Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، در کنار پروژه 200 هزار میلیارد تومانی شکست خورده مسکن مهر، میراث شوم دیگری که از دولت قبل بر روی دوش مردان دولت یازدهم در وزارت راه و شهرسازی گذاشته شد، انباشت بدهی ها به پیمانکاران بخش های دولتی و غیر دولتی بود.

بدهی هایی که بابت هزاران پروژه عمرانی نیمه کاره و ناتمام به بار آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پروژه هایی که اغلب آنها به صورت نمایشی و تسویه حساب های سیاسی با مقامات محلی و بومی آن دوره کلنگ زنی شدند و هر چند که تاریخ افتتاح این پروژه های غیر اقتصادی و غیر منطقی پایان دولت دهم بود و عنوان مهر ماندگار را گرفتند اما در عین بی مهری به میراث شومی بدل شدند و هزینه های گزاف این پروژه ها گریبان دولت یازدهم را گرفت. این شرایطی بود که پرداخت سالانه یارانه 50 هزار میلیارد تومانی هم به تقریبا تمام اقشار مردم به دولت روحانی تحمیل شد و همین عامل باعث کاهش توان دولت در افزایش بودجه عمرانی کشور شد.

«عباس آخوندی» در شرایطی مسئولیت مدیریت وزارت راه و شهرسازی را پذیرفت که در همان ابتدا در کنار مشکلات گسترده این وزارتخانه از جمله پروژه شکست خورده مسکن مهر، رکود مسکن، ناوگان فرسوده حمل و نقل عمومی در بخش جاده ای، ریلی و هوایی، پروژه های نیمه تمام عمرانی و... با مشکل بدهی بیش از 5 هزار میلیارد تومانی این دستگاه عمرانی و زیر مجموعه هایش به پیمانکاران بخش خصوصی و خزانه خالی مواجه بود.

یکی از مهم ترین و اصلی ترین شرکت های طلبکار از وزارت راه و شهرسازی، پیمانکاران راهساز هستند و اتفاقا بازوی اجرایی دولت در اجرای پروژه های نیمه تمام هم پیمانکاران محسوب می شوند و سیاست وزارت راه و شهرسازی هم در طول چهار سال گذشته جلب اعتماد بخش خصوصی و پیمانکاران این حوزه بود و توانست در اجرای این سیاست خود موفق عمل کند به طوری که معاون ساخت و توسعه راه‌های کشور به خبرنگار ایلنا می‌گوید تنها 600 میلیارد تومان از بدهی پیمانکاران راهساز باقی مانده است.

** 600 میلیارد تومان، باقیمانده بدهی خالص به پیمانکاران راهساز

محمدرضا کدخدا زاده، معاون ساخت و توسعه راه‌های کشور در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا با بیان این که سال مالی گذشته 1700 میلیارد تومان از مطالبات پیمانکاران را از محل اسناد خزانه اسلامی به طور کامل پرداخت کردیم، گفت:‌ آخرین سری پرداخت مطالبات پیمانکاران در پایان سال 420 میلیارد تومان بود و توانستیم خوشبختانه بخش عمده‌ای از مطالبات پیمانکاران در حوزه راهسازی را پرداخت کنیم و خوشبختانه در پرداخت بدهی پیمانکاران جلوتر از برنامه حرکت کردیم.

وی با اشاره به میزان مطالبات باقیمانده در این حوزه اظهار داشت: در حال حاضر به صورت خالص 600 میلیارد تومان از مطالبات پیمانکاران در این حوزه باقی مانده است. البته این رقم بدون محاسبه هزینه بری مطالبات است و بحث کسورات هم مطرح است به طور کلی با احتساب مطالبات غیرخالص یعنی با احتساب هزینه‌بری مطالبات آن چیزی حدود 1300 میلیارد تومان باقی مانده است.

معاون ساخت و توسعه راه‌های کشور ادامه داد: عمده پرداخت های ما به پیمانکاران از محل اسناد خزانه اسلامی بوده است و پرداخت های نقدی در سال گذشته رقم قابل توجهی بود.

کدخدازاده بااشاره به استقبال پیمانکاران از دریافت اسناد خزانه اسلامی به ازای مطالبات خود از دولت اظهار داشت: عموما اسناد خزانه اسلامی از طریق بورس انتقال پیدا می کند و پیمانکاران به بورس معرفی می شوند اما سری آخر این پرداخت‌ها به مبلغ 420 میلیارد تومان از طریق یکی از بانک‌های کشورمان پرداخت شد که نماد این بانک در بورس بسته است و پیمانکاران نتوانستند نسبت به نقل و انتقالات این اسناد اقدام کنند.

وی در پاسخ به این سوال که برخی از پیمانکاران نسبت به پرداخت حق واسطه‌گری در انتقال این اسناد به غیر و فروش آن، معترض هستند، گفت: پیمانکارانی که از طریق بازارهای غیر رسمی اقدام به فروش این اسناد می‌کنند حق واسطه‌گری می‌پردازند البته یکی از مشکلات پیمانکاران همین باز نبودن نماد برخی از بانک‌ها در بازار سرمایه است که نمی‌توانند نسبت به نقد کردن اسناد اقدام کنند. اگر نماد بانک عامل در بورس باز شود مشکل کسر حق واسطه گری از ارزش این اسناد رفع می شود و در سال گذشته چنین درصدهایی به عنوان تنزیل از ارزش اسناد برای نقد شدن نداشتیم.

این مقام مسئول تاکید کرد: پیش از این پیمانکارانی که قبل از سر رسید اسناد قصد نقد کردن آن را داشتند می توانستند با سازو کار بازار سرمایه اقدام به فروش آن کنند و به دلیل نقدشوندگی سریع این اسناد، پیمانکاران استقبال خوبی از آن کردند.

معاون ساخت و توسعه راه‌های کشور ادامه داد: البته پیمانکارانی که تا سررسید این اسناد نسبت به فروش آن اقدام نکنند می‌توانند از سود اوراق هم بهره ببرند در غیر اینصورت می‌توانند از طریق فروش این اسناد در بورس بدون پرداخت حق واسطه‌گری اسناد را نقد کنند امیدواریم مشکل بسته بودن نماد بانکی هم به زودی برطرف شود تا مشکلی برای پیمانکاران ایجاد نشود.

تاکید کرد: طبق اخبار رسیده گویا تا هفته آینده نماد این بانک هم در بورس باز می‌شود و پیمانکاران می‌توانند نسبت به فروش اسناد خود اقدام کنند.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۵۹۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واریزبخشی از مطالبات مراکز درمانی طرف قرارداد تامین‌اجتماعی

مهدی اسلامی با قدردانی از همراهی و همکاری ارائه‌دهندگان خدمات سلامت با این سازمان در زمینه ارائه خدمات به بیمه‌شدگان تأمین‌اجتماعی، گفت: در فرایند پرداخت مطالبات مراکز درمانی طرف قرارداد این سازمان، روز گذشته – سوم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ - در مجموع ۲۲۵۰ میلیارد تومان بابت بخشی از مطالبات این مراکز؛ به حساب ارائه‌دهندگان خدمات سلامت طرف قراداد این سازمان واریز شد.

وی در مورد جزییات این پرداخت افزود: ۱۲۸۰ میلیارد تومان از مطالبات داروخانه‌های خصوصی و دولتی طرف قرارداد پرداخت شده و همچنین بخشی از مطالبات مربوط به سهم سازمان هدفمندی (دارویار در تعهد دولت) نیز به سازمان مربوطه جهت پرداخت اعلام شده است.

اسلامی همچنین گفت: همچنین مطالبات دو ماه از عملکرد پزشکان طرف قرارداد که بالغ بر ۲۱۸ میلیارد تومان است، به همراه یک ماه از مطالبات سایر مراکز خصوصی طرف قرارداد شامل پاراکلینیک‌ها، درمانگاه‌ها و بیمارستان‌های خصوصی به مبلغ ۶۷۰ میلیارد تومان و مطالبات پزشک خانواده به مبلغ ۶۵ میلیارد تومان پرداخت شده است.

معاون درمان سازمان تأمین‌اجتماعی ادامه داد: الباقی مطالبات مراکز طرف قرارداد نیز ان‌شاءالله در آینده نزدیک از سوی سازمان تأمین‌اجتماعی تادیه خواهد شد.

گفتنی است سازمان تأمین‌اجتماعی در بخش درمان برای تأمین و ارائه خدمات درمانی به بیش از ۴۶ میلیون نفر افراد تحت پوشش خدمات درمانی این سازمان؛ علاوه بر امکانات درمانی ملکی خود مشتمل بر ۴۰۶ مرکز درمانی شامل ۷۹ بیمارستان و ۵ دی‌کلینیک ملکی با بیش از ۱۱هزار تخت فعال بیمارستانی در سراسر کشور، در بخش درمان غیرمستقیم نیز با ۱۲۴۸ بیمارستان و ۳۰۸۸ مرکز درمانگاهی و ۱۷ هزار و ۴۲ مرکز پاراکلینیک، مراکز بهداشتی و درمانی دولتی و غیردولتی و پزشک مستقل طرف‌قرارداد است.

منبع: روابط‌عمومی سازمان تأمین‌اجتماعی

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی رفاه و تعاون

دیگر خبرها

  • مشکل بزرگ استقلال با مالک جدید پرسپولیس
  • ویدیو/ پرداخت کامل بدهی ایران به بانک توسعه اسلامی
  • پرداخت کامل بدهی‌های ایران به بانک توسعه اسلامی
  • خاندوزی: تمام بدهی های کشور به بانک توسعه اسلامی را تسویه کردیم
  • خاندوزی: یکی از اولویت‌های ما حل موانع پرداخت بدهی‌های کشور است
  • پرداخت ۲۲۵۰ میلیارد تومان از مطالبات پزشکان و مراکز درمانی طرف قرارداد
  • ۱۰ هزار میلیارد ریال از مطالبات پیمانکاران در سال جاری پرداخت می شود
  • پرداخت ۲۲۵۰ میلیارد تومان از مطالبات داروخانه‌ها و مراکز درمانی
  • واریزبخشی از مطالبات مراکز درمانی طرف قرارداد تامین‌اجتماعی
  • یحیی گل محمدی از پرسپولیس شکایت می‌کند؟