Web Analytics Made Easy - Statcounter

به نقل از زی نیوز، شیردهی به کودک نه فقط برای کودک مفید بوده بلکه به سلامت مادر و کاهش افسردگی بعد از زایمان و کاهش استرس نیز کمک می‌کند.

اما برخی مادران تصور می‌کنند شیر مادر بهترین غذا برای کودک حتی بعد از دو سالگی است، اما بر اساس تحقیقات جدید مشخص شده شیردهی نوزاد بعد از دو سالگی موجب پوسیدگی دندان در آینده خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این تحقیق محققان شیردهی و مصرف قند را در 1129 کودک در برزیل ارزیابی کردند. سپس این کودکان در پنج سالگی توسط دندانپزشک برای پوسیدگی، افتادن دندان و ترمیم مورد معاینه قرار گرفتند.

نتایج نشان داد حدود 23.9 درصد از این کودکان پوسیدگی دندانی شدید و 48 درصد پوسیدگی سطحی دندان داشتند.

محققان دریافتند کودکانی که دو یا بیش از دو سال از شیر مادر تغذیه کردند 2.4 برابر بیشتر از دیگر کودکانی که کمتر از یک سال از شیر مادر تغذیه کرده بودند، پوسیدگی دندانی داشتند.

سرپرست این تحقیق کارن پرز - استاد دانشگاه آدلاید استرالیا اظهار کرد: دلایل زیادی برای این ارتباط وجود دارد. کودکانی که تا دو سالگی از شیر مادر تغذیه می‌کنند، در شب هنگام شیر می‌خورند و تمیز کردن دندان کودک بعد از شیردهی شبانه دشوار است.

با این وجود محققان اظهار کردند: شیردهی بین 12 تا 23 ماه موجب پوسیدگی شدید دندان نخواهد شد.

نتایج نشان داد حدود یک چهارم کودکان 24 ماه یا حتی بیشتر از این مدت از شیر مادر تعذیه کرده‌اند.

مارسیا ویتولو استاد بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فدرال در پورتو آلگره برزیل اظهار کرد: شیردهی بیش از اندازه موجب افزایش خوردن مواد قندی می‌شود که نتیجه آن آسیب به دندان‌هاست. البته وی در این تحقیق مشارکت نداشته اما تحقیقات مشابهی در این زمینه داشته است. به نظر وی بین پوسیدگی دندان با شیردهی روزانه و شبانه و مصرف شیرینی و شکلات ارتباط وجود دارد.

البته در این تحقیق میزان تحصیلات والدین و درآمد و تاثیر آن بر سلامت دندان کودکان نیز ارزیابی شد و نتایج نشان داد تحصیلات و درآمد والدین نیز با سلامت دندان کودک مرتبط است.

نتایج این تحقیق در نشریه Pediatrics منتشر شده است.

ایسنا

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۲۴۵۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارسال گزارش تحقیق و تفحص سازمان حفظ نباتات به قوه قضائیه

رئیس هیأت تحقیق و تفحص از سازمان حفظ نباتات، از موافقت نمایندگان مجلس برای ارجاع گزارش تحقیق و تفحص از وزارت جهادکشاورزی درباره عملکرد این سازمان در ممانعت از تولید سموم کشاورزی داخلی و واردات نمونه خارجی آن، به قوه قضاییه خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، علیرضا عباسی نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: در جلسه علنی امروز (سه‌ شنبه 4 اردیبهشت ماه) گزارش کمیسیون کشاورزی درباره تحقیق و تفحص از وزارت جهاد کشاورزی در خصوص عملکرد سازمان حفظ نباتات در ممانعت از تولید سموم کشاورزی داخلی و واردات نمونه خارجی آن در اجرای ماده 214 آئین نامه داخلی مجلس در دستورکار قرار گرفت که با موافقت 167 نفر از وکلای ملت، این گزارش به قوه قضائیه ارجاع شد.

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: از آنجا که سازمان حفظ نباتات با ایمنی غذایی و سلامت مردم و ایجاد بیماری‌هایی مثل سرطان، ناباروری، جهش‌های ژنتیکی، نقص جنین، مشکلات تنفسی به صورت مستقیم و غیرمستقیم ارتباط دارد این تحقیق تفحص در دستور کار قرار گرفت.

رئیس هیأت تحقیق و تفحص از سازمان حفظ نباتات ادامه داد: تخلفات متعددی از جمله در تخصیص و تأمین ارز ترجیحی، واردات سموم ممنوعه و تقلبی، صدور مجوزها و تایید سموم زیستی و قرنطینه‌های گیاهی احصا گردید که جهت برطرف نمودن و جلوگیری از تکرار آنها اصلاح قانون حفظ نباتات کشور مصوب سال 1346 ضروری می‌باشد.

استاد دانشگاه تهران افزود: قطعاً بدون این تغییرات و تحولات اساسی، استمرار وضعیت گذشته و فعلی، بر وخامت بیشتر به ویژه در افزایش امراض انسانی و به تبع آن افزایش هزینه‌های درمانی جامعه خواهد افزود.

شایان ذکر است این گزارش با 167 رأی موافق، 19 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجموع 193 رأی مأخوذه، به قوه قضاییه ارجاع شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تجلیل از مادر ۲۷‌ ساله اناری با پنج فرزند
  • در چه سنی می‌توان یک فرد را «پیر» دانست؟
  • تاثیر فقر بر رشد مغز کودکان
  • شناسایی بیش از ۳۰۰۰ مادر باردار و دارای کودک شیرخوار زیر دو سال در لرستان
  • تحقیق و تفحص از مساجد تخریب شده منطقه ثامن
  • اجرای طرح فلورایدتراپی دانش آموزان مقطع ابتدایی شیراز
  • بیمارستان مادر و کودک خراسان شمالی کلنگ‌زنی می‌شود
  • سازمان ملل خواستار تحقیق بین المللی درباره گور‌های جمعی شد
  • ارسال گزارش تحقیق و تفحص سازمان حفظ نباتات به قوه قضائیه
  • فلوراید تراپی بیش از ۷۶ هزار نفر از دانش آموزان روستایی خوزستان