Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرویس اقتصاد پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک؛ بخش مهمترین عناوین:


یک کارشناس کشاورزی با بیان اینکه قانون تمرکز در بحث حمایت از مصرف کنندگان موفق عمل نکرد،گفت: تنظیم بازار داخلی خصوصاً در بازارهای خرد، همچنان دچار مصائب سال‌های قبل از تصویب قانون تمرکز است.

حمید سینی‌ساز در گفتگو با مهر با بیان اینکه قانون تمرکز در کشور ما دو هدف اساسی را دنبال می‌کند، اظهارداشت: هدف اول، «حمایت از تولید» است که در ماده یک این قانون، هدف مذکور با در اختیار قرار دادن ابزار تجارت و کنترل گلوگاه‌های وارداتی محصولات کشاورزی به متولی بخش تولید این محصولات، یعنی وزارت جهاد کشاورزی محقق شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناس مرکز تحقیقات راهبردی غذا و کشاورزی دانشگاه تهران اضافه کرد: هدف دوم قانون نیز «حمایت از مصرف» است که قانون‌گذار برای تحقق آن دو رویکرد را دنبال می‌کند؛ اول اینکه مسئولیت عرضه محصولات غذایی و کشاورزی در بازار داخلی را که شامل سبدی از تولید داخل و واردات است در دست مدیری بگذارد که اشراف اطلاعاتی به تمام حوزه مربوطه داشته باشد.

سینی ساز ادامه داد: رویکرد دوم هم که در حمایت از مصرف اتخاذ شده، رویکردی است که اگر در جامعه، کمبود و یا احساس کمبودی از محصولات غذایی دیده شد، اولویت تنظیم بازار را به‌جای واردات، به تولید داخل اختصاص دهد که این مهم به ساماندهی بخش تولیدی منجر خواهد شد و از این شیوه ساماندهی در بحث‌های روز مجامع علمی دنیا به‌عنوان بهترین شیوه حمایت از مصرف‌کننده یاد می‌شود.

این کارشناس کشاورزی درباره اینکه آیا هدف دوم این قانون در کشور ما محقق شده است، گفت: خیر؛ این موضوع دلایلی دارد که به آنها اشاره خواهد شد. .

وی اضافه کرد: متأسفانه قانون تمرکز به‌طور کامل اجرانشد و مسئولیت تنظیم بازار به علت درست اجرا نشدن قانون، مانند گذشته در اختیار سازمان حمایت مصرف‌کنندگان (که ذیل وزارت صنعت، معدن و تجارت است) و ستاد تنظیم بازار (که ذیل معاونت اجرایی ریاست‌جمهوری است) قرار دارد. تنظیم بازار داخلی خصوصاً در بازارهای خرد، همچنان دچار مصائب سال‌های قبل از تصویب قانون تمرکز است و مشکلات در این بخش کماکان ادامه دارد.

سینی‌ساز با بیان اینکه هدف اول این قانون به خوبی محقق شده است، گفت: سیاست‌های تنظیم کلان بازار مصرف در دولت یازدهم به‌گونه‌ای بوده که ارزش واردات محصولات کشاورزی نسبت به قبل از اجرایی شدن قانون تمرکز، بیش از ۵.۲ میلیارد دلار کاهش را نشان می‌دهد؛ این درحالی‌است که توسط اعضای وزارت بازرگانی سابق، همواره کاستی‌های ناشی از عدم اجرای کامل قانون به‌عنوان ناکارآمدی قانون و وزارت جهاد کشاورزی وانمود می‌شود.

وی افزود: همچنین مقایسه تازه‌ترین آمار واردات سالانه کشور در خلال سال‌های ۹۴ و ۹۵ گویای این مطلب است که علیرغم افزایش کل واردات کشور، سهم واردات محصولات غذایی رو به کاهش است که بیشترین کاهش در کالاهای اساسی نظیر گندم، جو، روغن خوراکی و گوشت دیده می‌شود. این آمار مؤیدی بر روند رو به رشد کشور در خودکفایی محصولات اساسی کشاورزی و بهبود شاخص‌های امنیت غذایی است.

وی تصریح کرد: با این حال هنوز تکلیف مصرف‌کنندگان روشن نیست و سؤال بنده و بسیاری از کارشناسان از مسئولین این است که آیا مقصر اصلی وضعیت نابسامان برخی اقلام مصرفی نظیر برنج و شکر در کشور، اصل قانون تمرکز است یا اجرا ناقص آن؟

سینی‌ساز گفت: بر اساس توافق شکل‌گرفته بین دولتمردان مبنی بر اجرای ناقص قانون که وزیر جهاد کشاورزی نیز در یکی از مصاحبه‌های خود به آن اشاره کرده بود؛ کوتاه آمدن وزیر جهاد در این زمینه مورد انتقاد شدید برخی کارشناسان قرار گرفته است؛ چرا که مشخص نیست بالاخره از بین محمود حجتی، محمدرضا نعمت‌زاده و محمد شریعتمداری، چه کسی مسئول تنظیم بازار محصولات کشاورزی است.


منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۹۵۱۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی تولید پنج میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در استان

به گزارش خبرگزاری مهر، اکبر فتحی روز یک شنبه در جمع خبرنگاران، به تغییرات قابل توجه کشاورزی استان در حوزه زراعت در سال ۱۴۰۳ اشاره و اضافه کرد: طبق برنامه الگوی کشت ابلاغی برای امسال سطح زیر کشت محصول گوجه فرنگی و برخی از محصولات صیفی و سبزیجات نیز به طور محسوسی کاهش می‌یابد.

به گفته وی در هدف گذاری انجام شده برای سال جدید، سطح زیر کشت محصولات زراعی در دیمزارها افزایش خواهد یافت، اما در مزارع آبی با توجه به برنامه ریزی که در زمینه کاهش مصرف آب کشاورزی در دست اجراست، سطح زیر کشت از ۱۹۱ هزار و ۴۸۷ هکتار به ۱۷۹ هزار و ۸۱ هکتار کاهش خواهد یافت.

فتحی با پیش بینی تولید پنج میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی آذربایجان شرقی در سالجاری، گفت: پارسال با تلاش بی وقفه کشاورزان و بهره برداران و اجرای طرح‌های مختلف وزارت جهاد کشاورزی و همت متخصصان و کارشناسان موفق به تولید چهار میلیون و ۴۳۸ هزار تن محصولات کشاورزی شدیم که از این میزان در حوزه زراعت ۲ میلیون و ۵۹۰ هزار و ۷۴۹ تن محصول تولید و به بازار مصرف عرضه شد که در برنامه تحولی امسال این میزان به ۲ میلیون و ۶۰۲ هزار تن خواهد رسید.

وی ادامه داد: افزایش تولید برنامه ریزی شده در حوزه زراعت با اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها، توسعه کشت گیاهان دارویی دیم، توسعه سطح زیرکشت آبی ناشی از اجرا و بهره برداری از طرح‌های آب و خاک در پایاب سدها و پایاب رودخانه مرزی ارس و آیدوغموش به میزان ۱۳ هزار هکتار و افزایش بهره وری عوامل تولید با اجرای کشاورزی حفاظتی، اصلاح الگوی کشت، به زراعی و به نژادی، مکانیزه کردن تولید و کاهش ضایعات، انتقال یافته‌های نوین پژوهشی و تحقیقاتی صورت خواهد گرفت.

فتحی با تاکید بر ضرورت تأمین مالی طرح‌های زیر بخش زراعت استان، یادآور شد: در این بخش یکهزار و ۹۱۹ میلیارد ریالی از طریق بخش دولتی و ۸۸ هزار و ۷۱۰ میلیارد ریال از طریق بخش خصوصی نیازمند بودجه است که طبق پیش بینی‌ها برای بخش خصوصی ۷۱ هزار و ۸۸ میلیارد ریال از طریق تسهیلات بانکی و ۱۷ هزار و ۶۲۲ میلیارد از طریق آورده شخصی سرمایه گذار تأمین خواهد شد.

وی با اشاره به برنامه ریزی برای افزایش سطح باغات و گلخانه‌های آذربایجان شرقی به ۱۲۱ هزار و ۷۹۱ هکتار در سالجاری، افزود: انتظار داریم یک میلیون و ۴۴۴ هزار و ۶۷۶ تن محصولات باغی، ۱۵۳ هزار و ۹۲۵ تن محصولات گلخانه‌ای و ۲۴ هزار و ۵۷۴ تن گیاهان دارویی در این راستا تولید شود که نسبت به سال گذشته ۳۱ درصد افزایش را تجربه خواهیم کرد.

فتحی از افزایش تولیدات باغی استان به میزان ۳۸۴ هزار تن برای رسیدن به تولید یک میلیون و ۶۲۳ هزار و ۱۷۵ تن در سال جاری خبر داد و گفت: برای تحقق این جهش تولید اجرای برنامه‌های مختلف پیگیری خواهد شد.

وی از اجرای تعداد هفت پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی خارج از حوضه آبریز دریاچه ارومیه خبر داد و گفت: این پروژه‌ها در سطح ۱۰ هزار و ۷۹ هکتار و با سرمایه گذاری یکهزار و ۴۵۲ میلیارد ریالی در حال اجراست و بیش از ۷۸ هزار و ۳۴۴ میلیارد ریال تسهیلات به این پروژه‌ها تخصیص یافته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه هم اکنون ۳۰۰ هکتار پروژه گلخانه‌ای در این استان اجرا می‌شود، اضافه کرد: برای این طرح‌ها ۹۶ هزار و ۵۸۳ میلیارد ریال سرمایه گذاری شده و ۶۹ هزار و ۱۰۱ میلیارد ریال تسهیلات اختصاص یافته است.

کد خبر 6097633

دیگر خبرها

  • ایران دومین مصرف کننده لوازم آرایشی در خاورمیانه / کدام برندها حاوی فلزات سنگین هستند؟
  • تنظیم بازار و جهش تولید با مشارکت تشکل ها
  • وارد آمدن خسارت بیش از ۲۵۳ میلیارد تومانی به بخش کشاورزی
  • پیش‌بینی تولید پنج میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در استان
  • روند روبه‌رشد تولیدات حوزه کشاورزی لرستان
  • روند رو به رشد تولیدات کشاورزی لرستان
  • رشد تولید محصولات کشاورزی در لرستان
  • تداوم بارش‌ های سیل آسا و ضرورت توجه به بیمه محصولات زراعی و دامی
  • تداوم بارش‌های سیل آسا و ضرورت توجه به بیمه محصولات زراعی و دامی
  • تمرکز بر توسعه سبد سوختی کشور با تکیه بر افزایش مصرف CNG و LPG ضروری است