Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-02@03:32:53 GMT

برگزاری مجمع متفکران آینده جهان اسلام

تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۹۷۴۸۰۱

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به نقل از روابط عمومی وزارت ورزش و جوانان، محمدرضا رستمی، معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان اعلام کرد: نشست «مجمع متفکران مسلمان آینده، بازاندیشی امت اسلامی در پرتو ملاصدرا» ذیل برنامه‌های پایتختی جهان اسلام از 30 تیرماه تا یکم مردادماه سال جاری، با حضور اساتید بین‌المللی کشورهای اسلامی و با حضور جوانان در شیراز برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



رستمی افزود: در نخستین روز از مجمع متفکران مسلمان آینده، نشست کاری هیئت علمی مجمع متفکران مسلمان آینده برگزار می‌شود. همچنین در مراسم افتتاحیه این نشست، استاندار استان فارس، رئیس دانشگاه شیراز و وزیر ورزش و جوانان و سفیر الشاد اسکندر، رئیس مجمع جوانان سازمان کنفرانس اسلامی سخنرانی می‌کنند. روز دوم نیز با برگزاری دو پنل تخصصی ادامه می‌یابد و در روز پایانی بازدید از تخت جمشید، سعدیه، حافظیه و مسجد نصیرالملک برای مهمانان پیش بینی شده است.

وی با اشاره به چالش‌های بنیادی و فرصت‌های مسلمانان در تعامل با مدرنیته و لزوم احیای تمدن اسلامی در عصر حاضر در این دوره اظهار کرد: نسل‌های جوان مسلمان در هر دوره پرسش‌هایی را تحت شرایط مختلف تاریخی مطرح کرده‌اند، اما اکنون این مسائل در شرایط پیچیده دوران مدرن قرار گرفته است. در مرحله کنونی تاریخی نیروهای امپریالیسم، استعمار و استثمار از یک طرف و نیروهای یکپارچه و بالقوه تکنولوژی ارتباطات و حمل و نقل و دیگر نهادهایی چون سازمان همکاری‌های اسلامی و ایده‌های چون پان اسلامیسم از طرفی دیگر امت اسلامی را در بحران‌های چند وجهی و عمیقا ریشه‌ یافته قرار می‌دهد که فرقه‌گرایی، تروریسم، جنگ‌های داخلی، سطوح پایین مسئولیت و گشایش سیاسی، عملکرد ضعیف اقتصادی و نابرابری‌ها، اسلام هراسی و محرومیت در مکان‌هایی که اقلیت مسلمان دارند از نتایج این بحران‌ها است.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان افزود: به دلیل این حساسیت‌ها، تعهدها و الزامات، مجمع جوانان سازمان کنفرانس اسلامی (ICYF-DC) که تحت نظارت سازمان همکاری‌های اسلامی (OIC) فعالیت می‌کند، یک سکوی روشنفکرانه جدید را با عنوان مجمع متفکران مسلمان آینده راه‌اندازی کرده است که این مجمع با هدف گردهم آوردن دانشمندان جوان و ارشد جهان مسلمان تشکیل شده است تا از این طریق سالانه به بیان و تبادل ایده‌های خود در قالب یک مجمع آکادمیک بپردازند. این مجمع علاوه بر آن به دنبال ایجاد شبکه‌هایی میان دانشمندان و جوانان مسلمانی است که در حال حاضر در حال گذراندن تحصیلات خود هستند و یا اینکه تحصیلات تکمیلی خود را به پایان رسانده‌اند.

رستمی با اشاره به اینکه شیراز به عنوان پایتخت جوانان جهان اسلام در سال 2017 انتخاب شده است، افزود: مجمع متفکران مسلمان آینده اولین رویداد عمومی خود را در شیراز و با حسن توجه دانشگاه شیراز برگزار می‌کند. علاوه بر سخنرانی‌های آغازین و پایانی، مجمع متفکران مسلمان آینده دو پنل دیگر نیز سازماندهی کرده است. اولین پنل در یک چشم‌انداز جهانی در مورد چالش‌ها و فرصت‌هایی بحث می‌کند که امروزه پیش‌روی جهان مسلمان قرار دارد و دومین پنل به تأمل درباره میراث و معنای تفکر ملاصدرا، دانش و نگرش وی برای مسلمانان امروز می‌پردازد. درحالیکه پنل اول به دنبال یک دیدگاه جهانی‌تر است، پنل دوم درباره ملاصدرا، یک شخصیت برجسته محلی است که از اهمیت جهانی برخوردار است.

وی در ادامه با بیان اینکه جوانان مؤمن و مسلمان تحت فشارهای زیادی در زمینه‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و دینی قرار دارد، اظهار کرد: برای تمام چالش‌هایی که امت اسلامی با آن روبرو است، فرصت‌هایی نیز وجود دارد. اگر جهان اسلام در حال حاضر بحران‌هایی را تجربه می‌کند، این امکان وجود دارد که در نهایت در این بحران‌ها رخنه کنیم. ما چگونه می‌توانیم این دیالکتیک را در شرایط کنونی امت اسلامی و در میان جوانان درک نماییم؟ این پنل دانشمندان و محققان را دعوت می‌کند تا فضل و دانش و تخصص و خبرگی خود را در زمینه‌های مختلف مطالعاتی عنوان کنند و بتوانند در سطح جهانی چالش‌ها و فرصت‌های کنونی پیش روی جهان مسلمان را منعکس کنند.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با اشاره به پنل دوم در این نشست افزود: ملاصدرا یک شخصیت برجسته قدرتمند و روشنفکر در تمدن اسلامی است که با چهارچوب سنت فلسفی، ترکیبی قدرتمند از لایه‌های مختلف تفکر با عرفان اسلامی به وجود آورد. تفکر ملاصدرا و نگرش محققانه وی چه چیزی به مسلمانان امروز و جوانان امروز ارائه می‌کند؟ به عبارتی دیگر، احیای مجدد و پیروی از سنت ملاصدرا به چه معنا است؟ این پنل به دنبال آن است که تفکر ملاصدرا را از نظر میراث و عهد و پیمانش برای جهان امروز از نظر گذراند. از این رو محققان و دانشمندان دعوت می‌شوند تا نظرات خود را درباره اهمیت تفکر ملاصدرا برای مسلمانان امروز در زمینه‌های فلسفی ، فکری، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی منعکس کنند.

رستمی در پایان یادآور شد: اساتید دانشگاه و صاحب نظران از کشورهای انگلستان، مالزی، الجزایر و ترکیه در مجمع متفکران آینده جهان اسلام شرکت می‌کنند.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۷۴۸۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۳ برابری برگزاری مجامع الکترونیک با سامانه «دیما»

امتداد - پوریا خاوری، مسئول برگزاری مجامع الکترونیک سپرده‌گذاری مرکزی اعلام کرد: در سال ۱۴۰۲ با برگزاری ۲۴۱ مجمع الکترونیک با سامانه «دیما» شاهد افزایش سه برابری تعداد برگزاری این مجامع در بازار سرمایه بودیم.

به گزارش پایگاه خبری امتداد به نقل ازروابط عمومی سپرده‌گذاری مرکزی، پوریا خاوری اظهار داشت: در سال ۱۴۰۱ تعداد ۷۸ مجمع به صورت الکترونیک برگزار شد که این عدد در مقایسه با سال ۱۴۰۲ بیش از سه برابر رشد را نشان می‌دهد.

حضور بیش از ۱۵ هزار سهامدار در مجامع الکترونیک

مسئول برگزاری مجامع الکترونیک سپرده‌گذاری مرکزی افزود: در سال گذشته ۱۵ هزار و ۵۰۴ سهامدار از طریق درگاه یکپارچه مجمع الکترونیک «دیما» در مجامع ناشران شرکت کردند که بیشترین شرکت کننده برای مجمع شرکت «کشت و صنعت پیاذر» با ۱۴۸۶ نفر و پس از آن شرکت «معدنی و صنعتی چادر ملو» با ۱۴۶۱ شرکت کننده بود.

همچنین، از ابتدای راه اندازی این درگاه تاکنون ۵۰ هزار و ۵۴۵ سهامدار با استفاده از سامانه «دیما» در مجامع ناشران به صورت الکترونیکی شرکت کرده‌اند.

درگاه یکپارچه مجمع الکترونیک در یک نگاه

درگاه یکپارچه مجامع الکترونیک «دیما»، جهت سهولت دسترسی کلیه سهامداران به مجامع عمومی شرکت‌های بورسی و ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار به صورت الکترونیک مهیا شده و این سامانه با بهره گیری از فناوری های نوین، بدون محدودیت های جغرافیایی، امکان برگزاری در بستری امن را برای سهامداران فراهم کرده است.

مزایای سامانه دیما

بهره‌گیری از بستر سجام جهت احراز هویت سهامداران، شفافیت بالا به واسطه رأی‌گیری الکترونیکی، امکان حضور نهادهای نظارتی در مجامع به روش الکترونیکی، حضور همزمان سهامداران در چند مجمع، امکان پرسش و پاسخ میان سهامداران و هیات رئیسه مجمع و وجود تالار گفت و گو جهت تعاملات بین سهامداران از مزایای سامانه «دیما» به شمار می‌رود.

لازم به ذکر است؛ سهامداران برای حضور در مجمع الکترونیک باید در سامانه سجام ثبت نام کنند تا دسترسی آن ها برای ورود به جلسه مجمع فعال شود.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • ایران اسلامی به حاکمیت عقل و عدل در جهان نزدیک شده است
  • امروزه غزه به مساله اول جهان اسلام تبدیل شده است
  • نایب رئیسان فدراسیون کونگ‌فو مشخص نشدند
  • جنایت علیه فلسطین وجدان دانشجویان غیر مسلمان را به درد آورده است
  • افزایش ۳ برابری برگزاری مجامع الکترونیک با سامانه «دیما»
  • مدرسه حکمت با همت خیران بازسازی و متحول شد
  • طراحی سامانه «آی محسن» برای کمک به محرومین جهان اسلام
  • شهریاری: ظرفیت جهان اسلام را برای کمک به غزه استفاده بگیریم
  • استعدادیابی آینده سازان فوتبال در استان یزد
  • رونمایی از نام جدید مورایس پس از مسلمان شدن | هدیه سپاهانی را ببینید