Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه‌ای مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: آمار واحدهای عرضه مجاز و غیرمجاز عرضه قلیان در استان مرکزی به ۲۰ واحد کاهش یافت.

به گزارش خبر گزاری تسنیم از اراک، حسن مهر‌علی ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به دلایل حساسیت‌های زیاد سازمان‌ها به جلوگیری از مصرف دخانیات اظهار داشت: دخانیات دروازه ورود به اعتیاد و بزهکاری است و منشا بیشتر مشکلات مصرف دخانیات است بنابراین حساسیت‌های زیادی روی این موضوع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: غیر از مسائل و مشکلات به وجود آمده در زمینه اجتماعی و مشکلات اقتصادی از جمله هدر رفت 10 هزار میلیارد تومان، مشکلاتی در زمینه نظام سلامت هم وارد می‌کند مثل تاثیر‌گزاری بر 14 گروه سرطان و اثرات تشدید کننده بر چهار گروه بیماری‌های غیر واگیر.

مدیر گروه مهندسی بهداشت محیط و حرفه‌ای دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی عنوان کرد: در دود سیگار بیش از 40 نوع ماده سرطان‌زا و در دود قلیان بیش از 70 نوع ماده شیمیایی محرک سرطان‌زا است متاسفانه در بعضی مباحث با معانی برخی کلمات بازی می‌شود که آنچه بیان می‌شود بسیار مهم است.

‌مهر‌علی با اشاره به آسیب‌های فراوان دود قلیان گفت: یک ساعت دود قلیان معدل دو تا پنج پاکت سیگار است و مواجه بودن با دود آن معادل 6 تا 7 نخ سیگار است در این راستا ما در زمینه کنترل دخانیات حساسیت‌های ویژه‌ای داریم.

وی عنوان کرد: سازمان بهداشت جهانی برای کنترل دخانیات 6 راهبرد پیشنهاد کرده است که در پنج راهبرد آن حوزه دانشگاه‌ها و معاونت بهداشتی است که در این راستا اقداماتی مثل کاهش مصرف دخانیات که از سیاست‌های پیشگیری است وبا همکاری در مجموعه استان انجام شد و خوشخبختانه موفق بود، صورت گرفت همچنین سند کنترل دخانیات که به شکل علمی و همه جانبه به آن نگاه شد، محافظت از مردم در مقابل دود دخانیات که در این راستا سامانه‌هایی نظیر سامانه 197 و سامانه بازررسی شکل گرفت.

مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه‌ای مرکز بهداشت استان مرکزی ادامه داد: خدمات کنترل دخانیات به تمام سطوح شبکه انتقال یافته و ترک دخانیات در حوزه معاونت بهداشتی با وجود بودن سخت بودن کار رایگان است و از دیگر فعالیت‌ها هشدار در مصرف دخانیات که شامل اطلاع‌رسانی و آموزش و بالا بردن سطح آگاهی عمومی است.

مهر‌علی با اشاره به پیشنهاد شفاف وزارت بهداشت گفت: هر چه مالیات بر دخانیات افزایش پیدا کند شاهد کاهش مصرف خواهیم بود.

وی خاطرنشان کرد: مسئله قلیان در استان ما از دیدگاه سلامت یک مشکل است زیرا نقشه کمپانی‌های دخانی یک تغییر و جهش از به رده‌های سنی پایین تر است، جهش و تغییر از یک جنس خاص به جنس خاص دیگر است که در این راستا بالاترین مصرف دخانیات ما از جنس مرد به جنس زن تغییر پیدا کرده است همچنین تغییر نمای دخانیات، یعنی تغییر مصرف از سیگار به قلیان است.

مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه‌ای مرکز بهداشت استان مرکزی با اشاره به دلایل رجوع مردم به مصرف دخانیات افزود: بر اساس یک آسیب‌شناسی که در زمینه مشکلات از جانب قلیان انجام شده اینطور مشخص شده که بیشترین دلیل آن از بین رفتن قبح قضیه در خانواده است که در این راستا قدری که به سیگار به عنوان یک معضل نگاه می‌شود به قلیان نمی‌شود خیلی از مواقع حتی نگاهی سرگرمی و کلاسیک و مهارت شخصی افراد به مصرف قلیان دارند که باور‌های غلط و ضعف آگاهی و مشارکت عمومی سبب این مشکلات شده است.

مهر‌علی ادامه داد: با توجه به تاثیر گزاری زیاد چهره‌های معروف ما سعی کردیم در طرح قلیان‌هارا گلدان کنیم بیشتر از چهره‌های مشخص و شناخته شده استفاده کنیم و وظیفه سنگین اصحاب خبر و رسانه این است که این این حساسیت را در جامعه ایجاد کند تا خانواده‌ها به اندازه‌ای که روی مضررات سیگار توجه دارند نسبت به قلیان هم حساسیت‌های لازم را داشته باشند.

وی بیان کرد: ما در سال چیزی حدود 200 واحد مجاز و غیر مجاز عرضه قلیان داشتیم که خوشبختانه اکنون این آمار به زیر 20 واحد رسیده است که امید داریم این تعداد را به مقداری برسانیم که به شهری بدون قلیان تبدیل شویم.

مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه‌ای مرکز بهداشت استان مرکزی افزود: یکی از عوامل سکته و بیماری‌های قلبی قلیان وسیگار است و در این راستا نگرانی‌های ما بیشتر در سنین پایین است و به همین سبب پروتوکل خاصی برای مدارس پیش‌بینی کردیم همچنین ما نگرانی‌هایمان را به مهد‌ها انتقال دادیم و ما برای کمک علمی به منظور ترک سیگار به شکل رایگان آماده هستیم.

مهر‌علی با اشاره به دستاورد‌های ماهه مبارک رمضان گفت: ما در اوایل ماه مبارک رمضان با تبلیغات نادرستی مواجه شدیم که در راستای این موضوع 11هزار و 703 بازررسی از مواد غذایی و 2هزار و 456 بازدید از اماکن عمومی انجام شده شده است که به دنبال این بازدید‌ها 205 نقص بحرانی و یک هزار و 243 اخطار غیر بحرانی داشتیم و چیزی حدود 97 پرونده به اداره قضایی ارسال شده به منظور متنبه شدن شخص و 53 واحد تعطیلی موقت و 2 هزار و 501 عدد کارت سلامت صادر شده و 497 برداشت غذایی کردیم.

وی افزود: نمونه‌ای که از شبکه انجام شده است 652 عدد است و 19 تن و 400 کیلو گرم مواد غذایی غیر قابل مصرف بوده است و 246 نفر مراجعه حظوری به منظور گزارش به ما داشتند 59 بازرسی از مراکز عرضه قلیان داشتیم که 29 مورد آن منجر به تصمیم قضایی شده و بسیاری از آن تکرار تخلف است.

مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه‌ای مرکز بهداشت استان مرکزی تصریح کرد: ما در سال‌های گذشته در جهت بازررسی مواد غذایی روندی 20 روزه داشتیم اما اکنون به وسیله دستگاه‌های به روز می‌توانیم در کمترین زمان بررسی‌های لازم انجام شود که از این موارد 2 هزار و 312 آنالیز داشتیم.

مهر‌علی با اشاره به برنامه سلامت نوروزی افزود: در این برنامه 15 هزار و 860 بازدید داشتیم که در مقایسه با نوروز 94، یک درصد افزایش داشتیم که همچنین در بازررسی اماکن عمومی چهار هزار و 180 و اخطار‌های ما یک هزار 681 و ارجاع به مراکز قضایی 188 و نمونه‌برداری 824 و نمونه‌برداری صنعتی 300 بوده است.

انتهای پیام/

R41371/P1377/S6,73/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۰۶۱۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، فیروز قاسم‌زاده کاهش میزان بارندگی کشور نسبت به شرایط نرمال را ۷ درصد اعلام و اظهار کرد: با وجود این اینکه بارش کشور به شرایط نرمال نزدیک شده است، اما آثار خشکسالی سال‌های گذشته در رواناب‌ها و جریان رودخانه‌ها محسوس بوده و با کاهش در آورد رودخانه‌ها روبرو هستیم.

بیشتر بخوانید: کاهش ۷۰ درصدی تولید گندم باتوجه به خشکسالی‌ها

وی با اشاره به کاهش جدی بارش در استان‌های بوشهر، فارس، خراسان رضوی، قزوین و تهران و تأثیر آن بر حجم مخازن سدهای موجود در این استان‌ها، درصد پرشدگی سدهای تأمین‌کننده آب شرب پایتخت را ۲۴ درصد عنوان و خاطرنشان کرد: حجم مخازن سدهای تهران تا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ با کاهش ۱۰ درصدی نسبت سال آبی گذشته روبرو بوده است که نشانگر ضرورت جدی گرفتن مدیریت مصرف است.

قاسم‌زاده توجه به مدیریت مصرف از سوی همه بخش‌ها را ضروری دانست و تأکید کرد: هرچند که در انتظار بارش‌های خوب دیگری در هفته جاری در برخی نقاط کشور هستیم اما با توجه به جدی بودن تبعات تغییرات اقلیم که گرم شدن هوا را شدت بخشیده و می‌تواند تهدیدی برای منابع آبی باشد، لازم است هموطنان عزیز در کشورِ خشک و نیمه خشک ایران، همواره توجه ویژه‌ای به مدیریت مصرف آب داشته باشند تا فصل گرم سال را با اطمینان خاطر پشت سر بگذاریم.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229022 برچسب‌ها قحطی و خشکسالی

دیگر خبرها

  • احیای ۴۹۷ واحد اقتصادی استان مرکزی ظرف دو سال
  • بازگشت واحدهای تعطیل‌شده به چرخه تولید، ادعاست یا واقعیت؟ / باوجود دستور رئیسی، مسئولان از اعلام آمار، فراری هستند
  • آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟
  • ۶۰ درصد بیمه شدگان اجباری استان مرکزی قشر کارگر هستند
  • اولویت تامین انرژی با صنایعی دارای حداکثر بهره‌وری در روند مصرف است
  • نگران مصرف قلیان هستیم/ دکه‌های مطبوعاتی مجوز عرضه دخانیات ندارند
  • قلیان اکسیژن چیست و چه خطراتی می‌تواند داشته باشد؟
  • قلیان اکسیژن؛ یک پک عمیق به سمت ناکجا؟!
  • کشف یک کارگاه تولید همبرگر غیر مجاز در نظرآباد
  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟