Web Analytics Made Easy - Statcounter

جامعه>میراث فرهنگی و گردشگری - ایرنا نوشت: معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان گفت:با شکایت مالک خانه احمدی، دیوان عدالت اداری رای خروج این خانه از فهرست آثار ملی را صادر کرد.

اشکان مختاری گفت: با وجود اینکه خانه احمدی در 9 اردیبهشت سال 82 به شماره 8509 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده، مالک برای خروج آن از فهرست آثار ملی به دادگاه شکایت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: دادگاه در مرحله اول به ‌نفع مالک رأی صادر کرد که اعتراض اداره ‌کل میراث ‌فرهنگی هرمزگان را در پی داشت و در دادگاه تجدید نظر نیز حکم بدوی تایید و مالک موفق به گرفتن رأی به ‌نفع ادعای خود از دیوان عدالت اداری شد.

مختاری گفت: این حکم هنوز به میراث‌ فرهنگی، صنایع‌ دستی و گردشگری هرمزگان ابلاغ نشده و این اداره‌ کل موظف به صیانت از این اثر تاریخی است.

وی افزود: تخریب بنا بعد از صدور حکم به دستور مالک خانه احمدی آغاز شد که این اداره کل جلوی آنرا در سه شنبه هفته گذشته گرفت و در روز بعد مجدد بنا به‌دستور مالک تخریب از سر گرفته شد که با حضور نیروی انتظامی خاتمه می یابد.

به گفته مختاری، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان با همکاری یگان حفاظت میراث‌‎فرهنگی از چهارشنبه هفته گذشته (14 تیر) تاکنون در حال حفاظت و صیانت از این اثر تاریخی است.

وی گفت: حفظ بناهای تاریخی ساخته شده قبل از سال 1340 بر عهده شهرداری است و بر همین اساس اداره کل میراث فرهنگی،نامه ‌ای به شهرداری بندرعباس و دادستانی برای جلوگیری از تخریب این بنا ارسال کرده است.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان افزود: همچنین شکایتی از مالک بابت تخریب این اثر ‌تاریخی تنظیم شده که روز گذشته به مراجع قضایی ارسال شد.

مختاری بیان کرد: گرفتن رأی از دیوان عدالت اداری برای خروج اثر تاریخی از فهرست آثار ملی به ‌معنی صدور مجوز تخریب نیست و مالک اجازه تخریب این بنا را ندارد.

وی اشاره کرد: مالک قبل از هر گونه اقدام برای تغییر کاربری این ساختمان تاریخی باید با میراث ‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان هماهنگ شود.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان افزود: زمین این بنای تاریخی دارای موقعیت تجاری است.

وی گفت: کشورهای عربی برای آنکه بگویند دارای هویت تاریخی هستند اقدام به ساخت خانه هایی با سبک های تاریخی می کنند.

مختاری اشاره کرد: بناهای تاریخی بندرعباس را باید برای نشان دادن هویت مردم منطقه و به عنوان میراثی برای نسل های آینده حفظ کنیم.

معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان ابراز داشت: این خانه نمایان گر معماری خاص بندرعباس در دوره قاجاریه بوده و به گونه ای طراحی شده که جریان مداوم باد برای احساس راحتی ساکنان را در درون خانه تضمین می کند.

وی گفت: تنها سه خانه شامل خانه گله داری، خانه شریف و خانه احمدی در شهر بندرعباس باقی مانده که معماری ویژه دوران قاجاریه را نشان می دهند.

مختاری ادامه داد: بر اساس پرونده ثبتی، قدمت خانه احمدی به اواخر دوره قاجار و اوایل دوره پهلوی اول باز می گردد، بخش بزرگی از این بنا در سال 92 بر اثر آتش سوزی خسارت دید که در سال 93 مرمت شد.

خانه احمدی در خیابان امام موسی صدر جنوبی مقابل مجتمع تجاری نوبنیاد «بازار بزرگ» بندرعباس واقع شده است.

۴۲۲۳۵

کلید واژه‌ها : سازمان میراث فرهنگی و گردشگری - میراث فرهنگی -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۵۹۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی آذربایجان‌ شرقی از انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز برای نمایش در نمایشگاه روز جهانی موزه‌ها خبر داد.

احمد حمزه‌زاده روز شنبه ۸ اردیبهشت ماه در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت: در جلسه هماهنگی برای برنامه‌ریزی‌های نمایشگاهی به‌ مناسبت روزجهانی موزه‌ها انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز انجام خواهد شد که این نمایشگاه به مناسبت روز جهانی موزه‌ها در محل موزه آذربایجان‌ از روز ۲۹ اردیبهشت افتتاح شده و به مدت سه ماه دایر خواهد بود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌ شرقی ادامه داد: ابتکار بسیار زیبایی برای برگزاری نمایشگاه در سرتاسر ایران به مناسبت روز جهانی موزه‌ها انجام شده است که برگزاری تورهای کودک محور با توجه به شعار «موزه‌داری برای پژوهش و آموزش» از جمله این برنامه‌ها در آذربایجان‌ شرقی است.

وی اظهار کرد: تعداد ۱۱ استان برای انتقال اموال نفیس موزه ایران باستان انتخاب شده‌اند که آذربایجان‌ شرقی با دریافت اشیای نفیس مرتبط با منطقه آذربایجان از جمله چینی‌های آبی و سفید رنگ و سکه‌های ضرب تبریز، میزبان بازدیدکنندگان و علاقمندان در روز جهانی موزه‌ها واقع در موزه آذربایجان تبریز خواهد بود.

وی گفت: همچنین یافته‌های جدید باستان شناسی در تپه چمن لیلان نیز در نمایشگاه روزجهانی موزه‌ها به نمایش گذاشته خواهد شد که تاریخ اکتشاف و بهره‌برداری از فلز مس را به ۲۰۰۰ سال قبل‌تر در جهان منتقل می‌کند.

به‌ گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی، وی خاطرنشان کرد: با هماهنگی یگان حفاظت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و نیروی انتظامی آذربایجان‌ شرقی تمهیدات امنیتی برای حفظ امنیت موزه‌ها در نمایشگاه‌های روز جهانی موزه‌ها در کل استان به عمل خواهد آمد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۱۰ حفار غیرمجاز در منطقه تاریخی ارومیه دستگیر شدند
  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • تحویل ۹ شی تاریخی به میراث‌فرهنگی هرمزگان
  • آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر
  • لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • آمادگی میراث فرهنگی ساماندهی و مرمت کاروان‌سرای تاریخی جنب شرکت نفت ارومیه
  • آلاچیق عشایر شاهسون اردبیل قابلیت ثبت جهانی دارد