Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا، سید حسن هاشمی روز سه شنبه در مراسم پایانی اجلاس دوروزه مشورت برای کنترل مقاومت میکروبی در وزارت بهداشت افزود: مقاومت میکروبی هم به جیب مردم آسیب می زند و هم سلامت مردم را به مخاطره می اندازد، مصرف بی رویه آنتی بیوتیک مهمترین عامل مقاومت میکروبی است و متاسفانه از سال 2000 تا 2010 میلادی مصرف این دارو در دنیا 30 درصد بیشتر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: مصرف بی رویه آنتی بیوتیک در کشور ما نیز روز افزون است، 50 درصد نسخه های پزشکان آنتی بیوتیک دارد و گرچه در سالهای اخیر با مدیریت وزارت بهداشت تعداد اقلام دارویی هر نسخه پزشک از 3.4 به 2.7 کاهش یافته است اما همچنان از هر 10 داروی تجویزی برای مردم یکی آنتی بیوتیک است.
وزیر بهداشت گفت: بخش مهمی از مصرف بی رویه آنتی بیوتیک در بخش دامی است، نمی دانم میزان دقیق مصرف آنتی بیوتیک که باید توسط سازمان دامپزشکی نظارت شود، چقدر است ولی همه می دانیم که شرایط خوبی نداریم و مصرف آنتی بیوتیک برای دام نیز در کشور رو به فزونی است.
هاشمی ادامه داد: زنگ خطر به صدا درآمده است و باید قبول کنیم که همه در معرض خطر قرار داریم، از بین آنتی بیوتیک های پر مصرف، 40 تا 50 درصد شامل سفلکسین، آموکسی سیلین و اریترومایسین است،مشکل جدی است و همه باید این مشکل را بپذیریم و چاره اندیشی کنیم.
وی گفت: در سال 2010 حدود 63 هزار تن آنتی بیوتیک در دنیا مصرف شد است که این میزان در سال 2030 به 105 تن در سال می رسد. این سیر فزاینده در کشور ما نیز وجود دارد، همه باید برای کنترل مصرف همکاری کنیم.
وزیر بهداشت افزود: ذائقه مردم ایران به گونه ای است که مصرف مواد پروتئینی و فرآورده های گوشتی جزو مواد غذایی پر مصرف و مورد علاقه مردم است، اما متاسفانه میزان باقیمانده آنتی بیوتیک در این مواد بیش از حد مجاز است و عامل مهم مقاومت میکروبی در بین مردم ایران محسوب می شود.
وی گفت: باید همکاری بین بخشی را برای جلوگیری از افزایش روند مقاومت میکروبی در کشور گسترش دهیم، قوانین کشور باید اصلاح و بازنگری شود، ظرفیت های مناسبی برای مدیریت در این عرصه داریم، مجمع ملی سلامت در کشور تشکیل شده که ریاست آن به عهده رئیس جمهوری است و در استان ها به ریاست استانداران تشکیل جلسه می دهد، شورای عالی سلامت نیز هر سال دوبار به ریاست رئیس جمهوری تشکیل می شود، دبیر این شورا وزیر بهداشت است و 9 وزیر عضو این شورا هستند.
هاشمی ادامه داد: این دو نهاد کانون های مهم تصمیم گیری در حوزه سلامت هستند و می توانند برای پیشگیری و مبارزه با مقاومت دارویی تصمیم گیری کنند.
وی افزود: تدوین سند و برنامه ملی مبارزه با مقاومت میکروبی در همین راستا شروع شده است و به زودی این سند به همه دستگاه های مرتبط برای اجرا ابلاغ خواهد شد، بیمارستان های نیز باید برنامه مقابله با عفونت و مدیریت مصرف آنتی بیوتیک را اجرا کنند و سازمان دامپزشکی و سازمان غذا و دارو نیز در این زمینه مسئولیت مهمی دارند که باید به وظایف خود عمل کنند.
وزیر بهداشت گفت: در این مسیر حتما از تجارب بین المللی و مشورت سازمان بهداشت جهانی و سازمان بهداشت جهانی دام استفاده می کنیم و مسیر اجرای برنامه با پیشنهادهای سازمان های بین المللی هماهنگ خواهد بود.
وی ادامه داد: ضرورت کاهش و مدیریت مصرف آنتی بوتیک در بخش کشاورزی، شیلات و دامداری یک بخش مهم از این برنامه است و البته توجه به مصرف منطقی دارو هم در بخش انسانی و هم در بخش دام یک ضرورت انکار ناپذیر و یک الزام ملی و جهانی است.
وی افزود: آزمایشگاه های کشور برای مدیریت در این زمینه باید تجهیز شوند و توزیع امکانات پیشگیری ، تشخیصی و درمانی در کشور باید عادلانه تر شود، اقدام مهم دیگر نیز توسعه تحقیق در کشور برای تولید آنتی بیوتیک های جدید با استفاده از تکنولوژی های بایو و نانوست، در این زمینه شرکت های دانش بنیان متعددی ایجاد شده اند که امیدوارم در آینده نزدیک شاهد اقدامات موثری در این بخش باشیم.
هاشمی گفت: امیدوارم برنامه ایران برای مبارزه با مقاومت میکروبی مانند برنامه مبارزه با بیماری های غیر واگیر مورد توجه سازمان جهانی قرار گیرد و در این زمینه نیز بتوانیم کشوری الگو و پیشرو در منطقه و جهان باشیم.

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۰۲۳۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگترین درمانگاه روستایی کشوری در کرمان افتتاح شد

بزرگترین درمانگاه خیریه روستایی کشور به همت خانواده خیر نیکوکار مرحوم حاج‌محمد علی رحیمیان با حضور معاون پارلمانی رئیس جمهور و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی به بهره‌برداری رسید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان و انار، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور در آئین افتتاح درمانگاه با گرامیداشت یاد مرحوم رحیمیان، اظهار کرد: در رفسنجان و انار قبل از انقلاب ما پزشک ایرانی انگشت شمار داشتیم که اکثراً از کشورهای دیگر بودند ولی امروزه ایران به قطب گردشگری سلامت تبدیل شده است زیرا از کشورهای مختلف برای درمان به ایران می آیند.

وی افزود: در حوزه‌های صنعت، معدن، اقتصاد و واحدهای تولیدی بالغ بر هشت هزار و ۴۰۰ کارگاه تعطیل یا نیمه تعطیل وجود داشت که در این دولت یک واحد احیا جهت کارگاه‌های نیمه تعطیل در همه استان احداث شده تا نیروی کار مجدد به کار مشغول شوند و همچنین در استان‌های مختلف پروژه‌های نیمه تمام فراوان وجود دارد که در حال تکمیل و آماده جهت ارائه خدمت به مردم هستند.

معاون پارلمانی رئیس جمهور ادامه داد: هیچ دولتی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به اندازه دولت کنونی در حوزه بهداشت، درمان و سلامت توجه و هزینه نکرده است، زیرا حوزه سلامت جز اولویت‌های مهم دولت است.

وی با بین اینکه وظیفه اصلی نظام جمهوری اسلامی ایران خدمت به مردم و پیشرفت کشور است، گفت: درمانگاه خیریه حضرت ولی عصر (عج) جزو بزرگترین درمانگاه‌های روستایی کشور است و باید از آن مراقبت کرد تا متوقف نشود.

حسینی با اشاره به فعالیت شرکت‌های دانش بنیان افزود: درمان زخم‌های دیابتی، تولید داروی شیمی درمانی، داروی آسم، تشخیص سرطان روده، سی تی اسکن ۱۶ اسلایدی، داروی ضد سکته مغزی، داروی درمان سرطان پروستات، راه اندازی بزرگترین خط تولید انسولین در کشور و…از جمله نمونه‌هایی است که توسط شرکت‌های دانش بنیان در حوزه بهداشت انجام شده است.

به گزارش ایمنا، درمانگاه خیریه حضرت ولیعصر (عج) به عنوان بزرگترین درمانگاه خیریه روستایی کشور در زمینی به مساحت ۱۰۰ هزار متر مربع و زیربنای ۴۲۰۰ متر مربع با هزینه‌ای بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان توسط خانواده مرحوم حاج‌محمد علی رحیمیان بنا شده است.

کد خبر 750355

دیگر خبرها

  • لزوم پرهیز تجویز و مصرف سرپایی داروی سفتریاکسون
  • لزوم اجتناب از تجویز و مصرف سرپایی داروی سفتریاکسون
  • تزریق آنتی بیوتیک در مطب، زن جوان را راهی بخش مراقبت های ویژه کرد
  • خانمی در کلاله درپی تزریق آنتی بیوتیک، کارش به مراقبت‌های ویژه کشید
  • مردم نگران تامین داروی "وارفارین" نباشند
  • مردم نگران تامین داروی وارفارین نباشند
  • توزیع محموله‌های بزرگ وارفارین در بازار
  • بزرگترین درمانگاه روستایی کشوری در کرمان افتتاح شد
  • رژیم غذایی سالم برای جلوگیری از انواع سرطان
  • مردم پول ندارند سمند ۲۰ سال پیش را عوض کنند؛ می‌خواهند خودروی برقی وارد کنند؟