Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-28@14:59:08 GMT

توربوشارژر خودرو و چه کارى انجام مى‌دهد؟

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۹۲۳۰۴۴

توربوشارژر خودرو و چه کارى انجام مى‌دهد؟

به طور معمول حرکت به سمت پایین پیستون هوا را به درون موتور مى کشاند. این هوا با سوخت ترکیب مى شود و براى تولید قدرت مى سوزاند.

توربوشارژر یک سیستم اگزوز-محور است که توان خروجى موتور را افزایش مى دهد. به طور معمول حرکت به سمت پایین پیستون هوا را به درون موتور مى کشاند. این هوا با سوخت ترکیب مى شود و براى تولید قدرت مى سوزاند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با فشار پدال گاز میزان هوایى که وارد مى شود افزایش مى یابد. در نتیجه افزایش هواى درون موتور باعث بهبود فرآیند سوخت و افزایش قدرت موتور مى شود.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از دنده 6، در توربو شارژر یک جفت توربین وجود دارد که بر روى یک شفت مشترک نصب شده اند. یکى از آنها که توربو نامیده مى شود به اگزوز منتقل مى شود، در حالى که دیگرى که کمپرسور نام دارد که به دریچه ورودى متصل است. گازهاى خروجى از اگزوز باعث چرخیدن توربین مى شود که آن باعث مى شود کمپرسور بچرخد.

کمپرسور هوا را به داخل موتور هدایت مى کند. هواى بیشترى که وارد موتور مى شود همراه با حجم بیشتر سوخت قدرت خروجى موتور را افزایش مى دهد.

توربو لگ

براى اینکه توربوشارژر به خوبى کار بکند، باید فشار کافى در اگزوز وجود داشته باشد که باعث چرخش توربین ها شود. این اتفاق زمانى رخ مى دهد که دور موتور به ٢٠ هزار تا ٣٠ هزار دور در دقیقه برسد.

فاصله اى که طول مى کشد تا دور موتور بالا برود و توربوشارژر فعال شود توربو لگ نام دارد. زمانى که توربو شروع به چرخش مى کند ناگهان قدرت زیادى تولید مى شود و گاهى اوقات صداى تولید شده مانند صداى سوت موتور جت ها مى باشد.

چه خودروهایى از توربوشارژر استفاده مى کنند؟

در گذشته، توربوشارژرها براى تولید قدرت بیشتر در خودروهاى اسپورت استفاده مى شد. از زمانى که استاندارهاى مربوط به آلودگى هوا و محیط زیست افزایش یافته است، بسیارى از خودروسازان از موتورهاى کوچک به همراه توربوشارژر به جاى موتورهاى بزرگ استفاده مى کنند.

توربوشارژر به یک موتور کوچک اجازه مى دهد تا قدرتى که یک موتور بزرگ تولید مى کند را تولید کند، اما زمانى که احتیاج به قدرت کمترى است، موتور کوچک مصرف کمترى دارد.

به طور سنتى موتورهاى داراى توربوشارژر به سوخت بالا اکتان بالا نیاز دارد، بنابراین بسیارى از موتورهاى داراى سوپرشارژر که براى کاهش مصرف سوخت طراحى شده اند از تزریق مستقیم سوخت استفاده مى کنند که در نتیجه به آنها اجازه مى دهد تا از سوخت ارزان تر با اکتان ٨٧ نیز استفاده کنند.

به یاد داشته باشید که مسافتى که خودروى شما با مقدار مشخصى از سوخت طى مى کند در موتورهاى داراى توربوشارژر بسیار متفاوت است. حتى ممکن است که موتور داراى توربوى کوچک به اندازه ى یک موتور بزرگ سوخت مصرف کند.

بیشتر موتورهاى دیزلى از توربوشارژر استفاده مى کنند. موتورهاى دیزل داراى توربوشارژر در دور موتورهاى پایین نیز به خوبى عمل مى کنند. موتورهاى دیزلى زمانى که با توربوشارژر ترکیب مى شوند بهره برى سوخت نسبت به موتورهاى بنزینى با توربوشارژر، بیشتر مى شود.

توربوشارژر و سوپرشارژر

ساختار موتورهای سوپر شارژ مشابه توربو شارژ است با این تفاوت که در سوپر شارژها توربین وجود ندارد و کمپرسور قدرت خود را مستقیما (با استفاده از تسمه یا زنجیر) از موتور گرفته و هوای ورودی به سیلندر را فشرده می کند. یکى از مزایاى سوپرشارژرها این است که مسئله ى توربو لگ در آنها وجود ندارد، اما آنها نیاز به قدرت زیادى براى چرخش دارند.

بنابراین همیشه نمى توانند قدرتى مانند توربوشارژر را تولید کنند. سوپرشارژر معمولاً در خودروهاى درگ استفاده مى شود، که احتیاج به قدرت بسیار زیادى دارند. ولوو توانسته است تا از ترکیب توربوشارژر و سوپرشارژر در موتور Drive-E خود استفاده کند.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۲۳۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(تصاویر) شاسی‌بلند چینی بازار ایران به بریتانیا می‌رود

جائکو، برند فرعی چری که مخصوص بازار‌های بین‌المللی ساخته شده، انتظار می‌رود در تابستان ۲۰۲۴ وارد بازار بریتانیا شود. جائکو J ۷ یا چری تانسو ۰۶ همچنین قرار است توسط مدیران خودرو به بازار ایران بیاید.

به گزارش خبرآنلاین، جدیدترین مدل جائکو J ۷ در واقع نسخه پلاگین هیبریدی چری تانسو ۰۶ بوده و اخیراً در نمایشگاه خودرو پکن به نمایش درآمد. این خودروی جدید احتمالاً در ژوئن ۲۰۲۴ با قیمت اولیه تقریبی ۴۰ هزار پوند انگلیس در بریتانیا عرضه شود.

ظاهر جائکو J ۷ شبیه به چری تانسو ۰۶ است. تفاوت ظاهری این دو خودرو با یکدیگر، در لوگو "JAECOO" بوده که در جلوپنجره با لوگو چری شده است.

چری تانسو ۰۶ مدل ۲۰۲۴ دارای ابعاد ۴۵۳۸/۱۸۹۸/۱۶۸۰ میلی‌متر بافاصله بین دو محور ۲۶۷۲ میلی‌متر است. انتظار می‌رود جائکو J ۷ نیز همین اندازه را داشته باشد. از طرفی، خودروی جدید از طراحی سقف معلق استفاده می‌کند که با دستگیره‌های مخفی درب‌ها و رینگ‌های پنج پره هماهنگ شده است. یک سانروف پانوراما نیز وجود دارد.

نیروی تولیدی از یک سیستم پلاگین هیبریدی متشکل از یک موتور ۱.۶ لیتری توربو و موتور‌های الکتریکی دوگانه تامین می‌شود. حداکثر قدرت موتور بنزینی به ۱۹۴ اسب بخار و حداکثر گشتاور به ۲۹۰ نیوتن متر می‌رسد. شتاب صفر تا صد این خودرو ۸ ثانیه طول می‌کشد. علاوه بر این، برد جامع کروز آن ۱۲۰۰ کیلومتر است در حالی که برد حالت الکتریکی خالص آن تقریباً ۱۰۰ کیلومتر است. در حال حاضر، چری به طور رسمی مشخصات پیشرانه را تأیید نکرده است.

فضای داخلی مطابق با تانسو ۰۶ است. یک صفحه‌نمایش کیلومترشمار ۱۰.۲۵ اینچی، نمایشگر مرکزی و عمودی ۱۴.۸ اینچی و یک فرمان D شکل در این بخش وجود دارند. سیستم کمک رانندگی پیشرفته سطح ۲ نیز در این خودرو حضور دارد که دارای کروز کنترل تطبیقی، ترمز اضطراری خودکار، هشدار خروج از خط و تشخیص نقاط کور است.

در سال ۲۰۲۳، چری سالانه ۹۳۷٬۱۴۸ دستگاه خودرو صادر کرد که نسبت به سال قبل ۱۰۱.۱ درصد افزایش داشت.

دیگر خبرها

  • در مذمت و ستایش ارز دریافتی خودروسازان اخیراً گمرک
  • بازگشت پرشکوه هاوال با H6
  • تخصیص ۳.۱ میلیارد دلار برای مونتاژ/ برای واردات خودرو ارز نداریم؟
  • (تصاویر) شاسی‌بلند چینی بازار ایران به بریتانیا می‌رود
  • خودروی ایسوزو D-MAX مدل 2024 چه مشخصاتی دارد؟
  • پیکاپ T ۹ برقی، گزینه واردات به ایران
  • (تصاویر) «چری» با طراحی متحول شده در نمایشگاه پکن رونمایی شد
  • پیکاپ T۹ برقی، گزینه واردات به ایران/ عکس
  • موتور ۶ سیلندر بنزینی بومی چه ویژگی دارد؟
  • تصاویری از تازه‌ترین شاسی‌بلند لامبورگینی اوروس SE