Web Analytics Made Easy - Statcounter


شهرام مکری با اشاره به این‌که سینمای کودک ما در رقابت با آثار خارجی عقب مانده است از لزوم خلق قهرمانان قابل لمس برای بچه ها سخن گفت.

شهرام مکری کارگردان سینمای ایران در حاشیه جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان اصفهان در گفتگو با خبرنگار مهر درباره مشکلاتی که درسینمای کودک وجود دارد،گفت:سینمای کودک ما از زمانی که ماهواره، دی وی دی و دیگر وسایل ارتباط جمعی آمددر رقابت با نمونه های خارجی عقب افتاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باید بگویم که در اواخر دهه شصت و اوایل دهه هفتاد ما فقط از طریق تلویزیون می توانستیم شاهد محصولات فرهنگی به این شکلی که در حال حاضر وجود دارد، باشیم و در آن موقع تلویزیون می توانست تعادلی برای رقابت با نمونه های خارجی به وجود بیاورد.

وی ادامه داد: در واقع ما سینمایی برای کودکان داشتیم که در آن تولیدات قابل قبولی وجود داشت.برای مثال آثاری مانند «گلنار»، «دزد عروسک ها» و ... مربوط بههمان مقطع زمانی استاما از یک جایی وقتی بازار ویدئو، دی وی دی و ... آمد و ما توانستیم بی واسطه با بازار غرب روبرو شویم، دیدیم رقیب های قدرتمندی وجود دارد و طبیعتا گرایش بچه های ایرانی به سمتی رفت که نمونه های قوی تری ببینند. در این رقابت «سینمای برای کودک» دید که نمی تواند وارد این رقابت شودزیرا هر جایی که قدم می گذاشت شاهد یک نمونه قوی و درست تری بود. ضمن اینکه ما در ایده ای به نام خلق ابرقهرمان ها محتاطانه عمل کردیم یعنی اینکه فکر نکردیم برای بچه ها قهرمانانی با شرایط روزشان و قابل لمس خلق کنیم که برایشان اهمیت داشته باشد.در واقع ما خواستیم آنها را به تاریخ و افسانه های کهن خود پیوند بزنیم در حالیکه بچه های ما در شرایط مدرن تری زندگی می کردند و قهرمانان مربوط به استایل زندگی خود را می خواستندبه همین دلیل جذب قهرمانان آن ور آبی شدند و«سینمای برای کودک» در رقابت عقب افتاد.

کارگردان «ماهی و گربه» اظهار کرد: البته من خیلی معتقد به این نیستم که مسئولان یا سینماداران در این عرصه باید کاری می کردندچون ما هر موقع فیلم کودک خوب مثل «شهر موش ها»، «کلاه قرمزی» و ... داشته ایم، فروخته اندبنابراین می توانم بگویم که سینمای کودک هم مثل سایر ژانرها آثار خوب و بد دارد پسباید ببینیم که در این بازار رقابتی در کجا می توانیم، قرار بگیریم. واقعیت این است که بچه ها بدون در نظر گرفتن ملاحظات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی هنوز فیلم می بیننداما نکته ای که وجود دارد این است که آنها به تماشای آثاری همچون «بِن‌تن» و «بَتمن» می نشینند و ترجیح می دهند که به آن شکل از فیلم ها رجوع کنند به جای اینکه فیلم های سینمای عروسکی و اسطوره ای قدیمی ما را نگاه کنند.

وی تصریح کرد: وقتی درباره فیلم کودک حرف می زنیم باید در نظر بگیریم که درباره یک جمع صحبت می کنیم و باید چند عامل را در آن در نظر بگیریم. در واقع ما باید ببینیم که اوضاع روانشناسی کودک در جامعه ما به چه شکل است. آیا این بُعد پیشرفت کرده است و آیا ما می دانیم که چگونه باید با کودکانمان برخورد کنیم. نکته دوم اینکه جامعه ما شرایط متوازنی نداشته و از یک دوره ای رشد چندانی نکرده استدر حالیکه سرعت رشد بچه ها برای ما به یک سرعت غیرقابل هضم تبدیل شده است.این امر یعنی اینکه ما سرعت پیشرفت و رشد کودکان را نتوانسته ایم محاسبه کنیمبه این ترتیب از چیزی که آنها می خواهند عقب می مانیم. به همین دلیل می گویم وقتی درباره فیلم کودک صحبت می کنیم باید بدانیم که درباره یک ژانر حرف می زنیم که فرمول خود را دارد. در این میان فرمولی موفق است که بدانیم جامعه مخاطب ما در دو سال آینده که فیلم هایی به عنوان فیلم کودک تولید می شود در چه سطحی از رشد قرار گرفته است. این معادله به هیچ طریقدر سینمای ما کار نمی کندچون ما نمی دانیم کودکانمان چه کار می کنند وچطوری رشد می کنند. نه شرایط روحی و اجتماعی آنها را می دانیم و نه فرمولی را بلدیم که به عنوان فیلمساز جلوتر از کودکان قدم برداریم.

مکری در ادامه با اشاره به برگزاری جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان عنوان کرد: با این حال به نظر من برگزاری جشنواره خوب است و فکر می کنم بهتر از کارهای دیگری است که انجام می شودزیرا در خلال برگزاری جشنواره بحث فرهنگی پیش می آید، افراد می نشینند و درباره فیلم حرف می زنند و فیلم می بینند.در خیابان ها چند نفری برای کودکان و نوجوانان آواز می خوانند و برنامه اجرا می کنند، این موارد جو خوبی را ایجاد می کند.

این کارگردان در پایان صحبت هایش گفت: معتقدم نفس برگزاری جشنواره خوب است و بودن آن بهتر از نبودن آن است و حتی شکل بد برگزاری آن بهتر از نبودنش استزیرا وقتی جشنواره نباشد چیزی را پیدا نمی کنیم که جای آن را پر کند. هر چند به برگزاری جشنواره نقد زیادی وارد است اما ما باید تولیداتی داشته باشیم و آن تولیدات به شکل نرمالی رشد کنند. با وجود اینکه ما تولیدات چندانی در این زمینه نداریماما باید توجه کنیم که برخی کشورها تنها با تولید یک فیلم سینمایی در سال در کشور خود جشنواره بین المللی برگزار می کنند،چون فکر می کنند با برگزاری جشنواره آرا، اندیشه و تفکر افراد در تضارب قرار می گیرد و می توانند درباره آنها حرف بزنند. پس با وجود انتقادات زیادی که به جشنواره های ایرانی دارم فکر می کنم باید آنها حفظ شوند و در جهت بهبود آنها قدم برداریم. اصلا باید بگویم که من گاهی اوقات فکر می کنم جشنواره فیلم فجر دچار مشکلاتی است. جشن خانه سینما اصلا نمی داند چه کار می کند و چرایی برگزاری جشنواره کودک زیر سوال است اما با این حال باید در جهت بهبودی آن تلاش کنیم.


--------------------------------------------------------------------------

تذکر: کاربر محترم! انتشار مطالب دیگر رسانهها از سوی پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک لزوما به معنای صحت و تایید محتوای آنها نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. در ضمن شما می توانید اخبار و مطالب وزین خود را که تا کنون در هیچ رسانه‌ای منتشر نشده است از طریق بخش "تماس با ما" یا پل ارتباطی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید برای ما ارسال نمایید تا در صورت دارا بودن مولفه‌های لازم، منتشر گردد.

------------- با کلیک بر روی لینکهای ذیل تمامی روزنامه‌های کشور را رایگان مطالعه کنید -------------

روزنامه‌های عمومی | روزنامه‌های اقتصادی | روزنامه‌های ورزشی | سایر روزنامه‌ها| هفته‌نامه و ماهنامه | نشریات استانی

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۲۶۵۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علی امیریان قهرمان ۸۰۰ متر شد

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی فدراسیون دوومیدانی، در جریان برگزاری رقابت ماده ۸۰۰ متر مسابقات بین المللی دو و میدانی دبی علی امیریان در جایگاه نخست قرار گرفت و مدال طلا این رقابت‌ها را کسب کرد.

بر همین اساس این دونده دوهای نیمه استقامت کشورمان موفق شد با ثبت حد نصاب ۱:۴۷.۷۴دقیقه زودتر از سایر رقبا از خط پایان عبور کرد و طلایی شد.

در دوی ۱۰۰ متر بانوان نیز بانوی دوهای سرعت کشورمان موفق شد با ثبت حد نصاب ۱۱.۷۴ثانیه در جایگاه سوم قرار گیرد و صاحب نشان برنز شود.


 

کد خبر 6096022

دیگر خبرها

  • شیراز قهرمان رقابت های کشتی آلیش بانوان
  • همدان خاستگاه شاعران حوزه کودک و نوجوان است
  • علی امیریان قهرمان ۸۰۰ متر شد
  • تجویز داروی خارج از این فهرست ممنوع است
  • اختتامیه پانزدهمین جشنواره ملی شعر کودک ونوجوان رضوی- همدان
  • پایان جشنواره ملی "شعر کودک و نوجوان رضوی" در همدان 
  • پایان جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی در همدان + تصویر
  • ایساتیس پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه
  • جشنواره «اتاق نمونه دانشجویی» دانشگاه علامه‌ طباطبائی برگزار می‌شود
  • جشنواره اتاق نمونه دانشجویی دانشگاه علامه‌طباطبایی برگزار می‌شود