Web Analytics Made Easy - Statcounter

قم - مراسم گرامیداشت پنجاه و هشتمین سالگرد ارتحال آیت الله العظمی بروجردی با حضور مراجع تقلید و اساتید حوزه در مسجد اعظم قم برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم بزرگداشت پنجاه و هشتمین سالگرد ارتحال آیت الله العظمی سید حسین طباطبایی بروجردی از مراجع عظام تقلید شیعیان شامگاه پنج‌شنبه با حضور طلاب و فضلای حوزه، شخصیت‌های مذهبی و سیاسی، مسئولان و اقشار مختلف مردم در مسجد اعظم قم برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیات عظام جعفر سبحانی، حسین نوری همدانی و سید محمد علی علوی گرگانی از مراجع تقلید شیعیان در این مراسم حضور داشتند.

همچنین نمایندگان بیوت مراجع تقلید و حضرات آیات علوی بروجردی، سید هاشم حسینی بوشهری، محمد جواد فاضل لنکرانی، مرتضی مقتدایی، ابراهیم امینی، سید احمد خاتمی و کریمی جهرمی از دیگر شرکت کنندگان در این مراسم بودند.

تعدادی از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، تعدادی از نمایندگان مجالس خبرگان رهبری و شورای اسلامی نیز در مراسم سالگرد آیت الله بروجردی حضور داشتند.

همچنین علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس، مسئولان نیروی انتظامی، استانداری و فرمانداری قم، نماینده دفتر مقام معظم رهبری در قم، مسئولان آستان مقدس حضرت معصومه(س)، استاندار لرستان، فرماندار بروجرد و ... در این مراسم حضور داشتند.

آیت الله بروجردی از بندگان صالح خدا بود

حجت الاسلام حسین انصاریان سخنران این مراسم بود که طی سخنانی به بیان ابعاد شخصیتی مرحوم آیت الله العظمی بروجردی پرداخت.

وی با بیان اینکه یکی از دعاهای انبیاء الهی این بود که خداوند آنان را با صالحان محشور کند، اضافه کرد: آیت الله بروجردی یقیناً از بندگان صالح خدا بود.

این استاد حوزه علمیه افزود: برخی از کسانی که شخصیت معنوی آیت الله بروجردی را درک کرده بودند در وصف این مرجع تقلید شیعیان گفته‌اند که وی مرد خدا بود.

وی با بیان اینکه برگزاری مجلس برای بزرگانی مانند آیت الله بروجردی عبادت است، تأکید کرد: کلامی از امام علی(ع) وجود دارد که یاد بزرگان دینی باعث می‌شود درهای رحمت خدا بر روی انسان باز شود.

حجت الاسلام انصاریان اظهار داشت: یکی از دعاهایی که حضرت ابراهیم، یوسف و سلیمان از خدا داشته‌اند قرار دادن آنان در زمره صالحین و مردن در حالی که مسلمان هستند بود و ائمه(ع) قطعاً از بارزترین مصادیق صالحان هستند.

بخشی از زندگی‌نامه آیت الله العظمی بروجردی

آیت الله حاج آقاحسین طباطبایی بروجردی، فرزند حاج علی آقا طباطبایی بروجردی از سادات سلسله طباطبایی بود که نسبت آنان به حضرت امام حسن مجتبی(ع) می‌رسد در ماه صفر سال ۱۲۹۲ هجری قمری در شهر بروجرد دیده به جهان گشود. جد پنجم آیت الله بروجردی به نام سید محمد طباطبایی بروجردی نوه دختری علامه مجلسی است.

آیت الله بروجردی در سال ۱۳۱۸ قمری به نجف اشرف عزیمت کرد و به محضر درس مرحوم آخوند محمد کاظم خراسانی وارد شد و به تحصیل علم پرداخت.

آیت الله بروجردی در سال ۱۳۲۸ هجری قمری با تصدیق علماء اعلام از جمله آیت الله العظمی آخوند خراسانی و شریعت اصفهانی از نجف به ایران مراجعت کرد و در بروجرد اقامت گزید و مدت ۳۳ سال مرجع تقلید اهالی غرب و جنوب غربی ایران و قسمتی از خراسان و ممالک عراق بودند و تدریس اصول فقه را نیز بر عهده داشتند.

ایشان در سال ۱۳۴۴ هجری به مکه معظمه مشرف شدند و در سال ۱۳۴۵ به ایران مراجعت کردند. در این روزگار حوزه علمیه قم با حضور مرحوم آیت الله حائری یزدی یکی از پایگاههای اصلی جهان اسلام و مرکزیت تشیع به شمار می رفت.

پس از آیت الله حائری مرجعیت تامه شیعه در حوزه اقتدار آیت الله بهجت، آیت الله حاج سید محمد تقی خوانساری و آیت اله صدر الدین صدر قرار داشت.

آیت الله بروجردی در محرم سال ۱۳۶۳ هجری به قم مسافرت کردند و در آنجا ساکن شدند و پس از وفات آیت الله اصفهانی در آبان ۱۳۲۵ و به دنبال او مرحوم آیت الله قمی مرجع تقلید شیعیان جهان شدند.

آیت الله بروجردی به حق یکی از دانشمندان بزرگ در یکصد سال اخیر به شمار می روند به طوری که غیر از فقه و اصول که اوج توانایی ایشان را نشان می داد، در زمینه هیئت و ریاضی قدیم نیز سرآمد بودند.

ایشان دارای تالیفات آثار مکتوب فراوان از جمله «طبقات الرواه»، «بیوت الشیعه»، «رساله حول سند الصحیفه السجادیه»، «ترتیب اساتید الکافی» است.

از آثار به جای مانده آیت الله بروجردی مسجد اعظم قم است که در ۲۱ تیرماه سال ۱۳۳۳، مصادف با ولادت امام هشتم شیعیان امام رضا علیه السلام طی مراسم باشکوهی اولین کلنگ آن به دست ایشان زده شد.

از جمله خدمات ایشان می توان به تاسیس کتابخانه‌ها و مدارسی در شهرهای نجف اشرف، کرمانشاه، ساخت مسجد در هامبورگ و همچنین کمک به ساخت مدارس اسلامی اشاره کرد.

آیت الله العظمی حاج آقاحسین طباطبایی بروجردی در شب چهاردهم فروردین ۱۳۴۰ خورشیدی مصادف با ماه شوال سال ۱۳۸۰ قمری پس از شش روز کسالت دعوت حق را لبیک گفت و در زاویه جنوب مسجد اعظم به خاک سپرده شد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۳۲۷۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری ویژه برنامه های گرامیداشت مقام معلم در شهرهای مختلف خراسان رضوی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، همزمان با آغاز هفته مقام معلم زنگ سپاس معلم در مدارس شهرستان فیروزه نواخته شد.

این مراسم با حضور فرماندار و جمعی از مدیران دستگاه‌های اجرایی در محل آموزشگاه ثامن الائمه (ع) شهر همت آباد فیروزه برگزار شد.

سخنرانی، قرائت دکلمه و تجلیل از معلمان آموزشگاه از برنامه‌های این مراسم بود.

همچنین  با حضور فرماندار و جمعی از مدیران دستگاه‌های اجرایی در محل آموزشگاه ثامن الائمه (ع) شهر همت آباد فیروزه برگزار شد.

سخنرانی، قرائت دکلمه و تجلیل از معلمان آموزشگاه از برنامه‌های این مراسم بود.

نواختن زنگ سپاس معلم در مدارس منطقه کدکن

همزمان با ۱۲ اردیبهشت ماه سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری و آغاز هفته معلم، زنگ «سپاس معلم» با حضور جمعی از اعضای شورای اداری بخش کدکن به صورت متمرکز در دبستان دخترانه ام البنین (س) شهر کدکن نواخته شد.

در این مراسم از معلمان شاغل در این آموزشگاه با اهدای شاخه گل توسط دانش آموزان تجلیل به عمل آمد.

تکریم قرآن آموزان مرکز دارالقرآن خاتم النبیین بردسکن از مسئولان ستادی آموزش و پرورش

به همت مدیریت مرکز دارالقرآن خاتم النبیین شهرستان بردسکن قرآن آموزان این مرکز ضمن اجرای سرود در محوطه مدیریت آموزش و پرورش با اهدای شاخه‌های گل از مسولان حوزه ستادی آموزش و پرورش شهرستان بردسکن تجلیل کردند.

برگزارس مراسم بزرگداشت مقام معلم در ششتمد

همزمان با سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری و هفته معلم، آیین بزرگداشت مقام معلم در روز ۱۲ اردیبهشت با حضور فرماندار، مسوولان نهاد‌های اداری روحانیون، نیرو‌های نظامی و انتظامی و فرهنگیان برگزار شد.  

خداداد فروزنده مدیرآموزش و پرورش ششتمد در این مراسم با تبریک گرامیداشت یاد و خاطره استاد شهید مرتضی مطهری و روز معلم گفت: قدردان حضور مسئولان و مدیران نهاد‌های اداری شهرستان برای تکریم معلمان هستیم.

اجرای برنامه‌های مختلف فرهنگی، هنری و سرود دانش‌آموزی  برخی از برنامه‌های بزرگداشت هفته معلم در شهرستان ششتمد بود.

زنگ سپاس معلم در ۲۰۰ آموزشگاه شهرستان بردسکن نواخته شد

همزمان با اولین روز هفته بزرگداشت مقام معلم در مراسمی با حضور فرماندار بردسکن و اعضای شورای اداری با حضور در دبیرستان دخترانه شهید مطهری زنگ سپاس معلم و در ۲۰۰ آموزشگاه دیگر سطح شهرستان بردسکن زنگ سپاس معلم با حضور بخشداران، دهیاران و شورا‌های اسلامی و مدیران مدارس به صدا درآمد.

اعزام ۱۰۰ تیم تکریم از معلمان به مدارس شهرستان بردسکن

همچنین همزمان با دوازدهم اردیبهشت ماه سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری و هفته بزرگداشت مقام معلم ۱۰۰ تیم تکریم متشکل از مدیران ادارات، پیشکسوتان فرهنگی، انجمن اولیای مدارس، دهیاران و شورا‌های اسلامی برای عرض تبریک به معلمان با اهدای شاخه‌های گل و شیرینی به ۲۰۰ مدرسه این شهرستان اعزام شدند.

دیگر خبرها

  • تصاویری از علی لاریجانی و ناطق نوری در یک مراسم سالگرد شهید مطهری/ محسن هاشمی هم آمد
  • مراسم چهل و پنجمین سالگرد شهادت آیت الله مرتضی مطهری برگزار شد + عکس
  • (تصاویر) مراسم سالگرد شهادت آیت الله دکتر مرتضی مطهری
  • عکسی از سید حسن خمینی در حال عیادت از یک مرجع تقلید
  • برگزاری ویژه برنامه های گرامیداشت مقام معلم در شهرهای مختلف خراسان رضوی
  • اعزام ۲۵۰۰ لرستانی به مراسم بزرگداشت ارتحال امام خمینی(ره)
  • مراسم سالگرد استاد شهید مطهری در مسجد نارمک برگزار می شود
  • مراسم گرامیداشت هفته معلم و عقیدتی سیاسی در خوی + تصاویر
  • برگزاری مراسم گرامیداشت فردوسی ترکمن‌ها در همه شهرستان‌های گلستان
  • روایتی اجمالی از زندگینامه، تحصیلات و خدمات حضرت آیت‌الله رئوفی