Web Analytics Made Easy - Statcounter

‌به مناسبت بزرگداشت روز قلم و در هفته گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هواپیمای مسافربری ایرباس 655 نشست تخصصی خاطره نگاری و خاطره‌نویسی « یک‌قدم، یک‌قلم » در حوزه هنری هرمزگان برگزار شد.

‌به گزارش ایسنا،‌ مدیر دفتر مطالعات و فرهنگ پایداری امور استان‌های حوزه هنری کشور در این نشست گفت: مراکز استانی با آموزش مناسب و ایجاد انگیزه می‌توانند آثار مطلوبی را در زمینه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تولید کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدقاسمی پور اظهار کرد: در عرصه ثبت، جمع‌آوری و تولید آثار مربوط به دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس آنچه باعث پیشرفت و رشد می‌شود وجود نیروی انسانی ماهر و متعهد است. بدون نیروی انسانی متعهد و جویای علم نمی‌توان در ثبت و تولید آثار هنری موفق بود.

وی اضافه کرد: در بسیاری از مراکز فرهنگی توان سخت‌افزاری و باکیفیت وجود دارد اما نیروی انسانی متعهد و کارآمد نیست تا بتواند آن‌طور که شایسته است حق مطلب را در تولید آثار هنری ارزشمند به جامعه ادا کند.

قاسمی پور عنوان کرد: یکی از کارهای مهم دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری حوزه هنری انقلاب اسلامی، پرورش و سرمایه‌‌گذاری بر روی نیروی انسانی متعهد، کارآمد و مؤثر است تا در تمام نقاط کشور شاهد رشد و بالندگی جوانان خلاق و نویسندگان موفق باشیم. بدون شک در این میسر جز باهمت و انگیزه‌ی هنرمندان و علاقه‌مندان در این عرصه نمی‌توان انرژی و توان لازم را در کسب دانش و ارتقاء کیفی آثار ادبی به کار گرفت.

وی تصریح کرد: مهم‌ترین وظیفه‌ی خاطره نگار ثبت حقیقتی است که با هنر ادبی درآمیخته و اصل خاطره را به جامعه و نسل آینده منتقل کند.

قاسمی پور ادامه داد: توجه به خاطره‌نویسی و علمی شدن آن‌یک ضرورت است و یکی از اقدامات حوزه هنری ثبت جریان‌های تاریخی ماندگار در طول انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس است تا چیزی فراموش نشود.

مدیر دفتر مطالعات و فرهنگ پایداری حوزه هنری خاطرنشان کرد: در بخش خاطره‌نویسی، ارتقا سطح آموزشی نیروهای علاقه‌مند به تحقیق و نویسندگی در استان باعث می‌شود تا محصولات فرهنگی مناسبی در زمینه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تولید شود.

همچنین رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان هرمزگان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره رشادت و فداکاری شهدا، رزمندگان و جانبازان هشت سال دفاع مقدس، گفت: این نشست به همت دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری حوزه هنری هرمزگان برگزارشده است و امیدواریم با برگزاری هرچه بیش‌تر این نشست‌ها، هسته‌ی خوبی از نویسندگان متعهد و فعال انقلابی در استان شکل بگیرد تا شاهد رشد و تولید آثار فاخری در این حوزه باشیم.

انوشیروان پیش‌دار خاطرنشان کرد: حوزه فرهنگ و مطالعات پایداری، حوزه بسیار وسیع و مهمی است و مسرورم از اینکه که مسئولیت بخشی از این کار به حوزه‌بندی انقلاب اسلامی سپرده‌شده و تا امروز تلاش کردیم تا خاطرات دوران انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس را به شیوه کاملاً علمی و کارشناسی ضبط و جمع‌آوری کنیم.

وی ضمن آرزوی موفقیت برای نویسندگان حاضر در نشست، اظهار کرد: امیدوارم ظرفیت نویسندگان و سرمایه‌های فرهنگی و هنری موجود در این استان دیده و به کار گرفته شود تا خاطرات شفاهی دوران انقلاب و دفاع مقدس به نحو شایسته‌ای ثبت شود.

در ادامه معاون فرهنگی حوزه هنری استان اظهار کرد: مطالبی که توسط نویسندگان و خاطره نویسان دفاع مقدس جمع‌آوری می‌شود، اسناد با ارزشی هستند که برای آیندگان به یادگار خواهد ماند.

ایمان خواجویی اضافه کرد: یکی از مواردی که بایستی در خاطره‌نویسی و بعد فرهنگی جنگ موردتوجه قرار گیرد، در نظر گرفتن سیر تاریخی و فرهنگی دوران هشت‌ساله جنگ تحمیلی و پس‌ازآن است که کمتر در نقدها و خاطره‌ها به آن پرداخته‌شده است.

وی اضافه کرد: نگارش خاطره‌ها،‌باعث ثبت رویدادها و انتقال تجربه به نسل‌های آتی است که این مهم، باعث جلوگیری از تحریف وقایع خواهد شد.

به گزارش ایسنا، این کارگاه با حضور محمدقاسمی پور ، مسئول دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری حوزه هنری به مدت یک روز در سالن اجتماعات حوزه هنری هرمزگان برگزار شد و با استقبال نویسندگان و خاطره نویسان هرمزگانی مواجه شد.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۵۸۹۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدرسه ملی روایت در سمنان افتتاح شد

مدرسه ملی روایت سمنان با حضور محمدمهدی دادمان رییس حوزه هنری انقلاب اسلامی و دیگر مسوولان ملی و استانی افتتاح و حکم ریاست این مدرسه به حسینعلی جعفری از نویسندگان برجسته این استان تحویل شد.

روایت موثر در جهت‌گیری افکار و جریان‌سازی

مدیر دفتر ادبیات داستانی حوزه هنری انقلاب اسلامی گفت: روایت چیزی است که با آن می‌فهمیم چطور و چگونه عمل کنیم، درک ما را از زندگی بهبود می‌بخشد و در جهت‌گیری افکار موثر است.

بهزاد دانشگر با اشاره به تحقق وعده صادق، افزود: در آستانه تحقق این دستاورد ۲ روایت شکل گرفت یک روایت باید پاسخ داده شود و روایت دیگر در برابر ظلم باید ایستاد.

وی با بیان اینکه روایت اهمیت زیادی دارد، تصریح کرد: روایت می‌تواند عامل پویایی، ایستادگی و مقاومت باشد.

مدیر دفتر ادبیات داستانی حوزه هنری انقلاب اسلامی در توصیف ارزشمندی و جایگاه روایت اظهار کرد: از عواملی که فلسطین همچنان ایستادگی و مقاومت می‌کند دلگرمی آنان به روایت پایداری است.

ادبیات پایداری سرمایه یک ملت است

پیشکسوت حوزه ادبیات پایداری گفت: روایت یا داستان معماری دارد که در ذهن می‌ماند، این ماندگاری زمینه‌ساز اشاعه آن روایت یا داستان است.

مرتضی سرهنگی در این آیین افزود: ادبیات پایداری از دارایی ملی هر کشوری محسوب می‌شود و باید این ادبیات حفظ و به نسل آینده منتقل شود، زیرا گردآوری و حفظ روایت‌ها با هدف اطلاع‌رسانی به نسل آینده جامعه تلاش برای حفظ نظام جمهوری اسلامی است.

وی با بیان اینکه روایت رشادت‌ها و جانفشانی‌ها برای حفظ کشور در حدانتظار نیست، اضافه کرد: وقتی که جامعه بداند کشور با چه سختی و قیمتی حفظ شد، بدون شک آحاد جامعه به ویژه نسل جوان در حفظ آن بیش از پیش تلاش می‌کنند و قدر می‌دانند.

پیشکسوت حوزه ادبیات پایداری گفت: مدرسه ملی روایت بستری برای بیان روایت‌ها و جانفشانی‌هاست، شاید بتوان با کتاب‌ها قیمت تمام شده جنگ را در آورد، این قیمت هنوز درنیامده است.

رمز ماندگاری روایت انقلاب اسلامی استفاده از زبان هنر است

معاون راهبری استان‌های حوزه هنری انقلاب اسلامی گفت: اگر در جنگ روایت‌ها، روایت درست ارائه نشود، روایت‌ها تحریف خواهد شد.

سعید لشکری در این آیین افزود: روایت انقلاب اسلامی با زبان هنر رمز ماندگاری آن است و مدرسه ملی روایت این راهبرد را دنبال می‌کند.

وی ادامه داد: مدرسه ملی روایت خلاصه در انقلاب و دفاع مقدس نیست و رویکرد بوم‌گرایانه نیز در این مدرسه مورد توجه است و سمنان میراث‌دار بزرگانی، چون شیخ علاءالدوله سمنانی، بایزید بسطامی، شیخ ابوالحسن خرقانی است و با تکیه بر میراث‌داری و ظرفیت‌ها و توانمندی‌های نیروی انسانی، این دیار برای راه‌اندازی مدرسه ملی روایت انتخاب شد.

معاون راهبری استان‌های حوزه هنری انقلاب اسلامی گفت: پیش‌بینی می‌شود طی پنج ساله آینده کتاب‌های زیادی در روایت بزرگان و شهدای استان سمنان نوشته شود.

حفظ هویت و اصالت ملی در سایه روایت درست

سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان گفت: مدرسه ملی روایت یک ظرفیت ذهنی ارزشمند برای معرفی اصالت و پیشینه این دیار است.

فرج‌الله شوشتری در این آیین افزود: جنگ امروز، جنگ روایت‌هاست و افتتاح مدرسه ملی روایت اقدامی ارزشمند برای ارایه درست روایت‌ها و معرفی هویت و خنثی‌سازی دسیسه دشمنان است.

رییس حوزه هنری سمنان گفت: سمنان استانی روایت نشده در هنر انقلاب است و با وجود ظرفیت‌هایی که دارد در کشور ناشناخته است.

محمداصغرزاده در این آیین افزود: راه‌اندازی مدرسه ملی روایت در خانه تاریخی خطیبی سمنان اقدامی ارزشمند در معرفی ظرفیت‌های این استان است.

وی ادامه داد: خانه تاریخی خطیبی در تملک شهرداری سمنان است که با مرمت مشارکتی این بنا برای چندین سال در اختیار حوزه هنری قرار گرفته و مکان مدرسه ملی روایت است.

باشگاه خبرنگاران جوان سمنان سمنان

دیگر خبرها

  • نقش سنگرسازان بی سنگر در تاریخ انقلاب ماندگار است
  • مدرسه ملی روایت در سمنان افتتاح شد
  • تقدیم ۳۶۵ شهید کارگر آران و بیدگلی، مهر تأییدی بر مجاهدت جامعه کارگری شهرستان
  • سالانه ۲۰۰۰ نفر در حوزه کوانتوم تربیت و جذب می‌شوند
  • جذب و تربیت سالانه دو هزار نیروی متخصص در حوزه فناوری کوانتوم
  • ۱۵۲ اثر به جشنواره « افتخار من» در مازندران ارسال شد
  • اختتامیه سومین جشنواره «افتخار من» برگزار می‌شود
  • حاجی محمره از یادمان های راهیان نور بازید کرد
  • کارآفرین و کارگر ۲ بال حرکت اقتصاد و تولید هستند
  • دشمنان آگاهانه برای تجزیه ایران می‌جنگند