Web Analytics Made Easy - Statcounter

مادوان که تا چند سال پیش همه آن را به اسم روستا می شناختند ناگهان در تقسیمات کشوری تغییر نام داد و از روستا به شهر تبدیل شد اما گویا شهر شدن مادوان فقط در قبوض آب، برق ، تلفن، بهای زمین و اجاره خانه خلاصه شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانابه نقل ازبویرخبر،اصولاً شهر در تقسیمات کشوری به مناطقی گفته می شود که جمعیت آن از حد پیش بینی شده بالاتر رفته، شغل ساکنین آن غیر از کشاورزی بوده و سیمای شهر، مناظر و ساختمان های آن نیز با روستا متفاوت باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در چند سال اخیر افزایش مهاجرت روستانشینان به مناطق مختلف حاشیه شهرها، باعث به وجود آمدن شهرهای جدید البته بدون زیرساخت مناسب و کاربری شهری شده است.

استان کهگیلویه و بویراحمد که همه آن را به عنوان استان عشایری و زندگی ایلی می شناسند و چند دهه از عمر آن بیشتر نمی گذرد نیز از این قاعده مستثنی نبوده و با سیل مهاجرت روستانشینان و بعضاً عشایر به شهرهای خود روبرو بوده است.

یاسوج در محاصره مهاجرت های غیره اصولی

افزایش جمعیت در حومه شهرهای اصلی این استان از جمله یاسوج به عنوان مرکز کهگیلویه وبویراحمد باعث به وجود آمدن شهرهایی جدید و با عملکرد و کاربری روستایی شده است.

یکی از این شهرها که عمر آن به کمتر از یک دهه می رسد شهر مادوان در فاصله 5 کیلومتری شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد است.

پیراهنی که بر تن مادوان گشاد بود

شهر مادوان تا پیش از سال 86 یکی از روستاهای اقماری شهر یاسوج بود؛ روستایی در فاصله هفت کیلومتری شمال غربی این شهر که در دو مسیر یاسوج به سی سخت و یاسوج به اصفهان قرار داشت.

جاده یاسوج به اصفهان، مادوان را به دو بخش علیا و سفلی تقسیم کرده و شاید قرار گرفتن مادوان در کنار این جاده بوده که به یکباره با رشد جمعیتی سرطان گونه ناشی از مهاجرت بی رویه روستائیان مواجه شد و در سال 86 نام شهر بر خود گرفت در حالی که برای شهر شدن هیچ چیز نداشت و این نام بر تنش سنگینی می کرد.

در مادوان نه زیرساختی برای شهر شدن مهیا بود و نه مولفه های شهری وجود داشت و شاید مسئولین وقت بر این باور بودند که با شهر شدن مادوان، زیر ساختها نیز به خودی خود در آن شکل می گیرد.

رویا های بر باد رفته

اما نه تنها پس از این سالها زیرساختی در این منطقه ایجاد نشد بلکه رشد شتابان جمعیت و مهاجرت بی رویه و غیر اصولی به مادوان، حالا کمر این شهر ده ساله را شکسته و مشکلات شهری، اجتماعی و فرهنگی عدیده ای بر جای گذاشته و می رود که به معضلی امنیتی نیز بدل شود.

روستانشینان مادوان که فکر می کردند با شهری شدن، بهشتی برین در انتظارشان است این روزها بیش از همه می دانند که شهری شدن چیزی بر آنان نیفزوده و تازه همه آن زیبایی ها و طراوت روستایشان را نیز از دست دادند.

حالا پس از سالها همه ساکنین این شهر و حتی شهر یاسوج در هفت کیلومتری آن، چوب سیاست غلطی را می خورند که مادوان را بدون هیچ مطالعات و فراهم کردن بستری به شهر بدل کرد.

اینجا شهر است یا روستا؟!

شهری که حتی یک خیابان راست نمی توان در آن دید و ساخت و سازهای غیر مجاز به حدی گلوی آن را فشرده که خدمات رسانی دستگاههای خدمات رسان به آن به سختی انجام می شود.

این شهر با توجه به قابلیت مهاجرپذیر بودن، در چند سال اخیر رشد محسوس و قابل توجهی از نظر افزایش جمعیت داشته و حتی باعث شده که یک سوم از امار شهر نشینی در مرکز استان به این منطقه اختصاص داده شود.

مادوان که تا چند سال پیش همه آن را به اسم روستا می شناختند ناگهان در تقسیمات کشوری تغییر نام داد و از روستا به شهر تبدیل شد اما گویا شهر شدن مادوان فقط در قبوض آب، برق ، تلفن، بهای زمین و اجاره خانه خلاصه شده است.

جمعیت این شهر کوچک اغلب از طبقه متوسط و ضعیف جامعه بوده که برای امرار معاش و تأمین هزینه های زندگی ناچار به مهاجرت به شهر مادوان شده اند.

داریوش جهانبخش در گفتگو با خبرنگاران به مشکلات عدیده این شهر اشاره کرد و افزود: زیرساختهای شهری همچون آموزشی، فرهنگی، اجتماعی و عمرانی در شهر مادوان معیوب هستند بطوریکه مردم این شهر برای همه خدمات از جمله آب، برق، مخابرات، آموزش و ورزش به شهرداری مراجعه می‌کنند.

مادوان تنها نام شهر را یدک می کشد

وی بیان کرد: شهر مادوان تنها اسم شهر را یدک می‌کشد و الا از امکانات و زیرساختهای شهری لازم برخوردار نیست و تنها سه نمایندگی ادارات شامل بهزیستی، مرکز بهداشت و بسیج در آن وجود دارد.

شهردار مادوان خاطرنشان کرد: جوانان این شهر سردرگم هستند و اوقات فراغتشان را نمی‌دانند چطور پر کنند چراکه زمینه لازم و مناسب برای آن‌ها فراهم نشده و تنها یک سالن ورزشی از سوی بسیج در این شهر احداث شده است که واقعا کافی نیست.

جهانبخش با بیان اینکه هشت سال از تبدیل مادوان از روستا به شهر می‌گذرد، تصریح کرد: سال ۹۱ راهنمایی و رانندگی با استقرار در این شهر خدمات ارائه می‌داد که متاسفانه مدتی است از این شهر به میدان جهاد شهر یاسوج انتقال یافته است.

وی ادامه داد: مادوان شهری خوابگاهی است که مردم آن درآمد آنچنانی ندارند و بیشتر خدمات و نیازهای اولیه خود را در شهر یاسوج تامین می‌کنند و اکثر مردم این شهر تحت نهادهای حمایتی همچون بهزیستی و کمیته امداد هستند.

شهردار مادوان با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد کوچه‌ها و خیابان‌های شهر مادوان زیرسازی، جدول‌گذاری و آسفالت شدند، عنوان کرد: ۶۲ هزار و ۵۰۰ مترمربع از کوچه‌ها و خیابان‌های این شهر با اعتبار یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان آسفالت شده‌اند که در واقع انقلابی در این رابطه صورت گرفته است.

جهانبخش با اشاره به اینکه به اندازه کل دوره‌های اخیر در این شهر آسفالت انجام گرفت، بیان کرد: برخی از خیابان‌های شهر مادوان که معارضات اجتماعی داشتند بعد از سال‌ها بازگشایی و آسفالت شدند که با بازگشایی این خیابان‌ها مشکلات مردم برای تردد به سهولت انجام می‌گیرد.

80درصد مهاجرت استان مربوط به شهر مادوان است

وی گفت: شهر مادوان دارای جمعیت ۱۸هزار نفری و یکی از شهرهای مهاجرت‌پذیر استان نیز است بطوریکه ۸۰ درصد این شهر مهاجرانی که از روستا‌ها و شهرهای دیگر به این شهر آمدند که متأسفانه از کمبود امکانات و زیرساخت‌های لازم رنج می‌برد و می‌طلبد مسئولان استان به این شهر توجه بیشتری داشته باشند.

شهردار مادوان افزود: در شهر مادوان ۳۰۰۰نفر جمعیت دانش آموزی دارد که با احتساب سرانه آموزشی باید ۱۵ هزار متر فضای آموزشی استاندارد داشته باشد اما متاسفانه هم اکنون کمتر از ۵۰۰۰م‌تر فضای آموزشی دارد.

جهانبخش تصریح کرد: بیشتر مهاجرانی که به این شهر مهاجرت کردند به امید بهتر شدن وضعیت تحصیل فرزندانشان به این شهر آمدند اما زمینه تحصیل مناسب برای دانش آموزان فراهم نشده است بلکه بد‌تر هم شده و این شهر تنها شهری است که فاقد هنرستان است.

زیرساخت نداریم؟

وی ادامه داد: با وجودی که در جلسات مختلف برای مشکل فضای آموزشی فریاد زدم اما تاکنون این زیرساخت مهم فراهم نشده است.

شهردار مادوان خاطرنشان کرد: البته یک باب مدرسه با زیربنای ۹۰۰م‌تر و زمینی به مساحت ۲۰۰۰م‌تر در حال ساخت است اما این مدرسه بازهم کفاف نمی‌کند.

جهانبخش بیان کرد: انتظار می‌رود اداره کل آموزش و پرورش، نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس و سایر دستگاه‌های اجرایی و ادارات متولی برای برطرف کردن مشکل کمبود فضای آموزشی در مادوان تلاش کنند.

مشکل داریم، اما دوای دردی نیست

وی در خصوص وضعیت تولید زباله در این شهر عنوان کرد: میزان استاندارد سرانه تولید زباله خانگی روزانه ۶۵۸ گرم به ازای هر نفر است که در این صورت باید در شهر مادوان ۱۲هزار تن جمع آوری شود اما در حال حاضر روزانه از سطح این شهر ۲۰هزارتن زباله تنها خانگی جمع آوری می‌شود و نخاله‌های ساختمانی نیز وجود دارد که باید در زمینه آموزش و فرهنگ سازی لازم صورت گیرد.

شهردار مادوان تاکید کرد: برخی روستاهای همجوار زباله‌های خود را در کنار جاده‌ها و ورودی این شهر انتقال می‌دهند که چهره و پیشانی این شهر را زشت جلوه می‌دهد.

جهانبخش با اشاره به خودروهای دوره گرد میوه فروش در سطح محور «یاسوج-سی سخت» در محدوده این شهر افزود: حضور خودروهای دوره گرد میوه فروش در ورودی شهر مادوان باعث شلوغی و آشفتگی در این شهر شده است.

ملحق شدن مادوان به شهر یاسوج یک مطالبه عمومی است

وی با اشاره به نداشتن فضای سبز مناسب در شهر مادوان گفت: فضای سبز برای یک شهر همچون روح برای جسم است و این شهر فاقد پارک و پارک محله است.

جهانبخش ابراز کرد: استاندارد میزان سرانه فضای سبز باید ۷ تا ۱۲ متر باشد در حالی که در این شهر تنها میزانی فضای سبز در بلوار‌ها وجود دارد که با این وضع فضای سبز در این شهر به ازای هر نفر ۱۰۰سانتی‌متر است که طبق استاندارد در این شهر باید ۱۲۶هزار متر مربع فضای سبز ایجاد می‌شد.

احداث یک پارک 70هکتاری در اما اگر

شهردار مادوان افزود: یک پارک ۷۰ هکتاری در این شهر احداث خواهد شد که کارهای مقدماتی این پارک انجام شده است و یک مرکز تفریحی و فرهنگی در این پارک ایجاد و راه اندازی خواهیم کرد تا بتوانیم از این مرکز نیز در امدزایی داشته باشیم.

وی ادامه داد: در صورت احداث این پارک بزرگ دیگر مردم برای رفتن به پارک به شهر یاسوج نمی‌روند، ترافیک کمتر و بخشی از بار پارکهای شهر یاسوج کاهش می‌یابد.

جهانبخش تصریح کرد: ۵۰ درصد درآمد شهرداری شهر مادوان از منابع دولتی و ۵۰ درصد از منابع داخلی شهرداری است و دولت یازدهم کمک‌های خوبی به این شهر داشته است.

وی در خصوص وضعیت الحاق شهر مادوان به شهر یاسوج عنوان کرد: با الحاق شهر مادوان به شهر یاسوج، مرکز استان می‌توان بصورت ناحیه‌ای یا منطقه‌ای در زیر مجموعه شهر یاسوج قرار گیرد تا خدمات رسانی بهتر در این شهر انجام شود.

شهردار مادوان تصریح کرد: دولت یازدهم ۵ میلیارد تومان اعتبار برای رفع مشکلات آب شرب، منبع ذخیره این شهر اختصاص داد.

جهانبخش اضافه کرد: شهر مادوان از سال ۸۷ از روستا به شهر ارتقاء یافته است و محدوده خدمات این شهرداری ۴۰ هکتار است.

لازم به ذکر شهر مادوان از توابع شهرستان بویراحمد در ۵ کیلومتری شهر یاسوج، مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد و دارای ۱۸ هزار نفر جمعیت است.

شهر مادوان با کمبود امکانات رفاهی، بهداشتی و خدماتی مواجه بوده و تنها با داشتن شهرداری و درمانگاهی کوچک پاسخگوی جمعیت بالای 14 هزار نفری شهر و روستاهای حومه خود است.

نداشتن جاده های مواصلاتی مناسب و عدم نصب روشنایی مطلوب در معابر، کوچه ها و خیابان ها از مهم ترین مشکلات رفاهی این شهر تازه تأسیس بوده که در چند ماه اخیر با یک مدیریت جامع روشنایی معابر، آسفالت ریزی برخی از معابر و جدول گذاری در خیابانهای این شهر تا حدودی ساماندهی جزئی شده اند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۵۷۸۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرونده قاچاق ۸۰۰۰ لیتر گازوئیل در دادگستری یاسوج رسیدگی شد

به گزارش خبرنگار مهر، حمزه لقمانی ظهر دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: این پرونده در شعبه سوم بدوی ویژه رسیدگی به تخلفات قاچاق و کالا و ارز تعزیرات حکومتی مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد رسیدگی شد.

لقمانی تصریح کرد: مأموران سازمان اطلاعات فراجا محموله سوخت قاچاق را از یک دستگاه خودروی تک کشنده کشف و گزارش این تخلف را برای رسیدگی به تعزیرات حکومتی ارسال کردند.

وی بیان داشت: شعبه به دلیل ارائه ندادن مدارک قانونی اتهام انتسابی را محرز، دانسته و علاوه بر ضبط سوخت قاچاق، متهم را به پرداخت پنج میلیارد ریال جریمه نقدی محکوم کرد.

لقمانی افزود: همچنین پرونده یک واحد صنف قصابی به دلیل گران فروشی در شعبه سوم بدوی تعزیرات حکومتی یاسوج بررسی شد که شعبه با بررسی و شواهد و مستندات پرونده و با احراز تخلف علاوه بر نصب پارچه بر سر درب واحد، متهم را به پرداخت یک میلیارد و ۶۵۰ میلیون ریال محکوم کرد و با قطعیت رأی صادره پرونده تخلف به اجرای احکام تعزیرات یاسوج ارجاع و با وصول جریمه مختومه شد.

وی اظهار داشت: پیشگیری از تخلفات اقتصادی و پایش بازار همواره در اولویت بوده و بدون هیچ گونه اغماضی در این زمینه ورود می‌شود.

کد خبر 6092008

دیگر خبرها

  • ضعف شدید پیشاهنگی کرج در زیرساخت‌های شهری
  • دیدافقی درشهر یاسوج تا۱۰۰متر کاهش یافت/هشدار قرمز بارشهابرای فردا
  • سد «آبریز» مطالبه مهم مردم کهگیلویه و بویراحمد است/ راه آهن یاسوج مورد توجه قرار گیرد
  • اعلام مشخصات تاکسی‌های برقی/ سقف تعداد تاکسی‌های برقی متناسب با زیرساخت شهر‌ها
  • صدور دستور اصلاح قبوض گازبهای تأسیسات گردشگری به یک‌چهارم
  • اصلاح قبوض گازبهای تاسیسات گردشگری و صنایع‌دستی
  • پرونده قاچاق ۸۰۰۰ لیتر گازوئیل در دادگستری یاسوج رسیدگی شد
  • اختتامیه جشنواره هنر انقلاب در یاسوج
  • جریمه ۵ میلیارد ریالی قاچاقچی سوخت در یاسوج
  • تصاویر سد شاه قاسم یاسوج