Web Analytics Made Easy - Statcounter

بلومبرگ گفت: قرارداد روز گذشته ایران با توتال برای توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی به این شرکت فرانسوی اعتبار می‌بخشد و در بین سایر رقبا ممتازش می‌کند،‌ اگرچه این قرارداد برای توتال با ریسک همراه است اما منافع آن به این ریسک می‌چربد.

به گزارش فارس، روز گذشته ایران قرارداد توسعه گاز فاز 11 پارس جنوبی را با توتال امضا کرد، گفته شد گاز تولیدی این قرارداد 4.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

8 میلیارد دلاری طی 20 ماه آینده وارد چرخه مصرف می‌شود. بلومبرگ درباره این قرارداد تحلیلی نوشته است. بر اساس این تحلیل، توتال در بخش گاز طبیعی ایران سرمایه‌گذاری می‌کند و در این قرارداد خطرات سیاسی مربوطه را قبول کرده با این امید که این نخستین ورودش برای بخش نفت و گاز ایران بعد از تحریم‌ها باشد تا بتواند از فواید آن در این کشور بهره‌مند شود.

بر اساس این قرارداد، توسعه فاز 11 پارس جنوبی نخستین سرمایه‌گذاری در ایران توسط شرکت بین‌المللی انرژی پس از لغو تحریم‌ها در سال گذشته است.

پاتریک پویانه مدیرعامل توتال، گفت: توتال انتظار دارد که این قرارداد مسیری را برای ورود بیشتر این شرکت به بخش نفت و گاز ایران و نیز پروژه‌های پتروشیمی در آینده باز کند. همچنین این قرارداد به تولیدکنندگان فرانسوی اعتباری خواهد بخشید جایی که بسیاری از هم‌قطارانشان هنوز درباره معامله با ایران با احتیاط گام برمی‌دارند.

پویانه روز دوشنبه در تهران، گفت: این قرارداد یک تعهد طولانی‌مدت برای ایران است و من دوباره به ایران برمی‌گردم چرا که این قرارداد در واقع نخستین قرارداد توتال با ایران است و قراردادهای بعدی هم ادامه خواهد داشت.

بر اساس این گزارش، ایران یک هدف و مقصد اغواکننده برای سرمایه‌گذاری‌های خارجی است در حالی که ایران به دنبال این است که بعد از لغو تحریم‌ها میزان تولید خود را افزایش دهد در حالی که پویانه تأکید کرده است که منافع و بازگشت سرمایه آنها باید در اولویت باشد این قرارداد آسیب‌پذیری را به واسطه بالا رفتن بحران‌های دیپلماتیکی در منطقه و همچنین دشمنی دونالد ترامپ با قرارداد هسته‌ای ایران بالا می‌برد.

توتال که در این قرارداد توجه کمتری به افزایش نفت شیل که در واقع می‌تواند بازار گاز جهانی را شکلی دوباره ببخشد بی‌توجه بوده به دنبال این است که برای به دست آوردن میادین گازی با دیگر رقبا رقابت کند و به همین دلیل موفقیت‌هایی را هم در ایران داشته است.

این شرکت توتال در پارس جنوبی فعالیت داشت تا زمانی که محدودیت‌های تجاری و سرمایه‌گذاری به واسطه تحریم‌ها علیه ایران ایجاد شد و در سال 2009 این شرکت عقب‌نشینی کرد. این شرکت فرانسوی تجربه‌ای درباره تحریم‌های دیگر کشورها هم از جمله روسیه دارد. توتال 20 درصد سهام پروژه‌های بزرگ تولید گاز طبیعی مایع در قطب شمال را داراست.

احمد بن‌سالم تحلیل‌گر اوراق بهادار می گوید: شرکت‌های مختلفی از جمله شیل و اِنی خواهان بازگشت دوباره به ایران هستند اما در این میان اینکه شرکتی برای نخستین بار بخواهد به نفت و گاز ایران ورود پیدا کند بسیار بااهمیت است و توتال می‌تواند از این بابت نفع بیشتری ببرد. توتال در این بین گوی سبقت را از هم‌قطارانش ربوده است که هیچ کدام از آنها فعلاً نپذیرفتند که سرمایه‌گذاری در این مقیاس در پارس جنوبی انجام دهند.

بن‌سالم، گفت: در ماه دسامبر شرکت رویال داچ‌شیل توافق‌نامه مقدماتی را امضا کرد تا اینکه سه منابع نفت و گاز ایران را ارزیابی کند. ماه گذشته اِنی موافقت کرد که مطالعه توسعه برای میادین کیش و دارخوین انجام دهد اما شرکت BP انگلیس برای ورود به کشوری که هنوز آمریکا محدودیت هایی را برایش اعمال می‌کند بی‌میل بود. همچنین شرکت‌های آمریکایی هم هنوز نمی‌توانند در ایران سرمایه‌گذاری کنند.

همایون فلک‌شاهی یک تحلیل‌گر ارشد در مؤسسه تحقیقاتی وود مکنزی، گفت: برای توتال یک میلیارد دلار رقم بالایی نیست و خطرات مالی نسبتاً کم است. وی گفت: تا مادامی که ترامپ در کاخ سفید است خطرات سیاسی قابل پیش‌بینی نیست.

مصر، عربستان، بحرین و امارات متحده عربی با پشتیبانی ترامپ بحران دیپلماتیکی را با قطر دامن زدند که در بسیاری موارد این کشور مشترکاتی با ایران نیز دارد. مهلت 10 روزه قطری‌ها برای پذیرفتن 13 تقاضای عربستان سعودی تا چهارشنبه ادامه خواهد یافت اما هیچ نشانه‌هایی وجود ندارد که دو طرف از موضع خودشان عقب‌‌نشینی کنند.

یک مقام آگاه از مقامات پیشین آمریکا، گفت: از سوی دیگر نظامیان آمریکا به طور مستقیم با هم‌پیمانان ایرانی در سوریه می‌جنگند در حالی که در عربستان سعودی ترامپ رقص شمشیر با دشمن قسم‌خورده ایران راه می‌اندازد و در سنا تحریم‌های جدیدی علیه جمهوری اسلامی ایران تصویب می‌شود. این یک خطر جدی برای لغو توافق هسته‌ای با ایران است.

ایران بزرگترین ذخایر گاز جهان را دارد که بر اساس پیش‌بینی‌های BP انگلیس این میزان 1.183 تریلیون فوت مکعب است. یا به زبان ساده‌تر 4 برابر میزان ذخایر گاز آمریکاست. میزان تولید نفت این کشور با 33 درصد افزایش در سال گذشته به 3.7 میلیون بشکه در روز رسید.

بر اساس قراردادی که روز گذشته بین توتال و ایران برای توسعه فاز 11 پارس جنوبی امضا شد توتال 50.1 درصد سهام فاز 11 را بر عهده دارد. برای توسعه فاز نخست حدود 2 میلیارد دلار هزینه می‌شود که تولید آن 2 میلیارد مترمکعب در روز خواهد بود و این رقم برابر با 10 درصد تولید ایران در سال 2016 است و در سال 2021 به چرخه مصرف وارد خواهد شد.

فلک‌شاهی، گفت: افزایش تولید گاز فرصت‌های جدید صادراتی ایجاد خواهد کرد.

فیلیپ چلادک تحلیل‌گر نفت و گاز در بلومبرگ، گفت: ایران به دنبال این است که در بخش نفت و گاز خود سرمایه‌گذاری جدی کند. شما می‌دانید که نفت و گاز در این کشور فراوان است اما اکتشافات اندکی تاکنون صورت گرفته است.

وی افزود: ریسک فعالیت در ایران بالاست اما منافع آن هم فراوان است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۹۸۷۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انعقاد قرارداد ساخت ۳ هزار مسکن در شهر امیرکبیر

مدیرعامل شرکت عمران شهرجدید امیرکبیر و مهاجران از انعقاد قرارداد ساخت ۳ هزار واحد مسکونی در شهر امیرکبیر خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، سعید میرزایی ظهر امروز در حاشیه بازدید مدیرکل دفتر توسعه امور مسکن شهرهای جدید از شهر جدید امیرکبیر در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: بانک‌های ملی، مسکن، ملت در پرداخت تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن همکاری بسیار خوبی داستند و باقی بانک‌ها مشارکت خوبی نداشتند که باید نسبت به این مهم توجه داشته باشند، همچنین برخی از پیمانکاران در طرح نهضت ملی به اجرای پروژه‌های خود شتاب دادند و از برخی پیمانکاران دیگر انتظار می‌رود در سال جهش تولید برنامه‌های خود را طبق زمان‌بندی اعلام شده پیش ببرند تا بتوانیم رضایتمندی مردم را حاصل کنیم.

وی افزود: مشکلاتی با دستگاه‌های خدمات رسان به ویژه آبفا وجود دارد اما اداره برق  و گاز در زمینه پروژه‌های نهضت ملی همراهی خوبی داشته‌اند که انتظار می‌رود در سال جدید مشکلات با دستگاه‌های خدمات‌رسان رفع گردد تا بحث زیرساخت‌ها را به موازات ساخت مسکن پیش ببریم.

مدیرعامل عمران شهرهای جدید مهاجران و امیرکبیر عنوان کرد: در شهر جدید امیرکبیر متولی ساخت شهر هستیم و تنها ساخت مسکن مطرح نیست‌، علاوه بر ساخت مسکن باید خدمات روبنایی و زیربنایی را پیگیری کنیم که در این راستا ساخت مسجد، پارک، سالن ورزشی و مدرسه در دستور کار قرار دارد که در این حوزه روز گذشته با مدیرکل تجهیز و نوسازی مدارس نشستی برگزار شد و مقرر شد در ساخت سالن ورزشی 50 درصد نخست کار را عهده‌دار شوند و 50 درصد مابقی را شرکت عمران انجام دهد همچنین در ساخت مدرسه 50 درصد ابتدای کار را شرکت عمران و مابقی را اداره کل تجهیز و نوسازی مدارس استان انجام دهند.

میرزایی عنوان کرد: قرارداد حدود سه هزار واحد در شهر امیرکبیر با پیمانکار منعقد شده است و آماده سازی هزار قطعه زمین در طرح جوانی جمعیت در دستور کار قرار دارد که دارای پیشرفت فیزیکی 40 درصد است و در ماه‌های آینده مراحل واگذاری قرارداد به متقاضیان انجام می‌شود.

وی ادامه داد: امسال از سوی مقام معظم رهبری سال جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده که این مهم را شهرهای جدید باید محقق شود که احقاق این امر منوط به مشارکت مردم در پروژه‌ها است و این امر جز با واگذاری زمین و ساخت از سوی مردم محقق نخواهد شد. در این راستا هشت هزار قطعه زمین پیش بینی شده که طرح آماده سازی در سه محله با ابعاد 200 متر انجام شده است و بعد از دریافت مصوبه فاز دوم آماده سازی آغاز می‌شود و‌ آماده سازی تا پایان سال انجام شود و واگذاری زمین به متقاضیان خواهیم داشت.

مدیرعامل شرکت عمران شهرجدید امیرکبیر و مهاجران ادامه داد: در شهر جدید مهاجران قرارداد حدود 4 هزار واحد با پیمانکار منعقد شده است، تعهد ما 5 هزار واحد بود که اکنون برای 800 واحد فراخوان داده شده تا پیمانکاران در مناقصه شرکت کنند. تعهد ما در شهرجدید مهاجران انجام شده و با توجه به اینکه در شهر مهاجران زمین تک واحدی برای طرح جوانی جمعیت وجود ندارد نیز به صورت پیامکی به متقاضیان اطلاع‌رسانی شده که می‌توانند در شهر جدید امیر کبیر زمین دریافت کنند.

میرزایی با بیان اینکه امسال به دستور وزیر راه‌و‌شهرسازی باید قطار بین شهری راه‌اندازی شود، خاطرنشان کرد: مصوبه قطار بین شهری در شورای ترافیک استان اخذ شده، همچنین  تاییدیه شرکت مادر تخصصی شرکت عمران دریافت شده و جانمایی ایستگاه قطار انجام شده و در انتظار مصوبه از راه آهن کل کشور هستیم، در صورت اخذ تائیدیه فاز نخست عملیات اجرایی ایستگاه و‌ قطار بین شهری آغاز می‌شود.

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • انعقاد قرارداد ساخت ۳ هزار مسکن در شهر امیرکبیر
  • رشد ۶۰ درصدی تولید نفت در کشور
  • امضای قرارداد ساخت تجهیزات سکوهای فشار افزا به زودی
  • تصویب اعتبار شرکت‌های دولتی در بودجه ۱۴۰۳
  • انتخابات به نظام مشروعیت می‌بخشد
  • واکنش دبیرکل فدراسیون فوتبال به قرارداد سرمربی تیم ملی و تعیین پاداش‌ها
  • تجهیزات VAR از چین وارد می‌شود | مشکلی در قرارداد شمسایی نیست
  • وحشت بلومبرگ از قدرت ائتلاف‌سازی ایران
  • پروژه فاضلاب مسکن ملی خلخال با عدم تامین اعتبار روبرو است
  • کمک 500 میلیارد دلاری چین به پروژه شهر هوشمند نئوم