Web Analytics Made Easy - Statcounter

بوی غذا عاملی برای تحریک اشتهاست و بسیاری از افراد عادت دارند که غذا را بو بکشند، اما محققان بر این باورند که برای جلوگیری از افزایش وزن می‌توانید غذا را بو نکشید.صرف‌نظر از اینکه چقدر می‌خورید، بوی مواد غذایی سبب افزایش وزن می‌شود.

همه ما می‌دانیم، عطر غذا عامل مهمی در لذت بردن از خوردن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان این بررسی را روی موش‌ها انجام دادند و دریافتند موش‌هایی که به طور موقت حس بویایی نداشتند، وزن کمتری نسبت به گروه کنترل پیدا کردند. نتایج این بررسی می‌تواند روش جدیدی برای کاهش وزن در انسان باشد.

این مطالعه در دانشگاه کالیفرنیا برکلی به سرپرستی پروفسور اندرو دییلین و سلین ریرا انجام شده است.در این تحقیق از ژن درمانی برای از بین بردن حس بویایی در موش‌ها استفاده شد.

در طول این مطالعه، به دو گروه مورد بررسی رژیم غذایی با چربی بالا داده شد و در حالی که هر دو گروه از یک رژیم غذایی استفاده کرده بودند، موش‌هایی که حس بویایی ضعیفی داشتند، وزنشان ۱۰ درصد افزایش یافت این در حالیست که همتایان آنها با حس بویایی قوی حدود صددرصد افزایش وزن داشتند.

علاوه بر این، موش‌هایی که چاق بودند، بعد از اینکه حس بویایی خود را از دست دادند حتی زمانی که رژیم غذایی با چربی بالا مصرف کردند،به اندازه موش‌های نرمال شدند. در واقع وزن آنها به شکل چربی از بین رفته بود و اندام، عضلات و توده‌های استخوانی تغییری نداشت همچنین موش‌هایی که عدم تحمل گلوکز داشتند، بعد از اینکه وزنشان نرمال شد تحمل گلوکز پیدا کردند.

اگرچه دانشمندان هنوز در حال تلاش برای فهم این نکته هستند که در زمان گرسنگی چه اتفاقی می‌افتد که افراد نسبت به بو حساسیت بیشتری پیدا می‌کنند و اینکه از دست دادن این حس می‌تواند در تغییر وزن تاثیر داشته باشد.

«دیلیین» در این زمینه اظهار کرد: سیستم‌های حسی نقش مهمی در متابولیسم دارند.

متاسفانه، از بین بردن حس بویایی در موش باعث افزایش شدید سطوح نئودرنالین، هورمون استرس شد که با سیستم عصبی سمپاتیک ارتباط دارد و افزایش آن منجر به حملات قلبی می‌شود.

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۳۰۳۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رژیم غذایی گیاهی برای افراد سیگاری مفید است

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، به گفته محققان، خطر ابتلاء به آمفیزم در افرادی که سابقه سیگار کشیدن داشتند و رژیم غذایی گیاهی داشتند، در مقایسه با افرادی که گوشت بیشتری مصرف می‌کردند، ۵۶ درصد کمتر بود.

علاوه بر این، هر چه افراد سبزیجات و میوه‌های بیشتری در رژیم غذایی خود داشته باشند، خطر ابتلاء به آمفیزم در آنها کاهش می‌یابد.

«ماریا جکسون»، محقق ارشد و متخصص تغذیه و استادیار دانشگاه پزشکی نبراسکا، گفت: «شناسایی این عوامل قابل تغییر، مانند رژیم غذایی، برای کمک به کاهش خطر ابتلاء به بیماری مزمن ریوی در افرادی که سابقه سیگار کشیدن دارند، حیاتی است.»

جکسون افزود: «این یافته‌ها با مطالعات قبلی که ارتباط بین انتخاب‌های رژیم غذایی افراد و سلامت ریه‌ها، از جمله کاهش خس‌خس سینه در کودکان و کاهش بروز آسم در کودکان و بزرگسالان را نشان می‌دهند همخوانی دارد.»

برای این مطالعه، محققان بیش از ۱۷۰۰ شرکت‌کننده را در یک مطالعه طولانی‌مدت سلامت قلب دنبال کردند که همه آنها بین ۱۸ تا ۳۰ سال سن داشتند و به مدت سه دهه تحت نظر بودند.

همه آنها تا سال ۲۰ مطالعه سیگاری فعلی یا سابق بودند و پرسشنامه‌هایی را برای پیگیری تاریخچه رژیم غذایی و کیفیت آنها پر کرده بودند.

بیش از ۱۳۰۰ نفر از این شرکت کنندگان در سال ۲۵ مطالعه سی تی اسکن کردند تا ببینند که آیا آمفیزم در آنها ایجاد شده است یا خیر.

آمفیزم، نوعی انسداد مزمن ریوی است، که به دلیل آسیب غیرقابل برگشت به کیسه‌های هوایی در ریه‌ها رخ می‌دهد و میزان اکسیژنی را که این کیسه‌ها می‌توانند به جریان خون منتقل کنند، محدود می‌کند. افراد مبتلا به این عارضه همیشه احساس تنگی نفس می‌کنند.

نتایج نشان می‌دهد که خطر آمفیزم به ازای هر یک واحد افزایش امتیاز رژیم غذایی گیاهی شرکت کنندگان، ۳۴ درصد کاهش می‌یابد. به عبارت دیگر، با مصرف بیشتر غذاهای گیاهی، خطر کاهش یافت.

جکسون گفت: «یافته‌ها نشان می‌دهد که یک رژیم غذایی سالم می‌تواند به سیگاری‌ها، حتی کسانی که برای ترک سیگار تلاش می‌کنند، کمک کند.»

جکسون در ادامه افزود: «ما می‌دانیم که ترک سیگار طولانی‌مدت می‌تواند چالش‌برانگیز باشد و به درمان‌های مکمل مانند رژیم غذایی غنی از مواد مغذی و گیاه محور نیاز دارد تا به حفظ سلامت ریه کمک کند.»

وی افزود: «تحقیقات بیشتری در مورد اینکه چه زمانی انتخاب‌های غذایی بیشترین تأثیر را بر سلامت ریه دارند، مورد نیاز است».

کد خبر 6097584

دیگر خبرها

  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • ۱۰ ماده غذایی که به شما در سفر به سوی کاهش وزن کمک می‌کنند
  • محققان عنوان می کنند؛ نقش موثر رژیم غذایی گیاهی برای سیگاری ها
  • قیمت‌های جهانی مواد غذایی به کدام سو می‌رود؟
  • رژیم غذایی گیاهی برای افراد سیگاری مفید است
  • کاهش آلرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • چرا رژیم غذایی ناسالم باعث سرطان می‌شود؟
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد