Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی گفت: بنیاد فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان که که در روند اجرایی شدن وعده فرهنگستان در واقع جایگزین فرهنگستان شده است، به دلیل نداشتن سازوکار مناسب حکومتی نمی‌تواند به عنوان مرجع فرهنگی مناسب و بخشی از قدرت نرم انقلاب اسلامی در کشورهای همسایه باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از آناج،با توجه به سخنان دو روز قبل احمد علیرضا بیگی، نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامیو حمایت اودر نطق پیش از دستور مجلس از تاسیس فرهنگستان زبان و ادبیات ترکی آذربایجانی به عنوان مرجعی برای تقویت جایگاه ایران در میان کشورهای حوزه تمدنی ایران، گفتگویی داشتیم با این نماینده مجلس که در آن احتمال سوء استفاده از فرهنگستان از سوی جریانات گریز از مرکز، دلایل نداشتن خروجی مناسب بنیاد فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان و اراده دولت روحانی در دوره دوم ریاست جمهوری برای تحقق این وعده مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشروح گفت‌وگوی آناج با نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامیرا در ادامه می‌خوانید:

آناج: آیا تاسیس فرهنگستان زبان و ادبیات ترکی آذربایجانی و حمایت از آن به عنوان مرجع فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان می‌تواند دستاویز برخی جریانات و نیروهای گریز از مرکز قرار گیرد؟

هر پدیده‌ای می‌تواند به صورت مثبت استفاده شده و یا استفاده غیر منفعت آمیز از آن صورت گیرد. همانطور که اشتباه یک کودک در سوءاستفاده از جریان برق در منزل و در نتیجه برق گرفتگی وی نمی‌تواند خانواده را به قطع کردن کل جریان برق متقاعد کند، سوءاستفاده از فرهنگستان زبان و ادبیات ترکی آذربایجانی از سوی برخی جریانات نباید ما را از خیرات و برکات چنین موضوعی دور نماید.

برای جلوگیری از سوءاستفاده از این پدیده طبیعتا اگر از عناصر متعهد، کارآمد با پیش بینی ضمانت‌های لازم استفاده کنیم قطعا فرهنگستان خواهد توانست به عنوان بخشی از قدرت نرم انقلاب اسلامی شده و برای کشورهای حوزه تمدنی ایران الهام بخش شود. فقدان این مرجعیت سبب شده است تا مردم ما فرهنگ خود را که به گفته مقام معظم رهبری به مثابه اکسیژن برای یک مردم است، در بیرون از مرزهای کشور جستجو کنند و آثار سوء آن را هم مشاهده می‌کنیم به نحوی که یک کشور 9 میلیونی مرجع یک فرهنگ بزرگ شده است،در حالی که اصل و مرجع همانطور که در صحبت‌های خود در مجلس نیز اشاره کرده‌ام در این سوی مرزهاست.

آناج: در نطق‌تان اشاره کرده‌اید بنیاد فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان هیچ خروجی قابل توجهی نداشته و تبدیل به باشگاه دورهمی‌های حزبی شده است. به نظر شما چرا بنیاد خروجی مشخصی نداشته و منظورتان از باشگاه دور همی‌های حزبی چیست؟

اساس بنیاد یا شرکت بر این است که باید در اداره ثبت شرکت‌ها ثبت شده و برای آن نیز هیئت مدیره و هیئت امنا تعریف شودو همانند هزاران موسسه و مجموعه بخش خصوصی فرهنگی، زیر نظر وزارت ارشاد به فعالیت مشغول می‌باشندو چون ساز و کارهای حکومتی بر روی آن قرار نگرفته است امتیاز خاصی برای عموم ایجاد نمی‌کند و نمی‌تواند اسباب مرجعیت فرهنگی، هنری و ادبی شود.

بنیاد باید به عنوان محل تایید و استناد متون و منابعی که قرار است مورد استفاده قرار گیرد تعریف شود در حالی که نهادی که سازو کار مناسبی برای این عمل نداشته باشد نمی‌تواند این مهم را برآورده کند.

در ارتباط با ریاست بنیاد که بر عهده آقای خورشیدی و دو نفر از اردبیل و زنجان است باید پرسید آیا مشخصه فرهنگی این افراد برجسته‌تر است یا مشخصه حزبی آنها؟ قطعا مشخصات حزبی آن‌ها برجسته‌تر از مشخصات فرهنگی و ادبی استو یا از اهالی متعهد ادب و هنر آذربایجان چه کسانی را در این بنیاد مشاهده می‌کنیم؟ خروجی بنیاد در این دو سال در دستور کار قرار دادن تاریخ والیان آذربایجان است که قرار است در بنیاد نگاشته شود!! ولی از اصل فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان آثاری را مشاهده نمی کنیم.

آناج: با توجه به اینکه خودتان اشاره کردید تاسیس و حمایت از چنین مرجعی می‌تواند جایگاه مطلوبی برای ایران در میان کشورهای حوزه تمدنی ایران فراهم نماید، آیا دولت واقعا چنین اراده‌ای برای تحقق این امر دارد؟

متاسفانه علی رغم اینکه دولت این قول را به مردم داده بود ولی این وعده محقق نشد. این وعده جزء قول‌هایی است که در کنار دیگر وعده‌های دولت داده شده و ما نیز مطالبه‌گری می‌کنیم. و از جمله موضوعاتی است که دولت آقای روحانی مطرح کرده و به واسطه آن آراء مردم را گرفته است. این وعده‌ها در واقع اسباب اعتماد دوباره مردم به دولت را فراهم کرده و اگر مردم جواب اعتماد خود به دولت را دریافت نکنند موجب سرخوردگی خواهد شد و قطعا دولت به چنین نتیجه‌ای راضی نیست که سبب سرخوردگی ملی شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۰۲۸۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم دینی رضوان آبان ماه برگزار می‌شود

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، جلسه محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با مدیران و دبیران جشنواره امام رضا (ع) صبح امروز، هشتم اردیبهشت ماه در دفتر ریاست وزارت فرهنگ برگزار شد.

در این جلسه هاشمی رییس هیئت مدیره بنیاد امام رضا (ع) و قائم مقام وزیر، سعیدی زاده مدیرعامل بنیاد بنیاد امام رضا (ع)، فرهاد قائمیان دبیر جشنواره‌های بنیاد امام رضا (ع)، محمدی، عضو هیئت مدیره بنیاد بنیاد امام رضا (ع)، اسلامی معاون توسعه مدیریت وزارت فرهنگ، اتابک نادری کارگدان و بازیگر سینما و تئاتر و تلویزیون و محمدحسین لطیفی کارگدان سینما و تلویزیون حضور داشتند.

سعید زمانی در ابتدای جلسه گفت: مجموعه فعالیت‌های بنیاد امام رضا (ع) ارتقای کمی و کیفی قابل توجهی داشته است. راهبری جشنواره‌های این دوره به مدیریت دکتر قائمیان صورت گرفته است.

وی با معرفی دبیران جشنواره‌های مختلف رضوی گفت: امسال امیدواریم با حضور دکتر لطیفی بتوانیم اولین جشنواره فیلم دینی رضوان را در کنار فیلم رضوی هم داشته باشیم.

سید محمد هاشمی در صحبت‌هایی گفت: اولویت این جشنواره استفاده از عناصر و چهره‌های تراز ملی در عرصه فرهنگی و هنری بود که مفتخریم به حضور شما عزیزان و در راس اقای قائمیان که قبول زحمت کردند و فراتر از تصور من اهتمام داشتند و وسط میدان بودند. نکته دیگر تلاش این بود که فقط یک جشنواره صرفی نباشد که بخواهیم برگزار کنیم، بااین مجموعه کار‌ها بنظرم اتفاقات خوبی می‌افتد تا بتوانیم مانور خوبی در عرصه فرهنگی بدهیم.

وی در ادامه افزود: اختتامیه نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم دینی رضوان هم آبان ماه با قبول زحمت لطیفی اختتامیه اش برگزار می‌شود و من خیلی به این کار خوشبین هستم امیدواریم بااینکار ادای دینی به عرصه دینی و باور‌های اصیلمان داشته باشیم. تلاش داریم خروجی‌های جشنواره‌ها در مسیر فراخوان و داوری و خروجی با استفاده‌های عمومی با موضوع امام رضا باشد.

هاشمی اظهار داشت: ما تعداد جشنواره‌ها را کم کردیم، اما این باعث نشد که برش‌های استانی کمرنگ شود، هر جشنواره پر از رویداد‌های محفلی و نشست در دل استان‌های کشور است.

فرهاد قائمیان در این جلسه عنوان کرد: فقط بخاطر نام اقا امام رضا (ع) در این جشنواره‌ها هستیم و امیدواریم همه کار‌ها برای دوستدارانش خوب برگزار شود. اختتامیه جشنواره روستایی در کردر رضوی در حد ملی برگزار شد و همه اهالی این روستا خانه و ماشین هایشان را در اختیار هنرمندان گذاشته بودند و همه اینها نشان داد می‌توان جشنواره‌هایی مردمی برگزار کنیم.

وی در ادامه افزود: جشنواره نمایشی در چند بخش پیشنهاد شد تمام نمایش‌های انتخاب شده در استان‌ها اجرا شود و مردم با هنرمندان اشناییت بیشتری پیدا کنند. کتاب عکس رضوی هم با هدایت استاد اولیازاده بزودی منتشر می‌شود. امیدوارم در سطح استان‌ها هم مدیران کل با جشنواره همراهی داشته باشند. در بخش فیلم هم امسال سعی کردیم با فیلم رضوان این بخش را فعال کنیم. سعی کردیم یک فیلم سینمایی با فرهنگ رضوی تولید کنیم و یک فیلمنامه براساس کتاب «از عشق آباد تا عشق آباد« اقتباس شده در راستای فرهنگ رضوی اماده است و امیدواریم این فیلم را برای سال بعد بتوانیم برسانیم و به دلیل سنگین بودن پروژه از اقای وزیر طلب مساعدت برای ساخت این فیلم داریم

ذاکری دبیر جشنواره روستایی رضوی در صحبت‌هایی درباره کم و کیف جشنواره روستایی رضوی گفت: ششمین جشنواره ملی روستایی اسمان هشتم در روستای کردر در میناب با حمایت وزارت فرهنگ و بنیاد امام رضا برگزار شد. بیست و چهارم اردیبهشت آیین افتتاحیه جشنواره در دوره آتی برگزار خواهد شد و اختتامیه هم در دهه ولایت برپا خواهد شد.

اتابک نادری در صحبت‌هایی گفت: جشنواره‌ها برای رونق بخشی به تولیدات شکل میگیرد، بعد از انقلاب هم ما با همین انگیزه شروع کردیم ولی دوسال کرونا فرایند‌ها را بهم زد، در جشنواره فجر هم دچار مشکل شدیم، مجدد دنبال فراخوان رفتیم و حال این استنباط هست که حتما باید جشنواره بگذاریم تا هنرمندان کار کنند. ولی در بنیاد به تفکری رسیدیم که این جریان را بسط دهیم و در بخش‌های مختلف این کار را کردیم و الان بیست و سه اثر در مرحله اجرا در استان‌ها است این گسترش فرهنگ نمایش برایمان مهم بوده است

نادری خطاب به وزیر فرهتگ اظهار داشت: شما اخیرا دستوری دادید که باقیات صالحات است، نهضت پلاتوسازی و بلک باکس سازی که انقلابی برای بچه‌های تئاتر محسوب می‌شود.

سید احمد میرزاده نماینده دبیران جشنواره‌های شعر رضوی نیز گفت: چهار جشنواره شعر فارسی، عربی، ترکی و‌کودک و نوجوان داریم که همه بجز کودک جنبه فراملی دارند. موضوع پرداختن به شخصیت امام رضا و توصیف صفت معین الضعفایی است. برنامه‌هایی در راستای شعر مردمی داریم.

 این خبر در حال تکمیل است...

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش بهره‌وری اوقاف یعنی موفقیت در گستراندن خیرات در کشور
  • پویایی در جامعه نیازمند جهادی عمل کردن و تعالی فرهنگ ایثار است
  • نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم دینی رضوان آبان ماه برگزار می‌شود
  • گوش شنوای دولت برای شنیدن مشکلات و نیازهای مردم
  • میدان‌داری مردم و دولت، پیش نیاز تحول فرهنگی است
  • آیت الله علم الهدی: میدان‌داری مردم و دولت، پیش نیاز تحول فرهنگی است
  • میدان داری مردم و دولت، پیش نیاز تحول فرهنگی است
  • میدان داری مردم و دولت پیش نیاز تحول فرهنگی است
  • مسؤولان پیگیر رفع بیکاری و مشکلات معیشتی مردم باشند
  • وزارت ارشاد وظیفه نظارت و تسهیل گری را به عهده دارد نه تصدی گری