Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- پژوهشگران با بررسی بوی خاص بدن دوقلوها در پی رمزگشایی از نقش وراثت در جذب پشه‌ها هستند به گزارش گروه فضای مجازیخبرگزاری میزان، تابستان است و فصل پشه! حتما بارها از خودتان پرسیده‌اید، پشه‌ها در انتخاب قربانی خود بر چه مبنایی عمل می‌کنند. این حشرات خونخوار، پیش از این که وعده‌ غذایی دلچسب‌ خود را به چشم ببینند، بوی بدن قربانی از فاصله خیلی دور جذب‌شان می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرآیندی که پشه قربانی خود را انتخاب می‌کند،‌ به طور کاملا روشن نیست. جمعی از پژوهشگران بریتانیایی به منظور شناخت نقش ژنتیک انسان در این فرآیند به پژوهش جالب توجهی دست زده‌اند.

در این پژوهش که تا چندی دیگر آغاز خواهد شد، قرار است 200 جفت جورابِ متعلق به دوقلوهای همسان و ناهمسان جمع‌آوری و مجموعه جوراب‌ها در یک تونل باد در معرض نیش پشه‌ها قرار داده شود. پژوهشگران گمان می‌کنند، صاحبان جوراب‌ها بسته به ژنتیک خود مواد شیمیایی معطری تولید می‌کنند که در جذب یا دفع پشه‌ها مؤثرند. پیشتر عده دیگری از پژوهشگران با بررسی دوقلوهای همسان و ناهمسان دریافته بودند، بوی بدن دوقلوهای همسان به یکدیگر شبیه‌تر است و دوقلوهای همسان در میزان جذب پشه‌ها نیز تقریبا مشابه یکدیگرند. این یافته بهانه‌ای شد تا پژوهش حاضر روی نقش ژنتیک در جذب پشه‌ها متمرکز شود. پژوهشگران بر اساس نتایج پژوهشی دیگر احتمال می‌دهند، ژن‌های کمپلکس اصلی سازگاری نسجی، موسوم به ام‌اچ‌سی (MHC) در کنترل بوی بدن نقش دارند. حتی گفته می‌شود، ردپای این ژن‌ها در جفتگیری پستانداران مشاهده شده است، زیرا انسان‌ها و همچنین موش‌ها جفت‌هایی را ترجیح می‌دهند که بوی بدن متفاوت‌تری نسبت به خودشان دارند. به استناد پژوهش‌های قبلی می‌دانیم، افرادی که دی‌اکسیدکربن بیشتری از بازدمشان خارج می‌شود، طعمه‌ لذیذتری برای پشه‌ها محسوب می‌شوند. همچنین پژوهشگران دریافته‌اند، پشه‌ها به افراد قدبلند و بزرگ‌جثه‌ تمایل بیشتری نشان می‌دهند که شاید علتش، خروجی دی‌اکسید کربن بالاتر و سطح بدن گسترده‌تر آنان باشد. در تعدادی پژوهش‌ دیگر نیز مشاهده شده است، زنان در دوران بارداری یا مراحل خاصی از چرخه قاعدگی، بیشتر قربانی نیش پشه می‌شوند. خلاصه این که با وجود پژوهش‌های‌ متعددی که پیرامون این موضوع انجام گرفته، هنوز نقش عامل ژنتیک در جذب پشه‌ها با سؤال‌های فراوانی روبه‌روست. چنانچه ژن‌های دخیل در این فرآیند کشف شوند، پژوهشگران می‌توانند جمعیت‌ انسانی آسیب‌پذیر را با ساخت داروهای محرک تولید بوهای دافع از گزند پشه‌ها حفظ کنند.منبع: جام جم آنلاینانتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۲۱۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش باران در کرمان دو برابر سال گذشته بوده است

به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدی فداکار، پنج‌شنبه شب در حاشیه بازدید شبانه از مناطق مختلف شهرستان‌های بم و نرماشیر گفت: در پی بارندگی در شرق استان کرمان به ویژه در منطقه بروات موجب هدایت سیلاب به طرف منطقه ارگ جدید، دشت مجاور آن، نظام شهر و نرماشیر شد و علی‌رغم حجم و سرعت بالای بارندگی خوشبختانه آسیب جدی وارد نشده است.

وی با بیان اینکه دو روستا تحت تأثیر بارش باران قرار گرفتند که آب در حال فرو نشست و وضعیت آن در حال ساماندهی است، افزود: به لطف خدا، با مدیریت و آماده‌باش دستگاه‌های اجرایی، خسارت خاصی اتفاق نیفتاده است، اما باید آمادگی لازم برای مقابله با خطرات ناشی از سیل را حفظ کرد.

فداکار، با اشاره به اینکه در مجموع بارندگی‌های استان کرمان، تلفات خاصی در منطقه حادث نشده است، گفت: حدود ۱۱ روز است که استان کرمان درگیر سامانه بارشی بوده است و در همه مناطق یعنی جنوب، شمال، شرق و غرب استان شاهد بارندگی بوده‌ایم، به گونه‌ای که تاکنون با بیش از ۶۰ میلیمتر دو برابر میانگین بارندگی نسبت به سال گذشته بارش باران را داشته‌ایم.

استاندار کرمان، تصریح کرد: با تلاش دستگاه‌های اجرایی، تدابیر قبل و حین بارندگی و بازدیدها شاهد چالش خاصی در استان نبودیم و به غیر از یکی دو مورد خسارت به دام و جاده‌ها، خسارت قابل توجهی در استان رخ نداد است.

وی افزود: نزدیک به ۶۰۰ دستگاه و تجهیزات مختلف جهت مقابله با خطرات احتمالی ناشی از سیل در مناطق مختلف استان مستقر شده بودند که با عنایت الهی و تلاش‌های شبانه روزی دستگاه‌های اجرایی، سپاه و نیروهای مردمی وضعیت استان به خوبی کنترل شده است.

کد خبر 6088923

دیگر خبرها

  • شوراها پشتوانه مالی ندارند
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • این رویداد در خدمت ایجاد مشارکت میان جامعه پژوهشگران برگزار شد
  • پریناز ایزیار و حلقه طلای خاصی که دستش کرد | چهره سرشناس سینمای ایران ازدواج کرده است؟
  • حسینی بعد از حذف پرسپولیس: هنوز کار خاصی نکرده‌ایم
  • حسینی: پرسپولیس را بردیم ولی اتفاق خاصی نیفتاده
  • پایش مزارع خرمشهر پژوهشگران
  • آلونسو: تمام کردن لیگ بدون باخت لذت خاصی دارد
  • بارش باران در کرمان دو برابر سال گذشته بوده است
  • میدان مغناطیسی زمین ۳.۷ میلیارد ساله است