Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون محیط طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: رقم اعلام شده برای حق‌آبه تالاب شادگان یعنی یک میلیارد و 600 میلیون مترمکعب، رقمی غیر واقعی است. واقعیت این است که با توجه به ذخیره پشت سد مارون حق‌آبه اعلام شده برای تالاب شادگان قابل تامین نیست.

به گزارش ایسنا، عادل مولا در حاشیه بازدید جمعی از مهمانان و شرکت‌کنندگان در کنفرانس بین‌المللی مقابله با گرد و غبار از تالاب هورالعظیم، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در حال حاضر وضعیت آبگیری تالاب هورالعظیم خوب است و به میزان زیادی این تالاب آبگیری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال از کاهش میزان رهاسازی آب به تالاب هورالعظیم در فصل‌های بعدی نگران هستیم.

وی افزود: با توجه به این‌که فصل تخم‌ریزی ماهیان تالاب گذشته است و اکنون در فصل رشد ماهیان قرار داریم که تا حدود دو ماه آینده ادامه دارد و با توجه به نیاز به اکسیژن‌دهی و آب بیشتر و سالم‌تر در این تالاب جهت رشد ماهیان، ضرورت دارد وزارت نیرو رهاسازی آب به تالاب هورالعظیم را نه تنها در مقطعی که آب ذخیره‌شده پشت سد وجود دارد، بلکه به صورت مداوم تا فصل آبی بعد، انجام دهد.

معاون محیط طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان با ابراز نگرانی از کشت‌های در حال انجام در بالادست تالاب هورالعظیم به ویژه کشت شلتوک، عنوان کرد: برداشت حجم زیاد آب در بالادست این تالاب برای مصارف کشاورزی موجب می‌شود ورودی آب به تالاب مقداری کاهش یابد.

مولا تصریح کرد: در آغاز فصل صید ماهی برای مردم بومی و جوامع محلی پیرامون تالاب قرار داریم که در صورت داشتن پروانه، می‌توانند بدون محدودیت به صید ماهی در تالاب بپردازند. صیادان در بحث صید ماهی از تالاب باید اهمیت ذخیره ای ماهیان ریز در تداوم حیات این گونه های آبزی را مورد توجه قرار دهند. تا همچنان بتوانند از این ذخایر استفاده کنند.

وی با ابراز امیدواری نسبت به انتخاب یک برنامه عمل برای مهار کانون‌های گرد و غبار در جریان کنفرانس بین‌المللی مقابله با گرد و غبار عنوان کرد: در حال حاضر کانون‌های گرد و غبار فرای بحث تالاب هستند. برای آن بخش از کانون‌های استان که امروز توسط رئیس سازمان حفاظت محیط زیست مورد بازدید قرار گرفتند نیز باید فکری شود.

معاون محیط طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان با بیان این‌که نه تنها مساله کانون ریزگردها در تالاب هورالعظیم بلکه بحث حق‌آبه این تالاب نیز باید مورد توجه قرار بگیرد، افزود: حق‌آبه تالاب هورالعظیم اولویت نخست ما است. در سازمان حفاظت محیط زیست کمیته تامین حق‌آبه تالاب ها با عضویت نمایندگان وزارت نیرو، سازمان آب و برق و اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان به منظور بررسی حق‌آبه تالاب‌های استان تشکیل شده است.

مولا با اشاره به جمع‌آوری و تجمیع تمامی مطالعات انجام شده در رابطه با حق‌آبه تالاب‌ها، ادامه داد: دو هفته گذشته در جلسه این کمیته روی بحث حق‌آبه تالاب شادگان کار شد و بحث روی حق‌آبه این تالاب ادامه دارد. معتقدیم رقم اعلام شده برای حق‌آبه این تالاب یعنی یک میلیارد و 600 میلیون مترمکعب، رقمی غیر واقعی است. واقعیت این است که با توجه به ذخیره پشت سد مارون حق‌آبه اعلام شده برای تالاب شادگان قابل تامین نیست.

وی اظهار کرد: در حال حاضر در حال بررسی میزان حق‌آبه تالاب شادگان بین 900 میلیون مترمکعب تا یک میلیارد و 200 میلیون مترمکعب هستیم. جلسه دیگری برای بررسی نهایی این رقم حق‌آبه در روزهای آتی برگزار خواهد شد تا انشالله بتوانیم این رقم را در مجلس به عنوان یک الزام قانونی مطرح کنیم.

معاون محیط طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان با انتقاد از عملکرد شرکت‌های نفتی در بحث تعهدات نفت در قبال تالاب هورالعظیم، گفت: شرکت‌های نفتی فعال در این تالاب به تعهدات خود، در بحث جاده‌های اکتشاف عمل نکردند. من هیچگاه احداث این جاده‌ها در تالاب را تایید نمی‌کنم و معتقدم این جاده‌ها جرمی است که در حق تالاب هورالعظیم انجام شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۰۳۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است

محمد جواد عسکری گفت: مسائل محیط زیسیت باید جزو اولویت‌های مهم دستگاه‌های دولت و دستگاه‌های اجرایی باشد، امروز اثرات کم توجهی به این حوزه را با مشکلات به وجود آمده مشاهده می‌کنیم و برای جبران این کم توجهی‌ها لازم است در قالب برنامه حرکت کنیم.

نماینده مردم داراب و زرین دشت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ۲۲۰ حکم مربوط به دستگاه‌های متولی در زمینه قانون هوای پاک وجود دارد که ۲۰ حکم آن اجرا شده، ۶۰ حکم ناقص اجرا شده و بقیه آن تاکنون اجرا نشده اند، ادامه داد: سالانه افراد زیادی به دلیل آلودگی هوا فوت کرده و یا با مشکلات جدی مواجه می‌شوند، دستگاه‌هایی که در زمینه اجرای قانون هوای پاک کم کاری کرده‌اند به عنوان مصداق ترک فعل به دستگاه‌ قضائی معرفی کرده‌ایم.

این نماینده مردم با تاکید بر اینکه راهی جز ایجاد هم افزایی برای اجرای قانون هوای پاک نداریم، عنوان کرد: باید در کشور گفتمان محیط زیستی را ایجاد کنیم و همه عوام و خواص مسائل زیست محیطی را سرلوحه کار خود قرار دهند.

وی با بیان اینکه با پیگیری‌ها و نظارت های میدانی انجام شده مشکلات انتقال آب به دریاچه ارومیه را برطرف کردیم و روند احیای آن امیدی را ایجاد کرده است، گفت: باید مسائل محیط زیست را جدی تر از گذشته ببینیم، درحال حاضر مسائلی از قبیل آلودگی دریاها و دریاچه‌ها با ورود فاضلاب را شاهد هستیم و از سوی دیگر شاهد خشک شدن دریاچه‌های آب شور هستیم که ریزگرد آن ها خسارت زیادی را به همراه دارد.

عسکری با اشاره به اینکه باید مسائل محیط زیستی را به صورت جدی‌تر در کتاب های درسی آورده شود، افزود: واحدهای تولیدی و معادن باید به تعهد خود در زمینه کنترل آلایندگی حاصل از فعالیت عمل کنند. وزارت نفت نیز باید در حوزه زیست محیطی به وظایف خود عمل کند و متاسفانه کم کاری این وزارتخانه پیگیری نشده است.

وی با اشاره به نشست کمیسیون متبوع خود با رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و تاکید بر اینکه باید حوزه محیط زیست را دانش بنیان کنیم، عنوان کرد: خوشبختانه در مناطق حفاظت شده با اقداماتی که صورت گرفته جمعیت قوچ، میش، کل، بز و گوزن زرد ایرانی درحال افزایش است که جای تقدیر دارد و باید این فعالیت ها باید تقویت و حمایت قانونی شوند.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه آمادگی داریم تا هرگونه حمایتی را در زمینه تقنینی از سازمان حفاظت محیط زیست داشته باشیم، ادامه داد: کم بودن نیروی کار و محیط بان در سازمان حفاظت محیط زیست مشکل ساز است و باید هرچه سریع تر این کسری جبران شود.

رئیس کمیسیون کشاورزی، اّ، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید برای کانون های ریزگردها اقدامات جدی و فوری انجام شود، تصریح کرد: در برخی نقاط کشت درخت اکالیپتوس با توجه به رشد سریع ترویج داده شده اما باید توجه شود که این نوع درخت بسیار آب‌بر بوده و موجب از بین رفتن منابع آبی می‌شود.

منبع: خانه ملت

دیگر خبرها

  • روستایی که سهم لک لک ها شد | لک لک هایی که روستاییان را مجبور به خانه سازی کردند
  • این لک لک ها اهالی را مجبور به خانه سازی می کنند
  • پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران
  • رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح: اگر جرمی در بین نیروهای مسلح اتفاق بیفتد مجازات این نیروها سنگین تر و شدیدتر خواهد بود
  • دستگیری متخلفین برداشت غیرمجاز شن و ماسه در منطقه حفاظت شده تالاب نوروزلو
  • مردی که «کمجان» را زنده کرد/ دیدار با سیروس زارع که زندگی‌اش را وقف نجات یکی از تالاب‌های کشورمان کرده است
  • آب تالاب‌های پلدشت ۴۰ درصد افزایش یافت
  • پاکسازی حاشیه و تالاب پیرسلمان
  • برگزاری تور رسانه ای بازدید از تالاب های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است