Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، فرهاد جلالی امین در حاشیه بازدید خبرنگاران از محل احداث تصفیه‌خانه فاضلاب غرب تهران با اشاره به اینکه ایران کشور خشکی است و باید ار آب حداکثر استفاده را ببریم، گفت:اگر در کشور 100 میلیارد متر مکعب آب داشته باشیم 6 تا 7 درصد آن(5 تا 6 میلیارد متر مکعب) به مصرف شرب می رسد و باقیمانده آن و در حدود 90 میلیارد متر مکعب در بخش کشاورزی مصرف می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد:از 5 میلیارد مترمکعب آبی که جهت شرب استفاده می‌شود یک میلیارد مترمکعب آن در سطح استان تهران مصرف می‌شود پس اگر بتوانیم آن قسمت از آبی را که مصرف می شود دوباره به چرخه برگردانیم و در بخش کشاورزی و صنعت استفاده کنیم کمک زیادی خواهد کرد.

جلالی امین اضافه کرد:در حال حاضر حدود 300 میلیون متر مکعب پساب تولید می شود و در افق 1410 قرار است که این عدد به 850 میلیون متر مکعب برسد.

معاون مهندسی و توسعه شرکت فاضلاب تهران خاطرنشان کرد: باید در شهر تهران 20 مدول تصفیه‌خانه بسازیم که اکنون با پروژه‌هایی که اجرایی شده 200 تا 300 میلیون مترمکعب از 850 میلیون مترمکعب پساب تهران تصفیه می‌شود.

وی با اشاره به اینکه شش مدول در غرب تهران ساخته خواهد شد ادامه داد: طبق قراردادی که با شرکت کوزو ترکیه‌ای منعقد شده، مقرر شده که این شرکت چهار مدول را احداث کند که محل تامین اعتبار آن نیز از بانک توسعه اسلامی است و با اجرایی شدن این پروژه‌ها 2 میلیون و 100هزار نفر از جمعیت غرب تهران تحت پوشش قرار خواهند گرفت.

جلالی امین در خصوص پروژه فاضلاب تهران و اینکه طرح فاضلاب تهران از شبکه جمع آوری،خطوط انتقال و تصفیه خانه تشکیل شده است گفت:9 هزار کیلومتر شبکه جمع‌آوری باید اجرایی شود که تاکنون 6300 کیلومتر یعنی 70 درصد پیشرفت داشته است و همچنین باید 192کیلومتر خطوط انتقال اجرایی شود که از این میزان 60 کیلومتر در حدود 80 درصد اجرا شده است.

وی ادامه داد:اما میزان پیشرفت تصفیه‌خانه‌ها در طرح فاضلاب تهران تا حدودی از برنامه عقب است و تاکنون 30 درصد پیشرفت داشته و میزان اعتبار برآورد شده برای تکمیل نهایی فاضلاب شهر تهران 20 هزار میلیارد تومان است.

جلالی امین رقم قرارداد منعقد شده با شرکت کوزو ترکیه ای برای ساخت 4 مدول تصفیه‌خانه غرب تهران را 125 میلیون یورو اعلام کرد و افزود: این شرکت در یک مناقصه بین‌المللی که شرکت‌های ایرانی مثل کیسون و شرکتهای خارجی حضور داشتند با توجه به رقم پایین پیشنهادی توانست در ساخت این تصفیه‌خانه‌برنده شود.

*مدیر پروژه تونل انتقال فاضلاب غرب:تونل انتقال فاضلاب غرب مشابه تکنولوژی روز دنیا احداث می شود

همچنین مسعود رضا ثامنی مدیر پروژه تونل انتقال فاضلاب غرب نیز در جمع خبرنگاران گفت:پروژه تونل فاضلاب غرب تهران به طول 11 کیلومتر برای اولین بار در کشور به صورت تمام مکانیزه در حال انجام است.

وی افزود:این پروژه که در حال حاضر 600 متر از آن اجرایی شده است تماما توسط پیمانکاران داخلی و از محل اعتبارات بانک توسعه اسلامی به میزان 100 میلیارد تومان در حال احداث است.

ثامنی خاطر نشان کرد:این پروژه قصد دارد فاضلاب مناطق مرکزی و غربی تهران را به تصفیه خانه جدید غرب تهران منتقل کند بنابراین پیش بینی می شود که این پروژه ماهانه 300 متر حفاری شود و تا دو سال آینده به پایان برسد.

مدیر پروژه تونل انتقال فاضلاب غرب با اشاره به اینکه این پروژه با تکنولوژی روز دنیا که مشابه آن در حال حاضر در کانادا در حال انجام است احداث می شود اضافه کرد:این تونل قادر خواهد بود 13 متر مکعب بر ثانیه فاضلاب مناطق یاد شده را به تصفیه خانه منتقل کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۰۴۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در تهران

الهه بیگی در گفت وگو با ایسنا افزود: مستندات و وضعیت‌ زیست‌محیطی  ۲۶۳ مورد کارواش در استان تهران در سامانه جامع محیط زیست ثبت شده است. بر اساس آخرین اطلاعات، ۱۶۲ مورد کارواش در پایتخت شناسایی و اطلاعات آن‌ها در این سامانه ثبت شده این در حالیست که امکان جابجایی و تعطیلی واحدهای فاقد مجوز خیلی زیاد است.

رئیس اداره پایش اداره کل محیط زیست استان تهران اضافه کرد: پیش از این واحدهای خدماتی، مشمول واحدهای آلاینده نمی‌شدند ولی بر اساس شیوه‌نامه جدید و تصویب‌نامه هیات وزیران در ۲۷ اسفند سال ۱۴۰۱ همه واحدهای خدماتی در صورت آلایندگی مشمول پرداخت عوارض آلایندگی تحت عنوان عوارض سبز می‌شوند. کارواش‌ها جزو مراکز خدماتی محسوب می‌شوند و در اولویت کاری محیط زیست تهران قرار دارند.

بیگی اضافه کرد: ادارات محیط زیست شهرستان‌های استان تهران کارواش‌ها را شناسایی و مدارک آن را چک می‌کنند و اگر در بازدید از آن‌ها متوجه آلایندگی شوند، به صاحبشان اخطار می‌دهند. مهلت اخطاریه بیش از دو هفته است. اگر اینگونه کارواش‌ها پس از صدور اخطاریه اول اقدامی برای رفع آلایندگی انجام ندهند، اخطاریه دوم با مهلت مناسب صادر می‌شود. اگر واحد آلاینده اقدامی نکند، مستندات آن در سامانه محیط زیست در قسمت آلاینده‌ها ثبت و مشمول پرداخت عوارض می‌شود.

وی در ادامه گفت: این عوارض به‌صورت فصلی است و واحدهایی که آلاینده تشخیص می‌شوند، هر سه ماه اطلاعات آن‌ها در سامانه جامع بارگذاری می‌شود و مشمول پرداخت عوارض می‌شوند.

رئیس اداره پایش اداره کل محیط زیست استان تهران افزود: اطلاعات ۲۶۳ مورد کارواش در سامانه جامع محیط زیست ثبت شده‌اند ولی تعداد کارواش‌های مشمول لیست صنایع آلاینده هستند ۳۷۹ مورد در سال ۱۴۰۲بود چراکه امکان دارد یک کارواش چند بار اسمش در این لیست آورده باشد و تا زمانی که رفع آلوگی نکنند در لیست قرار دارد.  

 وی با بیان اینکه عمده مشکل زیست‌محیطی  کارواش‌ها مربوط به «پساب» آن‌هاست، اظهار کرد: اگر پساب آن‌ها بدون تصفیه وارد منابع پذیرنده مانند اراضی کشاورزی، چاه‌ها و آب‌های سطحی شود، از نظر ما آلاینده هستند چراکه مواد شوینده استفاده شده در کارواش به‌طور مستقیم وارد محیط زیست می‌شود.

رئیس اداره پایش اداره کل محیط زیست استان تهران اضافه کرد: اگر کارواش‌ها بسته به حجم پساب تولیدی، آن استانداردسازی نکنند و به‌صورت خام وارد منابع پذیرنده شود، آلودگی خاک و منابع آب زیرزمینی را در پی خواهد داشت و در صورت ورود به اراضی کشاورزی تبعات دیگری نیز دارد بنابراین اولویت اصلی ما برای کارواش‌ها استانداردسازی پساب‌ آن‌هاست چون این پساب‌ها حاوی آلودگی‌های میکروبی و شیمیایی است.

بیگی در پایان اظهارکرد: بر اساس بازدیدهای انجام شده در حال حاضر میزان آلایندگی کارواش‌ها روند کاهشی داشته است و اغلب آن‌ها به استانداردهای محیط زیستی واقف هستند چراکه در اخطاریه‌های صادر شده اقدامات لازم برای رفع آلودگی ذکر می‌شود  و در نتیجه اغلب کارواش‌ها سیستم استانداردسازی پساب دارند.

دیگر خبرها

  • برداشت از فاز ۱۱ تا پایان دولت به ۳۰ میلیون متر مکعب می رسد
  • فاضلاب شهر بندر عباس سر و سامان می گیرد
  • پساب غسالخانه باغ‌رضوان اصفهان تصفیه می شود
  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در تهران
  • آب‌های خاکستری؛ نجات‌بخش حیات زمین
  • قصه فاضلاب بندرعباس و تدبیر دولت ‌برای پایان بی‌تدبیری‌ها
  • پاسخ عجیب آبفا خوی به بوی بد فاضلاب: مربوط به برخی فصول سال است!
  • تصفیه فاضلاب ١١ شهر و روستای استان همدان
  • مزارع کشاورزی که با فاضلاب خام و پساب آبیاری شوند، معدوم خواهند شد/چرخه تصفیه خانه‌ها باید تکمیل شود
  • اعتراض مردم خوی به بوی نامطبوع تصفیه خانه فاضلاب