساخت هزار و 100 مدرسه، با ظرفیت 5 هزار و 850 کلاس درس و ظرفیت پذیرش 145 هزار دانش‌آموز را امضا کرده که از این میزان تاکنون 800 مدرسه با ظرفیت 4 هزار و 400 کلاس بهره‌برداری شده است.

وی افزود: این میزان از مدارس، هزار و 550 روستا را تحت پوشش خود قرار داده و اعتباری بالغ بر 4500 میلیارد ریال سرمایه‌گذاری برای ساخت آنها انجام‌شده است.

سه اقدام بنیاد برکت در حوزه‌ی محرومیت‌زدایی از بخش آموزش

مدیرعامل بنیاد برکت با تبیین جزییات برنامه‌های اجراشده توسط این بنیاد در حوزه‌ی آموزش ‌و پرورش، خاطرنشان کرد: از 9 ماه پیش که در جریان نشست همین شورا تصمیم گرفته شد که مدارس بیش‌تری در مناطق محروم ساخته شود؛ ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) از طریق بنیاد برکت، ساخت حدود 300 مدرسه با ظرفیت 1800 کلاس درس را با اعتبار 1800 میلیارد ریال در مناطق محروم کشور در دستور کار قرار داده است.

دکتر نوروزی با بیان این‌که مشارکت بنیاد برکت در طرح نظام مراقبت اجتماعی از دانش‌آموزان (نماد)، از دیگر اقدامات بنیاد برکت در حوزه‌ی مسایل آموزشی و اجتماعی است، تصریح کرد: در این طرح، با مشارکت 9 نهاد بزرگ کشور، قرار است ناهنجاری‌های اجتماعی بین دانش‌آموزان شناسایی شود و مورد درمان قرار گیرد. بنیاد برکت بخش پیاده‌سازی و توسعه‌ی نرم‌افزاری این طرح را بر عهده دارد و برای این کار تاکنون 15 میلیارد ریال اعتبار تخصیص داده است.

دکتر نوروزی اقدام دیگر بنیاد برکت را بهبود و توسعه‌ی 3 برابری شاخص‌های فضای آموزشی در 4 استان آذربایجان غربی، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و البرز عنوان و خاطرنشان کرد: در چهارچوب این طرح در استان سیستان و بلوچستان از 9 ماه پیش تاکنون، از 77 مدرسه به 111 مدرسه رسیدیم.

مدیرعامل بنیاد برکت با اشاره به مشکلات دانش‌آموزانی که به دلیل مسایل اقتصادی نمی‌توانند تحصیل کنند، گفت: در این زمینه قصد داریم با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، برنامه‌ی مشترکی را تدوین کنیم.

تعداد مدارس را به 2 هزار مدرسه خواهیم رساند

دکتر نوروزی هم‌چنین با اشاره به اتمام قریب‌الوقوع ساخت 1000 مدرسه‌ی برکت توسط بنیاد برکت که هدف‌گذاری اولیه‌ی این بنیاد بوده، تصریح کرد: ما پس از دست‌یابی به هدف اولیه، هدف‌گذاری جدیدی انجام دادیم و تلاش داریم که تا پایان سال 1399، تعداد مدارس ساخته‌شده‌ی بنیاد برکت را به دو هزار مدرسه برسانیم.

از پیشنهاد دولت تا اقدامات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

در این نشست هم‌چنین سایر شرکت‌کنندگان به ایراد سخنرانی و ارایه‌ی گزارش پرداختند. سید ابوالفضل رضوی معاون توسعه‌ی روستایی و مناطق محروم کشور معاون اول رییس‌جمهور و دبیر این شورا، با بیان این‌که تلاش دولت برای ایجاد عدالت آموزشی چه در حوزه‌ی کیفیت و چه
بخش امکانات است، گفت: نبود عدالت آموزشی باعث می‌شود که دانش‌آموزان این مناطق از راه‌یابی به دانشگاه‌های دولتی و استفاده از امکانات آموزش رایگان باز بمانند.

وی پیشنهاد کرد: با مشارکت دستگاه‌های دولتی و نیز بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، بنیاد مستضعفان و دیگر نهادها مجتمع‌هایی با کارکرد فرهنگی، آموزشی، ورزشی و درمانی در 3 هزار و 600 دهستان کشور تأسیس شود و با پوشش سرویس ایاب و ذهاب برای دانش‌آموزان این مناطق زمینه‌ی حرکت به سمت عدالت آموزشی فراهم شود.

بخش دیگری از برنامه نیز مربوط به ارایه‌ی گزارش سردار سید ضیاءالدین حزنی، فرمانده قرارگاه سازندگی کوثر خاتم‌الانبیا بود که وی در این بخش به ساخت فضاهای آموزشی و ارایه‌ی بسته‌های آموزشی توسط سپاه در مناطق محروم و مرزی اشاره کرد و خواستار تعامل بیش‌تر وزارت آموزش‌ و پرورش در این زمینه شد.
در ادامه رؤسای 4 کمیته‌ی تخصصی شورا (فضا و تجهیزات، نیروی انسانی، بهداشت و سلامت و پوشش تحصیلی) گزارش خود از اقدامات انجام گرفته، برنامه‌های آتی و موانع و کمبودهای موجود را ارایه کردند.

در بخش پایانی این نشست هم دکتر فخرالدین احمدی آشتیانی وزیر آموزش ‌و پرورش و رییس شورای هماهنگی بهبود و ارتقای شاخص‌های آموزشی و پرورشی در مناطق محروم و کم‌تر توسعه‌یافته‌ی کشور، در سخنانی به جمع‌بندی مطالب پرداخت و با اشاره به مسئله‌ی پوشش تحصیلی، گفت: در این زمینه لازم است برنامه‌ی مدون و همه‌جانبه‌ای در دستور کار شورا قرار گیرد.

دکتر آشتیانی هم‌چنین ضمن تقدیر از اقدامات ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در حوزه‌ی توسعه‌ی فضاهای آموزشی در مناطق محروم کشور، ابراز امیدواری کرد: شاخص‌های لازم در حوزه‌ی عدالت آموزشی در مناطق محروم، تا پایان برنامه‌ی ششم توسعه به متوسط کشوری برسد.

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۸۹۹۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟

 

به گزارش تابناک، مدیر کل سلامت شهرداری تهران گفت: متوسط ۱۳ درصد تهرانی‌ها سالمند محسوب می‌شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان در گزارشی نوشت: جمعیت‌شناسان می‌گویند طی ۵۰ سال آینده تعداد سالمندان ۶۰ سال به بالا افزایش خواهد یافت و این گروه بخش قابل‌توجهی از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند.

تخمین زده شده تا سال ۲۰۵۰ جمعیت افراد بالای ۶۰ سال به دومیلیارد نفر در جهان خواهد رسید و به این معناست که به ازای هر پنج نفر یک سالمند خواهیم داشت.

به این ترتیب نه فقط در کشورهای توسعه‌ یافته بلکه در کشورهای در حال‌توسعه نیز بخش قابل‌توجهی از جمعیت را سالمندان تشکیل خواهند داد و افزایش سالمندان در صورت نداشتن برنامه‌های مدون، در آینده به چالشی مهم برای جوامع تبدیل خواهد شد.

در کشورهای توسعه‌یافته، از سه دهه گذشته سرویس‌های خدمات مراقبت روزانه به عنوان جایگزینی برای مراقبت‌های سازمانی و رسمی به وجود آمده است و این سرویس‌ها نقش مهمی در مراقبت‌های مبتنی بر جامعه برعهده گرفته‌اند.

حالا با توجه به روند روبه رشد جمعیت سالمندان و نیازهای آنها بویژه باتوجه به مسائلی ازجمله تغییر در سبک زندگی خانواده‌ها و مهاجرت فرزندان و افزایش شمار سالمندان تنها، توسعه مراکز نگهداری روزانه سالمندان در کشور ما نیز ضروری به نظر می‌رسد.

برخی از کارشناسان معتقدند اگر همین حالا برای افزایش تعداد سالمندان، برنامه‌هایی در نظر گرفته نشود به‌زودی با یک بحران جدی مواجه خواهیم شد.

درحال حاضر بیش از ۱۰درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل می‌دهند و باتوجه به آمار، پیش‌بینی شده است در سال ۱۴۲۰ حدود ۲۰درصد از جمعیت کشور را سالمندان تشکیل خواهند داد که باید به نیازهایشان ازجمله بیمه، خدمات در زمینه‌های مختلف از جمله مسکن پاسخ داده شود.

حمید صاحب مدیر کل سلامت شهرداری تهران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: متاسفانه تهران در حوزه جمعیت در آستانه بحران است که می‌توان از آن به ابر بحران نام برد، زیرا در جوانی جمعیت وضعیت خوبی نداریم.

وی با بیان اینکه متوسط ۱۳ درصد تهرانی‌ها سالمند محسوب می‌شوند گفت: اگر اقدام عاجل و موثر انجام ندهیم درصد سالمندان قابل توجه خواهد شد.

صاحب در خصوص میزان سالمندان در مناطق مختلف تهران گفت: درصد سالمندان در مناطق تهران متفاوت است به صورتی که در منطقه ۱، ۳، ۶، ۲۱ بیشترین تعداد سالمند را در تهران دارند و حدود ۱۶ درصد جمعیت سالمندان تهران را دارند.

دیگر خبرها

  • تشکیل زنجیره سبز برای تصمیم‌گیری در بخش کشاورزی
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟
  • هدفگذاری نوسازی مدارس برای احداث ۲ هزار کلاس درس در اردبیل
  • ساخت فضاهای آموزشی در مناطق محروم شهرستان دیر
  • توزیع ۲۰۰۰ پزشک عمومی در کشور
  • توسعه مدیریت در نظام سلامت مبتنی بر جوان‌گرایی
  • ۱۰۰ نفر در استان داوطلب تسهیل گری در محرومیت زدایی
  • معرفی و انتصاب مجری و نماینده بنیاد علوی در استان کهگیلویه وبویراحمد
  • اجرای بیش از ۲ هزار طرح اشتغالزایی بنیاد برکت در خراسان جنوبی
  • نهادینه کردن عدالت آموزشی از اهداف مجموعه مدارس «صدرا» است