Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-27@15:40:20 GMT

سهم کوچه پس کوچه‌هایی که بوی قناعت می‌دهند

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۹۳۳۲۱۴

سهم کوچه پس کوچه‌هایی که بوی قناعت می‌دهند

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، اغلب انسان‌های شهرنشین، روستا را با «قناعت»، «متانت»، «قدرشناسی» و «مهمان‌نوازیِ» اهالی‌اش می‌شناسند؛ روستا برایشان تلاش را تداعی می‌کند اما این در حالی است که وقتی واژه روستا در قیاس با شهر و کلان‌شهرها بیان می‌شود، محرومیت و کمبود امکانات را هم با خود به همراه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



جای خالی امکانات، در کوچه پس کوچه‌هایی که بوی قناعت می‌‎دهند
«چیتگر» هم یکی از این روستاهاست،؛ روستایی که گرد محرومیت بر سر و روی دیواره‌های آن نشسته و مردمش زندگی را با نبود امکانات سپری می‌کنند.
هرچند می‌توان گفت مسجد روستای چیتگر قوچان، علمدار محرومیت این روستا و نشانگر امکانات محدود آن است که در گزارشی مجزا به این مسجد می‌پردازیم اما با گذری در کوچه پس کوچه‌های این روستا با 700 اهالی باصفای آن، جای بسیاری از امکانات دیگر خالی است و البته، این روستاها هم بوی «قناعت» می‌دهد و «سخت‌کوشی»، از چهره ساکنانش هویداست.

آفت‌زدگی محصولات و کمبود آب
به سراغ اهالی رفتیم و گفت‌و‌گویی با یکی از اهالی روستای چیتگر داشتیم. حسین رحیمی در گفت‌وگو با ایکنا با بیان اینکه امروزه شرایط آب و هوایی تغییر کرده و با تغییر جو، مثل گذشته بارش نداریم، از بحران آب روستا می‌گوید: یکی از نیازهای مردم روستا آب کشاورزی است اما اخیراً آن را به ما نمی‌دهند؛ در واقع ما زمین قابل زراعت خیلی داریم اما چون آبی هستند، روی آن‌ها کشت دیم جواب نمی‌دهد و به‌خاطر نبود آب نمی‌توانیم کشت کنیم.

همراه این مرد پرتلاش روستایی می‌شویم و به باغ‌هایی که اشاره می‌کند، نگاه می‌کنیم؛ وی ادامه می‌دهد: محصول عمده‌ ما، باغ انگور است که متأسفانه طی پنج سال گذشته، آفت‌زده شده است و پارسال حتی به اندازه نیاز خانواده هم محصول نداشتیم و همه را سرما زده بود، به همین جهت، مردم درآمدی ندارند تا برای اصلاح و بازسازی روستا صرف کنند و یارانه خسارت باغات هم هنوز به ما پرداخت نشده‌است.

مهاجرت از روستایی که گاز هم ندارد
رحیمی ادامه می‌دهد: ما در این روستا، 100 خانوار مهاجر داریم و به دلیل کمبود درآمد، بیکاری، کمبود آب، باغ‌های سرمازده و ...، اکثر اهالی مهاجرت کرده‌اند.
وی با بیان اینکه در روستا گاز هم نداریم، عنوان می‌کند: پیش از این، لوله‌کشی گاز انجام شده‌ است و امسال علمک‌ها را گذاشته‌اند و امیدواریم که گاز روستا تا هفته دولت یا مناسبت دیگری وصل شود.
لبخند پردرد اهالی چیتگر/وقتی سر درد دل‌ها باز می‌شود

از کوچه‌های خاکی چیتگر می‌گذریم و به جمع بانوان روستا می‌پیوندیم که در امام‌زاده روستا دورهم گرد آمده‌اند و مراسم مذهبی برگزار کرده‌اند؛ به محفلشان که وارد می‌شویم، متوجه می‌شوند ما میهمانیم و از ما، استقبال گرمی می‌کنند؛ شاید گمان می‌کنند که ما مسئولیتی داریم و برای بازدید و رفع مشکل‌هایشان، به روستا رفته‌ایم که سر دردِدل‌هایشان باز می‌شود اما اوضاع ظاهری روستا و مسجد، نیازی به شرح ندارد و گویای همه چیز است.
از نبود خانه بهداشت تا صندلی‌‌های فرسوده مدرسه
این ساکنان روستا، با لبخند و صبوری، از دل پردردشان می‌گویند از نبود خانه بهداشت و مشکلاتی که به دنبال داشته است؛ یکی از این بانوان ساکن این روستا ابراز می‌کند: به خاطر نداشتن خانه بهداشت، سختی‌های زیادی را متحمل می‌شویم، مثلا یک بیمار باید مسافتی را پیاده طی کند تا برای مداوا به روستاهای پایین‌تر برسد.

دیگری ادامه می‌دهد: برای مسائل درمانی، لازم است به خانه بهداشت گزل‌آباد و بعد به قوچان برویم تا دفترچه درمانی‌مان را قبول کنند که طی این فرآیند، در مواقع اورژانسی بسیار مشکل‌ساز است؛ مثلا یک روز که دنبال دکتر، مهر و دفترچه و... بودیم، به‌خاطر یک مهر دفترچه به گزل‌آباد رفتیم که فرزندم تشنج کرد، اگر یک خانه یا حتی اتاقی باشد که پزشک حداقل یک روز برای ویزیت بیماران آید، باز هم از نبود پزشک در روستا بهتر است.

از امام‌زاده‌ روستا بیرون می‌آییم و همراه چند تن از این بانوان، وارد مدرسه‌ روستا می‌شویم؛ نیازی به سخن نیست، درو دیوار و کلاس‌های قدیمی، با امکانات حداقلی آموزشی و نیکمت‌های فرسوده که معلوم است سال‌های زیادی از عمرشان می‌گذرد، نیاز این مدرسه را فریاد می‌زنند.
مادر یکی از دانش‌آموزان این مدرسه، از وضعیت نامناسب نیمکت‌ها گلایه می‌کند و می‌گوید: صندلی‌های مدرسه، لباس بچه‌هایمان را سالم نمی‌گذارد، زیرا لباس‌های تازه را زود پاره کرد.

یکی دیگر از اهالی چیتگر، با بیان اینکه دبیرستان پسرانه‌ اینجا فقط رشته زنبورداری دارد و دختران باید برای تحصیل به روستای بالاتر بروند، بیان می‌کند: اینجا قبلاً مجتمع بود و دانش‌آموزان روستاهای بالاتر و پایین‌تر به این مدرسه می‌آمدند اما مجتمع را به روستای بالاتر بردند و دانش‌آموزان ما هم به روستاهای دیگر می‌روند.
به چهره تک‌تک افرادی که از نیازهایشان می‌گویند، نگاه می‌کنم، ساده‌زیستی و قناعت‌شان، مرا به فکر فرو می‌برد؛ خواسته‌های این مردم قانع، چیز زیادی نیست.

به امید آنکه گرد و غبار محرومیت، از چهره اهالی «چیتگر» و چیتگرها، زدوده شود تا لبخند رضایت این مردم پرتلاش و باقناعت، رنگی بگیرد. به امید آن روز...

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۳۳۲۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابزار کشنده زورگیران دهه هشتادی پارک چیتگر تهران را ببینید | تصویر

دیده‌بان ایران نوشت: پیرو گزارش شهروندان در رابطه با زورگیری با قمه توسط ۴ نفر از سرنشینان یک دستگاه خودروی ۴۰۵ در موقعیت میدان گل‌ها منطقه ۲۲، واحد گشت یگان حفاظت بوستان چیتگر به موقعیت اعزام و ۴ سرنشین خودرو که همگی متولد دهه ۸۰ بودند را دستگیر کرد.

با دستگیری نفرات و با بررسی‌های بیشتر از ماشین متهمان ۳ قبضه قمه ۴۰، ۶۰ و ۲۵ سانتی متری کشف شد.  متهمان پس از تنظیم صورت‌جلسه جهت سیر مراحل قانونی تحویل عوامل کلانتری ۱۸۱ وردآورد شدند.

دیگر خبرها

  • در این روستا یک شب در سال همه کوفته می خورند | مراسم «اوکوز قوربانی» در روستای اسفنجان شهرستان اسکو
  • آیین گاوکشان 
  • تخلیه فضولات حیوانی رودخانه روستای همای علیا را آلوده کرد + فیلم و تصاویر
  • بهره‌مندی اهالی روستای سرپله آبدانان ایلام از آب سالم
  • ناآرامی‌ها در ارمنستان به دنبال واگذاری ۴ روستا به جمهوری آذربایجان
  • پیگیری ،مشکلات تردد اهالی روستای رباط قره بیل
  • نبود تیر برق در محله ای از روستای اوغلی تبریز
  • مستند می‌تواند در گسترش فرزندآوری تاثیرگذار باشد/کنجکاوی اهالی روستا برای ساخت یک فیلم
  • گلایه اهالی روستای حمزه آباد مهاباد از وضعیت اینترنت
  • ابزار کشنده زورگیران دهه هشتادی پارک چیتگر تهران را ببینید | تصویر