Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-20@03:53:30 GMT

نخستین کاتاماران ایرانی صادر شد

تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۹۵۲۱۵۰

نخستین کاتاماران ایرانی صادر شد

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری برنا، حسین قربانی در نشست خبری صادرات اولین کاتاماران ساخت داخل به خارج اظهار کرد:‌ صادرات کاتاماران به ترکیه ماحصل فرمایشان رهبر معظم انقلاب است. در ابتدای فعالیت اروندان در تولید کاتاماران کشتیرانی والفجر سفارش خرید کاتاماران را به ما داد کهتصمیم گرفتیم تولید این شناور را به شرکت استرالیایی و اماراتی با ارزش 12.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

8 میلیون دلار بسپاریم اما در ادامه آنها بدعهدی کرده و به بهانه شرایط منطقه قصد بالا بردن مبلغ قرارداد را داشتند.

وی تصریح کرد: در ادامه به همین دلایل قرارداد با کشتیرانی والفجر و شرکت استرالیایی فسخ شد. پس از آن مذاکراتی با شرکت های ترک، روس و استرالیا برای خرید کاتاماران صورت گرفت که به تفاهمنامه هایی منجر شد.

وی بیان کرد: سال 94 طرحی را ارائه کردیم که بر اساس آن می توانستیم کاتاماران را در داخل تولید کنیم، یکی از مشکلات ما در این بخش اعتماد بهره برداران و تامین منابع مالی بود.

وی با اشاره به این که هیچ کس تصور نمی کرد که ما بتوانیم این شناور را ساخته و آنرا به ترکیه صادر کنیم، افزود: یکی از ویژگی های این کاتاماران تردد در آبهای کم عمق (2 متر) را دارد. یکی دیگر از مزیت های این شناورها تردد در شرایط جوی بد است که هر شناوری این قابلیت را ندارند.

وی با بیان این که سرعت کاتاماران 30 نات است به مشکل تامین منالع مالی گریزی دوباره زد وتصریح کرد: به عنوان مثال کشور ترکیه تسهیلات را با نرخ سود 2 درصد به صنایع کشتی سازی خود پرداخت می کند.

مدیرعامل اروندان با یادآوری این که قرارداد اولیه برای کاتاماران 12.8 میلیون دلار بود که با احتساب تعدیلات به حدود 20 میلیون دلار افزایش می یافت، تاکید کرد: این در حالی است که توانستیم کاتاماران صادر شده به ترکیه را با 7.2 میلیون بسازیم.

قربانی با تاکید بر این که بدنه کاتاماران به گواه شرکت بی وی فرانسه با بالاترین کیفیت ساخته شده است، اظهار کرد: با کمک چند استاد دانشگاه توانستیم بدنه کاتاماران را بدون استفاده از خارجی ها طراحی کنیم. بخشی از تولید این کاتاماران را ایرانی های خارج از کشور انجام دادند.

وی با بیان این که با امضای قرارداد تولید کارتاماران تابوی عدم اعتماد به تولیدکنندگان داخلی از بین رفت، اظهار کرد: 95 درصد ساخت کاتاماران به اتمام رسیده و 5 درصد دیگر برای زمانی است که خریدار پیدا شود تا بر اساس سلیقه و خواست آنها تزئینات داخلی را اجرا کنیم.

وی با یادآوری این که اولین کاتاماران تولید داخل را با قیمت حدود 10 میلیون دلار به ترکیه فروختیم در پاسخ به پرسش تسنیم درباره زمان و قیمت ساخت شرکت های خارجی این شناورها،افزود: حدود 12 تا 18 ماه برای ساخت یک فروند کاتاماران زمان نیاز است که در صورت افزایش درخواست ها می توانیم آنها را 8 ماهه هم بسازیم. ساخت یک فروند کاتاماران با کیفیت کنونی و تایید بی وی فرانسه 12 تا 13 میلیون دلار در برندهای اروپایی و در برندهای چینی هم که مشکلات خودش را دارد حدود 10 میلیون دلار هزینه دارد.

مدیرعامل کشتی سازان اروندان همچنین از مذاکره با یک شرکت داخلی برای تولید کاتاماران خبر داد و گفت: شناور دیگر در دست ساخت به نام زیور در حال حاضر پیشرفت فیزیکی قرار دارد که مابقی مراحل ساخت آنرا باید بر اساس درخواست شناورها بسازیم.

جنس کاتاماران های تولید داخل از آلومینیوم بوده و قادر به حمل 238 نفر به همراه تعداد 10 خودرو (هر کدام به وزن 1800 کیلوگرم) با سرعت 30 نات (55 کیلومتر در ساعت) است.

به گزارش برنا، قایق دوبدنه، یا کاتامِران، نوعی قایق است که از دو بدنه تشکیل شده که توسط قابی به هم وصل شده‌اند.

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۵۲۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت صندوق نوآوری از راه‌اندازی خط تولید دانش‌بنیان‌های ایرانی در کنیا 

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، دکتر محمدصادق خیاطیان، رئیس صندوق نوآوری به منظور حضور و سخنرانی در افتتاحیه نمایشگاه بین‌المللی سلامت کنیا و گفتگو با مقامات این کشور به نایروبی پایتخت این کشور سفر کرد.

وی در نشست مشترک با معاون وزیر تجارت کنیا، زمینه‌های همکاری دوجانبه را مورد بحث و بررسی قرار داد.

رئيس صندوق نوآوری و شکوفایی در این نشست گفت: درحال حاضر نزدیک به ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان در ایران مشغول فعالیت هستند که توانسته‌اند ۳۰۰ هزار شغل در کشور ایجاد کنند. صادرات این شرکت‌ها در سال گذشته بالغ بر ۲ میلیارد دلار بوده و همه این محصولات مبتنی بر فناوری است.

وی افزود: از حدود ۴ سال قبل همکاری دو جانبه خوبی میان ایران و کنیا شکل گرفته است و این نخستین حضور شرکت‌های دانش بنیان ایرانی در نمایشگاه تجارت کنیا بود و زمینه آشنایی طرف کنیایی با محصولات دانش بنیان و فناورانه شرکت‌های ایرانی فراهم شد.

خیاطیان خاطرنشان کرد: عمده این محصولات و توافق‌های صورت گرفته در حوزه سلامت و دارو بود و اکنون همکاری بسیار خوبی با سازمان غذا و داروی کنیا شکل گرفته است. برخی از اقلام دارویی ایرانی در کنیا رجیستر (ثبت) شده‌اند.

رئيس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به حضور ۱۶ شرکت دانش بنیان ایرانی در نمایشگاه بین‌المللی سلامت کنیا (MedExpo Africa ۲۰۲۴) گفت: آمادگی داریم در سایر حوزه‌های فناوری با کنیا همکاری داشته باشیم. به خصوص اگر نیاز به تولید و سرمایه‌گذاری مشترک وجود داشته باشد، در صندوق نوآوری و شکوفایی آمادگی داریم از شرکت‌های دانش بنیان برای راه اندازی خط تولید در کنیا حمایت کنیم.

خیاطیان تصریح کرد: شرکت‌های دانش بنیان کاملا خصوصی هستند و صرفا تحت حمایت دولت قرار دارند. امروز در ملاقات با اعضای اتاق بازرگانی کنیا (بخش خصوصی) بر این نکته تاکید شد که زمینه همکاری خوبی میان بخش خصوصی کنیا و بخش خصوصی ایران و شرکت‌های دانش بنیان وجود دارد.

وی افزود: علاقه‌مند هستیم با نیاز‌های فناورانه کنیا بیشتر آشنا شده و از سوی دیگر، توانمندی‌های شرکت‌های دانش بنیان ایرانی را به شما عرضه کنیم. در صندوق نوآوری و شکوفایی که زیر نظر رییس جمهور فعالیت می‌کند، وظیفه تامین مالی شرکت‌های دانش بنیان را برعهده داریم و به این شرکت‌ها کمک می‌کنیم محصولات فناورانه خود را به کشور‌های دیگر صادر کنند.

ظرفیت خوب شرکت‌های دانش بنیان ایرانی در حوزه ICT و آمادگی برای تامین نیاز‌های فناورانه کنیا 

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین در ادامه دیدار‌های خود با مقامات کنیایی، در نشست مشترک با مسئولان وزارت ICT کنیا تاکید کرد: شرکت‌های دانش بنیان ایرانی آمادگی دارند نیاز‌های فناورانه کنیا در حوزه ICT را در قالب همکاری مشترک تامین کنند.

خیاطیان در این نشست با بیان اینکه امروز از میان ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان ایرانی که در حوزه‌های مختلف از جمله سلامت، کشاورزی، الکترونیک و مخابرات، پتروشیمی، معدن و ... مشغول فعالیت هستند، حدود ۳۰ درصد شرکت‌ها در حوزه ICT فعالیت می‌کنند، تصریح کرد: نیروی انسانی نخبه و توانمندی در این حوزه مشغول فعالیت هستند که صاحب دانش و تجربه بسیار خوبی هستند. این نخبگان، شرکت‌هایی ایجاد کرده‌اند که به نوعی یونیکورن محسوب می‌شوند. به عنوان مثال، شرکتی در حوزه تاکسی اینترنتی در ایران فعالیت می‌کند که بیش از یک میلیارد دلار ارزش این شرکت است یا شرکت دیگری مانند آمازون در ایران فعالیت می‌کند.

وی با اشاره به اینکه هدف و سیاست گذاری در ایران این است که سهم اقتصاد دیجیتال از GDP به ۱۵ درصد برسد، گفت: برای تحقق این هدف، از توسعه زیرساخت‌های حوزه اقتصاد دیجیتال و همچنین حوزه اپلیکیشن‌ها و کاربرد آن حمایت می‌کنیم. زمینه‌هایی مانند فین تک و اینشورتک که مبتنی بر اقتصاد دیجیتال هستند، برای ما در اولویت قرار دارند. ایران همچنین در حوزه هوش مصنوعی از ظرفیت بسیار بالایی برخوردار است و در برخی گزارش‌های بین المللی عنوان شده است که ایران در حوزه منابع انسانی در این زمینه، رتبه هفتم دنیا را در اختیار دارد.

رئيس صندوق نوآوری و شکوفایی تاکید کرد: شرکت‌های دانش بنیان ایرانی آمادگی دارند نیاز‌های فناورانه کنیا در حوزه ICT را در قالب همکاری مشترک تامین کنند. اپراتور‌های بسیار خوبی در ایران فعالیت می‌کنند که بخش مهمی از زیرساخت‌ها و تجهیزات مورد نیاز آنها از طریق شرکت‌های دانش بنیان فراهم می‌شود. در دو حوزه فین تک و اینشورتک با توجه به زمینه‌های بسیار خوب موجود در شرکت‌های دانش بنیان، آماده همکاری مشترک هستیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حمایت صندوق نوآوری از راه‌اندازی خط تولید دانش‌بنیان‌های ایرانی در کنیا 
  • ماجرای تولید موبایل ایرانی به کجا رسید؟
  • شتاب ابرقدرت‌های میکروالکترونیک در ساخت ریزتراشه‌های ۲ نانومتر
  • تولید گوشی ایرانی به کجا رسید؟
  • قطار ملی ساخت ایران به‌زودی وارد خطوط مترو می‌شود
  • تاریخچه شرکت موتورسیکلت سازی یاماها؛ از تولید آلات موسیقی تا ویلچر و اسکوتر
  • صادرات سالانه ۱۲۰ میلیون دلار محصولات کشاورزی در قزوین
  • سالانه ۱۲۰ میلیون دلار محصولات کشاورزی استان قزوین صادر شود
  • آپشن‌های جذاب و شگفت‌انگیز خودروی شیائومی + ویدئو
  • درآمد ۵میلیارد دلاری از صادرات خدمات فنی و مهندسی