Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - معاون پيشگيري و درمان اعتياد سازمان بهزيستي کشور گفت: بر اساس آخرين شيوع شناسي اعتياد به طور کلي 4 ميليون و 400 هزار نفر از جمعيت 15 تا 64 سال کشور يک بار تجربه مصرف مواد مخدر را داشته‌اند که از اين تعداد 2 ميليون و 808 هزار نفر مصرف کننده مستمر مواد هستند و اين اعداد با واقعيت فاصله زيادي ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش ايسنا، محسن روشن‌پژوه در نشست خبري خود در ارتباط با آخرين شيوع شناسي اعتياد در کشور گفت: پيمايش ملي خانوار توسط سازمان بهزيستي کشور و ستاد مبارزه با مواد مخدر انجام شد که نتايج آن مدتي قبل مشخص شده بود، اما به دليل ملاحظاتي که وجود داشت، به عنوان مجري طرح منتظر شديم تا ستاد مبارزه با مواد مخدر به عنوان مرجع انتشار اطلاعات و اخبار حوزه اعتياد، نتايج اين شيوع شناسي را منتشر کند.
وي ادامه داد: اين پيمايش مانند تمام پيمايش‌هايي که در حوزه آسيب‌هاي ا جتماعي و اعتياد در دنيا انجام مي‌شود با مشکل کم گزارش دهي به علت قبح مسائلي همچون آسيب‌ها و اعتياد روبه‌روست؛ اين در حالي است که از طرف ديگر مواد مخدر در کشور ايران جرم محسوب مي‌شود. بنابراين در اين پيمايش تلاش کرديم تا از طريق روش "خوداظهاري" نتايجي را به دست آوريم که به واقعيت جامعه نزديک‌تر باشد.
معاون پيشگيري و درمان اعتياد سازمان بهزيستي کشور در ادامه با بيان اينکه در اين پيمايش اگرچه با کم گزارش دهي مواجه بوديم، اما براي برآورد در جمعيت عمومي، روش پيمايش خانه به خانه يکي از بهترين الگوهاي پيمايشي است، گفت: در هر بار اجراي پايلوت اين طرح پرسش‌هاي اصلي را اصلاح کرديم تا به شکلي درآيند که مردم پاسخ بهتري به آن‌ها بدهند. اين در حالي است که شرايط جنسي، سني و شغلي افراد نيز در اين پيمايش مد نظر قرار گرفت و تمام پاکت‌هاي پرسشنامه‌ها نيز بي‌نام و نشان توزيع شدند تا پرسشگران راحت‌تر پاسخ دهند.
روشن‌پژوه در ادامه با بيان اينکه در برخي از شهرهاي کشور اجازه ورود به منزل افراد را داشتيم و در برخي از شهرها به هيچ عنوان اين اجازه داده نمي‌شد، گفت: اين پيمايش به طور کلي در يک جامعه آماري 61 هزار نفري صورت گرفت؛ به طوري که استان‌هاي کشور را به سه دسته پرشيوع، کم شيوع و متوسط‌الشيوع تقسيم کرديم و حجم نمونه در هر استان بر اساس جمعيت و ميزان شيوع اعتياد در آن استان بود و پيمايش بر اساس 30 هزار نقشه و 200 پژوهشگر آغاز شد.
وي در ادامه با اشاره به اينکه اين طرح پژوهشي طي سال‌هاي 94 تا 95 انجام شد، تاکيد کرد: در اين پيمايش به سراغ برآورد اعتياد نرفتيم، زيرا اين کار به تشخيص روانپزشک نياز دارد و هدف ما در اين پژوهش، برآورد مصرف در طول سال گذشته، ماه گذشته، هفته گذشته و تجربه يک بار مصرف (طول عمر) بود.
معاون پيشگيري و درمان اعتياد سازمان بهزيستي کشور در ادامه درخصوص نتايج اين پژوهش تصريح کرد: از 53 ميليون نفر افراد بين 15 تا 64 سال کشور، 24.6 درصد به صورت خودسرانه مصرف داروهاي اعتيادآور و مسکن در هفته گذشته داشته‌اند. همچنين بر اساس اين پيمايش 2 ميليون و 808 هزار نفر از افراد، داراي مصرف مستمر مواد مخدر در هفته و ماه گذشته بودند.
وي درخصوص مصرف مواد مخدر در طول عمر تصريح کرد: وقتي مصرف مواد در طول عمر محاسبه مي‌شود يعني فرد حداقل در تمام طول عمر خود يک بار تجربه مصرف مواد مخدر را داشته باشد که البته منظور از آن اعتياد نيست و اين نوع مصرف شامل مصرف تفنني و آزمايشي است که به اين ترتيب 4 ميليون و 400 هزار نفر از جمعيت 15 تا 64 سال کشور تجربه يک بار مصرف مواد مخدر را داشته‌اند که از اين تعداد 2 ميليون و 808 هزار نفر مصرف مستمر (هفته گذشته، ماه گذشته) داشته‌اند.
به گفته روشن‌پژوه، عدم پاسخگويي در اين پژوه کمتر از 5 درصد بوده است اما راستي‌آزمايي درخصوص صحت اظهارات افراد صورت نگرفته است و به طور کلي نتايج اين پيمايش با واقعيت بسيار نزديک است.
مصرف مواد محرک در ميان مصرف‌کنندگان مستمر مواد مخدر همچنان بالاست
معاون پيشگيري و درمان اعتياد سازمان بهزيستي کشور در ادامه افزود: بر اساس نوع مواد مصرفي در مصرف کنندگان مستمر (2 ميليون و 808 هزار نفر) خانواده ترياک در رتبه اول، حشيش و گل در رتبه دوم و محرک‌ها مانند شيشه در رتبه سوم قرار دارند.
روشن‌پژوه در ادامه عنوان کرد: بر اساس نوع مواد مصرفي، مصرف کنندگاني که در طول عمر به صورت تفنني و يا آزمايشي تجربه مصرف داشته‌اند، بيشتر ماده مصرفي همچنان ترياک بوده و شيشه و کريستال در رتبه دوم قرار دارد و خانواده حشيش، گل و ماري‌جوآنا نيز در رتبه سوم قرار مي‌گيرند.
به گفته وي 53.2 درصد از مصرف کنندگان تفنني و آزمايشي مواد مخدر که حداقل تجربه يک بار مصرف داشته‌اند، 53.2 درصد ترياک، 6.5 درصد حشيش و 7.1 درصد هروئين مصرف مي‌کنند.
وي در ادامه تاکيد کرد: بنابراين مصرف مواد محرک هنوز هم در ميان مصرف کنندگان مواد بالاست و نبايد فريب آن را بخوريم که مصرف شيشه در جامعه کم شده است؛ به طوري که مصرف شيشه در ميان کساني که مصرف تفنني دارند، همچنان در صدر است و نبايد از اين مسئله غافل شويم.
تغيير الگوي اعتياد از "شيشه" به "گل"
پديده چندمصرفي مواد مخدر
معاون پيشگيري و درمان اعتياد سازمان بهزيستي کشور در ادامه به تغيير الگوي مصرف در کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر با تغيير الگوي مصرف از شيشه به حشيش (گل) مواجهيم و آنچه باعث شده مصرف خانواده حشيش و ماري‌جوآنا بيشتر گزارش شود، اين نيست که شيشه از مصرف افراد حذف شده است، بلکه حشيش نيز به مواد مصرفي قبلي آن‌ها اضافه شده است و در حال حاضر با پديده چند مصرفي روبه‌رو هستيم.
روشن‌پژوه در ادامه به تشريح وضعيت مصرف گل در کشور پرداخت و گفت: مصرف کنندگان گل 85 درصد مرد بوده که اغلب مردان مجرد هستند و تحصيلات آن‌ها کمتر از ديپلم و يا ديپلم است و حدودا 30 درصد آن‌ها بيکار هستند.
وي ادامه داد: 14.8 درصد از کساني که گل مصرف مي‌کردند دانشجو هستند و 3.7 درصد از مصرف کنندگان گل نيز دانش‌آموزان در حال تحصيل هستند.
معاون پيشگيري و درمان اعتياد سازمان بهزيستي کشور ادامه داد: 51.9 درصد از مصرف کنندگان گل بين سن 15 تا 29 سال قرار دارند.
به گفته وي متاسفانه مصرف کنندگان گل همزمان مصرف قليان، سيگار، مواد محرک و مشروبات الکلي را نيز تجربه مي‌کنند؛ به طوري که 80 درصد مصرف کنندگان گل مصرف همزمان مشروبات الکلي نيز داشته‌اند.
معاون پيشگيري و درمان اعتياد سازمان بهزيستي کشور افزود: مصرف مواد محرک مانند گل، رفتارهاي پرخطر جنسي محافظت نشده را نيز بيشتر مي‌کند؛ به طوري که مصرف گل به همراه تزريق يک ماده مخدر ديگر 34.9 درصد گزارش شده است.
روشن‌پژوه درخصوص انگيزه مصرف مواد از سوي افراد ادامه داد: درصد بسيار زيادي از افراد مصرف کننده گل عدم تفريح و تفنن را علت مصرف خود اعلام کرده‌اند که 33.8 درصد را تشکيل مي‌دهند. اين در حالي است که 19 درصد از مصرف کنندگان گل نيز به خاطر جلب توجه و 17 درصد نيز به خاطر مواجهه با مشکلات زندگي اقدام به مصرف اين مواد کرده‌اند. 84.6 درصد از مصرف کنندگان گل و 15.4 درصد از مصرف کنندگان آن زنان هستند.
روشن‌پژوه در ادامه با هشدار نسبت به آنکه الگوي غالب مصرف مواد مخدر در کشور چند مصرفي شده است، گفت: 30.5 درصد از افرادي که براي اولين بار مصرف را تجربه کرده‌اند، دو مصرفي بوده‌اند. 15 درصد سه مصرفي، 8 درصد چهار ماده‌اي و 5 درصد پنج ماده‌اي بوده است. اين در حالي است که افرادي که به طور مستمر مواد مصرف مي‌کنند نيز (2 ميليون 808 هزار نفر) 5 درصد سه ماده‌اي بوده که 140 هزار نفر را شامل مي‌شود.
وي در خصوص وضعيت تزريق در کشور نيز اظهار کرد: در حال حاضر برنامه‌هاي گسترده‌اي جهت کاهش آسيب در کشور اجرا کرده‌ايم که باعث کنترل اچي آي وي مثبت در کشور شده است. با اين حال در اين پيمايش ديديم که حدود 4.7 درصد افراد مصرف کنندگان تجربه تزريق را داشتند.
معاون پيشگيري و درمان اعتياد سازمان بهزيستي کشور افزود: درصد قابل توجهي از کساني که تجربه تزريق دارند، تزريق غير بهداشتي با سرنگ‌هاي دست دوم را تجربه مي‌کنند (تزريق مشترک) به طوري که فقط 37.6 درصد سرنگ نو مصرف کردند و 62.4 درصد سرنگ غير استريل و مشترک داشتند.
روشن‌پژوه ادامه داد: با وجود گسترش بيش از 8000 مرکز درمان اعتياد در کشور فقط 13.8 درصد از مصرف کنندگان مواد مخدر تجربه درمان جايگزين با متادون يا بوپرنورفين را دارند و از درمان‌هاي رسمي استفاده کردند.
سن شروع اعتياد در زنان به کمتر از 30 سال رسيد
معاون پيشگيري و درمان اعتياد سازمان بهزيستي کشور گفت: بر اساس پيمايش ملي اعتياد فقط 3.8 درصد از مصرف کنندگان زن تحت پوشش درمان اعتياد هستند که اين مسئله نشان دهنده ملاحظات فرهنگي و اجتماعي زنان در گزارش اعتيادشان است و نشان مي‌دهد که بايد درمان اختصاصي زنان را در جامعه افزايش دهيم؛ زيرا اکنون درمان در اين گروه بسيار سخت است و به علت ملاحظات اجتماعي براي درمان مراجعه نمي‌کنند و الگوهاي درمان آن‌ها نيز محدود است.
روشن‌پژوه ادامه داد: حدود 2.3 درصد از زناني که تجربه مصرف مواد داشته‌اند، تزريق را نيز تجربه کرده‌اند؛ اين در حالي است که 75 درصد آن‌ها از سرنگ نو و استريل استفاده کردند و 25 درصد تجربه تزريق مشترک داشتند.
وي درخصوص نوع ماده مصرفي در زنان نيز تصريح کرد: ترياک بيشترين ماده مصرفي در زنان است و پس از آن شيشه بوده و سوخته ترياک در رتبه سوم قرار دارند. به اين ترتيب مصرف مواد مخدر در ميان زنان در رتبه اول است.
روشن‌پژوه افزود: ميانگين مصرف در جامعه زنان تغييري نکرده و نمي‌توانيم بگوييم اعتياد جوان‌تر شده، بلکه سن شروع مصرف مواد مخدر در دهه 15 تا 29 سال تغيير کرده و زنان در اين گروه سني بيشتر به مصرف مواد مخدر گرايش پيدا کرده‌اند.
وي تصريح کرد: در واقع سن شروع مصرف در زنان کمتر از 30 سال، کاهش يافته است و ميانگين کلي سن شروع مصرف مواد در کشور 24.3 سال است و تجربه افراد مصرف کننده در مردان 24.1 سال و در زنان 26.2 سال است.
روند افزايشي ميل مصرف مواد در زنان جوان
به گفته معاون پيشگيري و درمان اعتياد سازمان بهزيستي کشور، ميانگين سن شروع مصرف در مردان و زنان خيلي متفاوت نيست، اما قبح مصرف در زنان جوان کمتر شده و آمار مصرف آن‌ها به مردان نزديک‌تر شده است و ميل به مصرف در زنان جوان در حال افزايش است.
وي درخصوص وضعيت پروتکل‌هاي درماني براي موادي همچون، گل، گراس و ماري‌جوآنا نيز گفت: در حال حاضر درمان حشيش، گل و... درمان‌هاي غير دارويي است و پروتکل‌هاي روان‌درماني به صورت جداگانه براي آن‌ها ارائه مي‌شود، اما درمان دارويي براي آن‌ها وجود ندارد و داروهاي تجويز شده نيز فقط براي عوارض جانبي اين مواد تجويز مي‌شود و در واقع علامت‌درماني براي آن‌ها صورت مي‌گيرد. اما براي کاهش وابستگي فرد به اين مواد، مداخلات به صورت روان‌درماني است.
انتهاي پيام

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۳۶۶۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هیچ چیز جز گوشی موبایل لازم ندارید

محمدرضا خردمندان کارگردان سینما در اولین دورهمی جشنواره «آسمون» ویژه تولیدات فضای مجازی نوجوان به اهمیت فیلمسازی در نوجوانی اشاره کرد و گفت: هیچ چیز جز گوشی موبایل لازم ندارید.

به گزارش ایسنا، طبق گزارش رسیده،اولین دورهمی آسمونی‌ها در جشن ۱۰ سالگی فعالیت «بادبوم» ویژه فعالیت‌های سینمایی نوجوان‌ها در مجموعه‌های سینمایی و تلویزیونی، با حضور حمید امامی دبیر جشنواره و محمدرضا خردمندان کارگردان سینما در خانه هنرمندان برگزار شد.

ابتدا، سید حمید امامی مدیر بادبوم به جمع هنروران نوجوان حاضر در جشن اشاره کرد و گفت: ما در این جمع قرار بود یک دورهمی ساده داشته باشیم اما کار گسترده شد و بخاطر محدودیت‌ فضا، نصف بچه‌هایی که قرار بود دعوت شوند، دعوت نشدند و ان شالله دورهمی بعدی در ورزشگاه آزادی باشد.

امامی: تلاش کردیم موضوعات «آسمون» را مطابق با نوجوانان انتخاب کنیم/ می‌توانید آینده خود را بسازید

او به آغاز فعالیت بادبون در سال ۹۳_۱۳۹۲ پرداخت و از خانواده‌های بچه‌های عضو بادبوم قدردانی کرد و افزود: از تمام پدر و مادران بچه‌های عضو بادبوم بخاطر اینکه این‌ سال‌ها با ما ساختند، درحالی که بارها موقعیت بادبوم عوض شد، تشکر می‌کنیم.

دبیر جشنواره «آسمون» از آغاز یک جشنواره جدید خبر داد و ادامه داد: امروز آغاز رسمی جشنواره آسمون است؛ این جشنواره ویژه تولید محتوای برای بچه‌های ۹ تا ۱۸ سال است که جوایز بسیار ارزشمندی دارد و که آغاز رسمی آن با شماهایی است که در این مدت با ما بودند.

امامی با بیان اینکه موضوعات و جوایز و تمام جزئیات جشنواره در asemoonfest.ir آمده است،  تاکید کرد: سعی شد موضوعاتی انتخاب شود که کاملا مربوط با نسل ضد و دهه هشتاد و نودی‌ها باشد چون می‌خواهیم ثابت کنیم نوجوان‌ها می‌توانند آینده‌ خودشان را شکل بدهند.

خردمندان:‌ برای فیلمسازی از خودتان شروع کنید

سپس، محمدرضا خردمندان کارگردان سینما در سخنانی نوجوانی را بهترین دوره زندگی هر فرد دانست و افزود: باید برای دوره نوجوانی به‌شدت تلاش کرد و اشتباه اینجا جایز است و حتما در بزرگسالی می‌توان از اندوخته‌های آن استفاد کرد.

او از تکرار تجربه در نوجوانی به‌عنوان یک توصیه یاد کرد و تاکید کرد: در نوجوانی باید بسیار تجربه کرد؛ این دوره فرصتی برای آزمون و خطاست و هیچ اشکالی ندارد که خطا کنیم، چراکه این تجارب مواد خام آینده خواهند شد تا از آن‌ها استفاده مفید کنیم.

این فیلمساز در توصیه‌هایی برای نوجوانانی که قصد دارند در عرصه فیلمسازی و بازیگری فعالیت کنند، گفت: من خودم در سینما کارم را با فیلم کوتاه و ارزان‌قیمت شروع کرده‌ام. به بچه‌هایی که می‌خواهند کارگردانی و بازیگری را در آینده دنبال کنند، توصیه می‌کنم از خودتان و تجارب و خاطراتتان شروع کنید؛ تمام آنچه که شما هستید و تجریه شخصی دارید و آن چیزهایی که هویت شماست برای شروع فیلمسازی به شما کمک خواهند کرد.

خردمندان: به اولین چیزی که نیاز دارید، ایده است

خردمندان از ایده به‌عنوان اولین مرحله برای فیلمسازی یاد کرد و گفت: یک فیلمساز و نویسنده اول چیزی که برای شروع نیاز دارد، ایده است. من در ابتدای راه یک توصیه دارم، به تجربیات شخصی خودتان رجوع کنید چون بهترین ایده فیلمسازی از خودتان و خاطرات شماست پس در خاطرات‌تان جستجو کنید که چه لحظاتی در زندگی دارید که شما را تحت تاثیر قرار داده و آن اتفاق را به خوبی می‌شناسید و همراه با رنج و حس غرور و ... است و نسبت به آن اطلاعات کامل دارید و همین‌ها قابلیت ساخت یک فیلم کوتاه را به شما خواهد داد، چراکه به ابعاد آن اشراف دارید.

او به ذکر نمونه‌هایی از تجارب مشترک بچه‌ها پرداخت و عنوان کرد: درباره دوچرخه و شغل پدرتان و موضوعاتی که به‌خوبی آن را می‌شناسید، فیلم بسازید که جزئیات قابل لمس از آن‌ها در ذهن داشته باشید که همگی برامده از تجربه شخصی شماست. همه فیلمسازان بزرگ، اولین داستان و شعر و فیلم را از تجربه درونی و غنی شده خودشان ساخته‌اند. البته اینکه آیا این خاطرات به‌تنهایی برای ساخت فیلم کافی است، باید بگویم خیر! بلکه باید به آن‌ها واقعیت و تخیل اضافه کنیم تا فیلم به یک اثر هنری تبدیل شود.

کارگردان "بیست و یک روز بعد" تجاربی از فیلمسازی خود را با نوجوان‌ها به اشتراک گذاشت و گفت: من وقتی نوجوان بودم در اوایل دهه ۷۰ یک همکلاسی داشتم که شرایط اقتصادی خوبی نداشت و همین موجب مشکلاتی می‌شد که مدیران مدرسه قصد داشتند او را اخراج کنند و  این سوژه برای من محور یک داستان شد چون او را به‌خوبی می‌شناختم.من این داستان را با چاشنی تخیل نوشتم و چاپ شد و اولین تجربه نویسندگی من رقم خورد و من فهمیدم می‌توانم از خاطراتم داستان بنویسم. در ادامه من برای فیلمسازی از این روش استفاده کردم و فیلم "بیست و یک روز بعد" که قصه‌ی واقعی داشت را با هدف حرکت به‌سمت درون مایه تخیل به آن آمیخته شد تا بتوانیم در فیلم حرفی داشته باشیم.

خردمندان خطاب به حاضرین گفت: توصیه می‌کنم تجربیات و خاطرات‌ خودتان را درباره موضوعات و دوستانی که به‌شدت آن‌ها را می‌شناسید، بنویسید که برای شما تولید داستان می‌کنند. به‌نظرم فیلم ساختن به‌شدت ارزان و آسان شده و هیچ چیز جز گوشی موبایل برای فیلم‌سازی لازم نیست و این امکاناتی است که در دست همگی قرار دارد.

او افزود: بچه‌هایی که می‌خواهند بازیگر شوند باید ده برابر یک نقش را در زندگی روزمره خودشان بازی کرده باشند و ده‌ها قدم از یک تست بازیگری جلوتر باشند و یادبگیرند که تقلید کنند و افعال دیگران را شبیه‌سازی کنند و برای نقش‌های مختلف شناسنامه درست کنند. مدل راه رفتن، حرف زدن و فکر کردن زندگی افراد و مشاغلی  مثل نجار، بنا و پزشک را مرور کنند تا آماده همکاری با یک فیلم باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • چرا شروع فصل بهار برای افراد آلرژی ایجاد می‌کند؟
  • هیچ چیز جز گوشی موبایل لازم ندارید
  • آموزش فنی و حرفه ای رایگان برای ترک کنندگان
  • ماجرای گاز «خنده» در قلیان اکسیژن صحت دارد؟/ قلیان اکسیژن اعتیاد آور نیست؟
  • رشد کمتر از انتظار اقتصاد ژاپن
  • ترک مصرف کافئین با ۲ روش ساده
  • اعتیاد به کافئین را بی دردسر ترک کنید
  • متلاشی شدن باند مواد مخدر صنعتی در ماهان