Web Analytics Made Easy - Statcounter

با گذشت چندین ماه از تصویب کف سازی خیابان جمهوری تبریز اجرای این طرح همچنان به تعویق انداخته می‌شود.

به گزارش ایسنا، طرح کف‌سازی پیاده‌راه خیابان جمهوری اسلامی تبریز که در فروردین‌ماه سال جاری و توسط استاندار آذربایجان‎شرقی در جلسه‎ی شورای ترافیک استان مطرح شد، از مزایا و معایب بسیاری برخوردار است که به بررسی و نظرات کارشناسانه‎ی بیشتری نیاز دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این خیابان از جمله مکان‎های تخلیه‎ی بار و اجناس برای فروشندگان و کسبه‎ی حاضر در آن محل است و با کف‌سازی خیابان، امکان تردد خوردوهای باربر در آن از بین رفته و فروشندگان را با مشکلاتی روبه‌رو می‌کند.

هم‌چنین با توجه به فضای سبز محدود در بازار تبریز، حفظ فضای سبز از دیگر مسائلی است که باید توجه ویژه‌ای به آن نشان داد تا اندک فضای سبز موجود نیز از بین نرود.

از طرفی با کف‌سازی پیاده‌راه جمهوری تبریز، تردد و پیمودن مسیری طولانی توسط سالمندان و معلولان به دشواری انجام خواهد گرفت، چون امکان استفاده از تاکسی وجود نداشته و راهی جز پیاده پیمودن مسیر وجود ندارد.

«اسماعیل جبارزاده»، استاندار آذربایجان‎شرقی در جلسه‎ی شورای ترافیک استان با اشاره به وضعیت نامطلوب ترافیکی و زیست‌محیطی محدوده بازار تبریز اجرای طرح پیاده‌ راه خیابان جمهوری اسلامی را ضروری دانست و بر زمینه‌سازی و تمهید مقدمات اجرای این طرح تأکید کرد.

وی هم‌چنین در این‌باره افزود: سامان‌دهی این محدوده ضروری است و بر این اساس کلیات طرح پیاده‌راه خیابان جمهوری اسلامی حدفاصل میدان شهدا تا میدان نماز تصویب می‌شود.

وی افزود: مقدمات اجرای این طرح که برای شهر تبریز اهمیت فوق‌العاده‌ای دارد، باید امسال فراهم و تا ابتدای سال 97 بهره‌برداری از آن آغاز شود تا در بحث تبریز 2018، محیط مناسبی برای جذب گردشگران و رفاه و آسایش شهروندان تبریزی ایجاد شود.

جبارزاده با اشاره به فواید اجرای این طرح از نظر ترافیکی و رونق کسب ‌و کار در محدوده اجرای آن، گفت: آماده‌سازی و توجیه افکار عمومی و بیان فواید و تأثیرات مثبت اجرای طرح به‌ نحوی که این طرح به یک مطالبه عمومی تبدیل شود، ضروری است.

وی خاطرنشان کرد:: طرح پیاده‌راه جمهوری اسلامی باید مکمل بازار تبریز بوده و با گذشته تاریخی و فرهنگی این شهر هم‌چنین برخی مسائل ترافیکی سازگاری داشته باشد که برای این منظور مطالعات بیشتری نیاز است.

«رحیم شهرتی‌فر»، فرماندار تبریز در گفت‌وگو با ایسنا، در این‌باره اظهار کرد: طرح کف‌سازی پیاده‌راه جمهوری تبریز تخصصی بوده و به بررسی کارشناسانه نیاز دارد و شهرداری تبریز باید اعتماد بازاریان برای اجرای پیاده راه خیابان جمهوری را جلب کند.

وی خاطرنشان کرد: مشکلات بخش دولتی و خصوصی در اجرای این طرح، کافی نبودن زیرساخت‌های موجود برای انجام پروژه از جمله نبود پارکینگ، رفع مشکلات بارانداز و عمده فروشان و ایمن سازی از جمله مشکلاتی است باید قبل از اجرای طرح به بررسی آن پرداخت.

وی افزود: این طرح باید در کمال رضایت، شفاف‌سازی و اطلاع‌رسانی انجام شود و وظیفه ذاتی شهرداری زیباسازی شهر است و از بازاریان درخواست می‎شود تا اجازه دهند شورای شهر اعتباری را که در نظر گرفته، صرف عملی کردن طرح کرده و هیچ گونه نگرانی نداشته باشند.

«ایران آهور»، عضو شورای شهر تبریز در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که طرح کف‌سازی پیاده‌راه جمهوری تبریز باید شبیه‌سازی می‎شد، گفت: نظر شورای ترافیک نسبت به اجرای این طرح مثبت بود، اما این بررسی کافی نبوده و به بررسی بیشتری نیاز است.

وی افزود: بهتر بود تا این طرح پیش از تصویب، توسط نرم‌افزارهای موجود شبیه‌سازی می‎شد تا اشکالات آن از طریق شبیه‌سازی برملا شود و امروزه شاهد به تعویق انداخته شدن طرح نباشیم.

وی خاطرنشان کرد: در بسیاری از طرح‌های معماری و ساختمانی ما استفاده از نرم‌افزارها و شبیه‌سازی فراموش شده است و از این‌رو بدون در نظر گرفتن مسیرگشایی و مشکلات ترافیکی ناشی از اجرای آن طرح، شروع به ساخت می‌کنیم.

آهور افزود: در طرح کف‌سازی خیابان جمهوری تبریز نیز این مسأله بسیار اهمیت دارد و باید در نظر گرفت که خیابان‎های اطراف تحمل این حجم از ترافیک را دارند یا اجرای این طرح سبب افزایش بار ترافیکی خواهد شد؟. همچنین پارکینگ و مشکلات اقتصادی که متوجه کسبه و اصناف آن محل خواهد شد نیز از دیگر جوانبی است که باید به آن توجه بیشتری نشان داد.

وی با اشاره به فضای سبز موجود در بازار تبریز گفت: کمبود فضای سبز در بازار تبریز تاکنون برطرف نشده است و از این‌رو در اجرای طرح کف‌سازی باید به حفظ فضای سبز موجود توجه کنیم تا این اندک فضای سبز نیز از بین نرود.

طرح پیاده‌راه خیابان جمهوری اسلامی تبریز به طول 600 متر و شامل حد فاصل میدان شهدا تا میدان نماز است که در راستای برنامه‌های تبریز 2018 طراحی و در شورای هماهنگی ترافیک استان مصوب شده است.

گزارش از «نسرین سوار»، خبرنگار ایسنا در آذربایجان‌شرقی

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۴۹۵۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قابل احیا بودن ۱۴ درصد مساحت محوطه ربع رشیدی تبریز

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی احمد حمزه زاده در نشست ستاد احیای ربع رشیدی تبریز مساحت عرصه و اعیانی این اثر باستانی و تاریخی در تبریز را طبق اسناد کهن بیش از ۹۰ هکتار اعلام و اظهار کرد: این محل در طول هفت قرن همواره مورد تهاجم و دستبرد حکومت‌ها و جوامع محلی قرار گرفته و در زمان حاضر کمتر از ۱۳ هکتار آن قابل احیا است.

به گفته وی در سال‌های اخیر و با مساعدت نهاد‌ها و ارگان‌های مختلف بیش از یازده هکتار این مجموعه تملک و آزادسازی شده است.

حمزه زاده با اشاره به اجرای پنج فصل کاوش‌های باستان‌شناسی در مجموعه ربع رشیدی ادامه داد: این مجموعه در سال ۱۳۵۴ در فهرست آثار ملی ثبت شده و در فهرست موقت یونسکو برای ثبت جهانی قرار گرفته که نیازمند آزادسازی اراضی است.

وی جلوگیری از ساخت و ساز‌ها در حریم محوطه و تلاش برای تملک اماکن واقع در حریم از جمله پمپ بنزین خیابان عباسی را از رویکرد‌ها و اهداف اصلی میراث فرهنگی آذربایجان شرقی برشمرد.

حمزه زاده اراضی محوطه ربع رشیدی را مهم و حساس از نظر باستان شناسی یاد کرد و گفت: به دلیل اهمیت موضوع راه دسترسی از کف خیابان تا برج ربع رشیدی با پلکان‌های چوبی و با فاصله از سطح خاک پوشانده شده است تا مراقبت‌های لازم و کافی از این محوطه به عمل آید.

وی گفت: هر گونه اقدام مرمتی و ایجاد امکانات رفاهی برای گردشگران در ربع رشیدی با استفاده از سازه‌های برگشت پذیر به طبیعت ممکن است.

محوطه تاریخی ربع رشیدی که از آن به عنوان نخستین دانشگاه بین المللی جهان یاد شده و قدیمی‌ترین موقوفه ایران است، در قرن هشتم هجری قمری به دستور خواجه رشیدالدین فضل الله همدانی ساخته شد و به همین علت این شهرک را رشیدیه یا ربع رشیدی نامیدند و به جز چند بنای فرو ریخته متعلق به دوره صفویه، چیز دیگری از آن همه عظمت و زیبایی باقی نمانده است.

هم اکنون تپه‌ای گردمانند در قسمت شمال شرقی تبریز و در دامنه کوه سرخ و سر به فلک کشیده عینـالی (عون بن علی) و در انتهای خیابان عباسی به چشم می‌خورد که حدود ۷۰۰ سال پیش شهرکـی زیبا و باشکوه، دارای ۳۵ هزار واحد مسکونی و یک هزار و ۵۰۰ مغازه و حمام بهداشتی و کارخانه‌های نساجی، رنگرزی، کاغذسازی و ضرب سکه بود و جمعیتی بالغ بر ۱۵۰ هزار نفر در آن سکونت داشتند.

این شهرک دانشگاهی در نوع خود بی نظیر و منحصر به فرد در جهان و به عنوان یک مرکز علم، صنعت، پرورش طبیبان و دانشمندان زبانزد تاریخ نویسان بود.


دیگر خبرها

  • مسیر ویژه خیابان جمهوری ساماندهی شد
  • مکتب «گل آقا» در بخش طنزپردازی امروز پیاده سازی شود
  • پیاده‌راه خیابان ملت شهرکرد، موجب جذب گردشگر خواهد شد
  • توزیع ۱۴ هزار تن آسفالت در معابر شهری تبریز
  • قابل احیا بودن ۱۴ درصد مساحت محوطه ربع رشیدی تبریز
  • ساختمان نیمه کاره‌ای که محل تجمع سگ‌های ولگرد شد
  • شهرداری ۳۰۰ میلیارد تومان در حوزه گردشگری همدان هزینه می‌کند
  • عملیات پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر همدان آغاز شد
  • اجرای طرح ارتقاء ایمنی تردد عابرین و موتورسواران در ۵۰ روستای گیلان
  • پیشرفت ۸۵ درصدی عملیات احداث پل عابر پیاده خیابان آبشار + فیلم