Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-28@04:00:31 GMT

پاک کردن خاطرات تلخ ممکن می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۹۴۸۱۷۳

پاک کردن خاطرات تلخ ممکن می‌شود

دانش>دانش - همشهری آنلاین:
گروهی از محققان دانشگاه مک‌گیل و کلمبیا در آزمایشی جدید موفق شده‌اند بخشی از خاطرات تعیین شده در حلزون‌ها را پاک کنند.

براساس گزارش ساينس ديلي، هر انساني خاطراتی تلخ از گذشته را به دوش مي‌كشد كه پاك كردن آن مي‌تواند باري سنگين را از وجود بردارد.

از اين رو پژوهشگران دانشگاه مک‌گیل و کلمبیا در آزمايشي جديد تلاش كردند تا خاطراتی معین را از حافظه حلزون‌ها پاك كنند، تلاشي كه موفقيت‌آميز بوده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



موفقيت در اين آزمايش دانشمندان را اميدوار كرده‌است كه روزي بتوانند داروهايي را با هدف پاك كردن درد و رنج‌ها و خاطرات گذشته براي انسان توليد كنند، دارويي كه بر خاطرات شيرين و مثبت اثري نداشته‌باشد.

خاطرات در ذهن فرایندی ویژه را دنبال مي‌كنند: خاطرات درازمدت از طریق سیناپس‌ها یا ارتباط بین سلول‌های عصبی صورت می‌گیرد. این ارتباط سیناپسی یا گفت‌وگوی سلول‌های عصبی از طریق سیناپس‌ها می‌تواند قوی یا ضعیف باشد. ارتباط سیناپسی قوی مسئول نگهداری خاطرات در بلندمدت است.

به گفته محققان با تغيير شدت فعاليت سیناپس‌ها مي‌توان خاطراتی مشخص را متوقف يا پاك كرد. در حافظه انسان دو نوع خاطره ضبط می‌شود: خاطرات فعال و خاطرات تصادفی. خاطرات فعال مربوط به رویدادی معین‌ هستند و خاطرات تصادفی با رشته‌ای از الهامات يا تداعي‌ها ارتباط دارند. دانشمندان دریافته‌اند که این دو نوع خاطره حاصل فعالیت دو نوع مختلف از مولکول PKM هستند. با غیرفعال کردن یکی از این دو نوع مولکول می‌توان نوع خاصی از خاطرات را نیز پاک کرد.

به گفته دانشمندان تعیین اينكه کدام سلول‌ها مسئول کدگذاری خاطرات معین‌ هستند كاري دشوار است؛ و دشوارتر از آن بررسی تغییرات در شدت خاطرات است. با این حال در آزمايش جديد دانشمندان توانستند شدت ارتباط سیناپسی که مخصوص حفظ خاطرات بلندمدت است را تغییر دهند.

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۴۸۱۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۳۰ درصدی ذخیره خون بند ناف نوزاد در هرمزگان

ابراهیم کوهکن مسئول بانک خون رویان هرمزگان گفت: در این مدت ۳۲ نمونه موفق در بانک خون بند ناف نوزاد استان ذخیره شده است.

 کوهکن افزود: پارسال ۵۰۰ نمونه موفق بند ناف نوزاد در بانک خون استان ذخیره سازی شد که نسبت به سال پیش از آن ۵۶ درصد افزایش یافت.

وی با بیان اینکه بانک خون بند ناف رویان هرمزگان از سال ۸۸ در استان راه‌اندازی شد، گفت: هزینه نگهداری خون بند ناف نوزادان در هنگام قرارداد ۱۰ میلیون تومان در دو قسط با فاصله زمانی ۳ ماه است و هزینه سالانه ذخیره آن ۵۶۰ هزار تومان است.

مسئول بانک خون رویان هرمزگان با اشاره به اینکه زمان نگهداری خون بند ناف نوزاد۲۰ سال است، افزود: از خون بند ناف نوزاد برای درمان بیماری‌های مانند تالاسمی، سرطان‌های خونی، اوتیسم، بهبود فلج مغزی، دیابت و آلزایمر استفاده می‌شود.

کوهکن گفت: مراکز بانک خون بند ناف نوزاد در همه‌ی بیمارستان‌های هرمزگان مستقر هستند.

وی افزود: مادران باردار می‌توانند از ابتدای ماه نهم بارداری در این مراکز نام نویسی کنند.

مسئول بانک خون رویان هرمزگان گفت: خون باقیمانده در بند ناف و جفت نوزاد سرشار از سلول‌های بنیادی بسیار پرتوان و زنده است که بر اثر تکثیر‌های پی‌درپی دچار پیری نمی‌شوند و با تزریق و یا جایگزینی این سلول‌ها می‌توان به بهبودی سلول‌های آسیب‌دیده کمک کرد.

کوهکن افزود: نمونه گیری از دندان‌های شیری و مایع‌های آمنیوتیک جفت از برنامه‌های امسال بانک خون رویان هرمزگان است.

وی گفت: از پرده آمنیوتیک برای درمان زخم‌های سوختگی و زخم‌های عمیق استفاده می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • جلد سوم تاریخ شفاهی دفاع مقدس به زودی چاپ می‌شود
  • روایت یک کارگردان از فیلمسازی در نوجوانی/ چیزی جز گوشی لازم نیست
  • هشدار به کشاورزان برای مبارزه با آفت سن گندم
  • شیوع آفت سن گندم با گرم شدن هوا افزایش می‌یابد
  • افزایش ۳۰ درصدی ذخیره خون بند ناف نوزاد در هرمزگان
  • دانشجویان سال سوم دانشگاه‌ها، بورسیه دانشگاه فرهنگیان می‌شوند (فیلم)
  • نوه امام خمینی در خارج از کشور چه کاره است؟ /خاطرات عروس بزرگ امام از فوت دو فرزندش و علت آن
  • سطح مبارزه علیه آفت سن گندم به یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار رسید
  • انجام ۲۰ دقیقه بازی تتریس می تواند از ابتلا به اختلال اضطراب پس از حادثه جلوگیری کند
  • ببینید| شوخی معنادار معین الدین سعیدی با خودروهای شاسی بلند /پس چرا به ما نگفتند؟!