Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر نفت گفت : ‌ارزش قرارداد امضا شده با کنسرسیوم بین المللی حدود پنج میلیارد دلار است که در ایران سرمایه گذاری می شود. به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، بیژن نامدار زنگنه در حاشیه مراسم امضای قرارداد توسعه فاز 11 پارس جنوبی با کنسرسیومی به مدیریت شرکت توتال فرانسه در جمع خبرنگاران افزود : نخستین قرارداد نفتی ایران پس از شرایط جدید با سه شرکت معتبر در حالی به امضا رسید که دشمنان ما در آن سوی اقیانوس ها و برخی همسایگان، نمی خواستند عزت ایران را ببینند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه هیچ محدودیتی برای مشارکت شرکت های ایرانی در این قرارداد وجود ندارد، گفت: کارهای خدماتی، ساخت سکو، نصب لوله و... باید به شرکت های ایرانی واگذار شود و برآورد می شود حدود 70 درصد از ارزش این قراردادها برای اجرا به شرکت های ایرانی واگذار شود.
وزیر نفت ادامه داد: علاوه بر رعایت قانون استفاده حداکثری از توان ساخت داخل، سهم شرکت های ایرانی می تواند افزایش بیشتری نیز داشته باشد.
زنگنه در خصوص کارشکنی احتمالی در روند اجرای برجام و قراردادهای نفتی، گفت: این قرارداد به چیزی مانند تایید اوفک (دفتر کنترل دارایی های خارجی آمریکا) مشروط نشده است.
وی افزود: امضای این قرارداد، نقطه ای برای بازگشت شرکت هایی خواهد بود که می خواهند به ایران بیایند و در صنعت نفت و چه در سایر بخش ها سرمایه گذاری کنند.
وزیر نفت با بیان اینکه این قرارداد پیام بسیار مهمی است که به فعالان اقتصادی اروپایی و آسیایی برای سرمایه گذاری در ایران داده می شود، گفت: بحث تحریم، ارتباطی با این قرارداد ندارد؛ البته پیش بینی هایی برای نحوه مواجهه در زمان رخ دادن حالت های غیرعادی انجام شده است.
وی ادامه داد: هیات هفت نفره ای که تشکیل شده این قرارداد را تایید کرده است که این هیات شامل چهار وزیر پیشین و کارشناسان و نمایندگان ریاست جمهوری، شورای عالی امنیت ملی و حسابرسی هستند و این قرارداد را منطبق با قوانین و مقررات دانسته اند.
زنگنه تصریح کرد: خواسته و فرمایشات رهبر معظم انقلاب نیز در روند تدوین و تصویب چهارچوب مدل جدید قراردادهای جدید نفتی رعایت شده است.
وی درباره اعمال حاکمیت جمهوری اسلامی ایران بر این قرارداد تاکید کرد : مالکیت میدان ، نفت ، تاسیسات و همه امکانات با ایران است و قوانین کشورمان بر این قرار حاکم خواهد بود و هیچ مشکلی در این زمینه نخواهیم داشت.
وزیر نفت در خصوص برگزاری مناقصه میدان نفتی آزادگان گفت: از شرکت های مختلف برای حضور در این مناقصه دعوت شده است؛ شرکت ها باید ابتدا پیشنهادهای فنی خود را ارایه و سپس پیشنهادات مالی و قراردادی را مطرح می کنند.
زنگنه در پاسخ به سوالی درباره چگونگی همکاری با شرکت های روسی با توجه به تحریم آنها توسط کنگره آمریکا، گفت: ما تحریم های آمریکا را غیرقانونی و فرامرزی می دانیم و کشوری نمی تواند سایر کشورها را مجبور به رعایت خواسته های خود کند.
زنگنه درمورد بازار نفت اذعان داشت: بزرگترین مشکل اوپک این است که میزان تولید نفت آمریکا، بیش از پیش بینی ها افزایش یافت و این مسئله در کاهش قیمت نفت موثر بود.
وی افزود: اعضای اوپک، توافق کاهش تولید را رعایت و حتی برخی از آنها، بیش از 100 درصد به تعهد خود عمل کرده اند.
وزیر نفت درباره پرونده بابک زنجانی و ادعاهای جدید وی برای پرداخت بدهی گفت: بابک زنجانی یک پدیده استثنایی در تاریخ کلاهبرداری بین المللی است که نفر دوم با آن فاصله زیادی دارد.
وی ادامه داد: متأسفانه زنجانی به دنبال پرداخت بدهی خود نیست و داستان ها و اخبار مربوط به آمدن شریکان خارجی بابک زنجانی به ایران را خودشان درست کرده اند.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۹۳۲۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشور‌های همسایه مقصد ۸۰ درصد صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران

سید روح اله لطیفی، سخنگوی کمیسیون روابط بین الملل و توسعه تجارت خانه صنعت ، معدن و تجارت ایران در خصوص صادرات محصولات غذایی و کشاورزی اظهار داشت: در سال ۱۴۰۲ بیش از هشت میلیون و ۸۰۳ هزار تن محصولات دامی شیلاتی ، زراعی ، گلخانه ای ، لبنی و فرآورده های مرتبط به ارزش ۶ میلیارد و ۲۹۸ میلیون و ۱۶۳ هزار و ۶۵۴ دلار صادر شد که این میزان با حدود یک میلیون تن کالای بیشتر ، بیش از یک میلیارد دلار ارزآوری بیشتر نسبت به مدت مشابه برای کشور داشته که ۱۲.۲ درصد در وزن و ۲۰.۴ درصد در ارزش نسبت به سال ۱۴۰۱ با افزایش  همراه بوده است .

 وی افزود: سهم  محصولات کشاورزی و غذایی  از صادرات ۱۳۶.۴ میلیون تنی کالای غیر نفتی به ارزش ۴۹ میلیارد و ۳۲۹ میلیون و ۴۴۶ هزار دلار، ۶.۴۵ درصد وزن و ۱۲.۸ درصد ارزش بود که نشانگر سهم بالای محصولات کشاورزی و غذایی در سبد  ارزآوری برای کشور است.

لطیفی در ادامه گفت: از کل صادرات هشت میلیون و ۸۰۳ هزار و ۵۵۹ تنی محصولات کشاورزی و غذایی به ارزش ۶ میلیارد و ۲۹۸ میلیون دلار در سال ۱۴۰۲ ،  گروه محصولات زراعی ، گلخانه ای و باغی با ۶ میلیون و ۵۴۴ هزار و ۶۳۸ تن به ارزش سه میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار، سهم ۷۴.۵ درصدی در وزن و ۶۱.۹ درصدی در  ارزش را از کل این نوع محصولات به خود اختصاص داده و پس از آن   ، گروه   محصولات دامی ، شیلاتی و لبنی با ۸۵۶ هزار و ۱۰۱ تن ، به ارزش یک میلیارد و ۲۳۲ میلیون و ۳۰۶ هزار دلار ، سهم ۹.۷ درصدی وزن و ۱۹.۵۶ درصدی ارزش و گروه  محصولات فرآوری شده ، کنسروجات و غذای آماده و نیمه آماده با یک میلیون و ۴۰۲ هزار و ۸۱۹ تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۱۶۵ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار ، سهم ۱۵.۹ درصدی وزن و ۱۸.۵ درصدی ارزش  کل صادرات محصولات غذایی و کشاورزی را شامل  شده است .

وی در خصوص میزان رشد هر یک از این گروههای صادراتی توضیح داد: گروه کالایی محصولات زراعی، باغی و گلخانه ای نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد ۹ درصدی در وزن و ۲۶ درصدی در ارزش داشته ، گروه کالایی محصولات دامی ، شیلاتی و لبنی نیز نسبت به مدت مشابه با رشد ۲۱ درصدی در وزن و ۶ درصدی در ارزش همراه بوده و گروه محصولات فرآوری شده  نسبت به سال ۱۴۰۱ ، بیش از ۲۳ درصد در وزن و ۲۰.۵ درصد در ارزش افزایش داشته است .

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت در خصوص متوسط ارزش کالاهای صادراتی محصولات غذایی و کشاورزی گفت: در سال ۱۴۰۲ متوسط ارزش صادراتی کالاها در واحد تن ۳۶۱دلار و ۶۳ سنت بود که این میزان در بخش کشاورزی دو برابر ارزشمند تر(۹۸ درصد بیشتر از سایر کالاها)  بود و هر تن کالای صادراتی از کد ۰۱ تا ۲۴ گمرکی به طور متوسط (همه گروه های غذایی ، کشاورزی و دامی ) ۷۱۵ دلار و ۴۱ سنت بود که این میزان در گروه های سه گانه زیر بخش آن کمی متفاوت بود .

وی افزود : در بین محصولات غذایی و کشاورزی صادر شده محصولات دامی ، شیلاتی و لبنی با متوسط ارزش ۱۴۳۹ دلار و ۴۴ سنت به ازای هر تن  نسبت به متوسط صادرات کشور حدود چهار  برابر ارز آوری داشت (۲۹۸ درصد بیشتر)، محصولات فرآوری شده و صنعتی غذایی با متوسط ارزآوری ۸۳۱ دلار و چهار سنت در تن، ۱۳۰ درصد بیشتر از متوسط کالاهای صادراتی کشور و محصولات باغی و زراعی با متوسط ۵۹۵ دلار و ۹۲ سنت در تن ۶۵ درصد بیشتر از متوسط سایر اقلام مالایی صادر شده برای کشور ارزآوری کرده است .

لطیفی گفت: از کل صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران در سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۸۷ درصد وزن و ۸۰ درصد ارزش به ۱۵ کشور همسایه ایران صادر شده که عراق با خرید یک میلیارد و ۹۸۶ میلیون دلار،  ۳۱.۵ درصد از محصولات صادراتی غذایی و کشاورزی ایران مقصد نخست و امارات با خرید ۷۵۱ میلیون دلار ، روسیه با ۵۲۱.۵ میلیون دلار ، پاکستان با ۵۰۸ میلیون دلار و افغانستان با ۴۲۹.۴ میلیون دلار ، مقاصد دوم تا پنجم در بین کشورهای همسایه بودند که بعد از آن ترکیه با ۲۵۱ میلیون دلار، ترکمنستان با ۱۱۷ میلیون دلار،  آذربایجان با ۱۱۶.۴ میلیون دلار، قزاقستان با ۱۰۲ میلیون دلار ، قطر با ۷۰ میلیون دلار ، عمان با ۶۷ میلیون دلار، کویت با ۵۵ میلیون دلار ، ارمنستان با ۴۵.۵ میلیون دلار، بحرین با ۷ میلیون دلار و عربستان  با ۱۷ هزار دلار قرار دارند .

 

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • هدف گذاری برای تجارت ۱۰میلیارد دلاری ایران و پاکستان
  • چرا گاز ایران به پاکستان نرسید؟
  • حصه نقدی واگذاری بلوک ۸۵ درصدی سرخابی‌ها امروز پرداخت می‌شود
  • افزایش حدود پنج برابری صادرات شرکت‌های دانش بنیان طی سال‌های ۹۹ تا ۱۴۰۱
  • افزایش ۵ برابری صادرات شرکت‌های دانش بنیان در ۳ سال
  • رشد ۲۰.۵ درصدی صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران در سال ۱۴۰۲
  • افزایش ۲۰.۵ درصدی صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران در سال ۱۴۰۲
  • کشور‌های همسایه مقصد ۸۰ درصد صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران
  • آمریکا بسته ۲۶ میلیارد دلار کمک نظامی به اسرائیل را تصویب کرد
  • سامسونگ وضعیت فوق العاده اعلام کرد!