Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-01@10:14:22 GMT

عیادت جام‌جم از حاج حبیب سینما و تلویزیون

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۸۹۴۷۳۲

عیادت جام‌جم از حاج حبیب سینما و تلویزیون

اخراجی‌های جامعه و آنهایی که مردم به دید دیگری نگاهشان می‌کردند، نخستین‌بار روی پرده سینما ظاهر شدند و نگاه اجتماع را درباره یکی از حساس‌ترین بزنگاه‌های تاریخ معاصر ایران، تغییر دادند و به ماندگاری رسیدند. مجید سوزوکی و یارانش نشان دادند،‌ فارغ از هر مرام و مسلکی، هر وقت پای مسائل اساسی کشور در میان باشد، چهره خوبشان را برای حفظ ارزش‌ها و اعتقادات یک ملت رو می‌کنند و محبوب قلب‌ها می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فیلم اخراجی‌ها به نویسندگی و کارگردانی مسعود ده‌نمکی، همین تصویر همدلی برانگیز و تاثیرگذار را از این جماعت نشان داد.

نباید در این میان از نقش سازنده و حمایتگرانه حبیب‌الله کاسه‌ساز، تهیه‌کننده این فیلم گذشت که برای اولین‌بار دریچه جدیدی در سینمای انقلاب و دفاع مقدس گشود و با همه اخلاص و اعتقاد و توان پشت فیلمساز ایستاد تا این زاویه نگاه با سلامت به سامان برسد. نتیجه این همدلی و همراهی، انتقال پیام و مضمون فیلم به انبوه مخاطبان و موفقیت خیره‌کننده آن در گیشه سینماها بود. کاسه ساز که از آغاز، انس و الفتی با انقلاب و جبهه و جنگ داشت، تجربیات ارزنده‌اش را در سینما و تلویزیون به کار گرفت و برخی از بهترین آثار انقلاب و جنگ را تهیه‌کنندگی کرد.

متاسفانه حاج حبیب سینما و تلویزیون مدتی است در بستر بیماری است. رنج مبارزه با بیماری، اگرچه چهره او را نحیف و دگرگون کرده، اما او تلاش می‌کند همچنان روحیه خود را حفظ کند و هنوز باوجود درد فراوان، می‌توان با خنده او پیش‌بینی‌های خوبی برای سلامت و شفای عاجلش کرد. در مدتی که تهیه‌کننده نام آشنا و خوش نام سینمای جنگ در بیمارستان بستری است، چهره‌ها و مسئولانی به عیادت ایشان آمدند که از جمله آنها می‌توان به مهندس عزت‌الله ضرغامی، مسعود ده‌نمکی نویسنده و کارگردان سینما، محسن علی‌اکبری تهیه‌کننده تلویزیون و سینما، حجت‌الاسلام سیدمحمود علوی وزیر اطلاعات، دکتر سیدحسن هاشمی وزیر بهداشت، سیدضیاء هاشمی رئیس جامعه صنفی تهیه‌کنندگان، سعید منتظرالمهدی معاون اجتماعی ناجا و محمدمهدی حیدریان رئیس سازمان سینمایی اشاره کرد.

گروه فرهنگی روزنامه جام‌جم به سهم خود و به نمایندگی از شما خواننده‌های عزیز روزنامه، به عیادت این چهره برجسته و شناخته‌شده حوزه سینمای جبهه و جنگ و انقلاب در بیمارستان رفته است.

همچنین سراغ برخی همکاران این تهیه‌کننده معتقد و متعهد رفتیم و نظر ایشان را درباره شخصیت و جایگاه حرفه‌ای او جویا شدیم. ضمن آرزوی شفای عاجل برای آقای کاسه‌ساز و امیدواری بازگشت این سینماگر به عرصه سینما و تلویزیون و ساخت آثار ماندگار دیگر، نظرات آقایان مسعود ده‌نمکی، محسن علی‌اکبری و مهدی فقیه را در گفت‌وگو با جام‌جم بخوانید.

عوارض سینمای پراسترس جنگ

مسعود ده‌نمکی، کارگردان

سینما کار پراسترسی است و استرس سینمای دفاع مقدس به مراتب بیش از سایر ژانرهاست. خیلی از این نوع بیماری‌های گوارشی و معده که آقای کاسه‌ساز به آن مبتلا هستند، بنا به اذعان اطبا به ریشه‌های عصبی و عوامل استرس‌زا برمی‌گردد. بیراه نیست بگوییم بعد از چند سال کار کردن در حوزه سینمای جنگ، یکی از عوارض آن همین اتفاق است. اگر شما بررسی کنید، می‌بینید خیلی از کسانی که در عرصه سینمای جنگ کار کرده‌اند، گرفتار عوارض این چنینی شده‌اند. یعنی غیر از مخاطرات فیزیکی که سرصحنه فیلمبرداری پیش می‌آید، چنین خطرات و عوارضی هم برای سینماگران عرصه جنگ وجود دارد.

بحث حمایت جای خود دارد، اما تذکر این نکته برای اطلاع مسئولان و افکار عمومی شایسته است. آن هم در سینمای ایران که مناسبات غیرحرفه‌ای در تولید آن حاکم است و فعالیت برای سینماگرانی که در این حوزه فعال هستند، استرس‌زا و عوارض‌زاست.

امیدوارم قدر آدم‌هایی را که هستند، بدانیم و با کم کردن موانع بروکراتیک و تسهیل روابط حاکم بر سینمای دفاع مقدس، باعث نشاط و امیدواری و سلامت این افراد باشیم تا بتوانند آثار متعدد تولید کنند.

چهره ماندگار عرصه سینما و رسانه ملی

محسن علی‌اکبری، تهیه‌کننده

حاج حبیب کاسه‌ساز، از برادران خوب ما در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هستند، اما سال‌هاست از سپاه بازنشسته شده‌اند.

زمانی که ما خدمت آقای کاسه‌ساز بودیم، ایشان به‌عنوان نماینده سپاه برای تامین امکانات نظامی فیلم‌های سینمایی با بچه‌های سینما ارتباط داشتند. همان موقع هم ایشان روحیه بسیار بالا و ذوق هنری داشتند و از قدیم مشخص بود، یکی از چهره‌های ماندگار عرصه سینما و رسانه ملی خواهند بود. همین اتفاق هم افتاد و ایشان بعد از بازنشستگی در سپاه، رسما وارد سینما شدند و فیلم‌های بسیار خوبی کار کردند؛ ‌از جمله اخراجی‌ها و اخراجی‌ها 2، چون ایشان خودشان از بچه‌های جنگ بودند، در این فیلم‌ها با کارگردانی آقای ده‌نمکی به شیرین‌ترین و شیواترین زبان ممکن حرف زدند و سعی کردند به بهترین شکل، لحظات جذاب این افراد در جنگ را به تصویر بکشند که این تلاش‌ها به ثمر نشست و در تاریخ ماندگار شد. آقای کاسه‌ساز حق بسیار به گردن بچه‌های سینمای دفاع مقدس دارند. ایشان زمانی که مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس بودند، بسیار خوب درخشیدند و تمام سعی و تلاششان این بود که از فیلم‌های ارزشی و آثاری با مضامین دفاع مقدس حمایت کنند.

برای ایشان آرزوی شفای کامل از خداوند منان می‌کنم، اما به هرحال جز نام نیک و عمل نیک چیزی از ایشان به یاد نمی‌آوریم. امیدواریم روند درمان ایشان همین گونه ادامه پیدا کند و بعد از مرخص شدن از بیمارستان، همچنان در عرصه فرهنگ و هنر پویا باشند.

یک هنرمند بزرگ

مهدی فقیه، بازیگر

از دهه 60، آقای حبیب‌الله کاسه‌ساز را می‌شناسم و با هم کار کردیم. ایشان آن زمان مسئول تدارکات نظامی فیلم‌های جنگی بود و حتی در فیلم هور در آتش، نقش یک بیسیم چی را بازی کرد. غیر از این ما یک رفاقت و صمیمیت عجیبی با هم داشتیم. الان خیلی از این وضعی که برای ایشان پیش آمده ناراحت هستم. موضوع بیماری آقای کاسه‌ساز را در ماه مبارک رمضان شنیدم و خیلی برای سلامت ایشان دعا کردم که ان‌شاءالله خدا شفای خیر به او بدهد. کسی که کار فرهنگی و هنری می‌کند،‌ باید جنس دیگری باشد. این مولفه در آقای کاسه‌ساز وجود دارد. به نظرم آدم‌هایی مثل ایشان انگشت‌شمار هستند در حالی که باید این سوال پرسیده و به آن پاسخ داده شود، در مملکتی که نظام جمهوری اسلامی وجود دارد، با هنرمندان متعهد و دغدغه‌مند چه کرده‌ایم. مسئولان بزرگ و بلندپایه فرهنگی کشور باید جواب این سوال را بدهند.

اگر هنر فاقد آن مفاهیم انسانی باشد، ماندگار نمی‌شود و نمی‌ماند. من آقای کاسه‌ساز، این مرد بزرگ را از همین قشر می‌دانم و ان‌شاءالله خدا شفای خیر به او دهد،‌ ضمن این‌که هر چیزی از دوست رسد نیکوست. شاید با این وضع خدا تفضلی به این مرد کرده است. همه اینها مسائلی است که انسان باید به آن فکر کند. خداوند این حالات را قرار داده تا نگاهی به خودمان بیندازیم و توجه پیدا کنیم.

کارنامه حرفه‌ای

حبیب‌الله کاسه‌ساز، تهیه‌کننده سینما و تلویزیون سال 1341 در تهران به دنیا آمد. او دارای مدرک کارشناسی رشته فیلمنامه‌نویسی از دانشکده سینما و تئاتر از دانشگاه هنر است. این تهیه‌کننده نام‌آشنای تلویزیون و سینما بجز عرصه تهیه و تولید فیلم، مسئولیت‌های مهمی را هم در نهادهای سینمایی به عهده داشته است که از جمله آنها می‌توان به مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس، مدیرکل تولید و پشتیبانی امور سینمایی وزارت ارشاد، مدیرکل نظارت و ارزشیابی معاونت امور سینمایی وزارت ارشاد، عضو هیأت‌مدیره انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس و عضو شورای عالی جوانان اشاره کرد.

کاسه‌ساز را بیشتر به عنوان تهیه‌کننده فیلم‌های اخراجی‌ها و اخراجی ها2 ساخته مسعود ده‌نمکی می‌شناسند اما او در طول سال‌ها فعالیت، تهیه‌کننده فیلم‌های دیگری چون نوروز، زندانی 707، پرنده باز کوچک، نبات داغ، مزرعه پدری، کنار رودخانه، او، پروانه‌ای در مه، ریسمان‌باز، نظام از راست، کارناوال مرگ، مبارزان کوچک و سریال فوق سری به کارگردانی مهدی فخیم‌زاده هم بوده است.

او در سال‌های دور،‌ بازیگری را هم تجربه کرد و در فیلم‌های پرواز در نهایت، هور در آتش و آخرین مرحله به ایفای نقش پرداخت.

حاج حبیب کاسه‌ساز همچنین به دلیل برخی فیلم‌های خوبش، برنده جوایزی از جشنواره‌های مختلف شده که این موفقیت‌ها قابل اشاره است: سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران در بیست و پنجمین جشنواره فیلم فجر برای فیلم اخراجی ها، بهترین تهیه‌کنندگی بیست و دومین جشنواره فیلم فجر (بخش
جنبی ـ سازمان میراث فرهنگی) برای فیلم او و جایزه ویژه بهترین فیلم دهمین دوره جشنواره دفاع مقدس برای فیلم مزرعه پدری.

علی رستگار

به اشتراک گذاری کد خبر : 2904143003430106996 برچسب‌ها : تهیه کننده سینما حبیب الله کاسه ساز جام جم آنلاین عیادت جام‌جم از حاج حبیب سینما و تلویزیون لینک کوتاه :

ارسال نظر

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید: 1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید. 2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود. 3- نظرات پس از ویرایش ارسال می‌شود. تصویر امنیتی : پربازدیدها هشدار روحانی نسبت به سدسازی ترکیه روی دجله و فرات هنوز هنگام عبور از آسمان خلیج فارس وحشت می کنم خواننده و بازیگر معروف همراه با خانواده + عکس 10 دردی که با مصرف منظم آناناس می توان درمان کرد! تصادف زنجیره‌ای عجیب ۴ خودرو در تهران + عکس عکس‌هایی که محرمانه‌شدند/ سردخانه بندرعباس کیپ تا کیپ پر از جنازه بود/ انگار اجساد از فرق سر تا نوک پا چاقو خورده بودند + عکس چهره بدون رُتوش حقوق‌ بشر آمریکایی چرا صبح‌ها سرم درد می‌کند؟ ماجرای برگشت خوردن هندوانه های ایران از عمان چه بود؟ واکنش پرستو و علی صالحی به ماجرای خواستگاری در برنامه زنده: شوخی کردیم! + عکس لیست همه پربازدیدها برگزیده‌ها دولت لیست واردات کالاهای ممنوعه را ارایه نمی دهد / انتقاد از واردات آب معدنی و تخمه آفتابگردان خارجی چه شد که آدمیرال وینسنس مدال شجاعت گرفت؟ +عکس حلبی آباد ها احیا می شوند؟! / یک کارشناس: حذف حاشینه نشینی شدنی نیست تکنولوژی واقعیت افزوده اپل نسبت به گوگل به واقعیت نزدیک‌تر است + عکس عکس‌هایی که محرمانه‌شدند/ سردخانه بندرعباس کیپ تا کیپ پر از جنازه بود/ انگار اجساد از فرق سر تا نوک پا چاقو خورده بودند + عکس وقتی پدر بزرگ دوچرخه سوار می شود جزئیات طرح مجلس برای مقابله با تحریم های تازه امریکا علیه ایران غذایی که سر راه موتور سوار سبز شد! جاسوسی اطلاعاتی آمریکایی ها از کاربران ویندوز در هر جای جهان ماری که غذای یک مرغ شد! آخرین مطالب همه سایت 01:45 عیادت جام‌جم از حاج حبیب سینما و تلویزیون 01:30 فیزیکدان انگلیسی:ترامپ کره زمین را جهنم می کند 01:15 پنتاگون: ارتش آمریکا بخش هایی در سومالی را بمباران کرد 01:00 چوپان‌های دروغگو همچنان سرکیسه می‌کنند 00:45 درخواست وزیر نیرو از مردم ؛ ۵ تا ۱۰ درصد درمصرف آب صرفه‌جویی کنید 00:30 یک خودرو در بوستون آمریکا عابران را زیر گرفت 00:15 دام شیطانی مرد معتاد 00:15 زندگی عجیب یک زن با دو همسر+عکس 00:13 پشت‌بام زیبای جهان+عکس 00:03 پرستاری که بازیگر شد / هیچ چیز دعای خیر پدر و مادر نمی شود فهرست همه مطالب جام جم آنلاین © 2015 | کلیه حقوق این وب سایت متعلق به موسسه فرهنگی مطبوعاتی جام جم است. ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

منبع: جام جم آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۹۴۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعضای هیئت انتخاب رویداد استارت‌آپی فیلمنامه نویسی منصوب شدند

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، پوران درخشنده، مهدی سجاده‌چی، محمود اربابی، رضا حیدرنژاد، مهدی احمدی، هومان فاضل، علی مؤذنی، مصطفی رستگاری، محمد باقر قهرمانی و حجت الاسلام و المسلمین حسین رحیم‌زاده ده نفر عضو هیئت انتخاب این رویداد استارت آپی هستند که قرار است آثار منتخب آنرا تعیین کنند.

در معرفی فعالیت‌های هنری این افراد چنین آمده است:


پوران درخشنده:
فیلمساز، نویسنده، تهیه کننده و کارگردان ایرانی متولد کرمانشاه است که از سال ۱۳۶۵ فعالیت خود را آغاز نمود و در دانشگاه صدا و سیما با گرایش کارگردانی تحصیل کرد. از نمونه آثار او می‌توان به پرنده کوچک خوشبختی، زیر سقف دودی، بچه‌های ابدی و شمعی در باد اشاره کرد.

مهدی سجاده‌چی:
فیلمنامه‌نویسِ سینما و تلویزیون، متولد تهران در سال ۱۳۴۰ است. وی کار فیلمنامه نویسی در سینما را از سال ۱۳۶۸ با «پاتال و آرزو‌های کوچک» با همکاری «مسعود کرامتی» آغاز کرد و در ادامه فیلمنامه آثار دیگری همچون سوفی و دیوانه، روز سوم، قاعده بازی و هفت سنگ را نیز نوشت. سجاده‌چی در حال حاضر رئیس کانون فیلمنامه‌نویسان سینمای ایران است.

محمود اربابی:
مدرس دانشگاه و نویسنده سینما و تلویزیون است. از مهم‌ترین آثار او فیلم زندگی با چشمان بسته و فیلم حکایت عاشقی است.

رضا حیدرنژاد:
متولد تبریز در سال ۱۳۳۳ است و فعالیت‌های سینمایی خود را از سال ۱۳۵۲ آغاز کرد. او فارغ‌التحصیل سینما از مجتمع دانشگاهی هنر و همچنین مدرس کارگردانی و فیلمنامه‌نویسی است. نویسندگی فیلم سینمایی روی خط مرگ برعهده او بوده است.

مهدی احمدی:
متولد آذر ۱۳۴۵ در تهران، سینما و تلویزیون است. او فارغ‌التحصیل رشته گرافیک از دانشگاه هنر است. نقاشی را از سال ۱۳۶۳ شروع کرد و تا کنون در بیشتر از سی نمایشگاه نقاشی شرکت داشته‌است.

هومان فاضل:
فارغ التحصیل رشته تئاتر و نویسنده و کارگردان مجموعه‌های رنگین کمان، حرف آخر، ماجرا‌های قلقلی، ذره بین، جنگ کتاب و نویسنده فیلمنامه مجموعه «نامه‌های بالدار» است. یکی از مهم‌ترین کار‌های او فعالیت در سریال آسمان من به کارگردانی محمدرضا آهنج و همکاری در کنار بازیگرانی نظیر سودابه بیضایی، الهام چرخنده، ویدا جوان و حمیدرضا عطایی است.

علی موذنی:
وی متولد تهران سال ۱۳۳۷ است. لیسانس ادبیات نمایشی از دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران دارد و از جمله نویسندگانی است که کار نوشتن را به شکل حرفه‌ای دنبال می‌کند. وی در عرصه داستان کوتاه، رمان، داستان بلند، نمایشنامه و فیلمنامه قلم می‌زند. در حوزه فیلم‌سازی نیز شش تله‌فیلم برای تلویزیون ساخته‌است.

مصطفی رستگاری:
متولد ۱۳۵۷ تهران و دارای دکترای فلسفه هنر است. از جمله آثار او می‌توان به نویسندگی فیلم سینمایی "چهل سالگی"، "لطفاً بدون گناه"، "به یاد بیاور" و آثار ویدئویی"ما هنوز زنده‌ایم"، "بلند گریه کن"، "تن‌ها خودت مانده‌ای"، "بالا بلند" و سریال "به دنیا بگویید بایستد" و "لیلی کجاست" اشاره کرد.

محمدباقر قهرمانی:
او متولد تهران و کارشناسی فیلمنامه نویسی رادیو تلویزیونی، کارشناسی ارشد رادیو و تلویزیون و دکترای تئاتر و فیلم است. عضویت در گروه واژه گزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی، شورای سیاستگذاری مرکز تئاتر مولوی، کمیته بررسی رشته تئاتر کودک و نوجوان، معاون روابط بین الملل دانشگاه تهران و سرپرست دانشکده هنر‌های نمایشی و موسیقی از جمله سوابق علمی و اجرایی او است.

حسین رحیم‌زاده:
تحصیل در حوزه علمیه قم، مدرس علوم قرآنی و نهج‌البلاغه، دارای سابقه مدیریت و مشاوره و کارشناسی گروه‌های برنامه ساز تلویزیونی و فیلم و سریال در صدا و سیما و عضویت در شورای پروانه ساخت و نمایش سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از جمله سوابق حجت الاسلام حسین رحیم زاده است.

گفتنی است رویداد استارت‌آپی فیلمنامه نویسی با هدف کمک به ارتقای کمی‌و کیفی فیلمنامه نویسی، شناسایی و معرفی ایده‌های خلاقانه در فیلمنامه‌نویسی، معرفی استعداد‌های فیلمنامه نویسی در سطح کشور و زمینه سازی برای حضور و تبادل دانش و تجربه نیرو‌های خلاق و مستعد کشور خرداد ماه سال جاری در تهران و توسط پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عکاسی فیلم هیچ‌گاه نمی‌میرد/ سینما و تئاتر هنر فردی نیست
  • ماندن در سینما اهمیت دارد/ عکاسی فیلم هیچ‌گاه نمی‌میرد
  • بدهکاری سینما و تلویزیون به روز معلم
  • تصویری دیده نشده از علی انصاریان در پشت صحنه یک فیلم
  • فیلم | ماجرای کم شدن لول های تریاک در سریال آینه عبرت | مواد مخدر مصرفی آتقی واقعی بود!
  • اعضای هیئت انتخاب رویداد استارت‌آپی فیلمنامه نویسی منصوب شدند
  • اکران مردمی «تمساح خونی» در اکومال کرج
  • هیئت انتخاب رویداد استارت‌آپی فیلمنامه‌نویسی مشخص شدند
  • ۳ فیلم سینمایی در راه اکران سینماها
  • سه فیلم جدید در راه اکران/قرارداد «تاوان»،«نیلگون» و«قلهک» ثبت شد