Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-19@23:51:39 GMT

بورس دومین روز هفته هم سبز پوش ماند

تاریخ انتشار: ۱۸ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۹۶۲۳۳۶

شاخص بازار سهام اوراق بهادار امروز و در دومین روز هفته با 103 واحد افزایش برای دومین روز متوالی شبز پوش شد.

به گزارش الف؛ شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز یکشنبه متاثر از معاملات مثبت نمادهای همراه و فخوز با رشد حدود 103.81 واحدی به ارتفاع 78 هزار و 985 واحد رسید.

در معاملات امروز بازار سهام تعداد 1121 میلیون سهم و حق‌تقدم به ارزش 261 میلیارد تومان در 42 هزار و 879 نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با رشد 103 واحدی در ارتفاع 78 هزار و 985 واحد قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براین اساس در پایان معاملات دومین روز هفته جاری، ارزش بازار ارزش بازار 320 هزار میلیارد تومان رسید.

امروز همه شاخص های بورس مثبت بودند به طوری که شاخص کل با افزایش 41 واحدی به 17 هزار و 268 واحد؛ شاخص سهام آزاد شناور با افزایش 201 واحدی به رقم 86 هزار و 140 واحد، شاخص بازار اول اما با افزایش 28 واحدی به رقم 54 هزار و 409 واحد و شاخص بازار دوم با افزایش 475 واحدی 177 هزار و 358 واحد رسید.

بیشترین حجم معاملات امروز نیز به نمادهای خزامیا 29.3 میلیون سهم، خپارس 29 میلیون سهم، ذوب 28.3 میلیون سهم، فولاد 21.6 میلیون سهم، ارفع 18.9 میلیون سهم اختصاص یافت.

امروز معاملات سهام در نماد معاملاتی شرکت های همراه اول با 57 واحد، فولاد خوزستان با 56 واحد و پارس خودرو با 22 واحد افزایش بیشترین تاثیر مثبت را بر محاسبه شاخص کل بورس به نام خود ثبت کردند. امروز خودرویی ها لیدر بازار بودند و نگاه همه گروه ها به سمت آنها بود.

در مقابل، معاملات سهام در نماد معاملاتی شرکت های فولاد خوزستان با 35 واحد، گروه پتروشیمی سرمایه گذاری ایرانیان با 13 واحد و گسترش نفت و گاز پارسیان با 7 واحد کاهش بیشترین تاثیر منفی را در برآورد این نماگر به دوش کشیدند.

بورس تهران در حالی با معاملاتی متعادل در اغلب نمادهای معاملاتی روبه‌رو بود که در غیبت پالایشی‌ها معامله‌گران اغلب حقیقی ترجیح دادند تا در گروه خودرویی‌ها و برخی قطعه‌سازها به دنبال نوسان‌گیری کوتاه‌مدت خود باشند در عین حال امروز همزمان با برگزاری مجمع شرکت معدنی و صنعتی چادرملو و حواشی قابل تأمل آن، معامله‌گران بورس تهران در انتظار انتشار خبری مهم در گروه معدنی‌ها و فولادی‌ها به رهبری شرکت فولاد مبارکه تا هفته آینده هستند.

با توجه به فصل برگزاری مجامع شرکت‌ها و تقسیم سود بین سهاداران، بازار مثبت شده به طوری که امروز بازاری متعادل بود که با تحرک معامله‌گران اغلب حقیقی در گروه‌های کوچک و بازار دومی باعث شد تا بازار سهام با نماگرهای سبزپوش به کار خود پایان دهد.

در این روز ارزش معاملات بورس 261.7 میلیارد تومان شد که نماد اخابر 2 با 108 میلیارد تومان صدر نشین ارزش معاملات بورسی ها بود.

در گروه شیمیایی در حالی صف خرید شفارس و معاملات مثبت مارون، شتوکا، پاکشو و شکلر را نظاره گر بودیم که سایر نمادهای گروه اکثرا با نوسانات منفی و افت قیمت همراه بودند، در این بین قیمت پایانی نمادهای زاگرس، خراسان و شیران حوالی صفر مثبت بود.

نمادهای غدیس، غفارس و غسالم نمادهای صف خرید گروه غذایی بودند و نماد غشهداب با رشد 11 درصدی به کار خود پایان داد و نمادهای غگلپا، غمینو، غپاک و غشان مثبت با رشد جزئی بودند سایر نمادهای گروه اکثرا منفی و متعادل دادوستد شدند.

در گروه کانیهای غیر فلزی نمادهای کفپارس، کسرام، کفرا، کپشیر و کاذر در حوالی مثبت کامل قرار داشتند و دو نماد کاذر و کفرا صف خرید مابقی در آستانه صف شدن قرار داشتند، در این گروه نماد شلیا با بیشترین افت قیمت صف فروش تشکیل داده بود.

در گروه قندی نماد قشهد با بیشترین افت قیمت در گروه، منفی کامل و صف فروش بود، پس از آن به ترتیب قشکر، قشیر و قپیرا منفی بودند، در طرف مقابل قثابت که در روز معاملاتی قبل کشف قیمت نشده بود بدون محدودیت نوسان معامله شد و توانست رشد 22 درصدی را ثبت کند، نمادهای قشرین، قصفها، قزوین و قهکمت نیز رشد 5 و 4 درصدی داشتند.

در گروه فلزات اساسی ابتدای بازار اکثر نمادهای گروه با معاملاتی منفی همراه بودند و صف خرید نماد فنوال و معاملات مثبت نمادهای فولای و ارفع قابل توجه بود ولی نهایتا نمادهای فروس (بازگشایی پس از مجمع سالیانه) و ارفع با صف خرید به کار خود خاتمه دادند، فنوال صف خود را عرضه کرد و نماد فخوز رشد 6 درصدی (به دلیل عدم کشف قیمت در روز قبل و بازگشایی بدون محدودیت نوسان) داشت.
در گروه حمل و نقل نماد حسیر پس از رشد روزهای اخیر خود امروز متعادل شد و با 14.5 میلیون حجم معامله در حاشیه 2 درصد مثبت امروز را به پایان برد، مابقی نمادهای گروه همگی منفی بودند به جز دو نماد حپارسا و حریل که در حوالی صفر مثبت قیمت پایانی قرار گرفتند.

معاملات مثبتی را در گروه خودرویی نظاره گر بودیم به نحویکه نمادهای بسیاری در نزدیکی آستانه بالا قرار داشتند و شاهد صف خرید نمادهای خریخت، خکاوه، خپارس، ورنا، خلنت و خپویش بودیم، خزامیا در آستانه صف خرید به کار خود خاتمه دادو خوساز که صف خردی بود، صفش را عرضه کرد.

گروه ساختمانی معاملات متعادلی را تجربه کرد که در این میان ثعمرا رشد 11 درصدی را پس از بازگشایی ثبت کرد، نمادهای ثپردیس با رشد 4 درصدی، ثاپاد در حاشیه 2 درصد مثبت، ثتران 1 درصد مثبت و وآذر در آستانه صف خرید به همراه وساخت با رشد 0.7 درصدی سایر نمادهای مثبت گروه بودند.

در ابتدای بازار در گروه آی تی شاهد صف خرید سنگین در نماد مداران و همچنین صف خرید نماد مرقام در کنار معاملات مثبت سایر نمادهای گروه بودیم، در پایان مداران علی رغم شفاف سازی و تاکید بر عدم تغییرات در وضعیت شرکت با صف خرید 17 میلیونی و مرقام در حاشیه 4 درصد مثبت با عرضه صف خرید به کار خود خاتمه دادند.

رفت و آمد نمادها
در پایان معاملات امروز بورس تهران همچنین 7 نماد بازگشایی و 5 نماد متوقف شد. نماد معاملاتی شرکتهای فروسیلیس ایران، لامپ پارس شهاب پس از برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه مبنی بر تقسیم سود نقدی، پلاسکو کار سایپا پس از برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه بدون تقسیم سود نقدی، بین‌المللی محصولات پارس پس از تشکیل جلسه هیئت مدیره مبنی بر تصویب افزایش سرمایه، صنایع کاغذسازی کاوه، مجتمع های توریستی و رفاهی آبادگران ایران پس از برگزاری مجمع عمومی عادی بطور فوق‌العاده مبنی بر انتخاب اعضای هیئت مدیره، نفت سپاهان با توجه به ارائه صورت های مالی حسابرسی شده، عمران و توسعه شاهد پس از برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام و تقسیم سود نقدی هر سهم و شرکت کشت و صنعت شهداب ناب خراسان پس از برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام و تقسیم سود نقدی هر سهم به تالار شیشه‌ای بازگشتند.

همچنین نماد معاملاتی شرکتهای نفت سپاهان جهت برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه به منظور تصویب صورتهای مالی، گروه صنعتی سپاهان، ذغال سنگ نگین طبس جهت برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه به منظور تصویب صورتهای مالی، بیمه پارسیان با توجه به تعدیل پیش بینی درآمد هر سهم، تولید تجهیزات سنگین هپکو جهت برگزاری مجمع عمومی عادی بطور فوق العاده صاحبان سهام و شرکت لیزینگ خودرو غدیر با توجه به تعدیل پیش بینی درآمد هر سهم نیز در روزجاری متوقف شدند.

فرابوس
در بازارهای فرابورس ایران نیز با معامله 272 میلیون ورقه به ارزش 308 میلیارد تومان در 36 هزار نوبت، آیفکس 3.8 واحد رشد کرد و در ارتفاع 900 واحد قرار گرفت.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۶۲۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معامله ۵۳ میلیارد کیلووات‌ساعت برق توسط بخش خصوصی در بورس انرژی

به گزارش قدس آنلاین، «بهروز احمدی حدید» با اشاره به ابلاغ دستورالعمل حضور مشترکان بالای یک مگاوات در معاملات خارج از بازار از سوی وزیر نیرو در اوایل سال گذشته، از افزایش حجم معاملات این بازار از ۱۱ درصد در سال ۱۴۰۱ به حدود ۱۴.۵ درصد در پایان سال ۱۴۰۲ خبر داد.

وی افزود: میزان معاملات روندی کاملاً صعودی دارد، به طوری که در ماه‌های بهمن و اسفند ۱۴۰۲ سهم معاملات صنایع در بورس انرژی به حدود ۲۰ درصد افزایش یافت.

احمدی حدید با تبیین وضعیت موجود گردش نقدینگی صنعت برق در سال‌های گذشته و بیان نقاط ضعف و قوت آن، بر تصمیم وزارت نیرو مبنی بر ضرورت تغییر روند جاری گردش نقدینگی تاکید کرد.

وی به تشریح مدل جدید روابط مالی و گردش نقدینگی در شرکت‌های توزیع پرداخت که بر اساس آن سیستم تخصیص منابع بازنگری شده و ذی‌نفعان زنجیره تامین برق می‌توانند سهم خود از منابع واریزی به‌حساب مدیریت منابع را به‌صورت منظم و در یکشنبه هر هفته دریافت کنند.

این مقام مسوول گفت: در این سازوکار شرکت‌های توزیع هزینه‌های جاری خود را بر اساس میزان وصول مطالبات و بر اساس ضرایب اعلامی وزارت نیرو به‌صورت هفتگی دریافت می‌کنند.

احمدی حدید افزود: باقی‌مانده منابع موجود در حساب متمرکز نیز پس از کسر تعهدات قانونی توسط توانیر، به‌حساب خرید برق شرکت‌های توزیع واریز می‌شود که باید نسبت به خرید برق از طریق بورس انرژی (معاملات سلف یا فیزیکی) اقدام کنند.

وی با اشاره به اینکه بخش عمده‌ای از درآمد فروش برق نیروگاه‌ها از طریق بورس انرژی واریز خواهد شد، گفت: ظرفیت تزریق نقدینگی در حساب خرید برق شرکت‌های توزیع بین ۲۵ تا ۳۰ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود که با توجه‌ به حضور صنایع بالای یک مگاوات در بورس انرژی با مصرفی حدود ۱۰۰ میلیارد کیلووات‌ساعت، انتظار می‌رود بیش از ۶۰ درصد از مصرف کشور در سال ۱۴۰۳ از طریق بورس انرژی تامین شود.

احمدی حدید ادامه‌داد: شرکت‌های توزیع موظفند به شرکت مدیریت شبکه برق ایران برای خرید برق مورد نیاز خود (که در بورس خریداری نشده است) وکالت دهند تا در صورت عدم خرید برق طی بازه زمانی معین، مانده‌حساب شرکت‌های توزیع در بورس را برداشت و به‌حساب تولیدکنندگان برق حاضر در بازار عمده‌فروشی واریز کند.

وی، افزایش سهم معاملات بورس انرژی به ۳۰ درصد در سال جاری و ۶۰ درصد تا پایان سال ۱۴۰۶ را از احکام قانونی پیش‌بینی‌شده در برنامه هفتم عنوان و خاطرنشان‌کرد: پیش‌بینی می‌شود امسال دست‌کم تا ۴۵ درصد برنامه مذکور محقق شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • افزایش ۶ هزار و ۲۳۱ واحدی شاخص کل بورس
  • بورس سبز شد | افزایش ۶ هزار و ۲۳۲ واحدی شاخص کل
  • شاخص بورس ۶ هزار واحد رشد کرد
  • شاخص کل بورس تهران در معاملات امروز 6 هزار واحد رشد کرد
  • افزایش بیش از شش هزار واحدی شاخص بورس تهران
  • بورس فروردین را با سبزپوشی به پایان رساند
  • رشد ۶ هزار واحدی شاخص بورس +جدول
  • رشد ۶۲۳۵ واحدی بورس در انتهای معاملات امروز
  • معامله ۵۳ میلیارد کیلووات‌ساعت برق توسط بخش خصوصی در بورس انرژی
  • رشد ۶ هزار واحدی شاخص بورس در آخرین روز معاملاتی هفته