Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-28@09:09:35 GMT

تنها دغدغه وزارت ارتباطات پهنای باند بود؟

تاریخ انتشار: ۱۸ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۹۵۷۴۲۸

به گزارش ایسنا، حسینعلی حاجی دلیگانی - نماینده مجلس شورای اسلامی- چندی پیش با انتقاد از اقدامات وزارت ارتباطات در زمینه توسعه اینترنت و پهنای باند اظهار کرده بود: تنها دغدغه این وزارتخانه در سال‌های اخیر افزایش پهنای باند بوده است انگار که اتوبان و فرودگاه ایجاد کنیم اما برای استفاده چه کسی؟ برای اینکه افراد خارجی در آن مانور بدهند؟ مگر بنا نبود فضای مجازی را مدیریت کنیم و بعد اتوبان و فرودگاه بزنیم؟

وی همچنین گفته بود: امروز به دلیل گستردگی و فراگیری فضای مجازی ضرورت استفاده از قابلیت‌ها و امکانات آن برای همه افراد و سازمان‌ها ضروری به نظر می‌رسد و بسیاری از فعالیت‌های روزمره بدون استفاده از این شبکه امکان‌پذیر نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز فضای مجازی نسل سوم دیگر فضای مجازی نیست بلکه حقیقت مجازی است و ما باید با این واقعیت هوشمندانه و فعالانه مواجه شویم نه اینکه آن را فقط فیلتر کنیم بلکه باید آن را بشناسیم و از آن درست استفاده کنیم.

در پاسخ به این اظهارات و اینکه آیا افزایش پهنای باند اقدام کوچکی بوده و یا پیشرفت در حوزه اینترنت و فضای مجازی بدون آن ممکن بوده است، با برخی از صاحب‌نظران حوزه گفت‌وگو کردیم.

محمدرضا کریمی - رییس کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران - راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات را یک قدم بسیار بزرگ می‌داند و می‌گوید: پیش از این عملا برای هر ارتباطی از اینترنت استفاده و یک هزینه را پرداخت می‌کردیم. باید دید اگر شبکه ملی اطلاعات نبود، ما چه اندازه به افزایش پهنای باند اینترنت بین‌الملل احتیاج داشتیم. شبکه ملی اطلاعات باعث شد بسیاری از افزایش پهنای باند مورد نیاز که اگر اتفاق نمی‌افتاد، سرویس‌ها دچار اختلال می‌شد، به جای اینکه صرف پهنای باند بین‌الملل شود، در شبکه ملی اطلاعات صورت بگیرد و گردش اطلاعات در آنجا انجام شود.

از طرفی علی توسلی - نائب‌رئیس کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران - هم معتقد است یکی از اقدامات مثبت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، افزایش حجم پهنای باند بوده و با بیان اینکه منصفانه نیست اگر بگوییم افزایش پهنای باند تنها دستاورد وزارت ارتباطات بوده است، می‌گوید: واقعیت این است که این پارامتر اهمیت زیادی دارد زیرا بدون این پارامتر سایر مسائلی که به حوزه اینترنت مربوط هستند، موضوعیت پیدا نمی‌کند؛ بنابراین این ایراد به وزارت ارتباطات وارد نیست. زیرا روی افزایش پهنای باند خوب تمرکز شده و این تمرکز بجا بوده است.

اما باقر بحری –نائب‌رییس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران- معتقد است منصفانه نیست از افزایش پهنای باند در دولت یازدهم چشم‌پوشی کنیم و می‌گوید: برخی اقدامات کلیدی هستند و افزایش پهنای باند نیز جزو موارد کلیدی بوده است. افزایش پهنای باند موضوع بزرگی است و حتی هنوز هم جای زیادی برای گسترش دارد، اما همین مقدار افزایش نیز باعث افزایش رونق کسب و کار در جامعه شده است. بنابراین افزایش پهنای باند کار کوچکی نیست، البته با برداشتن این قدم باید قدم‌های بعدی نیز برداشته شود.

اقداماتی مانند راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات، رفع انحصار اینترنت نسل‌های سه و چهار و یا افتتاح طرح‌های مخابراتی بخشی از اقدامات موثر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات محسوب می‌شود. با وجود این کارشناسان فناوری اطلاعات اذعان دارند که افزایش پهنای باند نقشی کلیدی در گسترش فضای مجازی حاکم ایفا کرده است. همچنین اگرچه شبکه ملی اطلاعات نیاز به پهنای باند بین‌الملل را کاهش داده است، اما بدون افزایش پهنای باند، شاید بسیاری از پیشرفت‌های امروز ممکن نبود.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۵۷۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۱۵ کیلومتر فیبر نوری در شهرهای استان بوشهر اجرا شد

به گزارش خبرنگار مهر، علی سملیان ظهر شنبه در نشست هماهنگی در اجرای طرح ملی اتصال منازل و کسب و کارها به فیبرنوری در استان بوشهر، از همدلی و همکاری فرمانداری‌ها و شهرداری‌ها و واحدها در تحقق برنامه‌های وزارت متبوع، بخصوص پروژه ملی اتصال منازل و کسب و کارها به فیبرنوری در استان اظهار تقدیر کرد.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در پروژه ملی توسعه فیبرنوری FTTx در استان بوشهر به عنوان اولین استان شروع کننده در این بخش، عنوان کرد: توسعه شبکه فیبرنوری در سطح استان یک الزام است و باید با اهتمام ویژه، این مهم را در اسرع وقت اجرایی کرد.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان بوشهر با توجه به چالش‌های ارائه شده از سمت اپراتورها، هدف از برگزاری این نشست را انجام هماهنگی و تسهیل امور بیان کرد.

سملیان گفت: تا کنون در شهر بوشهر ۴۲ کیلومتر، شهر برازجان ۲۷ کیلومتر، شهر گناوه ۱۸ کیلومتر، عالی شهر ۱۵ کیلومتر، شهر کنگان ۱۰ کیلومتر و شهر عسلویه ۳ کیلومتر فیبر نوری کار شده است.

وی در پایان به تکلیف شهرداری‌ها، طبق بند (پ) تبصره ۱۱ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ مجلس شورای اسلامی به منظور رعایت تعرفه و صدور مجوز حداکثر ۱۵ روز به پیمانکاران معرفی شده توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اشاره کرد.

کد خبر 6090087

دیگر خبرها

  • روستای «بن بید» به شبکه ملی اطلاعات متصل شد
  • ۱۱۵ کیلومتر فیبر نوری در شهرهای استان بوشهر اجرا شد
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • اجرای عمليات پليس فتا عليه فروشندگان سلاح در اینترنت
  • پربیننده‌ترین مسابقات ورزشی تاریخ در اینترنت
  • اتصال ۲۳۲ روستاهای لرستان به اینترنت پرسرعت
  • جزییات بودجه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • آخرین وضعیت رفع فیلتر گوگل پلی
  • ۲۳۲ روستای بالای بیست خانوار لرستان به اینترنت پر سرعت دسترسی پیدا کردند
  • وعده تأمین اینترنت برای روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور