Web Analytics Made Easy - Statcounter

اراک- مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی گفت: براساس آمار، طی پنج سال اخیر جمعیت روستایی استان مرکزی سه درصد کاهش یافته که نشانگر ضرورت ایجاد فرصت های شغلی در روستاها است.

به گزارش خبرنگار مهر، سعید فائض پور پیش از ظهر شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه در اراک به مناسبت گرامیداشت روز دهیار، اظهار داشت: در حال حاضر ۷۵۲ دهیار در استان مرکزی مشغول به فعالیت هستند که از این تعداد، هفت نفر دهیار خانم، ۲۱ نفر دارای تحصیلات کارشناسی ارشد، ۲۰۰ نفر تحصیلات لیسانس، ۷۶ نفر فوق دیپلم، ۴۳۱ نفر دیپلم و ۲۴ نفر هم زیر دیپلم هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی افزود: بیشترین دهیاری ها در شهرستان شازند است چرا که دارای جمعیت روستایی بالایی است و تعداد دهیاری های آن در بخش قره کهریز ۲۴، زالیان ۴۹، سربند ۴۰ و بخش مرکزی ۲۸ است و کمترین دهیاری ها با آمار ۱۶ مورد به علت پایین بودن جمعیت روستایی مربوط به شهرستان محلات است.

فائض پور خاطرنشان کرد: اگر در روستاها کار و اشتغال ایجاد نشود تمامی هزینه ها و کارهای انجام شده به هدر می رود و جمعیت روستایی به شهر مهاجرت می کنند، در صورتی که اگر اشتغال و زمینه مناسب آن فراهم شود چه بسا که مهاجرت از سمت شهر به روستا نیز با توجه به تجربه های پیشین اتفاق بیفتد.

وی ادامه داد: پیشنهادی که از طرف دفتر امور روستایی به استاندار مرکزی ارائه و پذیرفته شده این بود که دفتر امور روستایی به عنوان متولی اشتغال در روستاها باشد تا این اقدامات با هماهنگی، خروجی موثر داشته باشد.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی گفت: طی سال گذشته موظف شده بودیم دو هزار و ۷۲۰ شغل در روستاهای استان ایجاد شود که سه هزار و ۳۵ شغل با همکاری هشت دستگاه اجرایی ایجاد شد و امسال نیز باید سه هزار شغل پایدار دیگر در سطح روستاها ایجاد کنیم.

فائض پور تصریح کرد: هشت دستگاه اجرایی که با معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور همکاری کردند تا این مشاغل ایجاد شود عبارتند از کمیته امداد امام با یک هزار و ۱۰ شغل، بسیج سازندگی با یک هزار و ۵۰۰ شغل، بنیاد شهید و امور ایثارگران با ۲۵ شغل، سازمان امور عشایر با ۱۸ شغل، راهداری و حمل و نقل با ۹۴ شغل و سازمان بهزیستی با ۳۲۱ شغل که اعتبار تخصیص داده شده به این موضوع در سال گذشته ۴۶ میلیارد تومان بود.

وی افزود: همچنین پست بانک از جمله نهادهایی است که در ارتباط با ایجاد شغل در روستاها فعال است و اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی نظارت بر ایجاد این مشاغل را برعهده دارد.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی اظهار داشت: ظرفیت های گردشگری در روستاهای استان بسیار خوب است اما در رابطه با این ظرفیت ها خوب کار نشده؛ در حال حاضر ۶۰ روستا که دارای استعداد گردشگری هستند شناسایی شده اند که از بین آن ها دو روستای نمونه به نام های آهو در آشتیان و هزاوه در اراک در دستور کار قرار دارند.

فائض پور خاطر نشان کرد: در حال حاضر ۲۳ شرکت تعاونی روستایی در استان وجود دارد که تنها سه مورد از آن ها در زالیان، بخش مرکزی ساوه و تفرش فعالیت دارند و پیگیری های لازم برای فعال شدن بقیه آن ها در دست اقدام است.

وی ادامه داد: در طول چهار سال گذشته اعتبار دهیاری ها در سطح استان ۳۷۲ میلیارد تومان بوده که ۷۰ میلیارد تومان آن برای اشتغال به روستاها تخصیص یافته است.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی گفت: ۳۲ هزار و ۵۰۰ دهیاری در سطح کشور وجود دارد که بودجه آن ها مستقیما به حسابشان واریز می شود و همچنین دولت لایحه تخصیص بودجه ۱.۵ میلیار دلاری از محل صندوق توسعه ملی برای ایجاد اشتغال در سطح روستاها را به مجلس ارائه داده که تصویب شده است.

فائض پور تاکید کرد: با توجه به مواد ذکرشده و تخصیص اعتبار به این حوزه، یکی از درخواست های ما تسهیل شرایط اعطای وام در روستاها است و بایستی این وام از بانک هایی تخصیص یابد که قابلیت دسترسی آن ها برای روستاییان بیشتر باشد.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی افزود: ۲۳ درصد از جمعیت استان مرکزی روستایی هستند که سه درصد نسبت به سال ۹۰ کمتر شده است و مجموعا ۳۶۰ هزار نفر از جمعیت استان را تشکیل می دهند.

فائض پور در پایان خاطرنشان ساخت: ۹ تا ۱۳ مردادماه سال جاری جشنواره اقتصاد و فرهنگ، در محل دائمی برگزاری نمایشگاه های استان مرکزی در اراک برپا می شود و در آن تولیدات روستاهای استان به صورت جامع ارائه و معرفی خواهد شد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۵۱۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت روشنگری و تبیین دانشجویان در فضای رسانه‌ای

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام مهدی مهدوی اطهر ظهر یکشنبه در تجمع دانشجویان دانشگاه اراک با اشاره به صدور انقلاب به عنوان یکی از اهداف امام خمینی اظهار کرد: انقلاب اسلامی ما، انقلاب انسانیت و آزادی است و دفاع دانشجویان مظلوم از مردم فلسطین حاصل این دستاورد است و در سال‌های آینده نیز چنین انسان‌هایی که حق را درک کرده و به سمت آن حرکت می‌کنند، افزایش می‌یابد.

وی با اشاره به قیام امام عصر برای بیداری انسان‌ها ادامه داد: امام عصر برای اتحاد بین انسان‌های آزاد با هدف نابودی نظام استکبار و نابودی کسانی که ظلم می‌کنند، قیام خواهد کرد.

وی محدودیت علم و اطلاعات را از انواع استکبار دانست و افزود: آنها تصور می‌کنند که با ظلم، ایجاد رسانه‌ها و نظام‌های جدید می‌توانند افکار مردم را آلوده کرده و رفتار مردم را تغییر دهند.

مهدوی اطهر با اشاره به هزینه‌های بسیار و ایجاد دیپلماسی‌های عمومی از طرف استکبارگران گفت: مستکبران نمی‌دانند فطرت مردم بر اساس فطرت الهی است که به طور حتم بیدار خواهند شد.

وی ادامه داد: سلبریتی‌هایی که در اغتشاشات سال ۱۴۰۱ از عده‌ای دانشجو و غیردانشجوی ساختارشکن حمایت می‌کردند، کجا هستند که بیداری دانشجویان عالم و حمایت آنها از فلسطینیان را مشاهده کنند.

مسؤول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه اراک گفت: تفاوت مؤمن و غیرمومن در عمل و شجاعت اوست و به طور حتم روزی خواهد رسید که شاهد ظهور امام عصر و تحقق اهداف شهدا باشیم.

حجت الاسلام مهدوی اطهر تاکید کرد: امنیت، بیداری و زندگی خود را مرهون شهدا هستیم و کسی که از انسانی دفاع نکند و انسانیت را نفهمد و دیگران را برده خود کند، از انسانیت خارج است.

وی با اشاره به ضرورت روشنگری و تبیین دانشجویان در فضای رسانه‌ای افزود: باید با ایجاد موج، امر به معروف را در سطح بین‌المللی انجام داده و وظیفه خود در برابر معروف‌ها و منکرهای عالم به درستی انجام دهیم و نباید مانند عاشورا در قبال انحرافات سکوت کرد.

هسته‌های دانشجویی صدای خود را به گوش جهانیان برسانند

رئیس دانشگاه اراک نیز در این مراسم با اشاره به ضرورت واکنش انسان‌ها به نسل‌کشی در غزه گفت: دانشجویان در دانشگاه‌های مختلف آمریکا در پاسخ به مطالبه حقوق خود مورد تجاوز و وحشیگری قرار می‌گیرند و اساتید باید با تبیین درست، دانشجویان را نسبت به این موضوع آگاه کنند.

مجتبی ذوالفقاری با تاکید بر اینکه هسته‌های دانشجویی باید صدای خود را به جهانیان برسانند، ادامه داد: باید ذات وحشی، سفاک، کودک‌کش و بی‌ریشه اسرائیل برای جهان روشن شود.

وی تاکید کرد: باید همانگونه که دانشجویان آمریکایی با وجود دستگیری توسط پلیس از هر فرصتی برای اعتراض استفاده می‌کنند، این گفتمان در دانشجویان ایرانی هم شکل گیرد.

کد خبر 6091190

دیگر خبرها

  • واکسیناسیون ۴۵۵ هزار طیور بومی در قزوین
  • ایجاد مجتمع‌های زراعتی در افغانستان
  • ضرورت اجرای قانون جوانی جمعیت به طور کامل
  • تاکید استاندار بر ضرورت ایجاد تعاونی‌های گردشگری در سیستان و بلوچستان
  • روستاها آغازگر جهش تولید با مشارکت مردم هستند
  • ضرورت مشارکت همه جانبه متولیان عفاف و حجاب در جامعه
  • ضرورت روشنگری و تبیین دانشجویان در فضای رسانه‌ای
  • ضرورت ایجاد بخش مدیریت بحران در دستگاه‌های اجرایی
  • حمایت از طرح‌های اشتغال‌زایی روستایی در همدان
  • بودجه فعلی ساری جوابگوی جمعیت شناور آن نیست