Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فرهنگ نیوز، مدیرعامل ستاد دیه کشور گفت: در طرح «بهار انقلاب تا بهار طبیعت» که اواخر سال ۹۵ از سوی این ستاد با هدف آزادی تمام محکومان مالی تا سقف ۲۲ میلیون تومان اجرایی شد، تعداد هزار و ۵۰۰ زندانی بواسطه این طرح از بند زندان رها شدند و همین موضوع تعداد بدهکاران مبالغ پایین را در سطح زندان‌های کشور بسیار تقلیل داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



سید اسدالله جولایی ضمن تبریک هفته قوه‌قضاییه با بیان اینکه در حال حاضر محکومِ غیرعمد واجد شرایطی با بدهی خُرد در زندان وجود ندارد، افزود: ممکن است در پرونده یک زندانی جرایم متعددی وجود داشته باشد که بر حسب اتفاق یکی از آن‌ها بدهی ناشی از پرداخت دیه شبه‌عمد یا بدهی مالی غیرکلاهبرداری باشد اما این افراد که چند جرم عمد و غیرعمد دارند، شرایط بهره‌مندی از تسهیلات ستاد دیه را نداشته و به دلیل وجود مولفه «عمد» در پرونده،‌ در شمار مددجویان مشمول این نهاد حمایتی قرار ندارند.

مدیرعامل ستاد دیه کشور اظهارکرد: علاوه بر موضوع «نیازمندی» و «آبرومندی»، ستاد دیه از افرادی حمایت می‌کند که تنها به دلیل ارتکاب یک جرم ناخواسته محکوم به مجازات حبس شده‌اند طبق اساسنامه‌، ستاد دیه در مورد بدهکاران فاجر یا بزهکاران بدهکار به یک مبلغ کم، با وجود احراز ناتوانی مالی هیچ نقش حمایتی نداشته و از اعتباراتی که خیرین به برکت اعتمادشان به این نهاد مردمی اهدا کرده‌اند، به این دسته از زندانیان حتی ریالی پرداخت نمی‌شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر به دلیل رقم سنگین دیات ناشی از حوادث کارگاهی و میزان قراردادهای مالی رقم بدهی زندانیان جرایم غیرعمد سنگین گزارش می‌شوند.

مدیرعامل ستاد دیه کشور افزود: امروز زندانی غیرعمد واجد شرایطی با بدهی‌های یک میلیون و دو میلیون تومانی در زندان حضور ندارد آنهایی که بابت جرم غیرعمدی در زندان به سر می‌برند به طور کلی افرادی هستند که علی‌رغم اخذ گذشت رضایتمندانه و تقدیم آورده، رقم‌های بدهی‌شان به طور تقریبی از ۲۰ میلیون تومان بیشتر است.

جولایی اظهارکرد: البته به دلیل وجود جرایم مختلف ممکن است رقم مورد نیاز بعضا کمتر از این میزان ۲۰ میلیون تومان باشد، اما در حالت کلی رقم بدهی مددجویان تحت حمایت ستاد رقم‌های خُرد نیست، اگر هم یک چنین مبلغی باشد جرم این فرد تنها یک جرم غیرعمد نیست و در پرونده این قبیل محکومان انواع جرایم عمد و خلاف حسنه وجود دارد.

آزادی ۱۰۶ هزار زندانی غیرعمد در طول ۲۷ سال گذشته


مدیرعامل ستاد دیه کشور با اشاره به آزادی ۱۰۶ هزار زندانی غیرعمد از ابتدای تاسیس ستاددیه، گفت: در حال حاضر به دلیل رقم سنگین دیات ناشی از حوادث کارگاهی و میزان قراردادهای مالی رقم بدهی زندانیان جرایم غیرعمد سنگین گزارش می‌شوند. با اشاره به اینکه از ۵ اردیبهشت ماه سال ۶۹ تا کنون ۱۰۶ هزار زندانی جرایم غیرعمد و غیرکلاهبرداری با همت ستاد دیه از بند حبس آزاد شده‌اند، اظهار کرد: نیکوکاران ایران اسلامی در سال گذشته با بذل کمک‌های نوعدوستانه خود زمینه آزادی ۹هزار و ۱۴۳ زندانی جرایم غیرعمد و غیرکلاهبرداری را فراهم کردند که برای آزادی این افراد طلبکاران، اولیاء دم و شکات خصوصی در خط مقدم کمک‌ها در راستای آزادی دربندان دردمند تحت حمایت ستاد دیه از نصف حقوق حق‌ خود گذشت کرده‌اند. وی ادامه داد: به طور تفکیکی از پنجم فروردین تا پایان اسفند سال ۹۵ تعداد یک هزار و ۳۴۰ بدهکار دیه و ۷ هزار و ۸۰۳ محکوم مالی (ناشی از صدور چک بلامحل و تعهدات مربوط به مهریه و نفقه) از زندان آزاد شده‌اند که استخلاص این افراد از محل کمک‌های مردمی بوده است. مدیرعامل ستاد دیه کشور بیان کرد: از مجموع ۹هزار و ۱۴۳ مددجوی آزاد شده ۸ هزار و ۸۸۳ نفر را مردان و ۲۶۰ محبوس را هم نسوان دربند شامل می‌شوند که هرچند رقم کل آزادی‌ها نسبت به سال قبل آن (۱۳۹۴) افزایش عددی داریم اما در مورد زنان کاهش ۱۸ نفری را شاهدیم.

۸ درصد بدهی‌ها از طریق تسهیلات بانکی‌ پرداخت شد

جولایی در ادامه افزود: زندانیانی که بعد از انجام تحقیقات چند مرحله‌ای دفاتر نمایندگی ستاددیه محرز برای دریافت تسهیلات شناخته می‌شوند دو مولفه «نداری» و «آبرومندی» وجه مشترک همه آن‌هاست، بااین وجود سال گذشته محبوسانی که به همت ستاد دیه از بند زندان استخلاص یافتند تنها ۳/۴درصد از کل بدهی از سوی خانواده‌های‌شان پرداخت شده است.


وی ادامه داد: به‌رغم تصویب بودجه ۲۰۰ میلیارد تومانی نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای اعطای تسهیلات به زندانیان تحت‌حمایت ستاددیه در سال گذشته اما ‌ به دلایل متعددی از جمله سخت‌گیری در ارایه تضامین بانکی تنها ۱۶ درصد از کل اعتبار مصوب جذب شده است که طبق آمار می‌شود گفت تنها ۳/۸ از کل بدهی ۷۴۲ میلیارد تومانی زندانیان آزاد شده در سال ۹۵ از محل تسهیلات تبصره ۲۶ بانک‌های عامل پرداخت شده است.

کمک ۶۰ میلیاردی خیران به زندانیان جرایم غیرعمد

مدیرعامل ستاد دیه کشورعنوان کرد: ماه رمضان سال جاری طبق برنامه‌ریزی به عمل آمده در ۳۰۰ نفطه ایران اسلامی جشن گلریزان آزادی زندانیان جرایم غیرعمد برگزار شده و تعدادی از این همایش‌ها نیز تا روزهای باقیمانده تا پایان این ماه برپا خواهند شد. طبق آخرین آمار استخراج شده خیرین‌ رقمی معادل ۶۰۰ میلیارد ریال به منظور آزادی مددجویان تحت حمایت ستاددیه از سوی هموطنان ‌ پرداخت شده است.

وی ادامه داد: ماه رمضان سال ۹۵ دفاتر نمایندگی ستاددیه در سراسر کشور با برگزاری ۲۸۷ همایش گلریزان، در مجموع رقمی معادل ۴۱ میلیارد تومان جذب و جمع‌آوری کرده بودند که رشد کمی و کیفی مراسم امسال نسبت به سال گذشته آزادی‌های بیشتری را در قبال این دسته از زندانیان نوید می‌دهد. این مسئول افزود: نیکوکاران اهواز ‌ ۷۰ میلیارد ریال به جرایم غیرعمد کمک کردند و در بین ۳۰۰ جشن گلریزان ستاددیه در ماه رمضان، بیشترین مبلغ جمع‌آوری شده را تا به امروز در این همایش‌ها به خود اختصاص دادند. در مرتبه بعدی خیرین ‌ شهرهای تبریز، اصفهان و شیراز هر کدام در یک شب در راستای همیاری ستاددیه مبلغی بیش از ۳۰ میلیارد ریال به این نهاد حمایتی کمک کرده‌اند.

منبع: فرهنگ نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farhangnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرهنگ نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۰۹۸۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایرانی‌هایی که در کشور خود هم برگ هویت ندارند

به گزارش قدس خراسان، پس از پیروزی انقلاب اسلامی و پیش از شروع جنگ تحمیلی از سوی صدام، دولت بعث عراق اقدام به اخراج ایرانی‌ها از این کشور کرد؛ کسانی که هنوز پس از گذشت ۴۵سال، نه ایران آن‌ها را به عنوان ایرانی قبول دارد و نه کشورعراق آن‌ها را عراقی می‌داند.

قصه ایرانی‌های ساکن شهر حلّه استان بابل که حالا در گوشه‌ای از شهر مشهد ساکن هستند نیز از این جنس است. ساجده و لعیمه خواجه نعمت دخترعموهایی هستند که پس از اخراج از عراق با کمک یک خیر مشهدی در این شهر صاحب خانه شدند؛ اما با وجود داشتن پدر و مادر ایرانی، هنوز پس از ۴۵ سال مدرک هویتی ایرانی ندارند.

ساجده خواجه نعمت که ۶۷ سال دارد و مادرزادی کم‌بیناست، هشت سال از ازدواج با پسرعمویش یعنی شهید مفقودالاثر وهاب خواجه نعمت گذشته بود که حکومت بعث عراق خودش و همسر ۳۰ ساله‌اش را دستگیر کرد. او پس از هشت روز آزاد شد؛ اما هنوز پس از ۴۵ سال هیچ خبری از همسرش ندارد.

وی در این باره می‌گوید: صدام، شوهرم را به دلیل تابعیت ایرانی دستگیر کرد. گفتند تو برو ایران او خودش می‌آید؛ اما پس از ۴۵سال هنوز هیچ خبری از او ندارم.

زایمان در زندان حزب بعث

ساجده خواجه نعمت با بیان اینکه صدام جوانان شیعه و متدینی را که تابعیت ایرانی داشتند، دستگیر کرده تا با سفر به ایران در جبهه علیه حزب بعث نجنگند، می‌افزاید: من را هشت روز در زندان انداختند، ۱۵۰ زن و بچه را در یک مکان کوچک زندانی کرده بودند، غذای خوبی نمی‌دادند و تنها دو ساعت در روز اجازه داشتیم از سرویس بهداشتی استفاده کنیم که با این جمعیت زیاد خیلی سخت بود. زندانبان‌ها به ما توهین می‌کردند و رفتار خیلی بدی داشتند، در این وضعیت بسیار بد، یکی از زنانی که حامله بود، در زندان زایمان کرد و اصلاً به او رسیدگی نکردند.

وی ادامه می‌دهد: با یک خودرو از جلو زندان، ما را به مرز ایران بردند و از آنجا سه روز پیاده در زیر باران و در سرما راه رفتم تا به سرپل‌ذهاب رسیدم. از سرپل‌ذهاب با خودرو نیروهای ایرانی به اردوگاه آوارگان جهرم آمدم و سه ماه در این اردوگاه ساکن بودم.

ساجده خواجه نعمت که به تنهایی روزگار می‌گذراند، عنوان می‌کند: دخترعمویم که پیش از ما به ایران آمده و در مشهد ساکن بود، من را تحت تکفل خود قرار داد و از اردوگاه جهرم به مشهد آورد.

وی که از نداشتن شناسنامه ایرانی با وجود داشتن نسب ایرانی گلایه می‌کند، می‌افزاید: برادرم در عراق متولد شده و با ما به ایران آمده است. با پیگیری‌هایی که انجام داد، کمتر از یک سال است شناسنامه ایرانی گرفته؛ اما هنوز به ما شناسنامه نداده‌اند.

صدام ۶۰ پسر بچه و مرد در بستگان ما را دستگیر کرد

لعیمه خواجه نعمت؛ همان دخترعمویی است که پیش از ساجده به ایران آمده و به کمک او ساکن مشهد شده است. درباره قصه اخراجش از عراق می‌گوید: همسرم شهید مفقودالاثر صالح خواجه نعمت ۲۹ سال داشت و چهار سال بود ازدواج کرده بودیم و دو دختر سه ساله و دو ساله داشتیم. ساعت ۹ شب مأموران آمدند در خانه ما در شهر حلّه و به تمام خانواده گفتند پنج دقیقه بیایید چند تا سؤال داریم. وقتی رفتیم، من را سه روز با دخترانم به زندان انداختند و سپس در مرز ایران رهایم کردند. پیاده به سمت ایران آمدم و ایرانی‌ها با خودرو من را تا اردوگاه خرم‌آباد رساندند.

وی می‌افزاید: من یک سال پس از پیروزی انقلاب و سه ماه پیش از آغاز جنگ تحمیلی به ایران آمدم. صدام همسرم را دستگیر کرد و تاکنون هیچ خبری از وی ندارم و مفقودالاثر شده است.

لعیمه خواجه نعمت با اشاره به اینکه صدام خیلی ما را اذیت کرد و به ما که تابعیت ایرانی داشتیم، خیلی ظلم کرد، بیان می‌کند: ۶۰نفر از مردان اقوام ما را که سنشان از ۱۴ تا ۴۲ سال بود، در شهر حلّه عراق دستگیر کردند. تنها به دلیل اینکه تابعیت ایرانی داشتیم و شیعه متدینی بودیم و تاکنون هیچ خبری از سرنوشت آن‌ها نداریم. از مسئولان عراقی که پیگیری کردیم، اطلاع دقیقی از سرنوشت آن‌ها نداشتند. برخی هم می‌گویند صدام همه آن‌ها را در گور دسته‌جمعی دفن کرده است.

وی با بیان اینکه بیشترین زمان نگهداری زنان اقوام آن‌ها در زندان ۲۵ روز بود، ادامه می‌دهد: صدام خانه، خودرو و اموال این افراد را مصادره و زنان و خانواده آن‌ها را از عراق اخراج کرد. چهار نفر از فامیل ما را در زندان شکنجه دادند و پسردایی ۱۴ ساله‌ام را با برق شکنجه کردند و به شهادت رسید.

لعیمه خواجه نعمت درباره ماجرای آمدنش به مشهد می‌گوید: ۱۷روز در اردوگاه آوارگان عراقی خرم‌آباد بودیم که یک تاجر مشهدی به نام آقای اخوان، ما و ۱۵ خانواده دیگر را کفالت کرد و به مشهد آورد. ابتدا نزدیک یک سال در هتل زندگی کردم و سپس این تاجر مشهدی خانه‌ای برای ما تهیه کرد.

وی درباره سایر اعضای خانواده‌اش خاطرنشان می‌کند: بقیه افراد خانواده ما در عراق ساکن هستند و ما به دلیل اینکه در ایران مهاجر هستیم، تنها می‌توانیم در ایام اربعین حسینی پاسپورت موقت برای سفر به عراق بگیریم و پس از اتمام آن مدت که کمتر از دو ماه است، باید به ایران برگردیم.

پدر و مادرم شناسنامه و کد ملی ایرانی دارند؛ اما به ما نمی‌دهند

لعیمه خواجه نعمت که در ابتدای صحبت گفته بود مادرش اصفهانی و پدرش شوشتری است، می‌گوید: نزدیک ۴۵ سال است در ایران ساکن هستیم؛ با وجود اینکه پدر و مادرمان ایرانی هستند و شناسنامه و کدملی دارند؛ اما هنوز به ما شناسنامه ایرانی نداده‌اند. به همین دلیل بنیاد شهید به ما مانند ایرانی‌ها حقوق پرداخت نمی‌کند.

وی با بیان اینکه صدام ما را به دلیل ایرانی بودن، پیش از شروع جنگ تحمیلی از عراق اخراج کرد، متذکر می‌شود: برای گرفتن شناسنامه ایرانی خیلی اقدام کردیم حتی دادگاه رفتیم و دادگاه نسب ما را پذیرفته؛ اما به ثبت احوال که مراجعه کردم، موافقت نکردند و شناسنامه ندادند. دلیلش را نمی‌دانم. 

لعیمه خواجه نعمت با اشاره به سختی‌های زندگی به عنوان یک مهاجر در ایران می‌گوید: پس از ۴۵ سال سکونت در ایران، بلاتکلیف مانده‌ایم. در ایران به ما می‌گویند عراقی هستید و در عراق هم به ما می‌گویند شما ایرانی هستید. ما فقط هویت و شناسنامه می‌خواهیم.

بی‌هویتی پس از ۴۵ سال سکونت در ایران با وجود نسب ایرانی، زندگی سختی را برای این افراد رقم زده است. با وجود اینکه بنیاد شهید و امور ایثارگران، همسران این افراد را به عنوان شهدای سپاه بدر پذیرفته؛ اما با حقوق کمتر از ۲میلیون تومان به سختی روزگار می‌گذرانند. امیدواریم این خلأ قانونی در کشور بازبینی شود و کسانی که هویت ایرانی در اجدادشان بوده به عنوان یک هموطن مورد پذیرش قرار گیرند تا برای همسران شهدای مفقودالاثری که ظلم صدام به جرم ایرانی بودن، زندگیشان را به اینجا رسانده، روزگار بهتری رقم بخورد.

خبرنگار: فریده خسروی

دیگر خبرها

  • درس پسندیده معلم رامیانی به دانش آموزان خود
  • قیمت سکه و طلا در بازار آزاد ۱۷ اردیبهشت ماه
  • آزادی ۲۰ زندانی جرایم غیرعمد در استان بوشهر
  • صبر طلبکاران اوکراین تمام شد
  • آزادی زندانی پس از تحمل ۱۵ سال حبس
  • یک زندانی در استان تهران پس از ۱۵ سال حبس آزاد شد
  • مفاد جدید آتش‌بس در غزه منتشر شد/ آزادی ۱۰۰۰ فلسطینی مقابل ۳۳ اسیر صهیونیست
  • ایرانی‌هایی که در کشور خود هم برگ هویت ندارند
  • راهکار‌های سند تحول برای دستگیری سریع‌تر محکومان متواری
  • راهکارهای سند تحول برای دستگیری سریع‌تر محکومان متواری