Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا ، این شهرستان به واسطه طبیعت زیاد هر سال میزبان گردشگران زیادی از اقصی نقاط کشور و حتی کشورهای خارجی می شود طوری که در سال گذشته جمعی از گردشگران چینی شامل تیمی از خبرنگاران ، تصویربرداران و اساتید دانشگاه از نقاط گردشگری شهرستان کوثر دیدن کردند.
فرماندار کوثر درباره وضعیت گردشگری این شهرستان گفت: جاذبه های تاریخی و طبیعی این شهرستان از پر بیننده ترین اماکن در سطح استان است که در طول سال پذیرای گردشگران داخلی و خارجی می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


علیرضا علیپور افزود: معرفی قابلیت ها و آثار تاریخی و حفظ و حراست از داشته های فرهنگی از رویکردهای مهم سازمان میراث فرهنگی است و باید در این حوزه در این شهرستان تلاش کرد.
او توسعه برنامه ‌های تبلیغی و معرفی قابلیت‌ های گردشگری کوثر را ضروری دانست و گفت: امیدواریم با تعامل مسوولان دستگاه ‌های اجرایی بتوانیم این ظرفیت ‌ها را معرفی کرده و بشناسانیم.
وی افزود: انتظار است در دوران کنونی و با استفاده از تجارب گذشته در اجرای طرح های میراث فرهنگی این مسائل با دقت بیشتری لحاظ شود.
علیپور گفت: با وسیع ترکردن افق دید ، کلان نگری و برنامه ریزی درست باید امکان حضور گردشگران را فراهم کرد.

*** گیوی:
شهر گیوی در فاصله 85 کیلومتری اردبیل از 2 بخش مجزای گیوی سفلی و گیوی علیا تشکیل شده و دارای آب و هوای کوهستانی سرد در زمستان، خنک و مطبوع در سایر فصول سال است.

*** کوهها و رودها:
کوههای باغرو و گیلداغ شهرستان کوثر را احاطه کرده و رودهای قزل اوزن، سنگوارچای، آرپاچای و گیوی چای از رودهای مهم آن محسوب می شود.

*** پیشینه تاریخی:
در نزهت القلوب حمدالله مستوفی قزوینی از گیوی سخن رفته که در دره ای محصور می باشد و همچنین از آبگرم و غار بوزلوق (غار یخگان) صحبت شده و نشانگر حداقل وجود سابقه تاریخی این شهرستان در قبل از سده هفتم می باشد.


*** جاذبه های تاریخی:
منبر مشکول مربوط به دوران سلجوقی در روستای مشکول ، قیزلار قلعه سی ، قلعه خشتی فیروزآباد مربوط به دوران قبل از اسلام ، پل تاریخی فیروزآباد ، کاروانسرای شاه عباسی روستای آرپاچای ، کول تپه و قالادوزی در گیوی علیا ، دلیکلی داش در شمال شرقی گیوی سفلی ، رستم داشی در شمال شرق گیوی واقع در کوه ازناو ، مسجد قاجاری جان آغا در گیوی سفلی ، امام زاده زینج رو پیر در گیوی سفلی، قیزکورپوسی.

*** پل تاریخی فیروزآباد:
پل فیروزآباد در سال 1312در دوره پهلوی و در زمان جنگ جهانی دوم در روستای فیروزآباد از توابع شهرستان کوثر و بر روی رودخانه ای که از بهم پیوستن گیوی چایی و سنگ آبادتشکیل می شود احداث شده است. پل فیروزآباد توسط مهندسین آلمانی طراحی و ساخته شده و به همین خاطر از نظر اصول معماری و سبک اجرا متفاوت با پل های تاریخی ایران می باشد.

*** جاذبه های طبیعی:
منطقه نمونه گردشگری داش حمامی (حمام سنگی) در جنوب شرق گیوی سفلی، منطقه نمونه گردشگری آبگرم گیوی در ارتفاع 1500 متر از سطح دریا در هفت کیلومتری شرق گیوی سفلی ، منطقه نمونه گردشگری و اثر طبیعی - ملی غار یخگان در اراضی روستای هواشانق ، ارتفاعات سرمستان در شمال گیوی سفلی نزدیک کوه یال ، تالاب گنجگاه واقع در روستای گنجگاه در 13 کیلومتری گیوی علیا ، ژئو پارک فیروزآباد ، باغات میوه در داخل شهر و پائیز سحرانگیز آن و دربند مشکول.

*** منطقه نمونه گردشگری آبگرم گیوی:
چشمه آبگرم در فاصله هفت کیلومتری شهر کوثر (گیوی) در مسیر اردبیل - خلخال و در قالب مجتمع آب گرم کوثر در بالای کوه واقع شده است. گرمای آب آن قریب 49 درجه سانتیگراد است و برای معالجه امراض پوستی و مفصلی مثل روماتیسم و درد مفاصل مفید خوانده می شود.

*** غار یخگان (اثر طبیعی - ملی):
این غار در نزدیکی روستای هواشانق در نزدیکی شهر کوثر واقع شده که به عنوان جاذبه شاخص طبیعی در منطقه مطرح می باشد. در داخل این غار در فصل تابستان به صورت طبیعی یخ موجود بوده و هوای خنک و دلپذیری دارد.

*** حمام سنگی شهر گیوی
در قسمت جنوب شرق شهر گیوی و در کنار رودخانه گیوی چایی و در میان باغ های ساحل رودخانه داش حامامی (حمام سنگی) واقع شده که یادگار تاریخ گذشته شهرستان کوثر و یکی از مکان های مهم گردشگری این شهرستان است.
حمام سنگی گیوی به فاصله 300 متری از انتهای حوزه خدماتی شهرداری واقع شده است.
این حمام در دامنه کوه بصورت غاری تعبیه شده و از تاریخچه تعبیه آن اطلاعات موثقی در دست نیست.
حمام سنگی گیوی علاوه بر استفاده شهروندان ، جاذبه ای گردشگری برای این شهرستان محسوب می شود.
فضای استحمام دراین محوطه از طریق کندن سنگ ها فراهم شده و تمام فضای آن پوشیده از سنگ طبیعی می باشد ، در این فضای طبیعی کوچک 40 متر مربعی آب در سه نقطه از آن با درجه حرارت های متفاوت تراوش می کند.
اگر چه دمای آب به بیش از 20 درجه نمی رسد و استحمام مرحله اول چندان خوشایند نیست ولی به محض مرطوب شدن تمام بدن استفاده از آب آن قدر دلچسب و آرام بخش می شود که ترک آن برای استفاده کنندگان مطلوب نیست.
آب این حمام از سه نقطه تامین می شود که درجه حرارت های هر کدام با دیگری فرق می کند ، در دو گوشه شمال شرقی و شمال غربی حمام حوضچه های کوچکی با ابعاد حدود نیم در نیـم متر ایجاد شده که آب تراوش شده از دل دیواره سنگی ابتدا در این حوضچه ها جمع شده و سپس وارد حوض مرکزی می شود.
در این فضا آثار تصنعی به چشم دیده نمی شود و به جز درب فلزی ورودی آن درون آن اعم از حوضچه ها و آبریز طبیعی است.
این مجموعه هم ‏اکنون به صورت سنتی مورد استفاده اهالی قرارگرفته و پذیرای مسافران و گردشگران است.
وسط دیواره شرقی حمام نیز سومین سرچشمه آب حمام می باشد کـه سردتر از دو سرچشمه دیگر است.
گرم ترین آب چشمه حمام بیشتر از 20 درجه سانتی گراد دما ندارد ، با این همه استحمام با آن بسیار آرام بخش و دلچسب است.
داش حامامی بنایی منحصر به فرد است که در مکانی با مناظر طبیعی زیبا و شگفت انگیز واقع شده است.
این محل در تعطیلات بویژه در ایام نوروز یکی از قطب های جذب گردشگر در شهرستان کوثر می باشد.
استحمام در این حمام به قدری پوست و موی انسان را نرم و لطیف می کند که با هیچ فرآورده بهداشتی امروزی قابل مقایسه نیست.
رسیدگی به بهداشت محوطه تعمیرات در موقع لزوم با همکاری عده ای از اهالی انجام می شود.
به رغم وجود حمام در منازل اهالی این حمام را تنها یادگار برجای مانده از پدران و مادران خود می دانند و با استحمام در آن یاد گذشته های شیرین را زنده می کنند.

***آبگرم ایستی سو:
خاصیت این آبگرم معالجه امراض پوستی و مفصلی مثل رماتیسم و درد مفاصل اعلام شده است.
ایستی سو (آبگرم گیوی) از تاسیسات مناسبی برای استفاده برخوردار است. این آبگرم در ارتفاع یک هزار و 720 متری از سطح دریا واقع شده و میزان آبدهی آن دو لیتر در ثانیه و دمای آب 52 درجه سانتی گراد است.
ایستی سو هر سال در تعطیلات نوروز مسافران زیادی از شهرهای دور و نزدیک و گردشگران خارجی را به خود جلب می کند.
به نظر می رسد ایستی سو از برخورد در رشته های آهکی و توده آذرین بوجود آمده باشد که برای بیماری های اعصاب ، متابولیکی ، پوستی و گوارشی مفید گزارش شده است.
این آبگرم یکی از زیباترین مناظر و چشم اندازهای طبیعی در گیوی بشمار می رود و آبگرم های زنانه و مردانه با دوش آب به طور مجزا و با تجهیزات بهداشتی تعبیه شده است.
ویژگی منحصر بفرد چشمه آبگرم و خواص درمانی آن سبب شده که به منظور رفع بیماری های پوستی مورد استفاده قرار بگیرد. این چشمه در طول سال پذیرای گردشگران است که برای استفاده از آب گوگردی و بهره وری از خواص طبی آن به این شهرستان سفر می کنند.

*** صنایع دستی:
قالی بافی ، گلیم بافی ، جاجیم بافی ، فرش و پارچه های شال پشمی.


*** محصولات کشاورزی:
به ، انگور ، گیلاس ، آلبالو ، گردو ، کرم ابریشم ، علوفه ، سیب و عسل و لبنیات و نان محلی (نزیک) از جمله سوغاتی های شهرستان کوثر به شمار می رود.

شهرستان کوثر در 85 کیلومتری جنوب اردبیل حد فاصل شهرهای اردبیل ، خلخال، میانه و تالش واقع شده و مرکز آن شهر گیوی است.
گزارش : گیتی طالبی ** انتشار دهنده : سیفعلی موسی زاده
6016/6018

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۹۵۹۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تالاب دورگه‌سنگی نقده میزبان فلامینگو‌های مهاجر

لیدا شجاعی‌فر رئیس اداره تالاب‌های اداره کل حفاظت محیط‌زیست آذربایجان‌غربی گفت: تالاب درگه‌سنگی نقده از اواخر تیرماه بهترین مکان برای استراحت و تغذیه فلامینگوها است به‌طوریکه این تالاب پارسال پذیرای بیش از ۱۵ هزار قطعه فلامینگوی مهاجر بوده است.

وی با بیان اینکه تالاب درگه‌سنگی بیشترین حجم آب را در بین تالاب‌های فصلی این شهرستان دارد، افزود: آبگیری تالاب بین‌المللی درگه‌سنگی با بیش از ۶۰۰ هکتار از اواخر آذر ماه پارسال آغاز شده و بیش از ۸ میلیون مترمکعب آب به داخل تالاب رها شده است.

شجاعی‌فر با اشاره به اینکه منبع تغذیه این تالاب رودخانه گادر است، اضافه کرد: در سال‌های گذشته این تالاب در طول فصل تابستان خشک می‌شد، اما امسال پیش‌بینی می‌شود با این حجم آبگیری انجام شده، خشک نشود.

رئیس اداره تالاب‌های اداره کل حفاظت محیط‌زیست آذربایجان‌غربی گفت: این تالاب بدلیل داشتن منبع غذایی عالی زیستگاه مهمی برای زمستان گذرانی، زادآوری و استراحت پرندگان است.

شجاعی‌فر افزود: تالاب درگه‌سنگی از نظر وسعت بزرگترین تالاب شهرستان نقده است و تالاب‌های سولدوز، آق قلعه (شورگل حسنلو)، یادگارلو و طالقان به ترتیب در رتبه‌های بعدی تالاب‌های این شهرستان از نظر وسعت قرار دارند.

وی در ادامه گفت: چنگر، مرغابی ها، اردک سرسفید و فلامینگو‌ها از پرندگان شاخص این تالاب هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • بهره برداری از طرح آبرسانی سد کوثر به شهرستان بهمئی تا آبان ماه
  • وعده معاون رئیس جمهور برای تکمیل خط انتقال آب شهرستان بهمئی
  • تقسیم استان تهران به دو استان شرقی و غربی در حال پیگیری است
  • گرامیداشت یاد شهید ناصر پیروی در رشت
  • نمایی از دریاچه طبیعی کیو خرم آباد + تصاویر
  • تالاب دورگه‌سنگی نقده میزبان فلامینگو‌های مهاجر
  • اقامت در مجموعه آب درمانی محلات ۵۷ درصد افزایش یافت
  • رفع تصرف ۲۸۰۰ مترمربع از اراضی ملی شهرستان جیرفت
  • آفت ملخ در تاغزارهای چند شهرستان خراسان رضوی طغیان کرد
  • نهاوند میزبان پرچم متبرک حرم رضوی