Web Analytics Made Easy - Statcounter

دفتر آمار و فراوری داده های وزارت صنعت، معدن و تجارت، با ارایه آمار افزایش تولید کالاهای منتخب صنعتی ، انعقاد قراردادهای جدید را در افزایش تقاضای بازار و روند صعودی تولید کالاهای منتخب موثر دانست. به گزارش خبرگزاری صداو سیما از شاتا، دفتر آمار و فراوری داده های وزارت صنعت، معدن و تجارت با ارایه گزارش مبسوطی به مقایسه آماری تولید کالاهای منتخب صنعتی در سال های 94 و 95 پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بر پایه این گزارش، تولید انواع کامیون کشنده، اتوبوس و مینی بوس، کمباین و ماشین لباسشویی در سال 95 نسبت به مدت مشابه در سال 94، از رشد قابل توجه بیش از 50 درصدی برخوردار بود.

در سال 95 حدود 22 هزار و 100 دستگاه اتوبوس و مینی بوس تولید شد که با احتساب 13 هزار و 80 دستگاه اتوبوس و مینی بوس تولیدی در سال 94، تولید این محصول رشد 69 درصدی داشت.

همچنین در زمینه تولید انواع سواری نیز رشد 40.7 درصدی به ثبت رسید. در حالی که در سال 94 حدود هشت میلیون و 923 هزار دستگاه تولید شده بود، اما در سال 95 تولید این محصول به 12 میلیون و 552 هزار دستگاه رسید.

از سوی دیگر در زمینه تولید وانت نیز در سال 94 حدود 752 هزار دستگاه تولید شد که با در نظر گرفتن 777 هزار دستگاه تولیدی در سال 95 این محصول نیز رشد 3.3 درصدی داشت.

رفع تحریم ها در فضای پسابرجام و انعقاد قراردادهای جدید از یک سو و افزایش نسبی تقاضا در بازار به عنوان مهمترین دلایل افزایش تولید خودرو سواری و دیگر خودروها می تواند عنوان شود.

در زمینه تولید لاستیک خودرو نیز آمارها از رشد مثبت 17.1 درصدی سال 95 نسبت به مدت مشابه در سال 94 حکایت دارند. بر این اساس آمار تولید لاستیک خودرو در سال 94 حدود یک میلیون و 913 هزار تن بود که در سال 95 به رقم دو میلیون و 240 هزار تن افزایش پیدا کرد.
افزایش تقاضا و فروش و هم چنین تولید مجدد تایرهای بایاس و ORT از مهمترین دلایل این افزایش تولید محسوب می شود.

همچنین در زمینه تولید کامیون کشنده در سال 94 حدود 99 هزار و 150 دستگاه کامیون تولید شد که با افزایش تولید این دستگاه به 150 هزار و 220 دستگاه در سال 95 ، تولید این محصولی از رشدی 51.5 درصدی برخوردار شد.

بر اساس آمار ارایه شده از سوی مرکز آمار و فرآوری داده های وزارت صنعت،معدن و تجارت تولید کمباین در سال 95 نسبت به سال 94 رشد 81.3 درصدی داشت. بر این اساس در سال 94 حدود دو هزار و 250 دستگاه کمباین تولید شد ولی در سال 95 آمار تولید این محصول به چهار هزار و 80 دستگاه رسید.

دریافت تسهیلات بانکی ازجانب متقاضیان خرید کمباین از طریق قرارداد مشترکی که وزارت صنعت، معدن و تجارت با بانک کشاورزی، وزارت جهاد سازندگی و واحدهای تولیدی منعقد کرد، از دلایل افزایش تقاضا و متعاقب آن رشد تولید این محصول بوده است.

تولید تراکتور نیز در سال 95 به رشد مثبت 33.3 درصدی رسید. بر پایه این گزارش در سال 94 حدود 118 هزار و 510 دستگاه تراکتور تولید شده بود که در سال 95 این رقم به 146 هزار و 70 دستگاه افزایش پیدا کرد. روند صعودی افزایش تولید تراکتور به سبب دریافت تسهیلات بانکی جهت خرید متقاضیان از بانک کشاورزی است.

اما ماشین لباسشویی و یخچال و فریزر دیگر کالاهایی بود که به خاطر افزایش تقاضای بازار رشد قابل توجهی از لحاظ تولید داشتند. در سال 95 حدود هشت میلیون و 617 هزار دستگاه انواع ماشین لباسشویی تولید شد که با در نظر گرفتن چهار میلیون و 929 هزار دستگاه تولیدی سال 94، آمار تولید این محصولی به رشد 74.8 درصدی ارتقا یافت. همچنین در زمینه تولید یخچال و فریزر در سال 95 حدود هشت میلیون و 894 هزار دستگاه تولید شد که با احتساب هفت میلیون و 374 هزار دستگاه تولیدی در سال 94 تولید این محصول نیز ار رشد مثبت 20.6 درصدی برخوردار بود.

تولید دوده و الیاف و تاپس پلی استر نیز روند افزایشی داشت. در حالی که در سال 94 حدود 794 هزارتن دوده تولید شده بود این رقم در سال 95 به حدود یک میلیون و 27 هزار تن رسید که رشد مثبت 29.2 درصدی را به دنبال داشت. روند افزایشی تولید دوده به سبب افزایش مصرف صنایع لاستیک سازی و افزایش صادرات این محصول بود.

همچنین در زمینه الیاف و تاپس پلی استر در سال 94 حدود یک میلیون و 559 هزار تن تولید وجود داشت که با یک میلیون و 998 هزار تن تولیدی در مدت مشابه سال 95 این محصول نیز با افزایش تولید 28.2 درصدی مواجه شد.

بر اساس گزارش ارایه شده ازجانب دفتر آمار و فراوری داده های وزا ت صنعت، معدن و تجارت کاغذ، نئوپان، تخته فیبر و MDF نیز با افزایش تولید همراه بودند.

افزایش تولید کاغذ روزنامه و کاغذهای لاینر و فلوتینگ هم چنین افزایش تولی

در کاغذ تیشو و مقوای دوبلکس از مهمترین دلایل روند صعودی تولید کاغذ در کشور در سال 95 نسبت به سال 94 و رشد 6.8 درصدی تولید این محصول است. بر این اساس در حالی که در سال 94 حدود پنج میلیون و 441 هزار تن انواع کاغذ تولید شد، این رقم در سال 95 به حدود پنج میلیون و 813 هزار تن افزایش یافت.

از سوی دیگر آمار تولید نئوپان کشور در سال 95 به هشت میلیون و 126 هزار متر مکعب رسید که با احتساب هفت میلیون و 681 هزار متر مکعب تولیدی در سال 95 این محصول با رشد تولید مثبت 5.8 درصدی روبرو بود.افزایش تقاضای بازار مهمترین دلیل افزایش تولید این محصول به شمار می رود.

همچنین در زمینه تولید فیبر به خاطر افزایش تقاضای بازار و بهبود کیفیت با رشد مثبت 16.3 درصدی رسیدیم. بر این اساس آمار تولید فیبر در سال 94 حدود شش میلیون و 18 متر مکعب بود که در سال 95 به شش میلیون و 998 هزار مکعب افزایش یافت.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۶۵۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش۱۰ درصدی کشت گل محمدی در خراسان رضوی به دلیل خشکسالی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: سطح زیر کشت گل محمدی این استان به دلیل خشکسالی و افت چاه‌های آبیاری حدود ۱۰ درصد کاهش یافته است. محمد میری گفت: سطح زیر کشت گل محمدی در خراسان رضوی از هزار و ۳۲۷ هکتار در سال ۱۴۰۱ به حدود یک هزار و ۲۰۰ هکتار در سال ۱۴۰۲ کاهش یافته است.   او با بیان اینکه برداشت گل از اواسط اردیبهشت ماه جاری در مناطق گرمسیر به ترتیب تا سایر مناطق آغاز می‌شود، افزود: پیش‌بینی می‌شود امسال حدود ۲ هزار و ۸۰۰ تن گل محمدی‌تر در استان برداشت شود.   معاون جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: اکنون در استان تعداد ۲۵ واحد صنایع بزرگ گلاب‌گیری و فراوری گل محمدی و حدود ۳۰۴ واحد سنتی فعالیت می‌کنند.   میری با بیان اینکه میزان اشتغالزایی در طول دوره برداشت گل محمدی حدود ۴۲۰ هزار نفر روز است، افزود: امسال تولید گل محمدی در خراسان رضوی، ۲ هزار و ۸۰۰ تن پیش‌بینی شده است.    

دیگر خبرها

  • افزایش هفت درصدی تولید سیمان در خراسان جنوبی
  • افزایش ۷ درصدی تولید سیمان در خراسان جنوبی
  • آیت‌الله فاضل لنکرانی: «امید» در میان اساتید حوزه در حال از بین رفتن است/ تعداد شاگردان استادی که سالیانی 100 شاگرد داشت به 10 نفر رسیده! حدود 150 استاد در سال گذشته تدریس داشتند، اما در سال جاری تا 2 ماه از تدریس محروم بودند
  • کمبود کالا و افزایش قیمت در کمین بازار موبایل و لپ‌تاپ؟
  • افزایش ۱۸ درصدی تولید پتروشیمی ارومیه در ۱۴۰۲
  • افزایش ۹۰ درصدی تردد مسافر از پایانه مرزی بیله سوار
  • کاهش۱۰ درصدی کشت گل محمدی در خراسان رضوی به دلیل خشکسالی
  • سرمایه‌گذاری در زنجیره ارزش مازندران افزایش پیدا کند
  • افزایش ۲۰ درصدی اعضای کتابخانه‌های فعال در استان اردبیل
  • افزایش حدود ۱۴۰۰ تایی اتوبوس های پایتخت در ۳۲ ماه اخیر