Web Analytics Made Easy - Statcounter

در این مقاله با مطالعه ی زندگی یک کارآفرین و موفقیت های او، تأثیر شور و اشتیاق افراد نسبت به ایده ها را بر موفقیت استارتاپ بررسی می کنیم.

دیویس اسمیت کارآفرینی است که تجربه ی راه اندازی و فروش چند استارتاپ موفق دارد. او در سال ۲۰۰۳ از دانشگاه بریگام یانگ فارغ التحصیل شد. در آن زمان او می دانست که اینترنت، ظرفیت های بالقوه ای برای پیشرفت در کسب و کار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آن سال ها هنوز فیسبوک و شبکه های اجتماعی دیگر وجود نداشتند. دیویس تمام تلاش خود را کرد تا از ظرفیت های این فناوری نسبتا بالغ استفاده کند. او که علاقه ی زیادی به بیلیارد و ساخت میزهای این بازی داشت، وب سایتی برای فروش این محصولات راه اندازی کرد.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از فرصت امروز، دیویس در سال ۲۰۱۱ مدرک MBA خود را دریافت کرد و وب سایت اول خود را نیز فروخت. پس از مدتی، او وب سایتی برای فروش کالا و خدمات مادر و کودک در برزیل راه اندازی کرد. این استارتاپ توانست ۴۰ میلیون سرمایه از سرمایه گذاران بزرگی مانند Accel دریافت کند و موفقیتی عالی برای دیویس بود. وب سایت او در حال حاضر بزرگ ترین تجارت الکترونیکی صنعت محصولات مخصوص کودکان است.

دیویس اسمیت در حال حاضر مدیرعامل Cotopaxi است. این استارتاپ، سرویسی برای فروش محصولات سفر و گردشگری است که به نوعی شبکه ی اجتماعی افراد علاقه مند به سفر نیز محسوب می شود.

می توان گفت تمامی استارتاپ های اسمیت تاکنون موفق بوده اند. اما دلیل موفقیت این ایده ها چه بوده است؟ آیا دیویس به تمام این ایده ها علاقه مند بوده است، قطعا بله؛ اما آیا سال های زیاد با شور و اشتیاق زیاد به این ایده ها فکر می کرده است؟ احتمالا خیر.

وقتی از این کارآفرین در ارتباط با شور و اشتیاق نسبت به ایده ها سؤال می شود، او کاملا این موضوع را رد می کند. او این نظریه را که افراد باید با اشتیاق فراوان به ایده ها فکر کنند و آن ها را پرورش دهند، به کلی رد می کند. در عوض، دیویس تکنیکی پیشنهاد می دهد که در کلاس های دانشگاهی طراحی محصول آن را آموخته است. نام این تکنیک، «تورنمنت نوآوری» است. او می گوید:

مهم نیست شما چقدر نسبت به ایده هایتان شور و اشتیاق داشته باشید. اگر هر چیزی را برای خودتان شروع کنید، در آخر از آن لذت خواهید برد. ایده ی اجراشده ی شما مانند فرزندتان است.

تکنیک مورد استفاده ی اسمیت این گونه اجرا می شود. ابتدا تمامی فرصت ها و مشکلاتی را که در اطرافتان وجود دارد، بنویسید. ممکن است صدها فرصت جدید به ذهن شما خطور کند. اسمیت معتقد است که به محض وارد شدن به حوزه ی ایده ها، آن ها به سرعت و وفور به ذهن شما خطور خواهند کرد.

سپس ایده هایی را که حداقل هایی مشخص ندارند، حذف کنید. به عنوان مثال ایده هایی که بازار نسبتا بزرگ ندارند باید حذف شوند. بخش دیگر، ایده هایی هستند که فناوری های مورد نیازشان، در زمان و مکان اجرا وجود ندارند. پس از حذف تدریجی ایده ها، به یک یا دو مورد خواهید رسید. مرحله ی بعدی انجام مصاحبه با مشتریان احتمالی است. شما در این مرحله، میزان نیاز بازار به محصول فرضی خود را می سنجید.

به عنوان نمونه، استارتاپ دوم اسمیت با ایده ای ساده و الهام از یکی از کارآفرینانی که در دانشگاه دیده بود شروع شد. مارک لر فردی بود که تعداد زیادی شرکت موفق تأسیس کرده و آن ها را به آمازون فروخته بود. یکی از این شرکت ها در زمینه ی فروش پوشک بچه فعالیت می کرده است. اسمیت با بررسی شرکت مارک لر به این نتیجه می رسد که استارتاپی مشابه می تواند در برزیل موفق شود. او با تعداد زیادی مادر ساکن برزیل در مورد مشکلات خرید مایحتاج کودکان و خصوصا نوزادان مصاحبه می کند. در نهایت اسمیت با مشاهده ی پتانسیل موجود، استارتاپ خود را راه اندازی می کند.

نکته ی مهم این است که دیویس زمانی طولانی برای به فکر کردن با شور و اشتیاق در مورد ملزومات نوزادان! سپری نکرده است. او تنها در زمان و مکان مناسب، فرصت را پیدا و به آن عمل کرده است.

به راستی آیا نظریه ی اشتیاق که شما را تشویق می کند تنها به دنبال ایده ای بروید که ذهنتان را برای مدت ها مشغول کرده است و با عشق به آن فکر می کنید، صحیح است؟ نظریه ای که می گوید ابتدا موضوع مورد عشق و علاقه ی خود را پیدا کنید و سپس شرکت خود را در ارتباط با آن بسازید. آیا با توجه به تجربه ی اسمیت می توان نتیجه گرفت که راه موفقیت چیزی جز اشتیاق و شور خالص می خواهد؟

کل نیوپرت، پروفسور علوم کامپیوتر در کتاب خود با نام «So Good They Can’t Ignore You» این نظریه را بررسی می کند. او اعتقاد دارد که عشق و علاقه در شروع کسب و کار، اهمیتی ندارد. عشق به کار پس از این که آن را شروع کردید و آن قدر خوب شدید که دیگران نتوانستند شما را نادیده بگیرند، به خودی خود ایجاد می شود؛ چرا که در آن زمان شما حرفه ای شده اید و می توانید مرزهای کاری را با دستان خود گسترش دهید. به بیان دیگر او معتقد است که شور و اشتیاق الزاما شما را به موفقیت نمی رساند؛ بلکه موفقیت است که شور و اشتیاق را در افراد ایجاد می کند.

البته برخی بزرگان دنیای فناوری با این نظریه مخالف هستند. به عنوان مثال، وینود کسلا، مدیرعامل و یکی از مؤسسان سان مایکروسیستمز، معتقد است که شور و اشتیاق در شروع کار بسیار مهم است. اگرچه هرچه بیشتر در مورد این افراد تحقیق کنیم، به این مسئله می رسیم که آن ها تعصبی کورکورانه نسبت به تئوری اشتیاق دارند. آن ها در حال حاضر عشق زیادی به کارشان دارند؛ چرا که کارها خوب پیش رفته و در تجارت موفق شده اند؛ اما آیا وینود در زمان شروع کارش در سال ۱۹۸۲ نیز به اندازه ی امروز عشق داشته است.

اسکات آدامز کارآفرین دیگری است که به نوعی نظریه را رد می کند. او می گوید:

اگر از یک میلیاردر، دلیل موفقیتش را بپرسید، سریعا شور و اشتیاق را به عنوان علت اصلی نام می برد. اما در واقع این پاسخ به خاطر باکلاس و خاص بودن مشهور شده است. وقتی بیشتر تحقیق می کنید متوجه می شوید که موفقیت این افراد نتیجه ی ترکیبی از تمایل، شانس، کار زیاد، بررسی های دقیق، کار ذهنی و علاقه به ریسک بوده است.

حتی زندگی کارآفرین موفق، ایلان ماسک نیز ناقض نظریه ی شور و اشتیاق است. او پس از فارغ التحصیلی در دانشگاه برای کسب درجه ی دکترا به دانشگاه استنفورد رفت. اما چند روز بعد این دانشگاه را ترک کرد. او باور داشت که اینترنت فضایی عالی برای پیشرفت است و اگر در آن حضور نداشته باشد، فرصت خوبی را از دست داده است. در اینجا نیز می بینیم که شور و اشتیاق فراوانی وجود ندارد و تنها فرصتی است که یک فرد باهوش، آن را پیدا کرده و برای موفقیت در آن تلاش می کند.

کارآفرینان جوان، تلاش زیادی می کنند که ایده های بسیار بزرگ را که عشق فراوانی به آن دارند، عملی کنند. با توجه به موارد گفته شده می توان نتیجه گرفت که این روش اشتباه است. کارآفرینان بزرگ، فرصت ها را پیدا می کنند، مسیر خود را بارها و بارها تغییر می دهند و در همین حین، پروژه هایشان بزرگ تر می شوند و به موفقیت می رسند. در نهایت با رسیدن به موفقیت، شور و علاقه و عشق نیز ایجاد می شود.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۹۴۶۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر ظروف یکبار مصرف بر محیط زیست

ظروف یک‌‌بار مصرف پلاستیکی به‌طور کلی صدها سال طول می‌کشد تا در محیط تجزیه شوند و به همین دلیل احتمال آلوده ‌کردن آب و دیگر آسیب‌های زیست‌محیطی را به‌دنبال دارد.

از فرآیند تولید گرفته تا نحوه دفع ظروف پلاستیکی، می‌توان شاهد تاثیرات مختلفی بر محیط‌زیست بود که باعث می‌شود درحال‌حاضر بسیاری از مردم تا جایی که امکان دارد، کم‌تر از این محصولات استفاده کنند.

ظروف یکبار مصرف چگونه بر محیط زیست تاثیر می گذارد؟

بسیاری از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی با استفاده از پلی‌اتیلن یا پلی‌اتیلن ترفتالات ساخته می‌شوند که وزن پایین، قیمت کم و دوام مناسبی دارند که باید گفت چنین ویژگی‌هایی باعث ماندگاری بیشتر این محصولات در محیط‌زیست می‌شود.

استفاده گسترده و دفع نادرست ظرف یکبار مصرف پلاستیکی بدون شک اثرات نامطلوب زیست‌محیطی زیادی به‌دنبال دارد که در ادامه مهم‌ترین موارد را بررسی می‌کنیم.

آلودگی آبراه ها به دلیل تجمع ظروف پلاستیکی

پلاستیک عامل اصلی آلودگی زمین و آب است. هنگامی که به‌درستی دفع نشود، وارد اقیانوس‌ها و رودخانه‌ها می‌شود و به حیات دریایی آسیب می‌رساند، از طرفی تجزیه آن‌ها امکان دارد قرن‌ها طول بکشد.

بخش زیادی از زباله‌های دریایی مربوط به پلاستیک‌ها است که در سطح اقیانوس، بستر دریا و در امتداد خطوط ساحلی در سراسر جهان یافت می‌شوند و آسیب‌های زیادی به‌همراه دارند.

آسیب به حیات‌وحش و اکوسیستم‌های دریایی یکی از مشکلاتی است که به‌دنبال استفاده از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی می‌توان مشاهده کرد که باعث ازبین ‌رفتن گونه‌های جانوری مخلتفی می‌شود.

تعداد زیادی از گونه‌های جانوران دریایی ازجمله بی‌مهرگان، لاک‌پشت‌ها، ماهی‌ها، پرندگان دریایی و پستانداران پس‌از خوردن یا گرفتار شدن در زباله‌های پلاستیکی دچار مشکل می‌شوند.

ظروف یک‌‌بار مصرف پلاستیکی که بر روی آب دریاها و اقیانوس‌ها شناور هستند با تجمع در این محل، مانع از رسیدن اکسیژن به برخی از گونه‌های جانوری می‌شوند که مرگ آن‌ها را به‌دنبال دارد.

آلودگی خاک به دلیل استفاده از ظروف پلاستیکی

در رستوران‌ها و کافی‌شاپ‌ها به مقدار زیادی از ظروف یک‌‌بار مصرف استفاده می‌شود که در صورت انتخاب مدل‌های پلاستیکی می‌توان انتظار داشت که حجم زیادی زباله را به‌وجود آورد.

پسماندهای پلاستیکی در واقع به‌عنوان بخش قابل توجهی از زباله‌ها در نظر گرفته می‌شوند که رهاکردن آن‌ها در محیط‌زیست علاوه ‌بر این‌‌که منظره نامناسبی را ایجاد می‌کند باعث آلودگی خاک می‌شود.

ایجاد تغییرات نامطلوب در شرایط آب و هوایی

تولید پلاستیک باعث انتشار بیشتر گازهای گلخانه‌ای می‌شود که در ایجاد تغییرات آب‌وهوایی تاثیرگذار است و یک تهدید جدی برای انسان و حیات‌وحش به‌شمار می‌رود.

99درصد پلاستیک‌ها با استفاده از سوخت‌های فسیلی ساخته می‌شوند که باید گفت بخشی از مصرف جهانی نفت را به خود اختصاص می‌دهند که این مسئله شرایط اقلیمی را تا حد زیادی تحت‌تاثیر قرار می‌دهد.

سوزاندن زباله‌های پلاستیکی که شامل ظروف یکبار مصرف نیز می‌شود با انتشار کربن و تجمع این گاز در هوا، احتمال بروز آسیب‌های زیست‌محیطی همچون گرم‌ شدن هوا را افزایش می‌دهد.

درضمن پلاستیک‌ها در حالی‌که به‌آرامی تجزیه می‌شوند گاز متان آزاد می‌کنند که به‌عنوان یکی دیگر از گازهای گلخانه‌ای مضر در نظر گرفته می‌شود و تاثیرات قابل توجهی بر شرایط آب‌وهوا دارد.

کاهش منابع برای تولید و بازیافت ظروف پلاستیکی

چرخه تولید ظروف پلاستیکی یکبار مصرف به استخراج منابع همچون نفت، گاز طبیعی و سایر سوخت‌های فسیلی نیاز دارد، ازطرفی بازیافت آن‌ها با صرف آب، انرژی و دیگر منابع همراه است که می‌توان گفت استفاده زیاد از این محصولات به کاهش منابع نیز منجر می‌شود.

تاثیرات ظروف یکبار مصرف پلاستیکی بر سلامت چیست؟

پلاستیک حاوی مواد شیمیایی مضری است که امکان دارد به غذا و آب نفوذ کند و بسیاری از مشکلات سلامت را به‌همراه داشته باشد که برخی از تاثیرات منفی آن بر انسان عبارت‌اند از:

میکروپلاستیک‌های موجود در بدن انسان: ذرات پلاستیک با اندازه کم‌تر از 5 میلی‌متر در بسیاری از اندام‌ها و بافت‌های انسان شناسایی شده‌اند که امکان دارد سلامت آن‌ها را تحت‌تاثیر قرار دهد. قرارگرفتن در معرض مواد شیمیایی سمی: مواد شیمیایی مضر مانند بیسفنول A (BPA) و پلی‌استایرن از ظروف پلاستیکی یکبار مصرف به غذا و نوشیدنی نفوذ می‌کنند که به‌عنوان مختل‌کننده غدد درون‌ریز شناخته می‌شوند و بر عملکرد عصبی، باروری و مشکلات رشد تاثیر می‌گذارند، از طرفی فتالات‌ها نیز با عارضه‌های همچون آلرژی، آسم و سرطان سینه مرتبط هستند. پتانسیل رشد عوامل بیماری‌زا: زباله‌های پلاستیکی به‌عنوان یک ناقل برای پاتوژن‌هایی مانند E.coli و Salmonella عمل می‌کنند که به گسترش و ماندرگای این عوامل آسیب‌رسان در محیط منجر می‌شود. اقداماتی برای کاهش تاثیرات منفی ظروف پلاستیکی یکبار مصرف

راه‌های زیادی وجود دارد که افراد، کسب‌وکارها و سازمان‌‌های مختلف می‌توانند برای کاهش فراگیرشدن استفاده از ظروف پلاستیکی یک‌‌بار مصرف در جامعه انجام دهند که برخی از آن‌ها عبارت‌اند از:

کیسه‌ها، بطری‌ها و ظروف با قابلیت استفاده مجدد را هنگام خرید یا صرف غذا همراه داشته باشید. محصولاتی با حداقل بسته‌بندی، قابل بازیافت یا ظروف گیاهی را انتخاب کنید. درصورت امکان از نی‌های پلاستیکی غیرضروری، کارد و چنگال، کیسه یا بسته‌بندی پلاستیکی استفاده نکنید.

علاوه ‌بر اقداماتی که مصرف‌کنندگان برای کاهش مشکلات زیست‌محیطی مربوط به ظروف یک‌‌بار مصرف پلاستیکی باید انجام دهند، با درنظر گرفتن استراتژی‌های زیر ازسوی سازمان‌های مربوط نیز امکان مقابله با این آسیب‌ها وجود دارد:

ممنوعیت‌هایی را برای محصولات پلاستیکی یکبار مصرف که باعث ایجاد مشکل می‌شوند، اجرا کرد. کمپین‌های آموزشی عمومی را برای ترویج تغییر الگوی استفاده از ظروف یک‌‌بار مصرف برگزار شود. زیرساخت‌های مدیریت زباله و بازیافت گسترش داده شود. استانداردهایی به‌منظور استفاده از جایگزین‌های مناسب برای ظروف پلاستیکی تنظیم شود.

فروشگاه اسنپ، عرضه کننده ظروف گیاهی

در صورتی‌که نیاز به استفاده از ظروف یک‌‌بار مصرف دارید و ترجیح می‌دهید که از نمونه‌های باکیفیتی استفاده کنید که کم‌ترین آسیب را برای محیط‌زیست داشته باشد باید یک فروشگاه معتبر را برای خرید در نظر بگیرید.

در همین راستا فروشگاه اسنپ با عرضه انواع مختلف ظروف یک‌‌بار مصرف گیاهی که فاقد مواد مضر هستند و سازگاری بیشتری با محیط‌زیست دارند، به شما کمک می‌کند تا گام کوچکی در راستای کمک به حفظ محیط‌زیست بردارید.

جمع‌بندی

ظروف یک‌‌بار مصرف پلاستیکی که در رستوران‌ها، کافی‌شاپ‌ها و دیگر مراکز استفاده می‌شود ممکن است تاثیرات زیست‌محیطی مخربی را به‌دنبال داشته باشند که شامل آلودگی آب، خاک، تهدید حیات‌وحش و سلامت انسان می‌شود.

برای جلوگیری از این مشکل بهترین کار این است که تا حد امکان استفاده از ظروف پلاستیکی را محدود کنید و به‌دنبال خرید نمونه‌های جایگزین مانند محصولات گیاهی باشید.

سوالات متداول

ظروف یکبار مصرف پلاستیکی چه تاثیراتی بر محیط زیست دارند؟

آلودگی آب، خاک، تغییرات اقلیمی، مرگ‌ومیر جانوران و تهدید سلامت انسان را به‌دنبال دارد.

ظروف یکبار مصرف پلاستیکی چطور بر سلامت انسان تاثیر می‌گذارد؟

مواد شیمیایی مضر در این محصولات و میکروپلاستیک‌ها احتمال ابتلای افراد به بیماری را افزایش می‌دهد.

چطور تاثیرات منفی ظروف پلاستیکی یکبار مصرف را کاهش دهیم؟

تا حد امکان از این محصولات استفاده نکنید و به‌دنبال جایگزین‌های مناسب مانند ظروف گیاهی باشید.

دیگر خبرها

  • تاثیر گشت ارشاد بر کسبه تهران؛ بازار زنانه‌فروش‌هـا كساد شد | مي‌گويند بي‌حجاب راه نده اما در شأنم نیست | می‌آیند، رفت و آمد يك‌سوم مي‌شود!
  • تاثیر حضور گشت ارشاد بر کسبه تهران؛ بازار زنانه‌فروش‌هـا كساد شد!
  • 10 ایده کیک زنبور عسل (عکس)
  • آب می‌تواند بدون حرارت و فقط با نور تبخیر شود
  • نقش انتخابات آینده آمریکا بر قیمت مسکن چیست؟
  • اتفاق جالب در لیگ دسته 3 اسپانیا؛ تاثیر مستقیم مربی دروازه بان ها روی گل تساوی! / فیلم
  • تاثیر ظروف یکبار مصرف بر محیط زیست
  • وضعیت ایده آل ذخیره خون در چهارمحال و بختیاری
  • عادت‌هایی که خواب راحت را از شما می‌گیرند
  • رویداد استارتاپی شتاب در قم به کار خود پایان داد