Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-01@23:38:15 GMT

با فواید زودتر صبحانه خوردن آشنا شوید

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۸۹۳۷۱۷

با فواید زودتر صبحانه خوردن آشنا شوید

یک توصیه‌ی کلی که در مورد زمان خوردن صبحانه مطرح است می‌گوید، بهتر است در عرض یک ساعت بعد از بیدار شدن از خواب، صبحانه بخورید تا انرژی مورد نیاز بدن، بعد از یک شب چیزی نخوردن، تأمین شود.

سرویس سبک زندگی فردا: یک توصیه‌ی کلی که در مورد زمان خوردن صبحانه مطرح است می‌گوید، بهتر است در عرض یک ساعت بعد از بیدار شدن از خواب، صبحانه بخورید تا انرژی مورد نیاز بدن، بعد از یک شب چیزی نخوردن، تأمین شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
در ادامه این مطلب را به نقل از سلامت‌نیوز بخوانید.

همه‌ی ما شنیده‌ایم که صبحانه، مهمترین وعده‌ی غذایی است و دلایل خوبی هم برای این ادعا وجود دارد. برخی از مطالعات شهودی می‌گویند خوردن صبحانه برای کاهش وزن مفید است، ریسک بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد و می‌تواند مصرف روزانه‌ی ویتامین، مواد معدنی و فیبرتان را افزایش بدهد. معمولاً تأکیدهایی که وجود دارد در این مورد است که برای صبحانه «چه» باید بخوریم، اما اینکه بعد از بیدار شدن از خواب، چقدر باید تا خوردن صبحانه فاصله بگذاریم، بستگی به چند عامل دارد.

یک توصیه‌ی کلی که در مورد زمان خوردن صبحانه مطرح است می‌گوید، بهتر است در عرض یک ساعت بعد از بیدار شدن از خواب، صبحانه بخورید تا انرژی مورد نیاز بدن، بعد از یک شب چیزی نخوردن، تأمین شود. اما این بدان معنا نیست که زودتر یا دیرتر از یک ساعت بعد از بیدار شدن از خواب، خوردن صبحانه فایده‌ای ندارد. بعضی از مطالعات نشان می‌دهند افرادی که بیشتر غذاهای مصرفی‌شان را بعداً در طول روز می‌خورند، نسبت به آن‌هایی که بیشتر غذای مصرفی‌شان را، در ساعات ابتدایی روز می‌خورند، موفقیت کمتری در کاهش وزن دارند؛ بنابراین به طور کلی، بیشتر خوردن در ساعات اولیه روز، بهتر از خوردن در ساعات بعدی، روی کاهش وزن و همچنین سلامت عمومی تأثیر دارد.

فواید خوردن صبحانه‌ی سالم و کامل

تحقیقاتی که روی افراد موفق در کاهش وزن و حفظ وزن ایده‌آل انجام شد نشان داد، بیش از سه چهارم این افراد، هر روز صبحانه می‌خوردند. به گفته‌ی محققان، خوردن صبحانه می‌تواند کلید حفظ دست‌آوردهای کاهش وزن باشد.

خوردن غلات شیرین صبحانه یا کیک و شیرینی، فواید خوردن صبحانه را به شما نمی‌رساند. به طور کلی مهم است که در هر زمانی از روز، غذاهای سالمی بخورید، صبحانه اهمیت بیشتری از این جهت نیز دارد. صبحانه‌ای انتخاب کنید که شامل میوه، سبزیجات، غلات کامل، بنشن، پروتئین و چربی‌های سالم باشد

مطالعه‌ی دیگر نیز نشان داد، مردانی که معمولاً عادت داشتند از خوردن صبحانه فرار کنند، حدود ۲۵ درصد بیشتر در معرض مرگ ناشی از بیماری قلبی بودند. آن‌هایی که عادت به خوردن صبحانه ندارند، معمولاً در ساعات بعدی روز، بیشتر احساس گرسنگی کرده و شب هم غذای بیشتری می‌خورند. افرادی که صبحانه می‌خورند، معمولاً رژیم غذایی سالم‌تری دارند، زیرا می‌توانند ویتامین، مواد معدنی و فیبر بیشتری مصرف کنند.

فواید زودتر صبحانه خوردن

چرا صبحانه با سلامتی، ارتباط نزدیکی دارد؟ ثابت شده که علاوه بر اهمیت دادن به محتوای صبحانه، مهم دانستن زمان خوردن آن هم در سلامتی مؤثر است. مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۳ انجام شد، زنان دچار اضافه وزن و چاق را به مدت ۱۲ هفته، در دو گروه متفاوت قرار داد. هر دو گروه، رژیم غذایی مشابه با کالری‌های یکسان داشتند. تن‌ها تفاوت این بود که یک گروه، صبحانه‌ی بسیار مفصل و شام مختصر می‌خوردند، اما گروهی دیگر، صبحانه‌ی مختصر و شام بسیار مفصل می‌خورند.

دانشمندان دریافتند گروهی که صبحانه‌ی مفصل خورده بودند در مقایسه با گروه دیگر، کاهش وزن بیشتری داشته و دور کمرشان هم کاهش سایز بسیار زیادی داشت. تحقیق دیگری هم با تمرکز روی زمان‌بندی خوردن صبحانه انجام شد و نتیجه اینکه آن‌هایی که اصلی‌ترین وعده‌ی غذایی یعنی صبحانه را دیرتر می‌خوردند، در مقایسه با آن‌هایی که زودتر صبحانه می‌خوردند، بعد از ۲۰ هفته، کاهش وزن کمتری داشتند.

چقدر باید صبر کنیم و بعد صبحانه بخوریم؟

زمان بهینه‌ای برای خوردن صبحانه وجود ندارد. بسته به برنامه‌ی روزانه‌تان، هر وقت که برایتان زمان مناسب‌تری بود می‌توانید صبحانه بخورید، حتی اگر به محض بیدار شدن از خواب و قبل از انجام هر کار دیگری باشد. برخی از کارشناسان توصیه می‌کنند بهترین زمان خوردن صبحانه، چیزی بین ۳۰ تا ۶۰ دقیقه بعد از بیدار شدن از خواب است. منطق پشت این توصیه این است که، وقتی از خواب بیدار می‌شوید، یعنی ۶ تا ۸ ساعت چیزی نخورده‌اید، و اگر هر چه زودتر صبحانه بخورید، به متابولیسم‌تان کمک بیشتری می‌کنید.صبحانه

اگر عملاً برایتان این امکان وجود ندارد که به محض بیدار شدن صبحانه میل کنید، جای نگرانی نیست، هر وقت که توانستید بخورید، خوب است. اگر عادت دارید صبح‌ها ورزش کنید، می‌توانید خوردن صبحانه را به بعد از ورزش موکول کنید، هیچ ایرادی ندارد. بعد از ورزش، بدن شما آماده‌ی دریافت سوخت و انرژی است، پس حتماً باید بعد از ورزش، چیزی بخورید.

اگر میل به خوردن صبحانه ندارید، چه باید بکنید؟

اگر اشتهایی به خوردن صبحانه ندارید، آیا باید حتماً چیزی بخورید؟

با این وجود که دلایل زیادی برای خوردن صبحانه وجود دارد، اما برخی از مطالعات نشان داده‌اند، فرار از خوردن صبحانه چندان هم مضر نیست!

مثلاً، مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۴ صورت گرفت این‌طور نتیجه داد؛ چیزی که در ساعات بعدی روز می‌خورید، بسیار تاثیرگزارتر است. اگر دلیل اشت‌ها نداشتن شما به صبحانه این است که شب، غذای سنگین می‌خورید، می‌توانید مصرف غذای بیشتر را به ساعات اولیه‌ی روز موکول کنید.

اگر هم عادت دارید عمده‌ی غذاهایتان را در ساعات اولیه روز بخورید، ولی فقط نمی‌توانید بعد از بیدار شدن صبحانه بخورید و اشت‌ها ندارید، چیز بدی نیست. بهتر است تصویر کلی برنامه‌ی غذایی در تمام طول روز را بیشتر مورد توجه قرار دهید.

برای صبحانه بهتر است چه بخورید؟

خوردن غلات شیرین صبحانه یا کیک و شیرینی، فواید خوردن صبحانه را به شما نمی‌رساند. به طور کلی مهم است که در هر زمانی از روز، غذاهای سالمی بخورید، صبحانه اهمیت بیشتری از این جهت نیز دارد. صبحانه‌ای انتخاب کنید که شامل میوه، سبزیجات، غلات کامل، بنشن، پروتئین و چربی‌های سالم باشد. لازم نیست فانتزی باشد! می‌توانید ماست یونانی، موز و یک مشت آجیل میل کنید. اگر هم معمولاً صبح‌ها احساس تشنگی می‌کنید، می‌توانید اسموتی درست کنید و از نوشیدنش لذت ببرید، برای صرفه‌جویی در وقتتان هم می‌توانید، صبحانه‌تان را شب قبل آماده کنید.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۹۳۷۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاشنه و یک تمرین ساده برای داشتن پاهایی قوی و سالم/ روش انجام حرکت، فواید و تغییرات مورد انتظار (+فیلم)

عصر ایران -  راه رفتن روی پاشنه پا میان ورزشکاران تمرین چندان محبوبی به شمار نمی رود، اما افزودن آن به برنامه فعالیت روزانه می تواند مزایای گسترده ای به‌ همراه داشته باشد، از جمله تقویت ساق پا، افزایش قدا انقباضی قسمت بالایی پا و بالا بردن ثبات و تعادل.

همانطور که از نام آن پیداست، این تمرین شامل راه رفتن روی پاشنه پا و با زاویه قرارگیری انگشتان پا به سمت سقف است. لازم به ذکر است که راه رفتن روی پاشنه شامل وارد آوردن ضربه ای جزئی به این ناحیه است که ممکن است برای برخی افراد با مشکلاتی مانند کمر درد شدید یا خار پاشنه بسیار آزار دهنده باشد.

 البته این ضربه به اندازه ای نیست که منجر به کشیدگی مفاصل و آسیب شود. راه رفتن روی پاشنه برای مدت زمانی کوتاه طی روز و در قالب نوعی حرکتی ورزشی، می تواند حالت بدن را بهبود ببخشد، سلامت مچ پا و ساق پا را تامین و عضلات پایین تنه را تقویت کند که این امر به خودی خود به روند بهبودی یاری می رساند.

نحوه انجام تمرین راه رفتن روی پاشنه پا

 

- مرحله اول: موقعیت شروع مناسب را بیایید

صاف بایستید و پاهایتان را به اندازه عرض لگن باز کنید. انگشتان پا باید به سمت جلو باشند. انحنای طبیعی ستون فقرات خود را حفظ کنید. توصیه می شود برای این تمرین پابرهنه باشید زیرا به شما این امکان را می دهد که خمیدگی پشتی بیشتری داشته باشید. با این وجود، اگر راه رفتن با پاشنه برهنه روی زمین برایتان ناراحت کننده است، می توانید این کار را با کفش انجام دهید.

- مرحله دوم: انگشتان پا را بالا بیاورید

بدن خود را محکم نگه دارید، انگشتان پا را از روی زمین بلند و تا حد امکان به سمت ساق پا بلند کنید. در حالت ایده آل، فقط پاشنه های شما باید با زمین تماس داشته باشد. این در حالی است که کناره ها و کف پا از سطح زمین جدا هستند.

- مرحله سوم: حرکت

در این مرحله با برداشتن گام‌ های کوچک به جلو راه رفتن را شروع کنید و با هر قدم پاشنه پاهای خود را فعالانه به سمت بالا حرکت دهید. همین حرکت را در حالت برعکس نیز انجام دهید یعنی به جای طی مسیر رو به جلو، رو به عقب رفتن را نیز به برنامه اضافه کنید.

این حرکت را با دمبل هم می توان انجام داد

 

گفتنی است که تمامی اطلاعات مرتبط با این تمرین فیزیکی عالی، از طریق مقاله منتشر شده توسط مجله فیزیولوژی بالینی و تصویربرداری عملکردی در اختیار علاقه مندان قرار گرفته است.

عضلات درگیر

ماهیچه هایی که در طول این تمرین درگیر می شوند، عبارت اند از:

- ماهیچه درشت‌ نئی پیشین یا عضله تیبیالیس قدامی: این عضله در قسمت جلوی ساق پا قرار داشته و نقش حیاتی در کشیدن انگشتان پا به سمت بالا دارد. راه رفتن روی پاشنه در درجه اول استخوان تیبیالیس قدامی را هدف قرار می دهد و به تقویت قدرت عضلانی و بهبود انعطاف پذیری کمک می کند.

- ساق پا: از آنجایی که ساق پا و تیبیالیس قدامی ماهیچه های متضاد هستند، راه رفتن پاشنه باعث کشیدگی عضلات ساق می شود. مطالعات نشان داده اند که تمرینات کششی می تواند به افزایش هیپرتروفی کمک کند.

- چهارسر ران: با بلند کردن انگشتان پا و انقباض تیبیالیس قدامی، عضله چهارسر ران نیز فعال می‌ شود. این عضلات همچنین برای کمک به حفظ تعادل بسیار مهم هستند.

- همسترینگ: این ماهیچه ها مچ پا را طی حرکت تثبیت می کنند و به حفظ کنترل و تعادل یاری می رسانند.

- هسته مرکزی: کل ماهیچه های مرکزی نقش حمایتی در تمرین راه رفتن روی پاشنه دارند و به ثابت نگه داشتن باسن کمک می کنند.

فواید راه رفتن پاشنه پا

راه رفتن روی پاشنه پا حتی برای بازه های زمانی کوتاه به صورت روزانه، با مزایای زیر همراه است:

- وضعیت بدنی بهبود یافته و تعادل بهتر

راه رفتن روی پاشنه پا شما را وادار می کند که ناخودآگاه وضعیت بدنی بهتری داشته باشید و در معرض خطر از دست دادن تعادل قرار نگیرید. این تمرین همچنین عضلات مرکزی بدن را درگیر می کند که می تواند در نهایت به شکل گیری وضعیت فیزیکی مطلوب تر کمک کند.

پاها پایه و اساس ما هستند و افزایش قدرت آنها به معنای قدرت بیشتر تمام بدن است. راه رفتن روی پاشنه تمام ماهیچه های پای را تحریک می کند و باعث تقویت قدرت و هماهنگی می شود.

- ساق و مچ پای قویتر

به محض بلند کردن انگشتان پا از روی زمین، اوج انقباض در تیبیالیس قدامی و کشش عمیق در عضلات ساق پا را احساس خواهید کرد. راه رفتن روی پاشنه پا می تواند عضلات ساق پا را تقویت کند، به مچ های سالم منتج شود و خطر آسیب را کاهش دهد.

- پیشگیری از آسیب

راه رفتن روی پاشنه پا می‌ تواند سبب قویتر شدن قوزک‌ ها و بهبود تراز و تعادل پا شود که همگی به کاهش خطر آسیب‌ هایی مانند پیچ خوردگی مچ پا کمک می کنند. برخی افراد همچنین گزارش می دهند که تمرین راه رفتن روی پاشنه به بهبود کمردرد آنها کمک کرده است.

- تطبیق پذیری

یکی از بهترین نکات در مورد راه رفتن روی پاشنه پا این است که برای افراد با هر سطح تجربه ورزشی مناسب است. همچنین این تمرین فوق العاده را می توان با برنامه های تمرینی مختلف تطبیق داد. به علاوه، از آنجایی که نیازی به تجهیزات خاصی ندارد، می توان آن را در هر مکان و زمانی انجام داد.

راه رفتن روی پاشنه با کشش عضلات سفت ساق پا، درد کف پا را نیز کاهش می دهد.

در برخی از مطالب مرتبط با این حرکت گفته شده که تکرار منظم آن فوایدی مانند: گردش خون بهتر در پا و کاهش آثار واریس، بهبود درد زانو و کاهش استرس را همراه خواهد داشت که البته منبع معتبری برای این موارد در دسترس نیست.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: با این تست 30 ثانیه ای سن واقعی بدن خود را مشخص کنید! (+روش تست و تفسیر نتایج)

دیگر خبرها

  • خوراکی‌هایی که بهتر است با معده خالی خورده نشوند
  • وعده صبحانه را با این مواد غذایی شروع کنید
  • پاشنه و یک تمرین ساده برای داشتن پاهایی قوی و سالم/ روش انجام حرکت، فواید و تغییرات مورد انتظار (+فیلم)
  • حرکت باورنکردنی یک گوزن به سبک ژاپنی‌ها
  • برای مبارزه با این بیماری خیار تلخ بخورید
  • فواید و خواص آب سیب زمینی
  • خواص ریواس و فواید آب ریواس برای جوانسازی و لاغری + عوارض
  • فواید فوق العاده انجیر در دوران بارداری (فیلم)
  • سالم غذا بخورید تا مدیون نباشید !/مسافرین «ماه» روی زمین کاشته می‌شوند
  • این مربا را برای صبحانه نخورید!