Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان اردبیل گفت: عملیات مبارزه بیولوژیکی با استفاده از از زنبورهای تریکوگراما و براکون در بیش از سه هزار هکتار از مزارع و باغات استان اردبیل انجام شد. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما اردبیل/مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان اردبیلگفت:عملیات مبارزه بیولوژیکی با استفاده از عوامل مفید بیولوژیکی از جمله زنبورهای تریکوگراما و براکون در بیش از سه هزار هکتار از مزارع و باغات استان اردبیل انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یحیی آذرمی با بیان اینکه این عملیات بهمنظور تعدیل مصرف و کاهش عوارض زیست محیطی آفت کش­های شیمیایی در راستای تولید محصولات سالم صورت می گیرد افزود: تاکنون در سه هزارهکتار از مزارع گوجه فرنگی و 200 هکتار از باغات سیب استان مبارزه بیولوژیکی انجام شده است.وی گفت: این طرح از نیمه دوم خردادماه شروع شده و پیش بینی می شودبا ادامه عملیات در مزارع پنبه، ذرت و سویا سطح کنترل بیولوژیکی استان اردبیل از 18 هزار هکتار فراتر رود.مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان اردبیل افزود:علاوه بر رهاسازی این عوامل در مزارع، طرح مدیریت تلفیقی آفات، با استفاده از روشها و تجهیزات مبارزه بیولوژیکی شامل محلول پاشی با آفتکش بیولوژیک بی تی (BT)، بکارگیری انواع تله و فرمون ها، و کارت های زرد و آبی در محصولات زراعی و باغی به منظور کاهش مصرف آفتکش­های شیمیایی، تولید محصولات سالم، همچنین حفاظت محیط زیست از آلودگی های ناشی از آفتکش­های شیمیایی در منابع آبی و خاکی استان در حال اجرا است.آذرمی افزود: در حال حاضر ۱۱ واحد تولید عوامل بیولوژیکی­ (انسکتاریوم) فعال در سطح استان وجود دارد که توسط کارشناسان این مدیریت و واحد حفظ نباتات شهرستانهای مربوطه، نظارت، هدایت و مدیریت می‌شوند.وی گفت: مبارزه شیمیایی با آفات نباتی در مزارع زراعی و باغی از دیرباز، به عنوان یک روش معمول برای کاهش خسارتهای آفات وکسب محصول بیشتر حائز اهمیت بوده است. اما به مرور زمان تاثیر سوء آفت کش ها بر محیط زیست و سلامتی موجودات غیر هدف و انسان، بیش از پیش نمایان وکارشناسان را بر آن داشت تا به دنبال راه های جایگزین بگردند تا هم خسارات آفت کنترل شود و هم زیان های ناشی از مصرف آفت کش ها به حداقل برسد.به گزارشخبرگزاری صدا و سیمااردبیل/مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان اردبیلگفت:در حال حاضر، مناطق عمده تحت پوشش کنترل بیولوژیکی استان شهرستان های پارس آباد و بیله سوار است و با توجه به اقلیم خاص و تنوع محصولات زراعی و باغی و به تبع آن بالا بودن جمعیت عوامل خسارتزا در این شهرستانها، متأسفانه، سالانه، بالاترین سطح مبارزه شیمیائی علیه آفات در این مناطق انجام می ­­شود.آذرمی اظهار کرد: خوشبختانه، با اجرای این طرح، مصرف آفتکش­های شیمیائی در مناطق یاد شده کاهش قابل توجهی داشته است. بطوریکه با اجرای این روش مبارزه در منطقه، سمپاشی هوائی با کنترل بیولوژیکی و مدیریت تلفیقی آفات جایگزین شده است.وی گفت: امید است در سالهای آینده با آموزش، فرهنگ سازی، برنامه ریزی اصولی و علمی و همچنین تامین منابع مالی، شاهد توسعه دامنه این طرح در سایر محصولات زراعی و باغی و همچنین در دیگر شهرستان های استان باشیم./

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۲۳۷۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش فنی و حرفه ای رایگان برای ترک کنندگان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل اکبر منتظر در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مشگین شهر اظهار کرد: در صورت بکارگیری ترککنندگان اعتیاد توسط کارفرمایان بخش خصوصی سهم عمده ای از حق بیمه این قبیل کارگران توسط دولت پرداخت خواهد شد.
وی همچنین خواستار استفاده از ظرفیت خیرین برای احداث کمپ دوم ترک اعتیاد در شهرستان مشگین شهر شد.
دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر استانداری اردبیل ادامه داد: مساله اعتیاد ، پایین آمدن سن اعتیاد و گرایشاتی که جوانان به انواع آن دارند و در کنار آن نداشتن اطلاعات کافی و درست خانواده‌ها موجب بروز مشکلات زیادی در این حوزه شده است.
وی افزود: نیاز است در این زمینه اقدمات و برنامه‌های آموزشی درستی طراحی شود ، خانواده‌ها باید راجع به شکل هر کدام از مواد مخدر، نحوه مصرف و نگهداری، اطلاعات کلی داشته باشند. تا زمانی که چنین اطلاعاتی وجود نداشته باشد امکان هشدار دادن و نظارت دقیق تر بر رفتار و کارهای فرزندان بسیار دشوار خواهد بود. نقش خانواده در اعتیاد جوانان بسیار گسترده و همه جانبه با مسئولیت‌های سنگین است.
وی خاطرنشان کرد: رسانه‌ها، مساجد و مدارس باید درباره عواقب اعتیاد اطلاع‌رسانی کنند.
شهرام محمدی فرماندار مشگین شهر نیز در این جلسه از تخصیص ناچیز اعتبار فرهنگی و تحویل نشدن بموقع کتب مربوطه انتقاد کرد و خواستار ایجاد کمپ دوم ترک اعتیاد در این شهرستان شد.

دیگر خبرها

  • پیش بینی مبارزه با ملخ در سطح ۵ هزار هکتار از مزارع کشاورزی قزوین
  • پیش بینی تولید بیش از ۸۰۰۰۰ تن محصول گندم از شهر خوشه‌های طلایی
  • کشف بیش از ۵۶ میلیارد ریال کالای قاچاق در استان اردبیل
  • سمپاشی بیش از ۲۳۰ هزار هکتار مزارع کردستان علیه سن غلات
  • ۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد
  • هشدار سازمان حفظ نباتات کشور به کشاورزان برای مبارزه با آفت سن گندم
  • مبارزه بیولوژیک با آفات، در مزارع دیم ایلام آغاز شد
  • دوره آموزشی آفات مکنده در یزد
  • آموزش فنی و حرفه ای رایگان برای ترک کنندگان
  • پایش مزارع خرمشهر پژوهشگران