Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-02@02:35:19 GMT

حاشیه نشینی بستر اعتیاد و فساد

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۸۹۰۳۸۵

حاشیه نشینی بستر اعتیاد و فساد

خرم آباد- حاشیه نشینی و یا «زاغه نشینی» از معضلات و مشکلات کنونی شهرها بشمار می رود که طبق آمارها بیش از ۱۵ درصد از جمیعت کشورمان که حدود ۱۲ میلیون نفر است را حاشیه نشین ها تشکیل می دهند که جالب است بدانید حدود ۱۱ درصد این جمیعت را افراد معتاد و متجاهر به خود اختصاص داده اند.

قدس آنلاین، گروه استان ها-مهدی زکی پور: در شهرستان خرم آباد بیش از نیمی از جمیعت را حاشیه نشینان تشکیل می دهند که همین امر هم سبب شده است مرکز استان لرستان در فقر اقتصادی و فرهنگی دست و پا بزند، چرا که جمیعت حاشیه نشین خرم آباد را قشر بیکار و فقیر تشکیل می دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حاشیه نشینان اغلب اشخاصی هستند که از روستاها به سوی شهرها مهاجرت کرده اند که به دلیل نداشتن حرفه و شغلی در شهر، برای گذران زندگی و امرار و معاش به مشاغل کاذب و حتی خلاف روی می آورند که به همین دلیل باعث ناهنجاری های اجتماعی و بروز مشکلاتی در شهر می شوند.

اشتغال حاشیه نشینان به کارهای غیررسمی است در نهایت به اقتصاد کلان شهری صدمه می زند. نبود امکانات آموزشی حاشیه نشینان موجب شکاف عمیقی بین آنان و دیگر ساکنان کلان شهر می شود که این امر خود موجب بروز مشکلات دیگری برای آنان مثل نبود تخصص ،پایین بودن سطح آگاهی و فرهنگ اجتماعی می شود که می تواند زمینه ساز بسیاری از معضلات اجتماعی و یا حتی بزهکاری شود.

پایین بودن سطح بهداشت عمومی در این مناطق خود موجب بروز و یا انتشار بیماری های مختلفی می شود که می تواند تمام جمعیت کلان شهر را تهدید کندوجود مشکلاتی مانند فقر، بیکاری و نبود برنامه های مناسب فرهنگی برای پر کردن اوقات فراغت خود می تواند موجب بروز اعتیاد در میان این قشر باشد که تحقیقات نشان می دهد اعتیاد و خرید و فروش مواد اعتیادآور در میان جوانان حاشیه نشین بسیار شایع است که همین امر تهدیدکننده سلامت اجتماعی ساکنین شهر است.

متأسفانه جوانان بیکار در حاشیه نشین ها کم نیستند و به دلیل نداشتن حرفه و سواد کافی و همچنین وضیعت نابسامان معیشتی و اقتصادی به خرید و فروش مواد مخدر روی می آورند و باعث رواج این ماده خانمان سوز در آن منطقه می شوند چنان که در آمارها نشان می دهد بیش از ۱۱ درصد جمیعت حاشیه نشین کشور معتاد هستند.

البته اگر بخواهیم نگاهی روانکاوانه به چگونگی رواج مصرف مواد مخدر در بین حاشیه نشینان داشته باشیم باید گفت که این مواد فرصتی برای فراموش کردن هزاران درد مردم این مناطق استکه عمده ترین آن فقر و بیکاری است. فقری که مردم این مناطق را به ستوه آورده است و برای فرار از مشکلات به مواد مخدر پناه می برند که شاید خیالاشانکمتر شود اما این راه درپوشی کاذب بر روی مشکلات است که نه تنها مشکلی را حل نمی کند بلکه مشکل بزرگی به نام اعتیاد را به مشکلاتشان اضافه خواهد کرد.

مطمئنا همه به این امر واقف هستیم که خانواده رکن اصلی تربیت و شکل گیری شخصیت افراد بشمار می رود، آیا وقتی کودکی در خانواده ای که پدر و برادرش مواد مخدر استفاده می کنند رشد می کند در آینده می تواند انسان سالم و مفیدی در جامعه باشد؟ این کودکان چون در محیطی فاسدرشد کرده اند بی شک این محیط در زندگی آنان تاثیر خواهد گذاشت و ممکن است جا پای پدر معتاد خود بگذارد و فردی لاابالی و ناهنجار در جامعه شوند، بدین ترتیب این فساد زنجیروار در جامعه در حال شکل گیری است.

برای رفع این معضل می بایست سطح کیفی زندگی مردم حاشینه نشین ارتقاء پیدا کند، دولت نباید بین حاشیه نشین ها و دیگر شهروندان فرق قائل شود و امکانات و منابع مادی را به صورت عادلانه بین آنها تقسیم کند. مراکز بهداشتی را برای آگاه کردن مردم آن مناطق فعال سازد تا مردم از بیماری هایمختلف شناخت کافیکسب کنند. سطح فرهنگ را در آن مناطق بالا ببرد و هزینه های اقتصادی زیاد برای نهادینه کردن فرهنگ در بین آنها بپردازد که این مهم همت بالای مسئولانکشور و استان را می طلبد تا در راستای سلامت، فرهنگ و اقتصاد مناطق حاشیه نشین گامی بلند بردارند.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۹۰۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۰ درصد متکدیان مشهد معتاد هستند

 

  به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، معاون اجتماعی و مشارکت‌های شهرداری مشهد گفت: پارسال بیش از چهار هزار و ۷۰۰ متکدی در سطح شهر شناسایی و به مرکز رسیدگی به آسیب‌دیدگان اجتماعی منتقل شدند که ۷۵ درصد این افراد مرد، ۱۹ درصد زن و ۶ درصد هم کودکان کمتر از ۱۸ سال بودند.

مهدی ابراهیمی افزود: آزمایش اعتیاد بیش از هزار و ۸۹۰ متکدی، مثبت بوده است که با هماهنگی مقام قضایی و همکاری بهزیستی به کمپ‌های درمان اعتیاد رایگان و دولتی تحویل شده‌اند.

وی افزود: ساماندهی متکدیان اطراف حرم مطهر رضوی نیز با همکاری مسوولان مربوطه صورت گرفت و در این راستا، بیش از ۷۹۰ نفر به مرکز رسیدگی به آسیب‌دیدگان اجتماعی منتقل شدند.

ابراهیمی افزود: سالمندان و زنان، بیش از سایر گروه‌های سنی در معابر و چهارراه‌ها حضور دارند و دلیل آن هم، کمک بیشتر مردم به این گروه‌های سنی است.

وی ادامه داد: تکدی‌گری به عنوان یک آسیب اجتماعی شناخته می‌شود از این رو طبق قانون، شناسایی و جمع‌آوری متکدیان در معابر شهری، با همکاری نیروی انتظامی در دستور کار است.

دیگر خبرها

  • زنجیره تولید دارو در البرز باید توسعه یابد
  • رویداد ملی نوآوری اجتماعی در پیشگیری از اعتیاد برگزار می‌شود
  • پیش‌بینی هزینه ۴۰۰ میلیارد ریالی جهت توسعه مناطق حاشیه شهر
  • صدور هشدار هواشناسی برای ارتفاعات مازندران
  • کم‌توجهی به روستاها موجب حاشیه‌نشینی در شهرها می‌شود
  • این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید
  • مناطق حاشیه‌نشین️، بزرگترین مشکل شهر ارومیه است
  • ۴۰ درصد متکدیان مشهد معتاد هستند
  • مرگ اسرار آمیز دو جوان در پایتخت
  • (تصاویر) وضع ناگوار حاشیه‌نشین‌های مرادآباد