Web Analytics Made Easy - Statcounter

اکبر کریمی: بالا رفتن نرخ ارز به عنوان یک متغیر وابسته به تصمیمات بانک مرکزی درباره تک نرخی شدن نرخ ارز و جهت گیری نسبت به موسسات پولی و اعتباری غیر مجاز وابسته خواهد بود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از البرز ۲۴ اکبر کریمی کارشناس ارشد مسائل اقتصادی درباره نوسانات نرخ ارز و احتمال گران شدن آن در روزهای آتی در یادداشتی نوشت: نرخ ارز به هر نوع پول خارجی به غیر از ریال داخلی که ما در کشور استفاده می کنیم گفته می شود اما با توجه به اینکه مرجع ارزهای خارجی و پول رایجی که در دنیا بیشتر استفاده می شود دلار است و در کشورهای اروپایی یورو نیز جز پول های رایج است این دو ارز به ویژه دلار جز پول های معتبر دنیا هستند و زمانیکه صحبت از نرخ ارز می شود ذهن ما درباره دلار فعال می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در راستای گرانی نرخ ارز در هفته های آتی می توان دو دلیل عمده متصور شد که نخست بحث تک نرخی شدن نرخ دلار و ارز است که توسط بانک مرکزی این مهم عنوان شد و همانگونه که می دانید در کشور ما دو نوع نرخ ارز وجود دارد که نخست ارز رسمی است که توسط بانک مرکزی اعلام می شود و دوم نرخ ارز آزاد وجود دارد.

همواره ارزش ارز بازاری بالاتر از ارز مرجع بانک مرکزی بوده است و این اختلاف قیمت همواره به عنوان یک گلوگاه فساد از یک طرف و از طرفی دیگر به عنوان منبع درامد برای برخی از مشاغل می توان متصور شد.

هدف بانک مرکزی این است که گپ یا شکاف ایجاد شده بین دو نرخ ارز که گاها اشخاص را به استفاده از نرخ ارز مرجع برای واردات کالاها و خدمات با ارزش متمایل می کند تا به نرخ ارز ازاد بفروشند و یا اینکه ارز مرجع از بانک مرکزی به عناوین مختلف دریافت کنند و در بازار آزاد به فروش برسانند و از این اختلاف قیمت سود ببرند همواره یکی از دغدغه های مدیران بانک مرکزی بوده است .

با توجه به صحبت دکتر سیف درباره تک نرخی شدن نرخ ارز طی هفته های گذشته برای تحقق این مهم باید اذعان داشت که غالبا نرخ دلار ۳ هزار تومان در بانک مرکزی در بازار آزاد به ۳ هزار و ۶۰۰ تومان و یا ۴ هزار تومان هم می رسد لذا بانک مرکزی برای کاهش این اختلاف باید یک میانگینی از این مهم را به عنوان نرخ ارز تک نرخی عنوان کند تا در نهایت اتوماتیک وار شوک به بازار وارد خواهد شد چرا که نرخ ارز رسمی و آزاد ادغام می شوند که شوک قیمتی به بازار خواهد بود در نتیجه افرادی که ارز مرجع در اختیار دارند تمایل دارند آن را در بازار به فروش برسانند و یا اینکه از ارزهای تزریق شده به بازار استفاده کنند.

قاعدتا یک سری مقاومت ها در این مسیر خواهد بود از جمله اینکه بانک مرکزی باید به چه میزان ارز تک نرخی وارد بازار کند تا بتواند بازار را در کسور به ثبات برساند و با انجام این مهم قادر است بازار ارز کشور را تنظیم کند و برخی از مشاغل دلالی ارزی حذف خواهند شد.

شبیه به این عمل را درباره تک نرخی کردن نرخ بنزین تجربه کرده ایم چرا که در سالهای قبل با اختلاف قیمت بنزین آزاد و دولتی مواجه بودیم که این مهم منجر به فساد، قاچاق سوخت و ترویج سیستم های غیر روال در کشور شد که برای مسئولین و مردم خوشایند نبود لذا با یک عزم ملی توانستند این معضل را رفع کنند.

بهترین اقدام این است که ارز را در یک نرخ ثابت بتوانیم تثبیت کنیم و افزایش و کاهش نرخ ارز در کشور وجود نداشته باشد تا مردم بتوانند با ثبات بیشتری به فعالیت های خود بپردازند و خصوصا وارد کنندگان و صادرکنندگان که به نوعی از این بحث نوسانات قیمتی ارز اسیب می دیدند یا دانشجویانی قصد تحصیل در خارج از کشور داشتند بتوانند ثبات نسبی را در این مسیر طی کنند.

موسسات غیر مجاز پولی و بانکی به نوعی بر روی نرخ ارز تاثیرگذار خواهد بود زیرا با توجه به اینکه بانک مرکزی بسیاری از موسساتی که فاقد مجوز هستند را به صورت رسمی و غیر رسمی اعلام کرده و مردم هم به دلیل بیم اینکه سرمایه خود را از دست ندهند پول های خود را از بازار بانکی بیرون خواهند کشید.

یکی از بازارهای سود آور با ریسک کم برای دریافت سود بیشتر بازار ارز است که اگر بانک مرکزی با این روال پیش برود و مردم به این عکس العمل بانک مرکزی واکنش نشان داده و سپرده های خود را از بانک ها و موسسات مالی بیرون بکشند قاعدتا روی نرخ ارز با توجه به رکود در امر مسکن یکی از بازارهایی که مردم تمایل به سرمایه گذاری روی آن دارند بازار ارز است و این دلایلی است که نشان می دهد احتمال می رود در هفته های آتی نرخ ارز بالا رود و بالا رفتن نرخ ارز به عنوان یک متغیر وابسته به تصمیمات بانک مرکزی درباره تک نرخی شدن نرخ ارز و جهت گیری نسبت به موسسات پولی و اعتباری غیر مجاز وابسته خواهد بود.

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۲۹۱۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریزش شدید دلار در راه است | پیش‌بینی تکنیکالیست‌ها از قیمت دلار در روزهای آینده

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس محمدرضا فرزین رئیس‌کل بانک مرکزی کشورمان به منظور توسعه همکاری‌ها و مناسبات پولی و بانکی و همچنین شرکت در پنجاهمین سالگرد تأسیس بانک توسعه اسلامی، تهران را به مقصد ریاض پایتخت عربستان ترک کرد.
در ادامه روند ریزشی دلار، امروز شنبه مظنه دلار در کانال‌های تلگرامی به حدود ۶۱ هزار تومان رسید.
روند نزولی کنونی برای تکنیکالیست‌ها معانی روشنی دارد و بیانگر احتمال تشدید روند نزولی دلار در روزهای آتی است.
یحیی آل اسحاق، رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق گفته است: اگر شوک سیاسی جدید رخ ندهد، احتمالا دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان برمی‌گردد.
فعالان اقتصادی دیگری هم طی روزهای گذشته با دستیابی به خبرهایی مبنی بر مداخله سنگین بازارساز در بازار درهم در دبی، از کاهش نرخ ارز خبر داده‌اند.
محمدرضا فرزین امروز به‌منظور توسعه مناسبات پولی و بانکی و همچنین شرکت در نشست بانک توسعه اسلامی، به عربستان سفر کرده و ظاهراً رایزنی‌هایی درباره گشایش‌های ارزی جدید برای کشور خواهد بود.

کد خبر 847596 برچسب‌ها خبر مهم دلار آمريكا

دیگر خبرها

  • ریزش شدید دلار در راه است | پیش‌بینی تکنیکالیست‌ها از قیمت دلار در روزهای آینده
  • رصد بازار حبوبات در استان یزد
  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟
  • شمش طلا با چه دلاری حراج شد؟‌ + نمودار
  • سیگنال مهم دبی و عربستان به دلار تهران
  • روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد
  • پاسخ معاون رئیسی به انتقادات ارزی قالیباف
  • تامین همه نیازهای ارزی توسط بانک مرکزی