Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشست مشترک اعضای هیات‌رییسه دانشگاه شهید چمران اهواز با معاونان و اعضای هیات‌مدیره راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران با موضوع توسعه همکاری‌ها و استفاده از ظرفیت‌های طرفین در پیشبرد اهداف توسعه علمی و صنعتی، به میزبانی دانشگاه شهید چمران برگزار شد.

‌به گزارش‌ ایسنا٬دکترغلامحسینخواجهرییسدانشگاهشهیدچمراناهواز در این نشست که در سالن جلسات حوزه ریاست این دانشگاه برگزار شد،اظهارکرد:دانشگاه شهید چمران از قدیمی‌ترین دانشگاه‌های کشور با نام قدیمی جندی‌شاپور است که از سال ۱۳۳۴ شروع به کار کرد و اکنون به‌عنوان یک دانشگاه جامع در تمام زمینه‌های علمی فعالیت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه این دانشگاه در دوران جنگ آسیب‌های زیادی دید، افزود: پس از جنگ اقدامات خوبی انجام شد و دانشگاه در زمینه‌های مختلف رشد کرد و اکنون بیش از ۱۷ هزار دانشجو در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی‌ارشد و دکتری در آن تحصیل می‌کنند. درگذشتهپنجدانشگاه از دانشگاه جندی‌شاپور منشعب می‌شدند که شاخه شمالی دانشگاه کنونی لرستان٬ شاخه جنوبی دانشگاه علوم دریایی خرمشهر و شاخه‌های دیگر آن، دانشگاه‌های خاتم‌الانبیاء بهبهان و کشاورزی رامین خوزستان هستند؛ آخرین شاخه نیز دانشگاه صنعتی شهدای هویزه است که البته بنیان خوبی در آن‌جا گذاشته نشد.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به وجود نزدیک به ۶۰۰ عضو هیات‌علمی در این دانشگاه، ادامهداد:حدودپنجهزاردانشجویتحصیلات تکمیلی در این دانشگاه تحصیل می‌کنند که یک هزار و ۵۰۰ نفر در مقطع دکتری و سههزارو۵۰۰نفر در مقطع کارشناسی ارشد هستند. این منطقه از نظر سیاسی، فرهنگی٬ امنیتی و ... منطقه حساسی است، به همین دلیل دانشگاه شهید چمران می‌تواند جایگاه بسیار مهمی در حوزه‌های مختلف داشته باشد.

خواجه ظرفیت‌های دانشگاه را بسیار بالا دانست و افزود: انتظار می‌رفت این دانشگاه در زمینه‌های نفت و گاز و پتروشیمی، زودتر از این فعالیت خود را آغاز کند، اما در هرحال اکنون فعالیت‌ها در خصوص تاسیس دانشکده‌های نفت٬ پتروشیمی و مهندسی علوم زمین و مراکز تحقیقات نفت و پتروشیمی آغاز شده و پروژه‌های آن‌ها در دست احداث است. در مجموع دانشگاه ظرفیت و توانایی بالایی برای همکاری با صنایع مختلف دارد.

وی با بیان اینکه خوزستان در زمینه‌های مختلف دارای گسترگی و ظرفیت بالایی است، عنوان کرد: آموزش عالی در سطح استان به نسبت ظرفیت‌های موجود در آن چندان گسترش و توسعه پیدا نکرده است. دانشگاه شهیدچمران به‌عنوان دانشگاه محور و معین منطقه است؛ استان خوزستان، تنها استانی است که فقط دانشگاه‌های خود استان، یک منطقه آمایش آموزش عالی را در سطح کشور تشکیل می‌دهند.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: این آمادگی را داریم که با راه‌آهن و وزارت راه همکاری داشته باشیم که خوشبختانه این همکاری‌ها آغاز شده و امیدواریم که با توجه به نیاز آن‌ها این همکاری‌ را گسترش دهیم و هم از توانایی دانشگاه در قالب پروژه‌های مورد نیاز سازمان‌ها استفاده شود و هم دانشگاه از امکانات این سازمان‌ها استفاده کند.

همچنین در این نشست، دکتر ابراهیم حاجی‌دولو معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز، اظهار کرد: در تفاهم‌نامه اسفندماه ۹۶هشت محور به‌عنوان اولویت اساتید دانشگاه برای اعلام پورپوزال مشخص شد که عبارت از استراتژی‌های بازاریابی٬ مدیریت دانش٬ ترکدرریل٬ بینایی‌سنجی٬ مطالعات حمل‌ونقل حومه‌ای٬ سیستم‌های هشدار٬ پایدارسازی خط و روش‌های جدید جوش هستند که اطلاع‌رسانی خوبی در این خصوص انجام شد.

وی ادامه داد: تعداد زیاد صنایع در خوزستان موجب افزایش فشار آموزشی و پژوهشی روی اساتید می‌شود، با این وجود در این زمینه ۱۵ پروپوزال مشخص و ارسال شد و یکی از پوروزال‌هایی که از طرف کارگروه پژوهش استان هم مورد توجه قرار گرفته، مستندسازی بخش راه‌آهن در دوران دفاع مقدس است.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه کارهای پژوهشی آرام پیش می‌روند، گفت: اگر اراده طرفین وجود داشته باشد اساتید از انجام پروپوزال‌ها استقبال خواهند کرد. ما احتیاج به تزریق الگوهای جدیدتری داریم که همکاری‌ها را بیشتر کند؛ در حال حاضر یکی از مهارت‌های دانشگاه کارآفرین، اشتغال‌یابی و تقاضامحوری است.

حاجی‌دولو توضیح داد: در این زمینه با الگوبرداری از دانشگاه‌های خارجی، با همکاری وزارت علوم الگویی را دنبال می‌کنیم که دانشجوی کارشناسی ارشد در سال اول موظف به کارآموزی در یک صنعت شود و در سال دوم در همان زمینه پروپوزال خود را تعریف کند تا در هنگام فارغ‌التحصیلی با صنعت آشنا شده باشد.

وی با اشاره به برنامه کاروزی دولت، تصریح کرد: بر این اساس فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در یک شرکت کار کرده و دولت به آن‌ها حق‌الزحمه پرداخت می‌کند تا یا به استخدام همان شرکت در بیایند و یا با استفاده از تجربه خود جای دیگری مشغول به‌کار شوند؛ ما می‌توانیم این طرح را به دوران تحصیل دانشجویان منتقل کنیم تا هم نیازسنجی شده و هم نقش دانشگاه در اشتغال‌زایی بیشتر شود. انجام این کار از طرف دانشگاه و شرکت نیاز به تفاهم‌نامه دارد که به‌طور مشخص با سازمان‌های هدف در استان تعریف شود.

همچنین دکتر عبدالله پارسا معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز، در این نشست عنوان کرد: در دانشگاه رشته‌های متعددی وجود دارد که علاوه بر کارهای پژوهشی، در حوزه ‌آموزش قادر به ارائه آموزش به مجموعه کارکنان دانشگاه هستند؛ بنابراین گروه‌های آموزشی ما می‌توانند خدمات مستمر و زودبازده ارائه دهند و آمادگی ارائه دوره‌های آموزشی کوتاه‌مدت و بلندمدت به کارکنان راه‌اهن را دارند.

وی تصریح کرد: در برنامه پنج‌ساله دانشگاه آمادگی داریم که رشته‌های خاص مورد نیاز راه‌آهن را راه‌اندازی کرده و درآن‌ها هیات‌علمی جذب کنیم؛ از برنامه‌هایی که در حوزه مهارت‌آموزی ‌شروع کردیم ساماندهی فعالیت‌های کارآموزی است و فکر می‌کنم راه‌آهن در بسیاری از رشته‌ها می‌تواند پذیرنده کارورز و کارآموز باشد٬ علاوه بر آن جابه‌جایی کارورزها و گردش‌های علمی در طول سال موضوع دیگری است که راه‌آهن می‌تواند در این زمینه کمک‌کننده باشد.

همچنین در این نشست سعید رسولی مدیر برنامه‌ریزی و عضو هیات‌مدیره راه‌آهن ایران، اظهار کرد: در نشست‌های پیشین در خصوص علاقه‌مندی‌های همکاری‌های دوطرفه دانشگاه صحبت کردیم و تفاهم‌نامه‌ای در اسفندماه ۹۵ با دانشگاه شهیدچمران منعقد شد و در این فاصله عملیات اجرایی دو قرارداد را آغاز کردیم.

وی افزود: ما در حوزه مسافری و پتانسیل‌های حمل بار در استان و در زمینه‌هایی که می‌تواند به حوزه حمل‌ و نقل ریلی یا استفاده بیشتر از آن در استان کمک کند آمادگی همکاری با دانشگاه را داریم. امیدواریم تفاهم‌نامه موجود بستری در راستای دستیابی به شرایط بهتر در زمینه حمل ‌و نقل ریلی در جنوب باشد و از این الگو در سایر نقاط کشور هم استفاده خواهد شد.

مدیر برنامه‌ریزی راه‌آهن ایران با اشاره به تمرکز همکاری‌ها با دانشگاه‌های سطح تهران، گفت: موضوع تمرکززدایی در این زمینه در دستور کار جدی راه‌آهن و شرایط نیز مهیا است. تمام کارهایی که اکنون در جریان هستند قابل تبدیل به موضوع همکاری با دانشگاه هستند.

همچنین، محمدرضا نصرت‌نظامی معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی راه‌آهن ایران، گفت: آهنگ مدرنیته در کشور با ساز راه‌آهن نواخته شده است و شرکت راه‌آهن نماد صنعتی شدن کشور را دارد. خرسندیم که ارتباط راه‌آهن با دانشگاه شهید چمران بیشتر شده است و مفتخریم که راه‌آهن زمینه‌ساز توسعه فعالیت‌های علمی در دانشگاه شود و تجارب شرکت راه‌آهن به دانشگاه انتقال یابد.

ابراهیم محمدی معاون بهره‌برداری سیر و حرکت راه آهن ایران، نیز در این نشست با اشاره به همکاری این شرکت با سازمان بنادر و دریانوردی در زمینه ریل بندر اظهار داشت: مطلوب است با همکاری دانشگاه شهید چمران همایشی با این محور در تهران یا دانشگاه برگزار شود.

وی افزود: دانشگاه در حوزه انتقال بار به ریل می‌تواند نقش مؤثری داشته باشد؛ در اتحادیه اروپا در ازای هر تن باری که از جاده به ریل منتقل می‌شود معادل ۸۶۳ ریال به اقتصاد ملی آن‌ها کمک می‌شود. ما با اجرای طرحی مشابه در ایران متوجه شدیم که به ازای هر تن بار ۸۱۰ ریال به اقتصاد کشور کمک می‌شود. اگر در چنین حوزه‌هایی دانشگاه ما را درک کند، کمک کلانی به اقتصاد کشور خواهد شد.

همچنین نورالله بیرانوند معاون برنامه‌ریزی و اقتصاد حمل و نقل راه‌آهن ایران، در این نشست اظهار کرد: به نظر من نفس این اجتماع و اندیشیدن در حوزه مشکلات ریلی است و ادامه این هم‌فکری و تفکر، اهمیت زیادی دارد. از سیاست‌هایی که ما دنبال می‌کنیم عدم تمرکز و استفاده از ظرفیت‌های منطقه‌ای است که این استان هم، سیاست‌های مورد نیاز ما در حوزه ‌آموزش و تحقیقات را دارد و به همین دلیل نقطه هدف سیاست‌های راه‌آهن همین منطقه است.

وی در خصوص زمینه‌هایی که دانشگاه می‌تواند برای راه‌آهن کمک کننده باشد، عنوان کرد: یکی از این حوزه‌ها POD است که در این زمینه پروژه‌های خوبی نیز تعریف شده است. ما مدل اقتصادی ایستگاه اهواز را بر اساس همین مطالعات تعریف می‌کنیم٬ قصد ما این است که تحقیقات را عملیاتی کرده و در استان ارزش افزوده ایجاد کنیم.

معاون برنامه‌ریزی و اقتصاد حمل و نقل راه‌آهن ایران ادامه داد: همچنین بحث لجستیک استان مطرح است که لازم می‌دانیم مطالعات سفر و بار در یک گستره کامل طراحی شده و تعریف جایگاه ریل در آن مشخص شود. در خصوص قطارهای حومه‌ای نیز از امسال با شتاب بیشتری به آن خواهیم پرداخت که در این زمینه نیاز به انجام مطالعه وجود دارد؛ در حوزه بار نیز اگرچه اطلاعات به صورت پراکنده وجود دارد نیاز به یک مطالعه جامع در آن احساس می‌شود.

بیرانوند با بیان اینکه خروجی تحقیقات پایان‌نامه‌ای کمتر برای صنایع قابل استفاده هستند، افزود: باید به جای اینکه نیازهای صنایع به‌عنوان پایان‌نامه بین اساتید توزیع شود٬ نهادی تعریف شود که در آن تجمیع دانش صورت بگیرد و به‌عنوان یک قطب علمی رشد کند.

مازیار یزدانی معاون فنی و زیربنایی راه‌آهن ایران،نیز در این نشست گفت: در چند سال اخیر با دانشگاه‌ها به‌ویژه در تهران قراردادهایی بستیم و تمام مجموعه راه‌آهن به این نتیجه رسید که این قراردادها خروجی دارند. ما جلسات دیگری برگزار خواهیم کرد تا تنها بر دانشگاه‌های تهران تمرکز نکنیم و از توان و ظرفیت دانشگاه‌های شهرستان‌ها نیز استفاده شود.

همچنین میرحسن موسوی معاون مسافربری راه‌آهن ایران،در این جلسه بیان داشت: در بخش مسافری با توجه به برنامه ششم و توجه جدی دولت نیازمند آن هستیم که در همه استان‌ها مطالعه تقاضای سفر انجام شود که در جنوب می‌توان از ظرفیت دانشگاه شهید چمران برای مطالعه تقاضای سفر قطارهای حومه‌ای٬ بین شهری و دوربرد استفاده کرد.

وی با اشاره به فعالیت ۱۱ شرکت مسافربری متولی حمل‌ونقل ریلی مسافر در کشور، گفت: برای مسیرهای طولانی مانند اهواز - تهران در حال مذاکره هستیم که در طول سال تحصیلی درصد مشخصی تخفیف برای کل دانشجویان در نظر گرفته شود که موافقت کلی این کار از شرکت‌ها گرفته شده است. برای مسیرهای بین‌شهری نیز در حال پیگیری هستیم که با مطالعه تقاضای مسافری، تخفیف‌ها مشخص می‌شوند.

عبدالکریم درویش‌زاده مدیرکل راه‌آهن جنوب، نیز در این نشست اظهار کرد: بررسی راه‌های افزایش مسافر و بار٬ بررسی مشکلات در خصوص زیرسازی و روسازی و پل‌هاوهمچنینبررسیراه‌های افزایش سرعت در مسیرهای ریلی جنوب - که در حال حاضر این سرعت ۱۶۰ کیلومتر در ساعت است - و رساندن آن به ۲۰۰ کیلومتر در ساعت، زمینه‌های مناسبی برای همکاری با دانشگاه است.

وی ادامه داد: در حال بررسی هستیم که دوره‌های آموزشی مصوب خود را از طریق دانشگاه برگزار کنیم. از سوی دیگر نیز پیشرفته‌ترین سیستم سیگنالینگ و مرکز کنترل جنوب که سال گذشته افتتاح شد و کارخانه تولید تراورس‌های بتنی پیش‌زمینه در شهرستان اندیمشک می‌توانند موارد مناسبی برای بازدید استادان و دانشجویان باشند که برای این کار آمادگی همکاری داریم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۲۷۶۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودکفایی در تولید برخی از ملزومات خودرو‌های سنگین در جنوبشرق کشور

 به گزارش خبر گزاری صداوسیما مرکز کرمان این کارخانه ۵ سال پیش بر اساس نیاز صنعتی معدنی و کشاورزی استان کرمان راه اندازی شد که با راه اندازی این کارخانه دیگر نیازی نیست رانندگان به استان های دیگر مراجعه کنند واین تریلر کفی محصول بزرگترین کارخانه سازنده کاربری‌های جاده‌ای در جنوب شرق کشور است.

در 5خط تولید این کارخانه 520نفر مشغول بکارند و با اجرای خط توسعه به بیش از 1000نفر می رسد و تنوع محصولات از 13به 20می رسد .

 ۸۵ درصد قطعات مورد نیاز هم در این واحد فعال صنعتی بومی‌سازی و تولید شده است.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

دیگر خبرها

  • نیاز مصرف برق کشور در سال جدید رشد شتابانی دارد
  • تصویب راه‌اندازی دانشکده خانواده در دانشگاه‌های شهید بهشتی و شریف همچنین تهران
  • دو عضو هیات ‌علمی‌ دانشگاه شهید چمران اهواز در جمع استادان نمونه کشوری
  • اقدامات خشن دولت آمریکا برای خفه کردن گفتمان آکادمیک در مورد حقوق بشر است
  • خودکفایی در تولید برخی از ملزومات خودرو‌های سنگین در جنوبشرق کشور
  • دفتر مطالعات و پژوهش‌های بنیاد شهید و دانشگاه جامع انقلاب اسلامی تفاهم‌نامه امضا کردند
  • مطالعه استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه در مرکز لیزر و پلاسمای اهواز
  • سرآمدان آموزشی ‌دانشگاه‌ شهید چمران اهواز تجلیل می‌شوند
  • احداث زیرگذر بزرگراه شهید چمران تا پایان سال ۱۴۰۳
  • آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی