Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم علیه السلام، جلسه شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت با حضور مسؤلان برگزاری برنامه‌های دهه کرامت در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) برگزار شد.

در این جلسه آیت الله محمد محمدی ری شهری تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) به ایراد سخنرانی پرداخت و عنوان کرد: دهه کرامت فرصت مناسبی برای انتقال فرهنگ اصیل اهل بیت(ع) به متن جامعه به خصوص جوانان به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اسلام را به عنوان دین شادی بیان کرد و اظهار داشت: اسلام شادی را از دو زاویه پایدار و غیر پایدار بودن مورد بررسی قرار می‌دهد و مردم را به سمت و سوی شادی پایدار سوق می‌دهد.

در ادامه حجت الاسلام حمیدرضا ارباب سلیمانی دبیر ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور گفت: مردمی کردن برگزاری برنامه‌های دهه کرامت اولویت همه فعالیت‌های این دهه محسوب می‌شود.

برگزاری برنامه‌های دهه کرامت در 80 هزار مسجد کشور

دبیر ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور ادامه داد: برگزاری برنامه‌های دهه کرامت در 80 هزار مسجد در کشور بهترین فرصت برای ترویج فرهنگ نبوی، علوی و حسنی به شمار می‎رود.

مرتضی طاهریان دبیر شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت نیز در نشست شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت که در تالار شیخ کلینی(ره) آستان مقدس حضرت عبدالعظیم علیه السلام برگزار شد، گفت: سفرهایی که اعضای شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت به شهرهای مشهد مقدس، قم و شیراز داشتند سبب شد مردم و مسؤلان برای برگزاری برنامه‌های دهه کرامت همکاری بیشتری نشان دهند.

وی افزود: آستان‌های مقدس حضرت امام رضا(ع)، حضرت معصومه(س)، حضرت شاهچراغ(ع) و حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) مرکز و قطب اشاعه فرهنگ دینی به شمار می‌روند بنابراین هر فعالیت و اقدامی در این آستان‌ها برگزار شود به سبب کثرت زائر تاثیر مطلوب خواهدداشت و این مهم شامل برگزاری برنامه‌های دهه کرامت نیز می‌شود.

«در شادی اهل بیت(ع) شاد باشیم» شعار دهه کرامت

طاهریان شعار دهه کرامت را در سال 96 «در شادی اهل بیت(ع) شاد باشیم» بیان کرد و گفت: نهادها و مراکز مختلف که عهده‌دار برگزاری برنامه‌های دهه کرامت هستند همه برنامه‌های خودشان را حول محور این شعار تنظیم خواهند کرد و به ترویج شادی براساس موازین اسلامی اهتمام خواهد داشت.

دبیر شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت با اشاره به بهره گیری بیشتر شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت از فضای مجازی نسبت به سال‌های گذشته، گفت: استفاده و بهره گیری از فضای مجازی در راستای همراه ساختن بیشتر مردم در برنامه‌های دهه کرامت صورت گرفته است.

وی با تاکید بر استفاده از ظرفیت مردمی در برگزاری برنامه‌های دهه کرامت، گفت: هدف شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت استفاده از ظرفیت‎ها و نهادهای مردمی است تا براین اساس فرهنگ نبوی، رضوی، علوی و حسنی در جامعه گسترش یابد.

در ادامه عباس سلیمی معاون فرهنگی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)، به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: برگزاری برنامه‌های دهه کرامت در سراسر کشور بسیار ارزشمند است.

وی با اشاره به دشمنی دشمنان اسلام بیان داشت: برگزاری برنامه‌های دهه کرامت با توجه به دشمنی دشمنان اسلام و ایجاد شبهه در میان مسلمانان ظرفیت خوبی برای خنثی سازی این فتنه‌ها به شمار می‌رود.

معاون فرهنگی و امور زائران آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) عزت و عاقبت بخیری انسان را در گرو تبعیت از قرآن دانست و گفت: شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت نقش مهمی در ترویج و تبلیغ دو گوهر گرانسنگ نبوی که قرآن و عترت است، خواهد داشت.

نامه امام رضا (ع) منشور و سبک زندگی است

عباس سلیمی معاون فرهنگی و امور زائران آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)، گفت: نامه امام رضا(ع) به حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) به عنوان یک منشور و سبک زندگی اسلامی به شمار می‌رود.

وی افزود: شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت این ظرفیت و توانایی را دارد که چنین نامه‌ها و سخنان ارزشمندی را با برگزاری برنامه‌های دهه کرامت به گوش کسانی که تشنه معارف اهل بیت(ع) هستند، برساند.

سلیمی با تاکید بر اینکه شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت باید بتواند معارف و آموزه‌های اهل بیت(ع) را برای مردم تبیین کند، ابراز کرد: تبیین سخنان زیبای ائمه اطهار(ع) خنثی کننده توطئه‌ها و شبهه افکنی‌های دشمنان اسلام است.

معاون فرهنگی و امور زائران آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) انس با قرآن را موجب سعادت دنیوی و اخروی انسان‌ها بیان کرد و گفت: برخی افراد با بهانه‌های واهی خود را از انوار نورانی قرآن کریم دور می‌کنند.

وی افزود: امام سجاد(ع) در زمینه اهمیت تلاوت قرآن کریم می‌فرمایند: هر مسلمان باید هر روز حداقل 50 آیه از قرآن کریم را تلاوت کند؛ تلاوت چیزی جدای از قرائت و در اصل تدبر در آیات است.

سلیمی با بیان اینکه خداوند قرآن کریم را هدایتگر مردم قرار داد، تصریح کرد: توجه به مضامین آیات الهی و عمل به فرامین قرآن کریم در کاهش آسیب‌های اجتماعی بسیار حائز اهمیت و قابل توجه است.

معاون فرهنگی و امور زائران آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) عزت و عاقبت بخیری انسان را در گرو تبعیت از قرآن دانست و خاطرنشان کرد: شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت نقش مهمی در ترویج و تبلیغ دو امانت گرانسنگ نبوی که قرآن و عترت است خواهدداشت.

در بخش دیگری از این نشست، حجت‌الاسلام و المسلمین جواد بهشتی پور مدیرکل روابط عمومی و تبلیغات آستان مقدس حضرت معصومه(س) گفت: تنها دهه‌ای که مورد تایید علما و مراجع و در بیانات رهبر معظم انقلاب به آن اشاره شد دهه کرامت بود که به عنوان دهه شادی اهل بیت(ع) به شمار می‌رود.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۷۰۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلیل عظمت شاه عبدالعظیم حسنی (ع) چه بود؟

حجت الاسلام والمسلمین مهدی یعقوبی گیلانی، کارشناس مذهبی درمورد فضائل حضرت عبدالعظیم حسنی رحمت الله علیه بیان کرد: مرحوم آیت الله محمد محمدی ری شهری که مدتی، تولیت آستان شریف حضرت عبدالعظیم حسنی را برعهده داشت در کتاب «خاطره هاى آموزنده» خویش با یک واسطه، داستان عجیبی درمورد زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی رحمت الله علیه نقل کرده است. 

این خطیب شهیر که در زمان رضاخان پهلوى در تهران تبلیغ مى‏کرد، به دستور طاغوت وقت دستگیر مى‏شود. ایشان بعد از آزادى نقل می‌کرد: بعد از یک سال زندان به شهر بیرجند تبعید شدم. یکى از شب‏ها که بسیار دلتنگ بودم، به حضرت عبدالعظیم حسنی رحمت الله علیه متوسل شدم و با چشم گریان به خواب رفتم. در رویا دیدم وارد مجلسى شدم که جالسین همه روحانى بودند، چ و صدر مجلس، حضرت عبدالعظیم حسنی رحمت الله علیه با صورتى نورانى و مجلل نشسته است. جلو رفتم و بعد از سلام شکایت حالم را به عرض رساندم.

فرمودند: «وقتى در تهران بودى نزد ما نمى‏آمدى؛ ولى بعد از این به دیدار ما بیا.»

از خواب بیدار شدم و تا صبح فکر مى‏کردم. بعد از اذان صبح، مأمور شهربانى در منزل آمد و گفت: مرخص شدى، هر کجا مى‏خواهى برو!

بدون هیچ تعرض و تعقیب و تعهد به تهران آمدم و با خود عهد کردم تا آخر عمر زیارت آن حضرت را شب‏هاى جمعه ترک نکنم. 

سالیانی ست که بر قبله‌ی ری رو کردم

دست من نیست، به احسان شما خو کردم

هر سلامی به تو دادیم، حسن داده جواب

بی سبب نیست که در صحن تو هوهو کردم

 

مقام حضرت عبدالعظیم نزد اهل بیت (ع)

 

این کارشناس مذهبی تصریح کرد: این محدث کبیر و این امام زاده واجب التعظیم از دریای بیکران فضل و بزرگواری برخوردار هستند.

بر اساس آن‌چه از تاریخ تولد و وفات حضرت عبد العظیم حسنی رحمت الله علیه بدست می‌آید، ایشان دوران حیات پنج امام از امامان اهل بیت علیه السلام یعنى امام کاظم علیه السلام تا امام عسکرى علیه السلام را درک کرده اند؛ امّا این بدان معنا نیست که به محضر همه آنها هم رسیده و یا از آن معصومین علیه السلام سخنى نقل کرده اند.

آن‌چه قطعى و مسلّم است، این است که حضرت عبدالعظیم حسنی رحمت الله علیه محضر امام جواد علیه السلام و امام هادى علیه السلام را درک نموده و از این معصومین علیه السلام احادیث فراوانى نقل کرده اند. 

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی گیلانی گفت: براى اثبات عظمت علمى حضرت عبد العظیم حسنی علیه السلام کافى است که بدانیم امام معصوم علیه السلام، مردم را براى حل مشکلات دینى و یافتن پاسخ پرسش‏هاى اعتقادى و عملى‏شان، به حضرت عبدالعظیم حسنی رحمت الله علیه ارجاع داده اند.

 

این کارشناس مذهبی ادامه داد: صاحب بن عبّاد در رساله‏اى که در شرح حال حضرت عبد العظیم حسنی رحمت الله علیه نوشته، در توصیف علمى ایشان آورده اند: 

 ابو تراب رویانى، روایت کرد که شنیدم ابو حمّاد رازى مى‏گفت: خدمت امام هادى علیه السلام در سامرّا رسیدم و مسائلى از حلال و حرام از ایشان پرسیدم. 

امام هادی علیه السلام به پرسش‏هاى من پاسخ دادند و هنگامى که خواستم از ایشان خداحافظى کنم، به من فرمودند:

«یا أبا حَمّاد! إذا أَشکَلَ عَلَیک شَى‏ءٌ مِن أمرِ دینِک بِناحِیَتِک فَسَل عَنهُ عَبدَ العَظیمِ بنَ عَبدِ اللَّهِ الحَسَنِیّ و أقرِئهُ مِنّیِ السَّلامَ.» «اى ابو حمّاد! هنگامى که چیزى از امور دینى در منطقه‏ات براى تو مشکل شد، از عبد العظیم بن عبد اللَّه حسنى بپرس و سلام مرا به او برسان.»

این تعبیر، به روشنى نشان مى‏دهد که حضرت عبد العظیم حسنی علیه السلام در عصر خود، «مجتهد» توانمندى بوده که بر اساس اصول و قواعدى که از اهل بیت علیه السلام در اختیار داشته، مى‏توانسته اند دیدگاه‏هاى اسلام ناب را در زمینه‏هاى مختلف اعتقادى و عملى، استخراج کنند و به پرسش‏هاى مردم پاسخ دهند.

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی گیلانی افزود: بنابراین، ایشان تنها یک «محدّث» و راوى احادیث اهل بیت علیه السلام نبوده اند؛ بلکه از علماى بزرگ خاندان رسالت بوده اند که پس از معصومان علیه السلام، توان پاسخگویى به مسائل علمى را داشته اند و توانمندى علمى‏ ایشان مورد تأیید و تصدیق امام هادی علیه السلام قرار گرفته است.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • ویژه‌برنامه‌های دهه کرامت در استان فارس اعلام شد
  • برگزاری بیش از ۷۰۰ برنامه کشوری در دهه کرامت
  • ۱۰۰۰ برنامه در فارس طی دهه کرامت اجرا می‌شود
  • فضیلت زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)
  • حضور در جوار آستان مقدس رضوی بهترین خدمت فرهنگی است
  • تحسین رهبر انقلاب از برنامه تلاوت قاریان نوجوان در شبکه قرآن
  • تجلیل رهبر معظم انقلاب از پخش برنامه تلاوت قاریان نوجوان از شبکه قرآن
  • تحسین رهبر انقلاب از برنامه تلاوت قاریان نوجوان در شبکه قرآن سیما
  • دلایل توصیه ائمه(ع) به زیارت حضرت عبدالعظیم(ع)
  • دلیل عظمت شاه عبدالعظیم حسنی (ع) چه بود؟