Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-25@17:51:55 GMT

توقف بخشش جریمه دیرکرد تسهیلات بانکی

تاریخ انتشار: ۱۸ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۹۵۷۳۳۹

به علت عدم تامین اعتبار از سوی دولت برای طرح بخشودگی جرایم دیرکرد و سود تسهیلات بانکی زیر ۱۰۰ میلیون، این طرح عملاً در بانکها متوقف شده است.

خبرگزاری تسنیم: بهمن ماه پارسال بود که طرح بخشش جرایم دیرکرد و سود تسهیلات بانکی مشتریان دارای زیر100 میلیون تومان از سوی بانک مرکزی مطرح شد.

این طرح بر اساس اجازه قانونی مجلس به دولت طبق تبصره (35) قانون بودجه 1395 بود که طی آن دولت این امکان را پیدا می کرد تا حدود 10 هزار میلیارد تومان برای بخشودگی سود تسهیلات و جریمه دیرکردبدهکاران بانکی زیر 100 میلیون تومان هزینه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بر این اساس اگر بدهکاران بانکی زیر 100 میلیون تومان، اصل بدهی خود را به‌طور کامل و یکجا تسویه کنند از پرداخت جرایم دیرکرد و سود این تسهیلات معاف می‌شوند.

این طرح همزمان با واکنش مراجع عظام تقلید نسبت به نامشروع بودن دریافت جریمه دیرکرد (تاخیرتادیه) بود و به نوعی بانک مرکزی در مقابل واکنش مراجع عظام تقلید و اعتراضات مردمی نسبت به دریافت این نوع جریمه که دارای شبهه ربوی است، این طرح را مطرح کرد تا بتواند به نوبه خود اعتراضات و واکنشها را ساکت کند.

اما طولی نکشید که این طرح از همان ابتدای شروعش با مشکل و بهانه گیری از سوی بانک مرکزی به چالش کشیده شد. سیف رئیس کل بانک مرکزی یک ماه بعد از اجرایی شدن این طرح بخشودگی، اولویت را با تسهیلات 10میلیونی عنوان کرد و با 90 میلیون کاهش از 100میلیون وعده داده شده گفت: منابع مالی برای اجرای مصوبه بخشش سود و جرایم دیرکرد وام های بانکی کمتر از 100 میلیون تومان محدود است و اولویت فعلا با بخشودگی وام های زیر 10 میلیون است.

پس از آن بانک مرکزی مبلغ تسهیلات مجاز برای بخشودگی را از 100 به25 میلیون کاهش داد.

بانک مرکزی در تاریخ 21 اردیبهشت بخشنامه جدیدیابلاغ کرد تابخشودگی سود و جرایم بانکی برای تسهیلات حداکثر تا سقف 25 میلیون تومان، در صورت تقاضای بدهکار و واریز اصل بدهی تا تاریخ 31 خردادماه امسال و صرفاً برای «مانده مطالبات تسهیلات اعطایی یارانه‌ای موردحمایت دولت، حوادث غیرمترقبه و مسکن روستایی» و «مانده مطالبات امهال شده آسیب دیدگان ناشی از حوادث غیرمترقبه» اجرایی شود.

مشکل دیگری که این طرح را به نوعی زمین گیر کرد، مسئله سرپیچی بانکها و زیر بار نرفتن آنها از اجرای کامل و بدون نقص آن بود. به گونه ای که بنابر گزارشات مردمی، بانکها به بهانه های مختلفی از جمله: عدم تامین اعتبار از سوی بانک مرکزی، اجرا فقط براساس اولویت بندی اعلام شده بانک مرکزی و ... از تن دادن به این طرح بخشودگی طفره می رفتند.

در همین باره علی اکبر کریمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با تسنیم این موضوع را تشریح کرد و گفت: به علت عدم تامین اعتبار منابع لازم برای طرح بخشودگی جرایم دیرکرد و سود تسهیلات بانکی از سوی دولت، این بخشودگی عملا متوقف شده است و به طور صحیح در بانکها اجرایی نمی شود.

وی با عنوان این که براساس گزارشات رسیده، برای بانک مرکزی اعتبارات و منابع مالی لازم برای اجرای این طرح اختصاص داده نشده است بیان کرد: دولت موظف شده بود که اعتبار لازم را برای بخشش «سود تسهیلات» در اختیار بانک مرکزی قرار بدهد تا بانکها هم درعوض دریافت این منابع و اعتبارات مربوط به سود تسهیلات،‌ از دریافت «جریمه دیرکرد تسهیلات» به صورت داوطلبانه از مشتریانشان منصرف شوند تا بدین گونه هم سود بخشیده شود و هم جریمه دیرکرد، که متاسفانه به علت عدم تامین اعتبار از سوی دولت این امر محقق نشد.

از سوی دیگر کارشناسان بانکداری اسلامی معتقدند که این گونه طرحهای بخشایشی درمان کامل و جامع برای مسئله جریمه دیرکردی که از سوی اکثر مراجع عظام تقلید نامشروع و ربوی عنوان شده، نیست و باید فکری برای ریشه کردن دریافت این نوع جریمه ها کرد.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۵۷۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی

امتداد - با توجه به پیش‌بینی بانک مرکزی از وضعیت نقدینگی در بازار بین‌بانکی، موضع عملیاتی بانک مرکزی در این هفته توافق بازخرید بود. از این رو، این بانک به اجرای عملیات بازار باز در قالب توافق بازخرید به مبلغ  2029.2  هزار میلیارد ریال اقدام کرد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی (۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳) به شرح زیر است: 

  بانک مرکزی در چارچوب مدیریت نقدینگی مورد نیاز بازار بین‌بانکی ریالی، عملیات بازار باز را به صورت هفتگی و موردی اجرا می‌کند. موضع عملیاتی این بانک (خرید یا فروش از طریق ابزارهای موجود) بر اساس پیش‌بینی وضعیت نقدینگی در بازار بین‌بانکی و با هدف کاهش نوسانات نرخ بازار بین‌بانکی حول نرخ هدف، از طریق انتشار اطلاعیه در سامانه بازار بین‌بانکی(تابا) اعلام می‌شود. متعاقب اطلاعیه مزبور، بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی می‌توانند در راستای مدیریت نقدینگی خود در بازار بین‌بانکی، نسبت به ارسال‌سفارش‌ها تا مهلت تعیین شده از طریق سامانه بازار بین‌بانکی (تابا) اقدام کنند.   بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی می‌توانند در روزهای شنبه تا چهارشنبه از اعتبارگیری قاعده‌مند (دریافت اعتبار با وثیقه از بانک مرکزی مطابق با ضوابط تعیین شده) مشروط به در اختیار داشتن اوراق مالی اسلامی دولتی و در قالب توافق بازخرید با نرخ سقف دالان نرخ سود (۲۴ درصد) استفاده کنند.   برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • تقویت همکاری های بانکی ایران و افغانستان
  • نخستین برات الکترونیکی تامین مالی زنجیره تامین توسط شبکه بانکی صادر شد
  • توسعه همکاری های بانکی ایران و افغانستان
  • امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • بانک‌هایی که همچنان نرخ سود ممنوعه روی میز دارند/ با بهره بانکی ۴۰ درصد، دلالی جایگزین تولید می‌شود!
  • سقف تراکنش غیرحضوری بانکی به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یافت
  • سقف تراکنش غیر حضوری بانکی به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یافت
  • سقف برداشت از حساب های بانکی چقدر شد؟
  • سقف برداشت از حساب‌های بانکی کاهش یافت؟ | ابلاغیه جدید بانک مرکزی