Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-30@16:36:17 GMT

۱۸ هزار قلیان در خوزستان جمع آوری و امحاء شد

تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۹۴۸۰۱۷

۱۸ هزار قلیان در خوزستان جمع آوری و امحاء شد

اهواز- مدیر سلامت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت استان  خوزستان عنوان کرد:سال گذشته بالغ بر ۱۸ هزار قلیان در سطح پارک ها و قهوه خانه جمع آوری شده و با حضور مسئولان استانی، همکاری شهرداری و اماکن انتظامی آن ها را امحا کردیم.

به گزارش خبرنگار قدس آنلاین، فرهاد صفدری در نشست خبری هفته ملی بدون دخانیاتکه ظهر امروز در این مرکز برگزار شد،با اشاره به اینکه یکی از اقداماتی که در هفته ملی دخانیات داشته ایم تشکیل کمیته استانی کنترل دخانیات بوده است، اظهار کرد: این کمیته با حضور دستگاه های مرتبط به گونه ای نقشی در بحث کنترل هم در سطح پارک ها و فضای سبز شهری و هم در سطح قهوه خانه ها، سفره خانه ها و اماکن مسقف دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: خروجی این جلسه تسریع کار به شهر ها با محوریت فرمانداری ها، در حوزه پارک ها و فضای های سبز شهری با محوریت شهرداری ها و در حوزه قهوه خانه ها، سفره خانه ها و رستوران ها با محوریت اصناف و اماکن نیروی انتظامی در خصوص برخورد با عرضه قلیان در اماکن عمومی است.
مدیر سلامت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت استان خوزستان در ادامه با بیان اینکه به استناد به بند۸ ماده یک آیین نامه اجرایی قانون جامع کنترل مبارزه ملی با دخانیات که از سال ۸۵ مصوب شد عنوان کرد: از سال ۸۵ ما قانون برای دخانیات داریم و طبق ماده ۸، یک آیین نامه اجرایی این قانون که اماکن عمومی را تعریف می کند همچنین به استناد ماده ۷ و ۸ آیین نامه اجرایی عرضه و استعمال مواد دخانیات در اماکن مشروح این بند یعنی اماکن عمومی در واقع خلف قانون است.
صفدری گفت: این اماکن شامل رستوران ها، سفره خانه ها، قهوه خانه ها، چای خانه ها، مجامع جلسات و کنفرانس ها، وسایط نقلی عمومی بلاخص پارک ها وفضاهای سبز شهری می باشد.
وی ادامه داد: به استناد ماده های ۷ و ۸ آیین نامه اجرایی متولی کنترل دخانیات در اماکن عمومی یعنی در بحث پارک ها و فضاهای سبز شهری نیز شهرداری مکلف به کنترل دخانیات می باشد.
مدیر سلامت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت استان خوزستان با بیان اینکه یکی از مصوبات محوری با توجه به اینکه در فصل تعطیلی مدارس و دانشگاه ها هستیم، گفت: در واقعا قشر بالنده و پویا جامعه اکنون در فراغت از تحصیل خودشان به سر می برند وبسیار مهم است که زمینه گرایش به دخانیات در سطح اماکن عمومی به شکل تشدیدی یافته ای کنترل شود.
صفدری تاکید کرد: یکی از مصوبات محوری در جلسه استانی دخانیات و به طبع آن در کمیته های شهرستانی بحث کنترل دخانیات در سطح پارک و فضاهای سبز شهری است و این در دستورکار کمیته های استانی وشهرستانی قرار گرفته است.
وی بااشاره به اینکه یکی از نکات بسیار مهمی این است که متوالیان امر رعایت کنند و در صورتی که بازرسان بهداشت محیط ما با موارد متخلف قانون مواجع شود اقدام به پلمب محل می کنند گفت: همکاری اماکن و نیروی انتظامی بحث عرضه قلیان ها و دخانیات در رستوران ها، چای خانه های و سفره خانه ها است بلاخص در ساعت پایان شب و در زمانی که مراجعه مردم به این اماکن بیشتر است.
مدیر سلامت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت استان خوزستان اضافه کرد: بحث نظارت بر عرضه قلیان و دخانیات در رستوران ها، سفره خانه ها به صورت تشدیدیافته و ویژه در دستورکار شبانه بارزسان بازرسی بهداشت محیط مرکز بهداشت قرار دارد و در صورت مواجع با موارد تخلف برخورد قانونی انجام می شود.
صفدری با اشاره به اینکه در کنار بحث نظارت و بازرسی، بحث ارائه خدمات ومشاوره ای درمان ترک دخانیات در مراکز بهداشت در دست اجرا است گفت: ارائه خدمات مشاوره ای و در مانی ترک دخانیات در مراکز بهداشت در دست اجرا است این خدمات در حال حاضر در قالب مرکز ترک دخانیات که در مراکز بهداشت شهرستان ها یک مرکز تحت عنوان مرکز ترک دخانیات تعریف، که یک پزشک آموزش دیده و کادر روانشناس تعریف شده دارد و افرادی که تمایل به ترک دخانیات باشد و از ترک دخانیات جان به لب شده به نوعی میتواند به مرکز بهداشت شهرستان ها در تمام شهرستان ها تحت پوشش و ترک دخانیات را دریافت کنند.
وی افزود: در حال حاضر ۱۶ مرکز فعال در شهرستان های استان خوزستان در بحث ترک دخانیات در حال فعالیت هستند که اگر شهرستانهایی مرکز ترک دخانیات نداشته اند به مراکز بهداشت مجاورعودت می دهد و افراد می توانند از مراکز ترک دخانیات در راستای دریافت خدمات مشاوره ای و دارویی استفاده کنند.

مدیر سلامت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت استان خوزستان از ارائه خدمات ترک دخانیات و مشاوره ی در قالب بسته خدمات نظام نوین سلامت خبر داد و بیان کرد: این بسته به اصطلاح مشخصا یک بسته خدمات ایران پن که این دواقع بسته خدمات غیر واگیر است، که در این قالب تمام مراکز بهداشت درمانی می توانند خدمت مشاوره ای و ترک دخانیات با توجه به حضور پزشک و روانشناس در واقع ارائه کنند در حال حاضر می توانند به مراکز بهداشت مراجعه کنند و در مراکز ترک دخانیات به صورت متمرکز و کانونی خدمت قابل ارائه و در حال ارائه است.
صفدری بابیان اینکه در سال گذشته بالغ بر ۱۸ هزار قلیان در سطح پارک ها و قهوه خانه جمع آوری شده است اظهار کرد: با حضور مسئولان استانی و همکاری شهرداری و اماکن انتظامی آن ها را امحا کردیم.
وی اضافه کرد: متاسفانه این قلیان ها جایگزین می شوند و حداقل هزینه فرد دوباره این کار پررونق و پردرآمد را دوباره راه اندازی می کنند.
مدیر سلامت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت استان خوزستان همچنین از برتری دانشگاه علوم پزشکی در بین ۱۰ دانشگاه برتر ایران در ارتباط با کنترل دخانیات و استان پیشرو در بحث کنترل دخانیات معرفی شده است.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۴۸۰۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت بهداشت و درمان در اصلاح فرهنگ فرزندآوری یاری‌رسان‌ باشد

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله حبیب الله شعبانی صبح امروز در جمع خبرنگاران بیان کرد: در بحث جمعیت ابتدا تشکر می‌کنم از مجموعه‌های فعال فرهنگی و حلقه‌های میانی، مدیر کل امور بانوان استانداری همدان که زحمات زیادی در حوزه جمعیت در استان کشیدند.

وی ادامه داد: ریشه اصلی جمعیت به فرهنگی که به صورت تاریخی در جامعه ریشه دار شده بر می‌گرد و با توجه به شعارهایی که در دهه هفتاد مطرح شده و حتی قبل از انقلاب در فضاهای شهری بین اقشار مختلف مطرح بوده که فرزند کمتر را نماد روشنفکری نماد امروزی بودن می‌دانستن و متأسفانه این فرهنگ همچنان حاکم است مشکل اصلی جمعیت در جامعه را فرهنگی دانستند.

شعبانی با اشاره به اینکه بعضی‌ها مسائل اقتصادی را در بحث مسئله جمعیت بیان می‌کنند، افزود: شاید برای بعضی خانواده‌ها اقتصاد مهم باشد اما یک نکته وجود دارد که ضعف اقتصاد بر این نگاه فرهنگی تأثیر گذاراست اما ریشه اصلی همان مسئله فرهنگی است که به اندیشه و جهان بینی جامعه برمیگردد که شاید نیازمند اصلاح باشد.

امام جمعه همدان تصریح کرد: نکته حائز اهمیت توجه به عملکرد خانه های بهداشت و مراکزی که در علوم پزشکی به صورت مستقیم با خانم های باردار در ارتباط هستند این مجموعه‌ها در اصلاح فرهنگ بسیار تأثیرگذار هستند و وزارت بهداشت و درمان یکی از مهمترین ارکانی است که می‌تواند در اصلاح این شرایط کمک کند.

وی اظهار کرد: هر چقدر حلقه های میانی تلاش بکنند خانه‌های بهداشت و پزشکان که جامعه به آنها مراجعه می‌کنند در این موضوع مؤثرتر هستند.

شعبانی در پایان گفت: باید دقت کرد که ما در حوزه جمعیت از کجا ضربه خورده ایم از همانجا درصدد اصلاح شرایط باشیم.

کد خبر 6090771

دیگر خبرها

  • کارگاه آموزشی مهارت های زندگی با موضوع پیشگیری از اعتیاد برگزار شد
  • دستگیری سارقان اماکن خصوصی و خانه باغ ها در مهاباد
  • دستگیری متهمان ۲۰ فقره سرقت از اماکن دولتی و خصوصی در طرقبه شاندیز
  • غذا دادن غیراصولی منجر به افزایش سگ‌های پرسه‌زن می‌شود
  • عملیات امحاء مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد
  • نگران مصرف قلیان هستیم/ دکه‌های مطبوعاتی مجوز عرضه دخانیات ندارند
  • قلیان اکسیژن چیست و چه خطراتی می‌تواند داشته باشد؟
  • قلیان اکسیژن؛ یک پک عمیق به سمت ناکجا؟!
  • کشف و ضبط بیش از ۴ تن لبنیات سنتی غیربهداشتی در کرمانشاه
  • وزارت بهداشت و درمان در اصلاح فرهنگ فرزندآوری یاری‌رسان‌ باشد