Web Analytics Made Easy - Statcounter

طرح پایش و آماربرداری از پرندگان جوجه آور تابستان گذران در هفته دوم تیر در جزیره نخیلو استان بوشهر اجرا شد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، جزیره نخیلو یکی از مهمترین کانون‌های زادآوری و تابستان گذرانی چند گونه مهم از جمله پرستوهای دریایی در خلیج فارس به شمار می‌‌رود و به همین علت آن را بهشت پرندگان می‌نامند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: هر ساله حدود صد هزار قطعه پرنده در این جزیره لانه گزینی و زادآوری دارند که بیشترشان متعلق به گونه‌های پرستوهای دریایی، کاکلی کوچک، پرستوی دریایی پشت تیره و سلیم خرچنگ‌خوار است.

حسین دلشب افزود: این پرندگان از فروردین برای جوجه آوری به جزیره نخیلو می‌آیند و پس آن‌که جوجه‌ها پرواز را آموختند، شهریور از این جزیره می‌روند.

وی ادامه داد: با توجه به بارندگی‌های مناسب اواخر پارسال، پوشش گیاهی جزیره وضعیت مناسبی دارد و بر خلاف سال گذشته با ترویج فرهنگ زیست محیطی و تعامل با صیادان محلی، هیچگونه بوته کنی در جزیره اتفاق نیفتاده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر با اشاره به اجرای طرح آماربرداری از پرندگان جوجه آور در جزیره نخیلو، بیان کرد: آماربرداری با استفاده از روش‌های معمول بین المللی و بسته به شرایط رفتاری و زیستگاهی هر یک از گونه‌ها و معمولا با پلات گذاری و تعمیم آن به کل جمعیت گونه مورد نظر صورت می‌گیرد .

دلشب گفت: با توجه به کمبود زیستگاه بهینه برای این پرندگان، لازم است مردم بومی و صیادان بیش از پیش همگام با اداره حفاظت محیط زیست در راه صیانت از این زیستگاه کوشا باشند.

وی افزود: هر گونه بازدید، عکاسی و گردشگری در این جزیره فقط باید با هماهنگی و کسب مجوز از اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر صورت گیرد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۴۹۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم

حلیا سادات حسینی، در چهارمین روز از هفته زمین پاک و در مراسم پیاده روی خانوادگی و پاکسازی، در تفرجگاه نرجس خاتون در منطقه ۱۵ در جمع فعالین محیط زیست به اهمیت و مشارکت مردم در قبال کاهش پلاستیک و نجات زمین و حفظ آن برای نسل‌های آینده اشاره کرد.

وی به معضلات محیط زیستی که منجر به عدم داشتن زمینی پاک می‌شود اشاره کرد و افزود: عواملی، چون توسعه شهرها، افزایش جمعیت، توسعه نامتقارن و عدم رعایت عدالت محوری در توسعه شهرها، منجر به بروز معضلات متفاوت و گریبان گیر زمین می‌شود.

حسینی در ادامه گفت: آمار‌ها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم؛ لذا می‌بایست حفاظت از خاک را به معنای واقعی جدی بگیریم و به مواردی، چون نقاط انفصال فاضلاب‌ها، استفاده از گیاهان بومی، مصرف آب‌های زیرزمینی، کاشت گیاهان همسو و هم جهت با شرایط اقلیمی توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم خاک حاصلخیز و پویا را حفظ کنیم.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه به پاکسازی طبیعت اشاره کرد و گفت: در هفته زمین پاک و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، قصد داریم با انجام کار‌های نمادین این هفته را مهم جلوه بدهیم و حساسیت را در بدنه شهروندان ایجاد کنیم تا نسبت به محیط زیست پیرامون خود و حفظ زمین پاک، دغدغه‌مند شوند.

وی در پایان به موضوع فرهنگ سازی و توانمند سازی شهروندان اشاره کرد و افزود: آمار‌ها نشان می‌دهد که ۶ درصد از آلایندگی کره زمین مربوط به استفاده از صنایع شیمیایی و پلیمری است که منجر به تولید پلاستیک می‌شود. امیدواریم در آینده با فرهنگ سازی و دغدغه‌مند کردن شهروندان نسبت به کاهش مصرف پلاستیک و حفظ محیط زیست، شاهد هیچ نوع آلایندگی که حیات خاک را به خطر می‌اندازد نباشیم.

منبع: مهر

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • خریداری پرندگان برای بازگردان آن‌ها به طبیعت + فیلم
  • بازگردان پرندگان به طبیعت به همت دوستدار محیط زیست
  • بازدید رایگان از موزه تاریخ طبیعی زنجان
  • رهایی پرندگان کمیاب زینتی از دست قاچاقچیان در مرزهای سیستان و بلوچستان
  • تالاب انزلی، میزبان بیش از هزار پرستوی دریایی
  • مشاهده یک گله مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان
  • ثبت تصویر ۴ راس مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان + فیلم
  • مشاهده ۴ رأس مرال در ارتفاعات جنگلی لنگرود + فیلم