Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@23:45:32 GMT

افتتاح موزه مردم‌شناسی روستای انجدان

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۸۹۱۹۳۲

مدیرکل اداره میراث فرهنگی استان مرکزی گفت: موزه مردم‌شناسی روستای انجدان افتتاح می‌شود.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان مرکزی، «سیدمحمد حسینی» افزود: با هدف شناخت پیشینه فرهنگی و تاریخی انجدان در ابعاد مختلف و فراهم کردن محیطی برای فهم بهتر گردشگران از اهمیت روستای انجدان، ‌این اداره‌کل طی پروسه‌ای ساخت موزه مردم‌شناسی انجدان را در دستور کار قرار داد تا در کنار سه اصل مهم موزه‌ها یعنی جاذبه تفریحی، آموزشی و علمی بودن آن، محیطی برای برپایی نمایشگاه‌های مختلف، ایجاد ارتباط با سازمان‌های آموزشی و مدارس و حتی کتابخانه‌ها ایجاد کند تا بتوان داشته‌های این روستای کهن را به گردشگران ارائه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: روستای انجدان به‌علت وجود آب و هوای مناسب و چشمه‌های سرشار و موقعیت جغرافیایی خود مورد توجه انسان‌ها از دوران پیش از تاریخ تا امروز بوده است. از آثار کهن این روستا می‌توان به نقوش چوپانی در دل صخره‌ها، هم‌چنین کتیبه‌ها و سنگ نوشته‌های بسیار زیاد از ابتدای دوران اسلامی اشاره کرد که یکی از مهم‌ترین آثار کتیبه‌ای مربوط به سال 83 هجری است که در محله دیلم‌آباد روی دیوار خانه‌ای قرار دارد.

مدیرکل اداره میراث فرهنگی استان مرکزی اظهار کرد: حضور امامان نزاری در این منطقه را می‌توان برجسته‌ترین دوره تاریخی این روستا دانست. در این راستا یادگاری‌های متعددی از زمان شاه خلیل‌الله سی و نهمین امام نزاری که مقارن با دوران حکومت شاه عباس صفوی است به جا مانده است.

حسینی خاطرنشان کرد: اشیا گردآوری شده برای نمایش در موزه شامل ادوات کشاورزی، اسباب منزل و مطبخ و اسناد نفیس کاغذی و کتابی است که قدمت آن‌ها از دوران صفویه آغاز و تا دوران پهلوی ادامه پیدا می‌کند، هم‌چنین این بنا که در حقیقت حمام قدیمی انجدان بوده حفظ و احیا شده و با تغییر کاربری به موزه مردم‌شناسی تبدیل شده است. در مراحل مرمت این بنا به کوچکترین شاخصه‌های روکار و زیر کار بنا دقت شده و حتی سیستم گرمایشی کف نیز بدون دستکاری برای مشاهده عمومی در معرض دید قرار گرفته است.

روستای انجدان با جاذبه‌های فراوان گردشگری هم‌چون آبشار و چشمه‌ها، غارهای کوچک و بزرگ، بافت معماری و طبیعت سرسبز هم‌چنین باغات زیبا یکی از روستاهای نمونه گردشگری استان است که در 37 کیلومتری شرق اراک و 64 کیلومتری شمال خمین واقع شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۹۱۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی در روستای حیله ور

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی حمزه زاده در نشست شورای راهبردی روستای تاریخی کندوان، روستای مدفون در دل کوه حیله ور را یکی از جاذبه‌های تاریخی و طبیعی شهرستان اسکو و آذربایجان شرقی عنوان کرد و گفت: تاکنون ۶۰ واحد کران در داخل این غار زیرزمینی کشف و از زیر گل و لای بیرون آمده و پیش بینی می‌شود با اجرای طرح‌های مطالعاتی و کاوش‌های باستان شناسی، افزون بر ۲۰۰ واحد کران دیگر نیز شناسایی شود.

وی ابراز امیدواری کرد که با شناسایی کران‌های مدفون روستای حیله ور و جذب سرمایه گذاران و بهره برداری از مجموعه تاریخی این محوطه خواهیم توانست نسبت به توسعه گردشگری و عمرانی روستای کندوان اقدام کنیم.

فرماندار شهرستان اسکو هم با اشاره به ثبت جهانی گردشگری روستای کندوان، بر لزوم اجرای سریع طرح جامع این روستا تاکید و اظهار کرد: با اجرای طرح جامع کندوان، ساماندهی این روستا سرعت بیشتری گرفته و شاهد استاندارد سازی در ارائه خدمات به گردشگران خواهیم بود.

حسین فیروزی یکی از تهدیدات و چالش‌های پیش روی کران‌های تاریخی کندوان را ورود خودرو‌های سبک و سنگین گردشگران به داخل روستا عنوان کرد و گفت: لرزش و صدای این خودرو‌ها آسیب‌هایی به کران‌های سنگی کندوان وارد می‌کند که در این راستا طرح ایجاد پارکینگ خودرویی در بیرون از محوطه تاریخی روستا به مساحت ۱۳۰۰ متر مربع و گنجایش ۱۲۰۰ دستگاه خودرو تدارک دیده شده است.

وی همچنین ساخت و ساز‌های غیر مجاز در محدوده تاریخی روستای کندوان را یکی دیگر از چالش‌های پیش روی این روستا برشمرد و افزود: با اجرای سیاست‌های تشویقی برای روستائیان جهت تخریب سازه‌های جدید و انتقال آنها به روستای پایین دست، خواهیم توانست تا حدودی از تغییر منظر تاریخی و هویت اصلی کندوان جلوگیری کنیم.

دیگر خبرها

  • سینمای سیار کودک و کارگاه آموزش رایانه در خاش افتتاح شد
  • بازدید رایگان از موزه‌ها و اماکن تاریخی به مناسبت روز سنندج
  • کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در اردبیل برگزار شد+فیلم
  • لزوم استفاده از ظرفیت‌های استانی در ساخت موزه دفاع مقدس
  • گیلان، مهد شهیدان و سرداران دفاع مقدس است
  • تقدیر وزیر میراث فرهنگی از سریال «نون خ»
  • ضرغامی: موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد
  • تشکر از صداوسیما برای سریال «نون‌خ» / موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد
  • ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی حیله ور
  • ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی در روستای حیله ور