Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فرهنگ نیوز به نقل از کرب‌و‌بلا، دکتر علیرضا امیدبخش، استاد دانشگاه علامه درباره آخرین پژوهش خود با عنوان «پیاده‌روی اربعین، الگوی معاصر آرمان‌شهری همبستگی» که با هدف به تصویر کشیدن یک آرمان‌شهر مذهبی در دنیای مدرن نگاشته شده و قرار است در کنفرانس علمی «آرمان‌شهر» در لهستان ارائه شود، توضیحاتی ارائه داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زیارت موجب آرامش روح و روان می شود

وقتی زائر به زیارت مزور می‌رود از وضع موجود خودش ناراضی است یا اصطلاحا حال خوشی ندارد و گرهی دارد که می‌خواهد رفع شود و معتقد است دیدن مزور این گره را باز خواهد کرد یا حال او را عوض خواهد کرد. یعنی هسته مرکزی و معنا دهنده به همه این‌ها امام است و این ها مبتنی بر همان سرشت آرمان‌شهری است. در این مورد آقای محمد نصراوی که در حوزه تحلیل گفتمان تخصص دارند باب های جدیدی را در حوزه مطالعات آرمانشهری گشوده‌‌اند.

امیدبخش با اشاره به مدینه فاضله فارابی می‌گوید: فارابی در مدینه فاضله آرمان‌شهر را به یک بدن تشبیه می‌کند که قلب آن امام است و جالب این‌جاست که تصویری که فارابی در آرمان‌شهر خودش می‌سازد یک آرمان‌شهر جهانی با زبان فلسفه است.

کنفرانس علمی «آرمان‌شهر» در لهستان:

این مدرس دانشگاه در ادامه با اشاره به موضوع این کنفرانس علمی، گفت: موضوع امسال این کنفرانس، همبستگی است و ما هم در پیروی از این موضوع بر اربعین متمرکز شدیم و می‌خواهیم نشان دهیم پیاده‌روی اربعین یک الگوی آرمان‌شهری و همبستگی است.

وی تاکید کرد: کشوری مثل عراق که جنگ‌زده است و در محاصره نیروهای تکفیری است وقتی میزبانی چنین اجتماعی را دارد یکی از بزرگ‌ترین تناقضات دنیای مدرن را رقم زده است،چرا که مردمان بسیاری فارغ از تعلقات قومی، ملی و فرقه‌ای کنار هم در این اجتماع حضور دارند و این نماد همان همبستگی است که در بالا ذکر شد.

این استاد دانشگاه ادامه داد: هدفی که گروه ما از ارائه این مقاله‌ها دنبال می‌کند یافتن و به تصویر کشیدن هویت‌های آرمان‌شهری در ادبیات و مذهب است. چرا که بسیاری «آرمان‌شهر» را یک مفهوم غربی می‌دانند که نمی‌تواند در خارج از تفکر غربی و زندگی غربی تجلی کند.

تعاریف مختلف از آرمان شهر

وی تصریح کرد: اگر با مطالعات علمی نظام‌مند بر هویت‌های مذهبی و ملی خود متمرکز شویم می‌توانیم تصویر ارائه شده از آرمان‌شهر را به عنوان یک مسلمان شیعه و حتی یک ایرانی تغییر دهیم. به عنوان مثال می‌توانیم روی مهدویت، آخر الزمان اسلام و شیعه متمرکز شویم و هر کسی در حوزه تخصصی خودش دنبال آرمان‌شهر باشد. نتیجه این می‌شود که این هویت آرمان‌شهر که به لحاظ مطالعات غربییک رشد سرطانی داشته از ابعاد دیگر هم معرفی شود.

امیدبخش خاطرنشان کرد: قطعا تعریف از آرمان‌شهر می‌تواند متفاوت باشد. یعنی آرمان‌شهر شرقی و مذهبی می‌تواند متفاوت از آرمان شهر غربی مدرن باشد. چطور که در طول تاریخ هم این مفهوم دست‌خوش تغییرات بسیاری بوده است. به عنوان مثال تا قبل از جنگ‌های جهانی ادبیات آرمان‌شهری مبتنی بر امید به آینده بوده است اما بعد از جنگ‌های جهانی مبتنی بر ترس از ویران‌شهری بوده است. اما تنها نقطه اشتراک این است که همه در سرشت آرمان شهری مشترک‌اند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه تاکید کرد: آرمان‌شهر دو ستون اصلی دارد، نخست اینکه اندیشه آرمان‌شهری همیشه با کمبود، نارضایتی و نقصان شروع می‌شود، حتی نگاه اسطوره‌ای می‌گوید حضرت آدم علیه‌السلام برای همین بهشت را رها کرد. اما گام دوم ترسیم وضعیت مطلوب است. پس آرمان‌شهر به عنوان یک مفهوم دو عنصر اصلی دارد، نقصان و ترسیم وضعیت مطلوب. این تعریفی است که اکثر نظریه‌پردازها آن را قبول دارند.

وی ادامه داد: یک سری نظریه‌پردازها معتقدند این یک اعتقاد فطری است که «ارنست بلاخ» می‌گوید انسان در فطرتش حرکت آرمان‌شهری دارد یعنی انسان همیشه به دنبال یک وضعیت بهتر است.

کم کاری علمی و پژوهش در موضوع اربعین

این استاد دانشگاه با اشاره به ابعاد مختلف پیاده‌روی اربعین گفت: متاسفانه برخورد ما با این موضوع بسیاراحساسی بوده و نگاه حرفه‌ای و تخصصی به این موضوع کم‌تر بوده است. بنابراین چنان چه باید نتوانسته‌ایم این حرکت عظیم را به جهانیان معرفی کنیم وگرنه در دنیای فعلی که برخی حرکت‌های افراطی به اسم اسلام تبلیغ می‌شوداین حرکت با نگاه علمی و مستند می‌توانست بسیاری از ذهنیت‌ها را تغییر دهد.

وی تاکید کرد: باید بپذیریم ما کم‌کاری کرده‌ایم. باید کارهای پژوهشی و ریشه‌دار انجام پذیرد تا برداشت درستی از این حرکت‌ها اتفاق بیفتد.عضو هیئت علمی دانشگاه علامه در پایان خاطر نشان کرد: در حاشیه برگزاری این کنفرانس نمایشگاه عکسی از اربعین هم برگزار خواهد شد.

منبع: فرهنگ نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farhangnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرهنگ نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۱۴۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعطای جایزه البرز به پدر ماهواره ایران و پدر پیوند کبد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، در مراسم شصت و دومین جایزه البرز از ۵ دانشمند تقدیر شد که ۳ نفر آنها از دانشمندان بنام کشور و یک دانشمند زیر ۴۰ سال و جوان است.

اسامی این دانشمندان به این شرح است:

دکتر حسین بلندی، عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت و پدر ماهواره ایران است. وی همچنین مجری طراحی و ساخت ماهواره‌های نوید و ظفر بوده است.

دکتر شمس السادات زاهدی، عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی و اولین بانوی دارای مدرک دکتری در رشته مدیریت است.

دکتر مسعود صلواتی نیاسر، عضو هیات علمی دانشگاه کاشان و چهره برجسته نانوی ایران است.

دکتر  سید علی ملک حسینی، پدر پیوند کبد ایران است.

در بخش دانشمندان زیر ۴۰ سال و جوان جایزه البرز به دکتر امیرحسین آبادی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد جایزه البرز اعطا شد.

وی در تلاش است تا با استفاده از هوش مصنوعی روشی را برای تشخیص زودهنگام سرطان دستگاه گوارش ارائه دهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کارنامه‌ی یکی از شاخص‌ترین چهره‌های علمی تاریخ‌نگاری معاصر بررسی می‌شود
  • شطرنج پلیس امارات| موحد شگفتی‌ساز شد/ طباطبایی نوجوان جویای نام هندی را مغلوب کرد
  • شطرنج پلیس امارات| موحد شگفتی ساز شد/ طباطبایی نوجوان جویای نام هندی را مغلوب کرد
  • تجلیل از چهل سال خدمات علمی و فرهنگی استاد دانشگاه تهران
  • علامه مطهری شخصیت جامع علمی و بصیرتی معاصر است
  • اعطای جایزه البرز به پدر ماهواره ایران و پدر پیوند کبد
  • اساتید و معلمان بهترین راهنما و الگوی جامعه
  • اجرای شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی در دانشگاه آزاد اسلامی
  • ۸ استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر تقدیر شدند
  • برگزاری مراسم بازنشستگی و تجلیل از دکتر عراقی‌زاده