Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، بیژن زنگنه وزیر نفت ظهر امروز در حاشیه جلسه هیات دولت با حضور در جمع خبرنگارن با اشاره به قرارداد وزارت نفت با شرکت توتال اظهار داشت: براساس این قراردادی که منعقد کردیم میزان 5 میلیارد دلار به صورت خالص سرمایه‌گذاری می‌شود؛ البته آن مقداری که شرکت توتال می‌آورد بیش از این است و حدود 6 میلیارد دلار می‌شود اما سرمایه‌گذاری خالص 5 میلیارد دلار است و آن یک میلیارد نیز صرف مالیات و عوارض و غیره می‌شود که به دستگاه‌های دولتی پرداخت می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه افزود: همانطور که می دانید 50.1 درصد این قرارداد سهم توتال و 30 درصد سهم شرکت ملی نفت چین و 19.9 هم سهم شرکت ایرانی پتروپارس است که باید این مبالغ را تامین کنند و بازگشت اصل و سود پولشان هم از سود کاری که انجام می‌دهند و از محل حداکثر 50 درصد تولید میدان است.

وزیر نفت ادامه داد: برخی‌ها گفتند 50 درصد و یا 75 درصد کل درآمد این میدان را به خارجی‌ها می‌دهیم که این حرف غلط است، ما گفتیم که درآمد ما از کل این میدان در طول عمرش با نفت 50 دلاری حدود 84 میلیارد دلار خواهد بود اما آنچه که به توتال و مجموعه‌اش در طول 20 سال داده خواهد شد براساس آنچه که به تصویب شورای اقتصاد رسیده حدود 12 میلیارد دلار و کمتر از 15 درصد درامد کل میدان در طول کل عمر میدان است. به هر حال وقتی دوره بازپرداخت طولانی می‌شود؛ طبیعتا مبلغ هم بیشتر می‌شود و در قراردادهای دیگری هم که داشتیم مبالغ حدود 2 برابر می‌شده است و به هر حال این کاری است که عملا یک نوع سرمایه‌گذاری خارجی تلقی می‌شود و در شرایطی که برخی‌ها می‌خواستند تحریم‌ها یعنی چه دشمنانی که آن سمت اقیانوس هستند و چه کسانی که در منطقه با ما دشمنی می‌کنند می‌خواستند هرگونه سرمایه‌گذاری و حضور خارجی را در ایران منتفی کنند که این یک حرکت بزرگی بود که توسط دو شرکت بزرگ معتبر انجام گرفت و انشاء‌الله راهگشا در سایر بخش‌ها چه در بخش نفت و ... باشد.

زنگنه در پاسخ به این سوال که گفته شده توتال قرار است در عرصه پتروشیمی ایران هم فعالیت کند و درباره سرمایه‌گذاری 2 میلیارد دلاری این شرکت نیز صحبت‌هایی مطرح شده که آیا صحت دارد یا خیر؟ گفت: بله، این بحث وجود دارد که توتال سرمایه‌گذاری سنگینی را در بخش زنجیره پتروشیمی انجام دهد یعنی هم تولید اتیلن و هم پایین‌دستی‌ها و این موضوع نیز در حال مذاکره است و یادداشت تفاهم آن در حال نهایی شدن است؛ البته قصد نداریم تا وقتی که مباحث نهایی نشده آن را اعلام کنیم و هر موقع نهایی شد آن را اعلام خواهیم کرد.

زنگنه در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه در یک برهه‌ای از زمان قراردادی با شرکت توتال در زمینه نفتی داشتیم و‌ آنها به خاطر تحریم‌ها قرارداد خود را لغو کردند آیا در این قرارداد اخیر نیز تمهیدات لازم اندیشیده شده که آنها اقدام گذشته خود را مجددا تکرار نکنند، گفت: هیچ وقت لغو نکردند و توتال نیز قراردادی نداشته و نه تنها توتال بلکه سایر شرکت‌ها هم قراردادی در زمینه توسعه بالادستی نفت و گاز نداشتند که لغو کرده باشند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا تضمین‌های لازم در این قرارداد گرفته شده یا خیر، گفت: بله؛ تمهیداتی در این قرارداد اندیشیده شده، اگر یک موقعی به هر دلیلی نتوانند کار را انجام دهندآنها ضرر می‌کنند، آن موقع تمام سرمایه‌گذاری که کردند می‌ماند و بازپرداخت‌ها زمانی شروع می‌شود که میدان به تولید برسد و ما صرفاً از محل بخشی از تولید میدان بازپرداخت را انجام می‌دهیم و این مهمترین ضمانت است برای اینکه طرف‌هایی که مذاکره می‌کنند مانع هرگونه اقدام می‌شوند که سرمایه‌گذاری آنها را به خطر بیندازد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۱۵۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهندسی معکوس قطعات پتروشیمی پارس جنوبی به همت دانش بنیان‌ها

علی باستین روز یکشنبه در حاشیه بازدید از نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: امروز تفاهم نامه ۵ جانبه بین استانداری بوشهر، استانداری سمنان، پارک علم و فناوری خلیج فارس، پارک علم و فناوری سمنان و منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس منعقد شد که در زمینه تامین قطعات و تجهیزات صنایع پارس جنوبی همکاری شود.

وی افزود: ۵۰ درصد پتروشیمی‌های کشور در عسلویه قرار دارد و تامین قطعات و تجهیزات این صنایع، موجبات جلوگیری از خروج ارز از کشور شده و در ایجاد اشتغال پایدار نیز موثر است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر خاطر نشان کرد: در سالی که به نام سال " جهش تولید با مشارکت مردم" نامگذاری شده، استفاده از ظرفیت جوانان کشور در تولید به ویژه جوانانی که در شرکت‌های دانش بنیان عضو هستند، امری ارزشمند در تحقق عملی شعار سال است.

باستین در تشریح جزییات تفاهم نامه ۵ جانبه تصریح کرد: در این تفاهم نامه، مقرر شده که نسبت به راه اندازی و استقرار مرکز طراحی و تامین قطعات و تجهیزات مورد نیاز این صنعت در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس جنوبی اقدام کنیم.

وی اضافه کرد: راه اندازی مرکز مهندسی معکوس تامین قطعات و تجهیزات صنعت نفت و گاز و پتروشیمی از مفاد این تفاهم نامه است.

معاون امور اقتصادی استاندار بوشهر گفت: این مهم ضمن اینکه از خروج ارز جلوگیری می‌کند، پشتیبانی و خدمات پس از فروش نیز خواهد داشت.

باستین از مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس خواست در کمترین زمان ممکن نسبت به اختصاص فضای فیزیکی مورد نیاز شرکت‌های دانش بنیان ۲ استان بوشهر و سمنان اهتمام ورزد.

وی با بیان اینکه هر وقت به جوانان اعتماد کرده‌ایم، نتایج خوبی گرفته‌ایم افزود: امیدوارم در سال جاری بتوانیم از ظرفیت جوانان ۲ استان در توسعه صنعت بهره ببریم.

باستین ابراز داشت: دکتر صادقی معاون اقتصادی استاندار سمنان، پای کار است و با همکاری دو استان، شاهد رونق تولید و ایجاد اشتغال پایدار برای جوانان خواهیم بود.

باشگاه خبرنگاران جوان بوشهر بوشهر

دیگر خبرها

  • ۳۰ درصد بازار سرمایه در اختیار صنعت پتروشیمی/ فاز ۱۴ پارس جنوبی تماماً ایرانی است
  • ۲۳ درصد درآمد بودجه از سودِ سهام روی دوش بانک مرکزی
  • رشد ۴۱ درصدی صدور مجوز صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سال گذشته
  • تجلیل از ۵۰۰۰ معلم شاغل و بازنشسته جنوب استان بوشهر
  • تولید گاز در سکوی شماره ۲۳ پارس جنوبی در خلیج فارس
  • تعمیرات اساسی سکوهای تولید گاز پارس جنوبی آغاز شد
  • قطعی: بارسلونا پایان فصل در کره جنوبی
  • چگونه سود 33 درصدی بانکی دریافت کنیم؟
  • سرمایه‌گذار برتر منطقه آزاد اروند تجلیل شد
  • مهندسی معکوس قطعات پتروشیمی پارس جنوبی به همت دانش بنیان‌ها